פרזולים המשך

תםטםOHIO

New member
ולפיכך כאשר דר' אהוד

מבקש הוכחות אני ששה להגיש לו אותן באופן מסודר.

jgut

New member
שוב לא השתכנעתי

אבל פה אני אפסיק להגיב לעתה, פשוט כי הדיון מתיש אותי ולא מוביל לשום מקום. נסכים שאנחנו לא מסכימים... ואישית אני אשמח לקרוא את תגובותך וללמוד מידעותך גם בנושא זה וגם בנושאים אחרים. וגם בקשה קטנה: לפעמים ניראה לי שעולים פה נושאים אחרים שבהם אתה יכול לתרום יותר ומשום מה אתה נמנע (כמו סקרים למינהם שגם בזמנו שלחתי לך מסר שתביע דעה) לפחות אני אשמח למוע את תגובתך גם מנקודת מבט של מה שקורה בחו"ל בסטנדדרטים אחרים וגם מפרספקטיבה של מה שהלך בארץ כשהיית פה. המשך יום נעים

הורסמאן

New member
עדיין לא הגענו

לנקודה שבה את אמורה להשתכנע. קודם לכן הייתי רוצה לדעת, עם איזה מהטענות של ליאת את מסכימה? כי אז הייתי יכול להתחיל לשכנע אותך שאת טועה. כרגע אני לא יודע איפה להתחיל. אני זוכר שדברת על סקר, אבל אני לא זוכר במה הוא עסק. את מוכנה לחזור על הנושא?

jgut

New member
אני מיציתי את הדיון הזה

אבל לגביי הסקרים בזמנו עניתי לי אישית. אבל עכשיו התכוונתי באופן כללי יש פה הרבה דיונים \ סקרים לדוגמא על נושא של מה כלול בפנסיון ועוד דוגמאות אחרות. כרגע זה כבר לא חשוב אבל להבא אני כן אשמח לשמוע את דעתך, במיוחד כי יש לך אפשרות להשוות עם מה שקורה בחו"ל.

הורסמאן

New member
חבל ששאת מרגישה

נוח למצות דיון מבלי שהוא הגיע לידי מיצוי. בכל מקרה, אני מאוד מקווה שלא תשתכנעי יום אחד לתת לליאת לגשת עם כלים לאחד הסוסים שלך. תמשיכי להנות ממתמטיקה. :)

dixie chick

New member
../images/Emo18.gif לא התווכח עם JGUT על...

לוגיקה! היא קרנליסטית!!! היא למדה יותר מתמטיקה מחצי מהפורום הזה ביחד...

jgut

New member
../images/Emo9.gif תודה את גורמת לי להסמיק ../images/Emo6.gif

אני מסכימה איתך jgut

גם אני חושבת שזו התייחסות מכוערת. אני סומכת על חברי הפורום, שיבררו לעצמם מה עיקר ומה טפל, וגם שישכילו להבין, שלפעמים יש יותר מדרך אחת לעשות דברים. לא ברור לי למה הורסמאן מוצא את האפשרות הזו מאיימת כל כך.

הורסמאן

New member
אני מוצא את האפשרות הזאת

מאיימת, מהסיבה הפשוטה שאת לא. מדאיג אותי מאוד שמתוך רצון להיות נחמדים, אנשים מוכנים לקבל כל רעיון כ"יכול להיות". אחרי הכל, היא בחורה מאוד נחמדה, אז יכול להיות שכל העולם טועה והיא צודקת. וגם אם לא, "זה בסך הכל רגליים של סוסים, אז למה שלא נהיה נחמדים אליה"?

מה שיכול להיות הוא

א. שהעולם צודק והיא טועה ב. שהיא צודקת והעולם טועה. ג. שיש יותר מדרך אחת להיות צודקים, והחיים הם לא בשחור ולבן. אני בוחרת להרחיב את האפשרויות שלי, לאפשרויות שמתקבלות על דעתי. האפשרות שאפשר גם בלי מנעל, נשמעת לי מאוד הגיונית. לא שוכנעתי שזו אלטרנטיבה טובה יותר *בהכרח* ואלי אפילו לא טובה יותר *בכלל*, אבל שוכנעתי שקיימת אלטרנטיבה כזו. למעשה, לדעתי, הטבע הוא ברירת המחדל. כל התערבות צריכה להיעשות בזהירות ותוך הבנת מגבלותיה, וכמעט אין התערבויות שאין להן מחיר. השאלה היא האם התועלת עולה על הנזק. במקרה של פרזול - נדמה לי שמהסורת כה חזקה, עד שנצבר מעט מדי נסיון בלעדיה. אני שמחה שמישהו בודק את זה, ושמחה ללמוד ממה שיש לליאת לספר. זו לא נחמדות. זו סקרנות, פתיחות הדעת וכבוד לאחר.

