פשוט עצוב-מצדה

רמי בר1

New member
אני באמת לא מבין. אם מאיצים את הרוטור יש

מומנט הפוך על גוף הכלי. אם מאיצים את הרוטור לסיבובים שנותנים מספיק עילוי, ברגע שהכלי מתרומם ס'מ אחד באויר, הוא יסבסב.
אין אפשרות שינוי פסיעה, ולכן אי אפשר להאיץ רוטור בזוית התקפה אפס, ולהמיר את עודף הסל'ד בכח עילוי עי' שינוי הזוית.
הגיירו שקופץ לאויר צריך עוד משהו מעבר לטלפלקס שמסובב את הרוטור על הקרקע לצבירת סל'ד.

הסבר לגבי כבל הבנג'י המקפיץ ג'יירו כלפי מעלה:

ללהבי הרוטור בכלים הקופצים שני מצבים: קפיצה (זווית התקפה גדולה) ואוטורוטציה (לטיסה). לקראת הקפיצה, הרוטור מואץ לסל"ד הקפיצה כאשר הלהבים במצב אוטורוטציה. היות והכלי עומד, ריאקצית ההאצה נתמכת ע"י המגע עם הקרקע. לקראת הקפיצה, ההאצה מופסקת,
אין יותר ריאקציה, הלהבים מוסטים למצב קפיצה, הכלי מתרומם (ללא סבסוב) והרוטור מאיט. במצב זה, מוסטים הלהבים למצב אוטורוטציה, הכלי יכול להמשיך בטיסה או לצנוח בחזרה.

מהכותרת נשר הסמיילי

רמי בר1

New member
הסמיילי לא מענין.

אני באמת מנסה להבין אך זה עובד. זה בודאות עובד בסירטון, אני מהמר שבמשקל כלי מיני' אפשרי, אבל עובד.
עד עכשו לא אתה ולא שי הצלחתם להסביר איך.

רמי בר1

New member
הסיפור עם שני מצבי זוית להבים הוא אמיתי,

או שאליו היה אמור להיות מוצמד הסמיילי?
בכל אופן, גם אם זה אמיתי, אני לא מכיר כזה בארץ, וחבל שאטרח לשם כך עד מגידו.
כבעל גיירו,מה היתרונות שמצאת בו לעומת אז'מ?

ג'יירו קופץ המשך שני.

אין ג'יירו קופץ בארצנו. הקופצים הקיימים-בשלבי פיתוח ואבות טיפוס. אתה חופשי להתעניין במה שתחפוץ, אתה חופשי לטעון גם שכדור הארץ שטוח והשמש סובבת אותו. עובדתית, בתערוכות, העניין בג'יירופלנים הוא עצום (לפי מידת ההצפה של הדוכנים) והמכירות בהתאם.
הסיבות שהביאו אותי לרכוש כלי מעין זה הן:
1. מחיר נמוך לעומת כנף קבועה.
2. המראה קצרה ונחיתה כמעט אנכית.
3. טווח מהירויות ממאה ועד לעשרים מי"ש.
4. רגישות מינימלית לחיתחותים.
5. הכלי לא מזדקר ובנ"א ללא מסלול או שביל יוצא שלם.
6. שטח אחסנה מינימלי-8X2 מטרים.
גם אם לא תטרח להגיע עד למגידו, לא מהנמנע שמגידו יגיע לפראן.

רמי בר1

New member
אז אחרי כל ההזמנות למגידו,מה שאראה הוא

גיירו רגיל, שאותו ואת ביצועיו אני מכיר.
אני לא טוען שכדור הארץ שטוח כפי שהגזמת, בסה'כ אני טוען שהגיירו בעולם הוא במיעוט מאד גדול.
לפחות זה מה שראיתי(בעצם לא ראיתי) באירופה.
לדעתי עם שלל יתרונותיו היו רואים אותו בכמויות גדולות, וזה בינתיים לא קורה.
עד היום לא ראיתי גיירו בפארן, אבל כנראה שהוא צריך לשם כך לעמוד בתחילת מסלול מגידו ,ולאסוף הרבה אומץ ברוטור...

בהגזמותי, אני מוציא את המיטב שבך.

