פרשת גינטר גראס

ג רפאל

New member
לא מכיר את הסדרה ולא ראיתי סרטים

הנושא מרתק ביותר ויש עליו לא מעט ספרים.
הוא 'שולי' לשואה.
אגב יש מחוקרי דתות שטוענים שהנאציזם היה 'דת'. אמונה פולחן סמלים וטקסטים.
החיפוש אחר שורשים במיתוסים ובתרבויות נידחות [כמו המסע לטיבט] חלק ממנו. אבל חיפש שכזה קדם לטירוף הנאצי.

Y. Welis

New member
התזה המרכזית של פרידלנדר מדברת על הנאציזם

כתנועה שראתה בהשמדת היהודים פעולה *גואלת*, כלומר הפתח לגאולה בעולם הזה. יש בה אלמנטים כאלה, הרבה מדיוואליזם (נסיון לחזור לערכים של ימי הביניים), והתייחסות לפיהרר כאל נביא (ולפי ספר שסקרתי לאחרונה - סוג של ישו חדש, כי באחד מנאומיו הוא אמר שהוא 'ישלים את מה שישו לא הספיק').

מצאתי את הסידרה ביוטיוב. איכות התמונה נמוכה, אבל גם בגירסה המלאה יותר היא לא טובה בהרבה (במקור מ-91'). -
http://www.youtube.com/watch?v=LJ4bUZO1gQ8
גם לנשיונאל ג'אוגרפיק היה משהו בנושא הזה.

על קשר עם גורדייף לא שמעתי.

ג רפאל

New member
על כך לא שמעתי. יש לך מראי מקומות?

נדמה לי שבארץ יש קהילה או אפילו ישוב של תלמידי גורדייף\אוספנסקי.

Philosopher

New member
אכן יש ישוב. ביודפת.

לגבי מראי מקומות - צריך לחפור ברשת. בזמנו מצאתי כמה התייחסויות, אבל גם לא משהו שנחקק אצלי כרציני מדי. כאמור - תיאוריות.
קשה לי לדמיין את גורדייף משתף פעולה עם היטלר.* ובכל מקרה, זה מפתה לקשור בין השניים, כי בהקשר של תיאוריות קונספירציה אזוטריות כבר ייחסו להיטלר הכל.

*וזה למרות שאני מוצאת אותו "מסובב" בראש

חברה לפני כמה שבועות שאלה אותי 'אז מה את חושבת על גורדייף', והשבתי בקצרה - 'חולה נפש'.

ג רפאל

New member
מומלץ לקרא בעתון האינטרנטי של אהוד בן עזר על

פרשת גונטר גראס.

Philosopher

New member
ואגב, הטלת חרם היא בעיניי תגובה אדיוטית

דעתי קרובה מאוד לזו של קניוק בעניין (להוציא את הפרנויה לגבי השריפה, למרות שהיא מובנת)

"אני הכרתי את גראס ויש לי ויכוח איתו. אני באמת חושב שהוא די מנוול בכל הנוגע לעניין שלנו ועדיין, עם כל הכעס שלי על גראס, מה זה לאסור על אדם להכנס לארץ? איך אפשר לעשות דבר כזה? כל החרמות האלו הם דבר נורא ואיום. אני נגדם. מי שמחרים סופרים אחר כך ישרוף ספרים".

http://www.nrg.co.il/online/47/ART2/355/360.html

ג רפאל

New member
לא בפעם הראשונה שדברי המאור הגדול בזיקנתו

מביישים את נעוריו.
אני מקווה שמשרד הפנים רשם אותו כלא-יהודי כבקשתו, להיות רשום כבתו שנולדה לאם נוכריה ומעולם לא התגיירה.,כמנהג המגוחך של בני-העם הזה ומסורתו בת אלפי השנים.

והשימוש שמאור עשה בשיבוש דברי היינה כל כך נדוש. וכל כך לא במקום לגבי אנשי סס [שגראס הדגול ומנה עלךיהם,ורק מטעמי צניעות הסתיר זאת 60 שנה]שהתמחו בשריפת אנשים [דווקא ספרים הם אספו למוזיאון העם הנכחד בפראג.]

וכן. מותר למדינה לאסור על אדם להיכנס לארץ.אם היא מוצאת זאת לנכון ולראוי. [ראה מחר הפגנות הפרו פלסטיניות. זכרי מניעת כניסת היהודי הדגול לפחות כקניוק -נעם חומסקי. ושומו שמים אפילו גירוש יהודים ולא יהודים מהארץ.]

לא תמיד תוספת השנים מעידה על תוספת חכמה.

Philosopher

New member
איסורי כניסה ופרנויות

דעתי דווקא הפוכה - אם מצבנו אינו דומה כלל לאופן שבו המוחים מנסים להציגו, מדוע לא לאפשר להם להכנס ולשפוט בעצמם?

ישראל ניסחה מכתב חצי חמוד חצי מגוחך לפיו היא הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון ועל האקטיביסטים להפנות את זעצמם למדינות בהן באמת מתרחשות עוולות נוראיות כלפי חפים מפשע - אך באותה נשימה היא אוסרת עליהם את הכניסה. זה לא נראה לי מעשה 'דמוקרטי'.

אם אין מה להסתיר, אז ממה כל הפחד?

ג רפאל

New member
מותר למדינה -כמו לאדם פרטי- להחליט את מי

הוא רוצה ל'ארח' בביתו.
מעניין שביקורות נעשות רק אצלנו. בשום מדינה אחרת בעולם לא מופיעים צדיקים לבדוק את "ההתנהלות,.מטיבט ועד אפגניסטן מסוריה ועד סודן.
כך שאין טעם לשתף פעולה עם פרובקטורים.
יש כאן די עיתונאים מהעולם שמספרים מה שהם רואים. ויש אפילו מוציאי דיבה מקומיים.
המכתב באמת מגוחך. לא חצי מגוחך.. אבל כל התנהלות יחסי הציבור של המדינה זקוקים לטלטול רציני לשר מיומן ולאנשי מקצוע.[ שר ההסברה שלנו גם אחראי לעוד משהו שלא קשור]

אנחנו באמת דימוקרטים.עד כדי הפקרות.מה היה קורה באמריקה לו מקסיקנים בטקסס [בעבר חלק ממקסיקו] היו מפגינים נגד אמריקה עם דגלי מקסיקו וקריאה לשחרר את יוסטון מהינקים?

למעלה