פשוט עצוב-מצדה

רמי בר1

New member
גם אני מקווה. אתה שואל על מחיר סביר?

זה יחסי.גיירו לא קונים במחיר סביר,קונים בכסף,והרבה.
רק יח' ההנעה שכוללת מנוע S פרופלור רדיאטורים למים ושמן ועוד כמה פריטים קטנים,עם מעמ,תעלה לך כמאה אלף שח.אני מעריך שהגיירו בכללותו לא ירד ממאתיים וחמישים אלף שח. וזה ממש חינם אם אתה משווה ל משל לסטינג. ולא הייתי ממליץ לך לנסות להמריא מחמישים מטר בשטח, אלא אם יש אחרי החמישים עוד מאה לפחות.
אבל כמובן שזה לא צריך למנוע ממך לספר שאתה ממריא מחמישים מטר בשטח.

eli3443

New member
משיחה עם שי

למדתי שאפשר להשיג כלים להרכבה במחירים נמוכים ממחירי lsa שיש להם יתרונות בהמראה/ נחיתה קצרים על פני lsa .
מי שמתעניין כדאי לו לדבר עם שי.

רמי בר1

New member
זה נשמע יותר ויותר כמו קידום מכירות...

אם אתה יודע כמה עולה כזה גיירו ,ואני מתכוון לגרמני ששי מעלה צילומים שלו ,כתוב מספר.
אם אתה לא יודע, אל תספר סיפורים.
אין ספק שיש לגיירו יתרונות בהמראה נחיתה. רק שהנחיתה לא מענינת אותי, כי הגיירו לא מסוגל להמריא מהיכן שהוא מסוגל לנחות. ואל תתחיל שוב עם הקפיצות מהמקום, והמראה מ15 מטר. אם תאמין לזה, תגלה אחרי שתרכוש אחד, כמה זה לא לגמרי נכון.

eli3443

New member
זה לא

אפשר להשיג גיירו אמין במחיר תחרותי ל lsa (לאו דווקא הדגם שאתהמציין)שהיתרונות הברורים שלו הם מסלול קצר בהרבה מזה הדרוש ל lsa ופשטות וחסכון מזה של מסוק.החסרון לדעתי(לא לדעת שי) הוא רמת טיסה גבוהה יותר הנדרשת להטסתו.

רמי בר1

New member
תלוי למה אתה משווה.

יש באזמים כאלה שהקיט כולל מנוע נע בסביב 55000$והם לא רעים בכלל,ויש כאלה שנעים סביב 170000$ .
לגבי רמת הטיסה הנדרשת להטסתו, אין ויכוח.
צריך להיות עילוי.

רמי בר1

New member
ועוד משהו. אתה כותב" אם הנעת הרוטור נמצאת

על הלהבים...." אז בכזה מקרה זה לא גיירו.
ואתה ממשיך " ראה את המסוקים שממריאים עם מנועי מגח סילון" ושוב, אלה לא גיירו ,אלא מסוקים לכל דבר.

nshay7

New member
כמו תשובתי הקודמת

תתקשר ואנסה להסביר לך בתקווה שזה יעזור

עירא10

New member
מה שמפליא הוא...

שמי שלא מבין זה כפי הנראה אתה.
הפורום הזה נועד בדיוק למה שאתה בכל תוקף מתנגד לו, וזה דיון פתוח בנושאי טייס ותעופה. לא התכוונתי לענות או להמשיך בדיון לאחר שקבעת חד משמעית שאיני מבין דבר. אבל הזלזול המופגן שלך בי וביתר קוראי השרשור מאלץ אותי לענות. די ברור לי מדוע אתה מתחמק מהסברים כתובים אם ניקח בחשבון את שגיאות הכתיב והתחביר שהשרשורים שלך רצופים בהם. נראה לי שברום שיבתך אתה סבור שהידע בנושא אווירודינמיקה ומטוסים בכלל, הם נחלתך הבלעדית. כתבת גם שביקור במגידו יפקח את עינינו...אין לי ספק שזה יתרום, אבל זה לא מה שביקשנו.
לא מאוחר. כתוב הסבר רציני לכל השאלות שנשאלו, הבא סימוכין, אל תתחמק מווכוח פתוח ונהל דיון ברמה המתאימה למשתתפי הפורום. אם אינך מוכן לכך- טול קורה מבין עיניך.

nshay7

New member
לא שווה תגובה

אתה כנראה קמצן על שיחת טלפון שיכולה לפתוח לך מבט וכיוון שונה ממה שידעת עד היום.
תשאיר לי מספר טלפון אני יתקשר.