אפילו הסכמנו שהג'יירואים הם במיעוט גדול (לא להגזים, לא גדול מאד כפי שציינת). לדעתי הם לא יכבשו את התעופה הספורטיבית, אלא רק פלח לא קטן. אגב, הג'יירו מתחילת מסלול מגידו, יאזור אומץ להמריא לפראן, אם תסכים לשלוף מעט את ראשך מתוך ערימת החול

הגדרת ג'ייררופלן

ההבדל בין ג'יירופלן למסוק: ג'יירופלן טס באוטורוטציה (האוויר מוזרם ממתחת לדיסקת הרוטור כלפי מעלה ואחורנית), מסוק טס כאשר אויר מוזרם מלמעלה כלפי מטה. הגורמים לסיבוב הרוטור בהמראה ובנחיתה אינם רלוונטים להגדרה.

nshay7

New member
הסברים לכל מי שזה מעניין אותו

מכיוון שאינני יכול ללמד או להראות הכל "בהתכתבות" אשמח אם תיצרו איתי קשר ואסביר לכם הכל כמו שצריך.
או ש"תשקיעו" אם זה באמת מעניין אותכם ותגיעו למנחת מגידו ותוכלו : גם לראות,וגם לקבל את כל ההסברים המבוקשים מאנשי מקצוע (מהנדס אווירונאוטיקה,טיס,בעלי מטוסים)

עירא10

New member
כמו שאמרת

נראה כלי נפלא! אין ספק. אבל...
רחוק עדיין מלהיות מהליקופטר. ההמראה ה"אנכית" היא מה שנקרא "JUMP TAKE OFF" ואם תשים לב לפרטים, היא מתחילה עם רוטור סובב ו"ריצה" קצרצרה. אגב, מסוקים עם כן נסע {לא מגלשים) מבצעים RUNNIG T.O)דומה מאד לגיירו. הרבה פחות עומס על שני הרוטורים. טיסה צדדית, לאחור, רחוף וכ"ו לא תשיג ללא רוטור ממונע. אגב, רוצה לזקר גיירו?,(או מסוק) בטיסה ישרה ואופקית דחוף סטיק קדימה והשאר אותו שם מספר שניות. לא ממליץ לנסות, ואם בכל זאת החלטת לנסות, רצוי שיהיה אמבולנס בסביבה.
מה שכן הוא נראה מאד אסטטי. לא הכרתי אותו ושמחתי להכיר. כל האמור בעיקרון לא שינה את שכתבתי. תודה על המידע.

רמי בר1

New member
שכחת לציין שאם בוחנים טוב את הסרטון

כמו שעשיתי, רואים שבכל ההמראות וכמעט בכל הנחיתות יש טייס בלבד, ומאחר שזה סרטון תדמית, אני מהמר על כמות הדלק במיכל.
אני בטוח שעם מטען של 250 ק'ג לפי שי, הביצועים יהיו טובים, אבל יותר ארוכים(בריצות).
אז אחרי כל זה, למה הגיירו לא תפס בעולם בתחום התעופה הכללית???

nshay7

New member
ג'ירו

שים לב רמי הכלי ל 4 אנשים (ה"הוק "4) יודע להמריא עם טייס+2 נוסעים מהמקום אני ראיתי דלק במכלים היה 70 ליטר לשעתיים וחצי).
כמוכן לכל היודעים והמבינים בדבר רק לידע כללי :רוב המסוקים (בלקהוק,יסעור,דולפין (המסוק הימי של חיל הים ) ועוד מסוקים נוספים המצוידים בגלגלים ולא מגלשיים, במשקל גדול,יום חם, אוויר דליל וכ"ו ממריאים בריצה קצרה (חלקם גם נוחת תוך תנועה קצרה קדימה
) ולא מהמקום.!

רמי בר1

New member
אני יודע שהוא לארבעה אנשים.

