פשטות ההבנה

בוקר טוב לאינטואיציה...

ראשית בוא נבין שכל אחד מאיתנו הוא אדם מיוחד בפני עצמו. אך , מדוע כאשר אנו מדברים על יכולות מסוג זה או אחר , אנו נוטים לגמד את היחודיות שלנו , ומשליכים אותה על הכלל ??כן יש יכולות מולדות , האם הן שייכות להיבט התורשתי , לדעתך , או לסביבתי? הרי ידוע שכל הכלים שלנו מורכבים מתורשה וסביבה . בוא נחזור לאינטואיציה , האם זוהי תכונה תורשתית או סביבתית? לא נראה כי אינטואיציה שייכת לאחת מהאפשרויות הללו. לא הייתי מיחסת אותה לסביבה או להיבט הפסיולוגי של התורשה. כן הייתי מיחסת אותה להיבט המטאפיסי של הקוד הגנטי שלנו , לד.נ.א. כאשר אנו מדברים על תורשה , אנו נוהגים לחשוב רק ברמה פיסית. אם נשכיל להבין שלכל רובד פיסי בקיום הגשמי שלנו יש "מענה" מטאפיסי, אולי נתחיל לחבר את שני התחומים ברמת הקיום היום יומית שלנו. האינטואיציה קיימת בכולנו, כן אסכים איתך , כי הנחנו לה להתנוון ,והעלנו את רמת ההגיון בחיינו. עידן זה בו אנו חיים עתה , מנחה אותנו להיפתח אל מה שהתנוון. זהו עידן ההתעוררות לכל מה שנחסם בעבורנו, או מה שהנחנו לו להחסם. בידנו כל היכולות להיפתח לאינטואיציה ודרכה לכל החסימות , כל זה מתחיל כאשר אנו לומדים להפעיל את כח הרצון להרגיש. יום טוב, סול ולורי

Tal_Ya_Tal

New member
הדפוס הפנימי שלנו, הוא אור../images/Emo42.gif../images/Emo62.gif

הדפוס הפנימי שלנו, הוא למידה מתוך התייחסות למאורעות "חיצוניים" שקורים לנו. מאורעות אלו, יצרנו במו ידנו, על מנת לזהות את מהותנו האמיתית וללמוד מי אנו באמת. ההתיחסות שלנו למאורעות אלו, נקראת: "התנסות". כאשר ההתיחסות שלנו להתנסויות שלנו הן רגשיות, משמע שאנו מגיבים. וזאת אומרת שיצאנו מהמרכז הפנימי שלנו. שוב אין אנו העד. הצופה המתבונן מהצד. כאשר אנו רואים את עצמנו כמי שחווים את החוויה. בשוויון נפש, ללא מעורבות, אנו מתבוננים בתהליכים של העצמי. בכל עת שאנו מתבוננים בדברים ותופשים אותם ספונטנית, בבת אחת, מבלי לעשות אבחנות, זוהי תפישה אמיתית. היא באה, מן העצמות המודעת. (מהעצמי העליון, האור, הרוח המודעת, האטמן)באמצעות ההבחנה, התפישה הופכת מיד לאור של מודעות בדיוק כפי שדמות נשקפת במראה. הנשמה היא המודעות המוחלטת -היא אור. אנרגיה קלילה וצלולה, שמקורה באלוהי וצורתה זהה לו.כשמתעוררים בבקר, מלאי חיוניות ואנרגיה, סימן שישנו חיבור אל הנשמה. הנפש היא התודעה -שיש לה צורה. הנפש היא משכן הרגשות. הנפש היא אנרגיה דחוסה, הנתונה להשפעות של מאווים ותאוות. היא זו, החווה את הנפרדות מהאחדות המוחלטת ועל כן, היא נגררת ללבטים בין מצבים פנימיים לחיצוניים. כשמתעוררים בבקר בחוסר חיוניות ועם דכדוך, סימן שישנה הצמדות לנפש. התודעה פועלת בהתאמה עם המודעות. והמודעות מתפתחת על בסיס הנפש(התודעה). הנפש היא תמצית המודעות.כל תאווה שמשפיעה על המזג- מקורה בנפש. בתודעה. זהו טבעה של המודעות.אם נזכך לחלוטין את הנפש (התודעה), היא תהייה לאור טהור. L&L TALYA