עירא10

New member
עזוב טלפונים.

מה קורה? אתה לא יודע להתבטא בכתב? למה שרק אני אבין, תן לכל אלה שרוצים ללמוד, ללמוד.

שי, אתה מכנה אנשים טיפש, ללא כל היסוס

רק לדוגמא, זה שכינית טיפש, גר בקצה העולם שמאלה, צ'ילה. ומה, אתה חושב שהוא יקפוץ בכזו קלות למגידו? (אני בספק אם רגליו נגעו באדמת המדינה ב-10 שנים האחרונות וגם יותר)
גם לטלפן זה לא נראה לי הגיוני שיטלפן משם אליך.
נו, אז מה, אם אינך טוב בכתב, בקש ממישהו עזרה בניסוח והכל יבוא על מקומו בשלום.

עקרון טיסת הג'יירו

העילוי של רוטור הג'יירו, מבוסס על התופעה, שזרם אויר הזורם בכיוונו, גורם לו להסתובב. ע"י שינוי הסל"ד וזווית ההתקפה ניתן לשלוט בעילוי. השוני המהותי בין ג'יירו למסוק הוא בהיעדר ממסרות
הפחתת סל"ד המנוע, המצמד הכבד המחבר בין המנוע לממסרה, מערכות הקולקטיב הסיקליק והגוורנור-העושות את המסוק לכה יקר ורגיש. סל"ד הרוטור בטיסה הוא סביב 350 ובהאצת להבים טרם המראה-200. מהכרותי את שי נוי, הוא ישמח לארגן מפגש שבו יסביר וידגים את שהוא יודע טוב מכולנו.

רמי בר1

New member
עכשו תנסה להסביר איך הגיירו ממריא

אנכית מהמקום כשחסרים לו 150 סלד ברוטור ממה שהוא צריך לטיסה אופקית.
עזוב את הטלפון....כתוב הסבר,ואני בטוח שאבין

שי גנדל

New member
נראה לי שחל כאן בלבול

אני לא מבין לעומק איך הדברים עובדים, אבל בגדול-
יש מנגנון prerotator שקיים ברוב הדגמים בעולם. שם הרוטור מסובב לאחוז מסויים מסל"ד הטיסה עוד לפני ריצת ההמראה, והריצה משלימה את הסל"ד הדרוש. כל הג'יירו בארץ הם כאלה.
יכולת המראה בקפיצה נדירה הרבה יותר. הרוטור מונע לסל"ד גבוה מהדרוש לטיסה ואז מנותק מהמנוע. הכלי קופץ אנכית לאויר והרוטור מאבד סיבובים, אבל בינתיים מתחילה תנועה קדימה והכל מסתדר.

ZeevRozenek

New member
ניסית פעם להוריד מדפים באמצע ריצת ההמראה?

(במטוס עם מדפים מכניים) גם שם תקבל "מכה קלה בכנף" וקפיצה קלה. יש הרבה שממריאים כך באופן קבוע .
יש מטוס שנקרא יוּמָה (לצערי לא מיוצר יותר) דומה מאוד לסוואנה , שהטייס המדגים לאחר ריצת המראה קצרה מאוד נותן דחיפה קלה ופתאומית בסטיק, אף המטוס יורד קמעה והאלסטיות של כן הנסע הקדמי מקפיצה את המטוס למעלה !

הכיסוי האווירודינמי של תומכת הכנף ביומה (מעין צינור בעל חתך אליפסי) היתה פתוחה למעלה (מן התחת של הכנף) וסגורה למטה ליד החיבור לגוף . מי גשם שהצטברו שם, גרמו לחלודה , תומכת כנף נשברה בטיסה , המטוס התרסק וטייסו נהרג .

התביעה המשפטית הרסה אותם
והם המשיכו לשווק את היומה רק כקיט .

ZeevRozenek

New member
קוריוז- מה הקשר של ה-YUMA לארוחת שחיתות?

יש פה בסביבה בחורצ'יק נחמד (ברצינות) , בעל YUMA (HOME BUILT שמחזיק אותו בבית . יש לו מסלול של 147 מטר, עם מבנים משני הצדדים, וכל פעם שאנחנו מתראים הוא חוזר ומזמין אותי אליו הביתה .לארוחת צהרים.
-אם תצליח לנחות, נכין לך ארוחת גורמה עם כל מה שתבקש . אם לא.....

למעלה