פשטות ההבנה

mga-abir

New member
פשטות ההבנה

המילים מסתבכות ונוצר ויכוח הנושא מונחים מושכלים. ברצוני לדבר על הדבר הפשוט והפחוט מורכב ללא נגיעה בהליכים שהינם מושפעים מעולם הרוח וקשורים לכשורי אדם רוחני. אנו כבני אדם מורכבים מרב מערכתיות הפועלות בנו "בערבוביה" בו זמנית.ההגיון מקנה קו חשיבה של ראיה, ידיעה, ניתוח, הסקת מסקנות ודרך פעולה.כאשר מדברים על הדברים הנסתרים אין בהם תמיד ממש. תלוי כיצד אנו מודעים למערכות שבנו. מערכת החשיבה,מערכת הרגשות, ומערכת התחושות.פרמטרים אלו אינם נבחנים תמיד על ידינו, ואין אנו מתמקדים בהם די על מנת לזכור את כל היבטם וכוונתי את הדברים הנילווים להם שקרו קורים ואו יקרו. לו נזכור את ההשפעות נוכל להשתמש בהם כשפה לכל דבר, אומנם מורכבת אך עדיין מובנת. אין קשר לתקשור אלא למשמעות שאנו נותנים. כאשר אני חש דבר מה ומפענח בתבונה את הרגשתי אך טועה אדע לפענח את אותה תחושה אחרת בפעם הבאה. ולעומתה תחושה שפוענחה פחות או יותר ונתנה מענה, אזכור והיא תשמש "מילה" או מפתח למשמעותה. כך גם מחשבה ורגש. התהליך מתפתח אט אט ובהתאם למודעותנו לענין.החלק המורכב יותר הינם הדמויים הצצים בעקבותם ואותם ניתן לשייך לאינטואיציה ואו לתקשור. בברכה אביר

desert water

New member
מעניין אם כי...

רגשות הפועלים בערבוביה אינו התאור הנכון ביותר לרגשות הכי פשוטים... מפני שרגש, עם כל המאמים להופכו דבר מסובך...איני סבורה שהוא כזה... כלומר, הוא אדיר ונשגב ובונה את עצמו בהתאם למה שקורה סביבו. אבל אולי הקערה התהפכה על פיה? אולי במקום שאנו נשלוט ברגשותינו...רגשותינו שולטים בנו?... יש שלא יסכימו איתי...אבל אני חושבת שעם כמה שמה שנקרא הגיון שולט בחיי היום יום והופכם לדבר שגרתי (ומשעמם, לא תמיד) רגשותינו שולטים בנו אף יותר... הדוגמא הכי פשוטה הולמת את הטענה שלי...לדוגמא...רוב האנשים שאני אישית מכירה לא מסוגלים להחליט כי הם מאושרים... אינם מסוגלים להביט פנימה ולהפיג עצב...תמיד משהו שולט בהם... בצורה שתיראה כאילו הרגשות יותר גדולים מהאדם עצמו בשלמותו... אני יודעת...אלו ליהוגים שאולי אינם נוגעים ישירות ברעיונך...אבל רעיונך הוציא את הליהוגים הללו! :) desert water

mga-abir

New member
בל תשכחי

שרגש ותחושה נוצר כתוצאה מגרוי המתקבל מהחושים החיצוניים וגם מהמערכת הפנימית ובכללה החשיבה. הרגש הינו תוצר שאינך יכול לחוות ללא סיבה. מתוך כך הרגש כבר מתחיל להיות פחות טהור. רגש טהור אינו בר חוויה. התחושה הנוצרת בעת אובדן אהבה יכולה לגרום אפילו לאיבוד שפיות במקרים מסויימים. נראה לי שהתיחסותך החמיצה את כוונתי. כל חוויה פנימית ואני מגדיר אותן: רגש תחושה מחשבה דמיון מתחוללים בעקבות מניע. לא תמיד אנו מזהים את המניע, לפעמים הוא מגיע מתת המודע. לכן כתבתי שיש להתייחס לחוויות אלו כמידע ולזהות באמצעותן (במקרה זה לשם ההסבר את המניע) את התרחיש להיווצרותן.יכולת זו מקנה כשורים שיכולים להיות מוגדרים רוחניים מעצם עצמם ואין בהם שום מסתורין.לא דנתי ברגש כרגש ואפיוניו. בברכה אביר

desert water

New member
וובחן.

