פשוט עצוב-מצדה

פשוט עצוב-מצדה

מנחת מצדה היה היעד המועדף עלי בתקופתו של חביב.
מאז שהוא לא במנחת לא נחתתי שם.
הרמתי טלפון היום לעלי כדי לבדוק אם כדאי להגיע ביום שישי בערב ולבלות ככה בכיף באוהל עד שבת בבוקר כמו בימים הטובים.
אז זה מה שעלה בשיחה עם עלי :

1. אין שום אוהל או צלייה שאפשר לשבת תחתיה.
2. אין יותר אוכל. לא חומוס ולא על האש ולא כלום.

בקיצור מה שיש זה חול וחולרה ומסלול נחיתה וזהו.

אם זה המצב אני תוהה את מה מפעיל המנחת מפעיל בדיוק? את עלי שיענה בקשר?

אה כן, דבר אחד נשאר שם : אגרת הנחיתה. היא כרגיל, 100 ש"ח.

אין לי מה לומר. עצוב.

רמי בר1

New member
יש מנחת חד פעמי כמה ק'מ צפונה,ממש על החוף.

גם שם אין כלום, אבל זה טבע צרוף, ומה שאתה מביא איתך זה מה שיש.
החיסרון שאם תרצה לטבול במים אין שם מקלחת לאחרי, אבל זה עדיף בהרבה על אספלט לוהט.(וגם יש חיסכון של 100 ש'ח)
רק שלשם כך תצטרך לרדת בדרגת רשיון אחת .

שם יש בעיה גדולה מרק ירידה בדרגת רישיון

כמה שאני מכיר את אלעד, הוא לא טס לשום מקום בלי לפחות שתיים או שלוש ידידות, מה שלא יוכל לבצע באז"מ.
וגם זה בהתעלמות מהבולענים....

רמי בר1

New member
טוב,שיטוס למצדה עם שלוש ידידות....

הן יסכימו לזה פעם אחת בלבד....

nshay7

New member
כמה שאתה צודק.

אלעד כמה שהצדק אתך.
גם אני שב- 30 השנים האחרונות בקרתי שם (ולא מאט פעמים עם סוגי כלים שונים ובזמנים וסוגי פעילויות שונות) חושב שתקופת מנחת מצדה ואו מנחת מצדה כמו שהיו "בימי חביב" יהיו לנו רק בזיכרונות התעופתיים שלנו מהעבר. כמו זיכרונות אחרים הקשורים לתעופה היפה והנפלאה שהייתה בארצנו עד לא כל כך מזמן.

רמי בר1

New member
אפילו הספקתי לראות שם גיירו רץ על המסלול הלוך

וחזור תוך הרמת אף, כאילו הוא צובר אומץ להמראה...
בסוף הוא רץ, ניתק...התרומם קצת...סטה הצידה בפניה קלה...ונמרח לאדמה.
לטייס לא קרה דבר , כי הוא ישב על כסא מאחורי מחשב ההפעלה לצד המסלול.

nshay7

New member
נכון

היה שייך לחברת "וורטיקל U.A.V.
נמרח על הקרקע אחרי שניסו להגיד לי שהם יודעים מספיק ומבינים מספיק בהטסת ג'ירו והמחשב שעל הכלי יעשה את הבקרה והתיקונים לבד. (כניראה לא פעל על פי מה שרצו - וחבל) "האח " שלו נמצא אצלי וטס "כמו נמר" (כנראה בכול זאת צריך לדעת להטיס ג'ירו).
זה מה שקורה שהשתן עולה לראש והידע אפילו לא בסיסי .
להטיס ג'ירו בבטחה צריך לדעת - גם צביקה דקל ז"ל "חשב" (4) פעמים שהוא יודע ולצערי בעידוד "מנהל התעופה האזרחית" ) רת"א של היום קיפח את חייו בשנת 89 במנחת בורגתה !

מופיע בתמונה הג'ירו הלבן, נמצא טס במגידו בכייף

עירא10

New member
לגבי הידע...

אם חברת VERTICAL UAV ניסתה להטיס גיירו ולהמריא אנכית, אז אתה צודק במאת האחוזים.
אני לא יודע לגבי השתן, אבל ברור מאד לגבי הידע... מחשב טיסה הוא רק חכם כמו מי שתיכנת אותו (נכון לעכשיו...)

רמי בר1

New member
לא ניסו להמריא אנכית.הגירו רץ על המסלול

ניתק והתחיל לצבור גובה,ואז משהו כנראה השתבש.
אבל כאמור,אף אחד לא נפגע.

עירא10

New member
את הרעיון

של המראה אנכית לקחתי משם החברה.
מה שמזכיר לי את המוהל החדש שבא לעיירה.
שכר לו חנות קטנה ניקה,צבע בלבן, תלה ווילונות הכל כמתחייב מהמקצוע.
בסיומו של ענין תלה בחוץ שעון גדול. באו אליו ושאלו אותו "מוהל, מה ענין השעון לכאן?"
"ומה אתם רוצים שאני אתלה?" השיב.
מוסר השכל..מה ענין VERTICAL FLIGH ל-גיירו?

ZeevRozenek

New member
אותו המוהל ...