אני רק אומר שבצילומי ההמראות, וכמעט כל הנחיתות אין בו ארבעה אנשים, ואפילו לא שניים. ואני מוכן להמר שיש בו דלק הכרכי לצורך הצילומים.
אני יודע איך עושים סרטוני תדמית. הסרטון שהעלת הוא לא משהו שצולם במקרה באיזו תצוגה אוירית, או בשדה אקראי ללא תכנון מוקדם.
ביינתיים מה שראיתי במו עיני זו המראה של גיירו בעין ורד, שלא הייתה קצרה בכלל, אפילו שהוא כנראה נאנס לעלות לאויר ושקע שוב למסלול.
אני משוכנע שהוא ממריא קצר,ונוחת עוד יותר קצר.אבל ריבוע של 15 על 15 מ',זה רק אם יסומן במרכז המסלול במגידו.(אני מתכוון לגיירו שבסרטון כשהוא במשקלו המירבי המותר)

nshay7

New member
תבוא ותראה

אתה יכול לשאול אנשים שכבר ראו וטסו בישראל .
לגבי 15X15 הג'ירו שממריא אנכית ממריא מ15X15 ונוחת כמו שראיתם בסרטון.
לג'ירו שיש לו מערכת "המראה עצמאית" כמו שפותח יש אפשרות נחיתה ב15X15 (הדגם כבר טס).

nshay7

New member
שוב אני חוזר

אתה שוב ושוב חוזר על דברים שלא נכונים ואני מעריך שזה מחוסר ידע.
תבוא לראות ,לשמוע,ואולי גם ללמוד קצת יותר,אז תוכל להפסיק רק לנחש ולנסות להסיק מסקנות.!!!!

רמי בר1

New member
זה קצת רחוק לו להגיע למגידו.

אני חושב שאתה מנסה לעשות מהגיירו מה שהוא לא. הוא לא מסוק.
אני לא יודע למה, אבל כשאני מסתכל על כמות הגיירו שמיוצרים בעולם, ועל כמות המסוקים, המסוקים לוקחים בענק בריבוע, אפילו ששעת ההפעלה שלהם עולה ב 85% יותר מאשר גיירו באותו גודל. ואני מניח שזה לא סתם, אלא שיש סיבה טובה שאינני יודע מהי.

nshay7

New member
ג'ירו לעומת מסוק

אתה שוב "מקשקש מסביב"
בטח שמסוק יותר פרקטי,ויש בו אפשרויות מגוונות יותר,כל מה שאני מנסה להסביר לך (וכניראה שאתה לא ממש מבין) זה שישנה אפשרות כזו (מוככת) של כלים לשימושים שונים שלא זקוקים להמראה מהמקום ו"מנחתון" מספק אותם (דרכי עפר של 30 מטר,מגרשי כדורסל,גולף ועוד).
לדוגמה הג'ירו של חברת RAF יש לו נתוני טיסה של מרחק,כשר הרמה , נתוני טיסה במז"א ועוד כמו ל R-22 ועולה במחיר 1:7.אבל לא ממריא מהמקום ,יודע להמריא כיום "קצר "ב 150 מטר ונוחת ב20 מטר מכסימום.(עם טייס בעל ניסיון של 100 שעות לפחות)
אל תשכח שרוב המנחתים בחו"ל זה לא כמו בארץ (דרך עפר או דומה לה שהישראלים בטוחים שזה "קנדי"
לגבי המרחק להגיע למגידו אין לי תשובה (אולי לא כלכך נח לך להגיע ולראות מה שלא נוח להאמין )אני מכיר לא מאט כאלו שטסו כמה פעמים לחו"ל לראות את הכלים האלו.
(דרך אגב המערכת של "ההמראה האנכית" שפותחה בארץ נמצאת אצלי גם אותה אתה מוזמן לראות אצלי. (גם זה רחוק עוד 17 ק"מ ממגידו)

nshay7

New member
לגבי ההמראה בעין ורד

רמי לגבי ההמראה בעין ורד שראית כבר דברנו על זה ארוכות ,לא כל ההמראות יפות וטובות ואו מוצלחות - אז אתה נתלה בהמראה אחת שראית?
אני בחודשיים האחרונים רק מעל 300 המראות ונחיתות בג'ירו אחד ועוד 70 בג'ירו השני .
ההמראה הכי ארוכה הייתה 100 מטר המראה ב 3 שלבים.
ההמראה הקצרה הייתה 25 מטר וכול הנחיתות היו עד 10 מטר "ריצה על המסלול.
|

למעלה