מצטערת שפיספסתי את כוונתך... אבל...אחרי שקראתי שוב והתאפסתי על כוונתך...יכולה אני להגיד כי איני מסכימה לכך! וודאי שאפשר לקחת לקחים ממה ולמה נבע הרגש, מוסכם! אבל! אי אפשר בשום אופן להתיחס לדברים האלה כ"מידע" ל"םעמים הבאות"...מפני שמכל פעם לפעם התגובה הרגשית משתנה... ולא רק בגלל שהאדם נאמר מתרגל.... יתכן ותקופותיו טובות יותר מפעם לפעם או פחות...ורק גורמים אלו משנים. ישנם מקרים שהרגש יתפרץ מהאדם בבת אחת על דבר מה בעל סדר גודל קטן יחסית בפעם אחת כאשר הוא לחוץ בתקופה מסוימת...ובאחרת..אותו הדבר לא יגרום לו להביט אחורה. הגורם-משתנה. רק צריך לקחת בפרופורציה...מה שלוקחים בפרופורציה- נשאר בפרופורציה

mga-abir

New member
עלי להסביר את כוונתי

עקרונית את צודקת. רגש כרגש משתנה בעוצמתו. אולם היכולת להצליח לבודד את הרגש כמהות ולנתו נותן לנו כלי לידיעת מקור התהוותו של הרגש או התחושה המסויימים. אותו הדבר ניתן לומר על חזיון רגעי, הבזק, או מחשבה אקראית. בברכה אביר

לבודד את הרגש...

אם אתה טוען ליכולת בידוד הרגש , אזי נראה שאתה טוען לדבר מה לא נכון. לדעתי אתה רואה את האינטואיציה כרגש ורוצה לבודדה בכדי לקלוט את המסר הרגעי ללא השפעות של אלמנטים נוספים המשליכים אנרגיות שונות , ואולי מסרבלים את התפיסה הרגעית של האינטואיציה. נסה לראות זאת כך : אני רואה, אני חושב, אני מרגיש, אני יודע... חבר את ההבנות וראה מה קורה. ראשית אתה רואה את הסיטואציה(אם בעיני הרוח , אם בעינים פיסיות)מיד עולה המחשבה, אז מופיע הרגש המנחה אותך אל הידיעה הברורה... נסה זאת בחיי היום יום על סיטואציה מסוימת וקלוט מיד את המשמעות של החיבור. אל תפריד בתהליך בין האלמנטים המוזכרים. אור ואהבה סול ולורי

mga-abir

New member
אסביר את כוונתי שוב

קשה כאן בפורום להבהיר, אך אנסה. תחושה אינטואיטיבית או רגש עולה מעלה בי מהות מוגדרת שאותה אני רואה בפנימיותי. כאשר אני "מתבונן בה עולים דימויים והבנה שמהם אני מקבל משמעות. לדוגמא חשתי מפץ בפני. חשתי שהמדובר בקרוב משפחה אולם לא הייתי בטוח. לעיתים הידיעה ממוקדת יותר. ואכן כך קרה שאבי נחבל בראשו לאחר שנפל ממיטת חוליו בבית החולים. אינ מפריד ומנתח בצורה למדנית, אני משתמש במהותי לשם ההבנה. החיבור לאותה חוויה פותח אשנב שבו אני רואה את המשמעות גם ללא מחשבה. הווה אומר ידיע מתוך הנגלה.לחוש תחושת מועקה מסויימת ומוכרת ולדעת שבנך נפגע, וזאת מתוך ידיע מצברת. ומאחר ודברים אלו נחווים שוב ושוב הופכים הם לכלים עבורנו. בברכה אביר

משמעות הכלים

אם נצא מתוך הנחה שהאינטואיציה היא "החוש השישי" ,ידיעת דבר טרם התרחשותו, אז עלינו לחדד חוש זה . נשאלת השאלה , לאיזו מטרה עלינו לדעת על אירוע מסוים טרם היותו ? אם באפשרותנו למנוע אירוע שלילי או לזרום אל אירוע חיובי , אזי מבורך הוא חוש זה. אך , אם עצם הידיעה לא מונעת אסון, ונותרת בגדר ידיעה בלבד, אז מה הטעם , לדעתך ?האם לא מוטב שלא לדעת ?האין סוג זה של חוש יוצר בנו יסורי מצפון על חוסר היכולת שלנו לפעול ? אור ואהבה