mga-abir

New member
מחמאות של אור

בגלוי דעת אומר, לראשונה מזה שנה ויותר בשטוטי בפורומים השונים, כתבתי רבות מאוד אך גם קראתי. אך זו פעם ראשונה שאני קורה חומר בשפתי.מתחבר למילים ואף רואה בפנימיותי את התהליך.לראשונה מוצא אני שפה משותפת המתחברת אלי בטבעיות. הנוסח, המלל, הבהירות. את דברי אני מביא מהבנותי ומהתנסותי ב 99.9% לכן ארהיב ואשאל ברשותך למקור הדברים.וכן להודות לך מקרב לב בכנות אמיתית, תודה בברכה אביר

mga-abir

New member
במיוחד לטליה היקרה

לא יודע ריקנות המחשבה מילאה ראשי מחשבות אתמול חשבתי שאדע, אך היום לא רציתי שאלוהים יאותת מאי שם רציתי פעם, היום לא אזכור מה. כפי שקראתי שהמילה גל מפרידה בין מים עליונים למים תחתונים כך גם המחשבה על הגשמי והרוח. היכולת המיסטית טבועה באדם המודעת הרוחנית חלקו של אדם מתי נשתחרר מעצמנו מתי? לא אוכל לנתק רוח מבשר לא אוכל לחיות כשאחד הוא בצד הכל הופך גלגל אשליות אך עדיף לדמות מציאות לחלום. שם אני לא נמצא, אך חווה כאן אני נמצא אך חולם. רוצה שלמות, אך מתפרק אני כשלם חלקי ביותר כאן אדע את מותי שם לא אדע את חיי הפוך על הפוך מתקיים, הקיום זה עניין משתנה.

Tal_Ya_Tal

New member
היי אביר../images/Emo42.gif../images/Emo9.gif../images/Emo42.gif

מאד קשה לי לענות על שאלתך הספציפית. אני מתלבטת מה לומר לך. אין כאן תשובה חד משמעית. המקור הוא אחד, כידוע לך. המקור הוא האחד. אבל, כמובן, הבינותי את כוונתך. הדברים שכתבתי כאן הם הבנות שהגיעו. חלקן תוך כדי תגובה וחלקן כבר ממודרות במאמרים קודמים, השמורים עמי במסגרת החומר שאני מעבריה בסדנאות שלי. חלק לקוח מתוך מאמר שקרוי "מודעות עצמית", חלק אחר לקוח מתוך ´מילון מושגים´ המגדיר את המושג נשמה ואת המושג נפש חלק לקוח מספר, (שמזמן אבד לי-התודעה השמיימית) לא ´הנבואה השמיימית´ המוכר. אלא ´התודעה השמימית´ בהוצאת אסטרולוג. זהו תרגום של הספר הסיני, ´פרח לוטוס הזהב´, שעליו אמר קרל גוסטב יונג, שאם היה עליו לבחור ספר איזוטרי אחד בלבד, היה בוחר בו !!! וחלק הגיע באותו רגע עצמו.
כמובן, כמו שכל דבר מגיע, כאשר אנו מפנים את האגו
אני רק יכולה לשמוח, שאנחנו מדברים באותה השפה. לא קל למצוא אדם הדובר את שפתך. אמרתי לתלמידות אסטרולוגיה שלשום. כאשר פוגשים אחד כזה, זה כמו למצוא אדם הדובר את שפת אמך בנכר. אתה פשוט עט עליו מתוך שמחה וגעגוע. (אבל אז, אתה נזכר, שאבד לך המרכז
) ואתה מתעשת וחוזר להביט על החוויה בדרך נייטרלית . L&L TALYA

mga-abir

New member
לטליה ציטוטו של טאו טה צ´ינג

לך טליה אשיב תודה ואצוטט את החכם הסיני טאו טה צ´ינג (אנטליגנציה רוחנית שלושים חישורים בגלגל העגלה הולכים לעבר טביר-הגלגל שהוא המרכז אך ראו, אין דבר שם במרכז וזאת בדיוק הסיבה שזה פועל אם אתה מכייר ספל, עליך לעשותו חלול הריקות שבפנים היא שעושה אותו שימושי בבית או בחדר, החללים ריקים הדלתות החלונות, הם שעושים אותו בר-שימוש כל הדברים נעזרים במה שמרכיב אותם כדי לעשות מה שהם עושים, אך בלעדי הריקות שבהם, הם היו לא כלום. טאו טה צ´ינג בברכה אביר

למעלה