לפני כמה שנים נעמד על ידי בחורצ'יק ב"חדר מנוחה" (תרגום מאנגלית -REST ROOM).
אמרתי לו: סלח לי, אתה במקרה מכפר-סבא ובן 40 ?
-נכון, איך ידעת ?
כי לפני 40 שנה היה שם מוהל פוזל ואתה משתין לי על הנעל

jsurie

New member
יפה זאב

nshay7

New member
ג'ירו שיודע להמריא אנכית

ג'ירו שיודע לרחף ולהמריא אנכית ללא מערכת מסובכת ויקרה של מסוק (הוזלה של קרוב ל85% לפחות בעלויות הטיסה) עם אותה יכולת של מסוק (לזמן קצר יחסית - רק להמראה ונחיתה) לא צריך לרחף על מנת לירות טילים .
זה כלי טיס הרבה יותר זול בטיסה ובשימוש לשטחים קטנים,המראה ונחיתה מהמקום - בריבוע של 15X15 (מנחת מסוקים בייתי ) ללא המערכת המסובכת והיקרה של מסוק וטיסה בטווחי מהירויות מ20 מי"ש ועד 120 - 140 מי"ש ללא הזדקרות,כמאט ללא קשיי מז"א נגיף,מיוצב ,עם כשר הרמה של כמה ק"ג (קרוב ל250 לערך) - זה נפלא!!!
ממריא , טס , ונוחת על פי GPS ,טס למשימה מבצע וחוזר לבד. ועוד כהנה וכהנה.

לפני שנים לא מאטות (היו כאלה כלים מאוישים ל40 - 30 אנשים)

עירא10

New member
מענין מאד.האם

אתה יכול לתת לינק? לדעתי מה שאתה מתאר לא כל כך קיים. בכל מיקרה לא כמו AUTO ROTATION GYROPLANE. עקרונית, ה-GYROPLANE הוא מטוס לבל דבר. את העלוי מספקת כנף אופקית סביבונית. (ROTARY WING) את הדחף מספק המדחף מונע ע"י מנוע, שגם הוא כנף סביבונית במקרה זה אנכית. על מנת להמריא ה AUTOGYRO חייב ליצר רוח יחסית שאותה ניתן לייצר אך ורק ע"י תנועה בציר ההמראה. קיימים אוטוגירו'ס מצויידים במצמד חיכוך, המונע ע"י המנוע וזאת ע"מ לחסוך במשך ריצת ההמראה. למיטב ידעתי לא קיים אוטוגירו בעל יכולת המראה אנכית היינו ללא ריצת המראה ולו גם הקצרה ביותר. כמו כן יש לך טעות עקרונית ביחס לנושא ההזדקרות. אין כנף שלא תזדקר בתנאים המתאימים. למרות ההצהרות המטעות של כמה יצרנים. התנאים המתאימים שונים במקצת בין כנף קבועה לכנף סביבונית. בשני המקרים הרס הזרימה הלמינרית של פרופיל אירו-דינמי תגרום להזדקרות. בהליקופטר כמו בגירוקופטר הזדקרות תגרם ע"י חציית גבול זווית התקפה הקריטית של הכנף המתקדמת ו/או מהירות שתגרום להרס הזרימה בכנף החוזרת (HI SPEED STALL).גם היא מאותה הסיבה. נכון שבמצב של כשל מנוע ו- AUTO ROTATION קשה להגיע להמצב שבו תגרם הזדקרות. קשה, אבל בהחלט אפשרי. לענין המהירויות.אתה בטוח שמדובר ב-גירוקופטר? מהירויות מקובלות הן בין 45 ל-60 מי"ש. השיא העולמי בשיוט הוא 115 מי"ש. לענין מז"א, כפי הנראה לא טסת במז"א מחותחת, לא בהליקופטר ולא בגירוקופטר. ( לגמרי לא נעים ותודה להשם יתברך על כך). חבל רק שהוספת את ענין ירי הטילים. יש לי הרגשה שבקרוב יצא NOTAM האוסר טיסת גיירוס מעל יו"ש...

ג'יירו ממריא אנכית ומשייט ב180 מי"ש.

עיין ערך :FAIREY ROTODYNE. כמוכן היה בעבר ג'יירו צבאי אמרקאי ללוחמת נ"ט שאינני זוכר את שמו.

שי גנדל

New member
Jump take off

יכולת מסויימת להמראה אנכית בג'יירו שפותחה כבר בשנות השלושים
http://www.youtube.com/watch?v=ly261Dt1Of8

הרוטודיין אמנם שייט כג'יירו, אבל המריא ונחת אנכית בזכות אויר דחוס שעבר ברוטור והוצת בקצות הלהבים- תכונה מסוקית לכל הדיעות.

עירא10

New member
יורם, אל תלך שולל...

בפזת ההמראה והנחיתה האנכית, המטוס פעל בתצורתו כהליקופטר לכל דבר. בשרשור שלי ציינתי במפורש שלא תתכן טיסה אנכית במטוס בעל כנף סביבונית לא ממונעת. במקרה של ה-רוטדיין ההנעת הרוטור בוצעה ע"י שני מנועי טורבו-גט שהופעלו ע"י תערובת אוויר דחוס שסופק ע"י מדחס שנמצא בגוף המטוס ודלק. אינני מוכן לערוב לכך, אבל יש לי הרגשה עמומה שה-רוטודיין שימש השראה למתכנני ה-OSPREY-V22. ה-רוטודיין הוא מעין שילוש קדוש, הליקופטר, גיירוקופטר, ומטוס. (מצוייד בשתי כנפים קצרות המספקות עלוי ומתלה מנועים בעת ובעונה אחת).

ג'יירו "קופץ"-המשך.

אכן, ה-ROTODYNE והשאיין שהזכרתי, קופצים בשיטה שונה מהכלי ששי הביא, זאת מפאת גודלם ומשקלם. השיטה המקובלת היא להאיץ רוטור בעל מומנט אינרציה גבוה (ע"י הוספת משקולות קצה) והמרת האנרגיה שנצברה בו-לאנרגיה פוטנציאלית (גובה). להלן סרטון המציג ביצועי
אבטיפוס מוקדם של חברת CARTER.http://youtu.be/CFNc1iY8wi0

למעלה