mga-abir

New member
משול הדבר

לשימוש במילים. אין תמיד עושים בהם שימוש חשוב או חיובי. למרות זאת נוצרת תקשורת. גם חוש זה יכול לשמש עזר להבנת תהליכים פנימיים והתרחשותם. והינם כרוכים בהתפתחות רוחנית. תמיד ימצא שימוש לאינטואיציה. גם עיננו מסתכלות על הרחוב אך אינן רואות תמיד, אך פעולתן נחוצה. אותו שימוש נעשה באינטואיציה. יתרה מזו כאשר היא מתרחשת אין זה בגלל רצון, היא מופיע ומבהירה. נוכל להתעלם ונוכל להתייחס. זה שאינו מייחס חשיבות לאינטואיציה אינו מודע למשמעותה ולכן עבורו היא מחשבות ותחושות חולפות ללא סיבה. בברכה אביר

לא ירדת לסוף דעתי...

האינטואיציה הינה אחד הכלים המופלאים שלנו. לא חלקתי עליה , חלילה(אנחנו לא מתחילים לעבוד עם אף אחד לפני חיבור לאינטואיציה) האינטואיציה, הינה מרכז התחושה, מרכז הרגשות, החוש השישי, וממוקמת בצאקרה "מקלעת השמש". ודאי שמעת את הביטוי , "תחושת בטן". אשרי האדם המרשה לעצמו לחיות על פי תחושות מופלאות אלה ולזרום איתן בחייו. הבעיה הינה כאשר אנו קולטים מסר חסר משמעות , כזה שלא עוזר לאיש, כמו ידעה על אסון אותו אין באפשרותינו למנוע. בברכת אור ואהבה סול ולורי

mga-abir

New member
נעזור במידת ...

יכולתינו. תמיד אעשה כמיטב יכולתי אף אם כבודי יפגע. עשיתי זאת בעבר ואעשה זאת (שלא נצטרך) בעתיד.המידע נקלט למרות רצוננו. בברכה אביר

desert water

New member
הרבה יותר מובן כעת אביר.

אבל... מנסיון, אפילו תחושות אינטואטיביות כאלה הן בגדר סובייקטיבי לחלוטין. ואם אביך נפגע...תחוש כך... ואם ילדך נפגע, תחוש אחרת... אבל! אפילו אם לא בודדת רגש מרגש...האינטואיציה, אם אתה משים ליבך אליה מספיק...תספק לך את כל המידע שאתה צריך. זו דעתי. אם כי אשמח לראות דעות שונות... שבת שלום! desert water

desert water

New member
אובייקטיביות...

אובייקטיביות היא תכונה שרוכשים... בקרבות רבים עם הרגש... אני יכולה לומר כי אובייקטיביות היא דבר נפלא שישמש את האדם גדולות. אך היא עלולה להכאיב :) אבל, ישנם דברים שקשה לשימם באובייקטיביות, כמו אינטואיציה.

עננים.