תםטםOHIO

New member
ולפי הבנתי זו גם ההתיחסות של מדע

הרפואה, ואני מברכת על כך. סיפור מקרה שעבר היום באהדה (על אף הגמגום שלי מול קהל) ועניין, ריגש אותי מאד.

הורסמאן

New member
אנא הרחיבי גם את דעתי שלי

איך אפשר שצד א טוען שצד ב טועה לחלוטין, וצד ב טוען שצד א טועה לחלוטין, ואלו צד ג (אוריגמי), מוצאת ששניהם אולי צודקים, בגוונים אפורים למניהם. אם לא הייתי יודע שאת עורכת דין ושומרת חוק, הייתי מניח שאת כעת רואה גוונים שונים של סוטול. :) אף אחד משני הצדדים לא מאפשר לך להתפשר על דעתם, כל אחד מגיש דיעה ששוללת כליל את הצד השני, באופן אוטמטי עם את מסכימה גם עם חלק קטן של צד אחד, את שוללת את הצד השני. סקרנות, פתיחות דעת, כבוד הדדי, כבודם במקומם מונח, ואכן יפה שכך הוא. אך בין כבוד הדדי, לבין הצגת הפכים "כתורה מקובלת" המרחק הוא עצום. אני בשימחה הייתי מראה לליאת הרבה יותר כבוד, אם היתה מסוגלת להתנצל ולו לפחות על ההטעיות הבוטות שהיא פרסמה כאן. זוכרת את הסוסים המתעלפים? ליאת עדיין לא הודתה אפילו באלה.

הורסמאן

New member
תוספת חשובה

בוודאי שאפשר גם בלי מנעל, והמון סוסים חיים ועובדים בלי מנעלים. יש לי הרגשה שמה שמבצבץ מהודעתך כאן זה רק חוסר נסיון, מבחינתך, הרבה סוסים עובדים בלי פרסות, "אז אולי ליאת לא ממש טועה". את לא ממש מבינה במה מדובר כאן. הורדת העקבים שליאת ממליצה עליה כפתרון לכל בעיה, ואשר יוצרת לחץ רב על העצמות, הגידים והרצועות היא הסיבה שבגינה כל הויכוח. אם ליאת היתה רק מתעקשת לא לפרזל, ניחה, כי באמת לא כל סוס צריך פרזול וסביר מאוד שהסוסים שלה למשל, יסתדרו מצויין בסוג העבודה שהם עושים גם ללא פרסות. אך ליאת מתעקשת לנסות ליצור אחוזי נכות על ידי הורדת העקבים וזה בלתי נסלח.

תםטםOHIO

New member
שיטת הטילוף היא עפ"י

האנטומיה. עם זה מרבית הוטרינרים מסכימים. אודה לך אם לא תדבר במקומות הם אינך מבין כפי שאתה מרבה להעיד על עצמך.

הורסמאן

New member
עפ"י מה שהסברת כאן בעבר

"שיטת" הטילוף היא לפי אחוזי זווית מאוד מסויימים. אז אנא אל תחפשי מפלט במה שווטרנרים מסכימים אך כלל אינו דומה למה שאת טוענת.

תםטםOHIO

New member
זויות

אשר מתבססות על הסול קוריום ועל זוית 45 מעלות זוית עצם הפרסה כאשר היא מקבילה לקרקע.

הורסמאן

New member
והנה כאן הצרה

מפרזל שיודע את העבודה, משתדל לפרזל על פי זוית הכתף והפסטרן כשבדרך אלה מכתיבים זווית של בין 50 ל 55 מעלות. זוית שרירות של 45 מעלות היא זווית נמוכה מידי שיוצרת לחצים מאוד לא בריאים. שלא כמוך, אני לא מתיימר להבין בפרזול, רק מעט בצורה שבה סוס צריך לעמוד. אני גם מעולם לא טרחתי למדוד למפרזל את הזוית שבה הוא פרזל לי את הסוס, אך ברור שבחנתי את הצורה שבה הסוס עומד. אם הייתי פוגש במפרזל או מטלף, שבצורה שרירותית מעמיד סוסים על 45 מעלות, הייתי מחרים לו את הכלים.

תםטםOHIO

New member
מצוין.

אז איזה פוזיציה אתה מעדיף? את זו שלפני הטילוף או המופרזלת? ולידיעתך, "קונפורמוציה" שגויה ניתנת לטילוף. או במילים אחרות, מיקום הפרסה ישנה יפה מאד את הזויות בכתף ובפטלוק שבפרזול אתה טוען כי המפרזל מסתמך עליהן.

למעלה