New member
כוחה של מחשבה

היקום הוא התגשמות של המודעות האלוהית, דעת אינסופית, כך אנו טוענים. המחשבות הן המונחות את יסוד העקרונות הסיבתיים והמקור ממנו יוצר האדם את המציאות. כולנו אחראים, משפיעים ויוצרים את המציאות ע"י מחשבתנו במודע או שלא במודע. מודעות מאורת וערה מאפשרת לאדם ליצור באופן מודע (בעזרת מדיטציות והגברת התבונה האישית) לעצור את המינד (המוח) לאלף ולאמן את המחשבה, להרגיע את הרגש, ולרפא את הגוף ולשנות את העולם. הבנת כוח המחשבה מסייעת לכל אחד מאתנו להבין את האחריות האישית שיש לו על היכולת ליצור מציאות. בעשותנו זאת אנו נכנסים לחלל פסיכולוגי מתוך האור של מודעות הקולקטיבית הגבוהה ביותר שלנו. מקום זה מאפשר ליצור טרנספורמציה מודעות אחראית המאפשרת לראות את התמונה הכוללת שיוצרת מחשבותינו ואשר מאפשרת לנו לשנות את התמונה המתקבל במחשבותנו. כוח המחשבה הוא כוח אדיר, הוא אחד הכוחות החזקים ביותר של היקום האנושי אשר יוצר מציאות, בכוח זה משתמשים ההילרים, הפאראפסיכולוגים, המתקשרים וכו´ כדי להעביר מידע. כאשר נלמד לשלוט ולהשתמש נכון בכוח מחשבתנו ככוח התורם ליקום נוכל להיות שותפים (במודע, ליראות) כיצד העולם מסביבנו משתנה. המחשבה עצמה היא כוח חסר גבולות, זמן או מרחק. אדם חווה אירועים מהעבר, מגלגולים קודמים ומשנה אותם בחיים הארציים היום (בגלגול הזה), אנשים בעלי מודעות גבוה לכוח מחשבתם הצליחו לשנות את ההווה והעתיד שלהם ע"י שינוי באירוע מעברם בעזרת כוח המחשבה. המחשבות שלנו כוחם לבוא לידי ביטוי באופן אנרגטי בהילת הגוף המנטלי שלנו. כאנרגיה, אין הילת הגוף המנטלי מוגבלת לממדים של מרחק וזמן, אך זהו בבחינת אשליה הקיימת בעולמנו. ההילה המנטלית שלנו מושכת אליה מצבים שווי צורה הדומים ומתאימים לתכנים האנרגטיים אותה היא מכילה, במילים פשוטות יותר, המחשבות בהן נטעין את ההילה שלנו יעצבו וייצרו אירועים בחיינו המעשיים, בחיי היום יום. הבעיה שחלק גדול מהתכנים הנקלטים בהילה שלנו (דומה מושך דומה) הוא תוצר של חוסר מודע (טעינה בלתי מודעת הבא מהתת מודע שלנו) למה שאנו טוענים ומזינים את ההילה המנטלית שלנו, אנו מזינים את עצמנו באמונות ובקיבעונות מגלגולים קודמים ומחינוך מוטעה, וכתוצאה מכך אנו סופגים מהסביבה אירועים הבאים מהמודעות הקולקטיבית אשר מבטאת את ההילה המנטלית שלנו בפועל. למסרים שאנו קולטים ומקבלים מהסביבה ומהתקשורת המזמזמת מולנו ללא הרף יש השפעה אדירה על תת המודע שלנו. ע"י הגברת המודעות לכוחה המחשבה שלנו (מחשבות יוצרות את המציאות שלנו, דומה מושך דומה וכו´) ולמה שאנו קולטים מהסביבה הקרובה לנו (בשלב הראשון, שלב הלמידה) אנו יכולים להיות מודעים למצבה של ההילה המנטלית שלנו, ולשנות אותה בעזרת כוח המחשבה שלנו. במהלך השינוי האישי, או, שינוי ההילה המנטלית שלנו אנו גם משנים את ההילות המנטליות של הסובבים לנו ומשם לשינוי קולקטיבי הוא כבר עניין של זמן, פריצת הדרך כבר קיימת. הדרך לשינוי כוח המחשבה מהאלמנטים השליליים לאלמנטים חיוביים בסיסו הוא האהבה. במהלך הלמידה (האישי) אנו לומדים להכיר ולהקשיב ולקראו את המודעות האישית והקוסמית כאחד, אנו לומדים כיצד להקרין את מחשבתנו, רגשותינו ומעשינו האוהבות באופן מודע את תוך המודעות האישית והקוסמית כאחד. ככל שרבים מאתנו יקרינו את אהבתם (בכנות, ללא אינטרסים אישיים וצורך של האגו) יהיה עולמנו מקום קסום לחיות בו. (חלקיק קטן של אור בחושך מגרש את החושך ברדיוס השווה לכוחו של החלקיק, מס´ חלקיים מגרשים את החושך ברדיוס גדול יותר ובתהליך שרשרת של מס´ רב בחלקיקי האור מקבלים אור אחד גדול). כוח המחשבה מלמד אותנו לקחת אחריות על החיים שלנו, להבחין כיצד האמונה והמודעות בכוח זה מאפשר לנו בעזרת מחשבתנו ליצור מציאות בעולם הפיזי וכיצד אנו יכולים לגרום להתרחשויות בחיינו פה. אזהרה !!! כוח המחשבה היא דו כיוונית. המשתמש בכוח המחשבה בצורה חיובית אוהבת, תומכת מקבל אהבה. המשתמש בכוח המחשבה בצורה שלילית והרסנית, מקבל הרס עצמי, יש לבחון את מחשבתנו בכל זמן, יש לבחון את מחשבתנו במודעות לכוחם. מחייך עננים

בוקר טוב עננים...

ראשית, אנו עדין חושבים על אמת , חצי אמת , שקר...מין הסתם יש בזה יותר מאשר פחות. כח המחשבה. מסכימה עם ההבנות. אך שואלת שאלה : האם לדעתך אנו אחראים למחשבות שלנו ? או שמא כל אותן אנרגיות חיוביות ושלליות יוצרות השפעה על הלך מחשבתנו? ואם כן, אז...איך ניתן לדעתך לנווט את המחשבה לחיוב כאשר המציאות השלילית משליכה עלינו אנרגיה שלילית היוצרת השפעה מיידית על החשיבה השלילית ? אם כך, מה נשנה קודם , את המציאות או את המחשבה? ואיך ? השינוי הקולקטיבי , איך הוא מצטייר בעינך ? אור ואהבה סול ולורי המשך לחייך...

אינטואיציה...

אינטואיציה הינה למעשה מעין ידע פנימי המנחה אותנו לכיוון מסוים. האינטואיציה עולה בתוכנו ברגע מתוך ניצוץ האור החי בתוכנו, כאשר אנו נעים איתה , הניצוץ עולה ומתרחב בתוכנו , כך מתמירה האינטואיציה והופכת לחלק בלתי נפרד מהיותנו.כאשר אנו מתעלמים מאותה אינטואיציה רגעית , או מבטלים אותה בשאלות רציונליות , אנו מכבים את הניצוץ אט אט והופכים לאור מועט, אור חסר.אין הדבר אומר שיש לבטל את ההגיון , אך גם את האינטואיציה אין צורך לבטל. יש לקלוט את התחושה וליצור מארג הרמוני בין השניים ללא הפרדה. כאשר אנו מפרידים אנו יוצרים בעצמנו קטבים מנוגדים של כן ולא, של רע וטוב , וכן הלאה. הרי אנו מורכבים מקטבים , למה ליצור התנגדות בניהם ולא הרמוניה ? שיהיה לך יום של אור סול ולורי.

mga-abir

New member
מהי אינטואיציה?

מהי האינטואיציה? בוקר טוב. מהי האינטואיציה? להשיב ולהסביר נדע פחות או יותר,למעשה את סממניה ותוצאותיה.יחד עם זאת האם לא היינו רוצים לדעת יותר מכך? מדוע זה כך? מהו הגורם הסיבתי להיווצרות האינטואיציה? יתכן וזה קשור למנגנון ההישרדות שבנו המתריעה בצורתו שלו על סכנות (בעיקר)האם זה מנגנון שקיים בכולנו והתנוון?לדעתי כן.פעמים רבות קושרים זאת ליכולת מדיומית נרכשת או מולדת,אך גם יכולת זו קשורה ישירות בתופעה.היכולת לדעת את הרגע הבא,היכולת לקבל הכוונה אינה תמיד קשורה למדריכים שיצרנו אתם קשר.(לי עדיין אין אחד כזה)מי שחושב כך יבורך,אך אין כאן סתירה כיצד מגיע אלינו המידע.כאשר קיימת בנו רגישות,כאשר היכולת להתיחס אל היוצא דופן והמוזר שצץ בנו שלא בדרך כלל,עלינו לשים לב.זה אחד האיתותים המרמזים על דבר שעלינו לשים לב אליו.כאשר מחמיצים אוטובוס בגלל שהורדנו את הזבל תחילה,הרי פעלנו למעשה בצורה רגילה,אך נוכחנו שבגלל פעולתינו ניצלנו מתאונה שבה האוטובוס היה מעורב לפני כן.כמה פעמים שמענו על אחורים כאלו? לעיתים נוצרים המצבים שמחלצים אותנו מצרה אף ללא ידיעתינו.אולם מנגנון זה פועל בכל עת אם אך נשים לב.מחשבה צצה ואין בה שום הגיון לדבר,לעיתים המחשבה מצווה:עשה כך או כך.לעצמינו נאמר אאאה שטויות,סתם מחשבה,אך הפעולה או המעשה הנרמז מכוון אותנו לשם מניעה או החלצות ממצב מסוכן.לעיתים גם יורה על כיוון בונה לשם קידום מטרותינו. האם לא היה כדאי לפתח כלי זה בצורה מודעת?לשמחתי מנגנון אינטואיטיבי זה,אצלי הוא מפותח יחסית ועזר לי להיחלץ לא פעם מסכנות רבות,לא פעם מהחלטות שגויות.זה כלי נפלא שקיים בכל אחד מאתנו ורק יש לתת לו לצמוח.ולשם כך נחוצה פתיחות וקבלה. בברכה אביר

למעלה