פרזולים המשך

הורסמאן

New member
הסוף לבצורת, כל הכבוד!

ליאת, קצת שיעמם לי אז בחנתי שוב את התמונות שהבאת. אני חייב לציין שהופתעתי לטובה. לא רק "ששיטת" הטילוף שאת מציעה יכולה תוך מספר דקות לשנות את המצב הגופני של הסוס, אלא שבעזרתה ניתן ביום אחד להשפיע על שדה כמעט יבש שיהפוך לירוק ומרהיב. את יודעת מה, כפרה הסוסים. תמצאי כמה שאפשר להקריב, טלפי אותם כל יום ליד שדה שחון אחר ותחסלי את כל בעית הבצורת בארץ.

תםטםOHIO

New member
וואו. :)

לא ראיתי את זה והייתי בטוחה שהיה כתוב שם על טילוף ראשון. מה שכן, זה מחזק את טענתי שהטילוף משפר את הקונפורמציה של הסוס לאורך זמן וגם, אינו דרסטי כפי שאתה טוען אלא עובד עפ"י האנטומיה של הסוס ומאפשר לו טווח זמן להסתדר עם השינוי בעמידה עבור הארכת הגידים.

vet

New member
מאידך גם אין ספק שהכוחות הפועלים על

על ה navicular bone גדולים באופן מובהק עם המבנה של הפרסה בתמונה התחתונה לעומת זו שבתמונה העליונה.

הורסמאן

New member
למה מאידך?

במה זה מחזק את טענתה? אפשר בקלות לשפר מצב גופני של סוסים ללא קשר לטילוף עצמו. ואנחנו גם לא יודעים מה קרה לסוס אחרי הטילוף. בסך הכל שמנו לב ששתי התמונות לא נלקחו באותו יום כפי שליאת טענה בהתחלה. מלבד העובדה שאני כמובן מוצא את המשך ההודעה שלך מאוד משכנעת. גם אם אולי לא את jgut

תםטםOHIO

New member
אולם

הם מתאזנים אל מול הכוחות הפועלים על הפרסה ועל הגידים האחרים. שנית, הלא תמצא כי כוחו של גיד זה אינו מחזיק את הפרסה אלא הרצועות?

הורסמאן

New member
אני סקרן ליאת

האם ראית פעם תנוחה של רגל של סוס בגלופ, כאשר היא פוגשת את האדמה? או בנחיתה ממכשול? הפטלוק כמעט ונוגע בריצפה, 5 - 10 המעלות שאת לוקחת מהסוס בזווית הנמוכה שאותה את מתעקשת לייצר, יגרמו לו נזק עצום. חפשי ברשת, או בספרים, תמונות שמראות את הפוזוציה של הרגל במצבים כאלה, אני משוכנע שמייד תשני את דעתך.

vet

New member
ראשית, לא נכון הכח הפועל

על הנוויקולר גבוה יותר נקודה. הסיבות שהוא גבוה יותר הן: הזווית של הגיד העמוק כאשר הוא משנה כיוון מאחורי הנוויקולר בדרך לנקודת חיבורו על P3 יותר חדה, כלומר מכנית הגיד נלחץ יותר לכיוון העצם. שנית ככל שהעקב נמוך, הוקטור הפועל מעלה כאשר הסוס צועד גבוה יותר, והגיד העמוק מאוזן עם כח זה ועל כן הכח בו גם יותר גבוה. לא הבנתי איזה רצועות מחזיקות את הפרסה??

תםטםOHIO

New member
אך המיקום

של זוית העצם משתנה. מיקום של הpalmar process יהיה נמוך יותר . העצם תהיה מקבילה לקרקע, הכוחות הפועלים עליה לא יטו אותה לצד אחד. רצועות מלמעלה שעוטפות את הרגל.

vet

New member
ולכן הכח על הנוויקולר

יהיה גבוה יותר. את רק מאשרת ומחזקת את מה שאני אומר, והשאלה היא איך זה מסתדר לך עם מה שאת מנסה להשיג. פרט לכך אני מניח שאת יודעת שאין שום קשר פיזי בין אי אילו מהרצועות לפרסה.

תםטםOHIO

New member
הלחץ

על הנויקולר מהתכווצות הפרסה, מעקב ובאר גבוה שיפגע בקוריום הסוליה באזור זה וייצור דלקתיות ודחיסות במעבר דם ארטילרי אל העצם ויפגע בצפיפות העצם.

הורסמאן

New member
התכווצות הפרסה

כמו שאת טוענת לגבי התמונה לעיל? האמת שאני יודע מה תהיה התשובה שלך, אבל מתאים לי ששאר הפורום יקרא גם ויבין עם מי יש לו עסק.

vet

New member
לא נכון

העקב הנמוך שאת יוצרת הוא האחראי לכח הגבוה יותר המופעל על עצם הנוויקולר מהסיבות שהסברתי למעלה. כבר הראתי בעבר שאילו דברים ברי מדידה שכבר הוכחו

תםטםOHIO

New member
הרצועות ימפר

יוצרות 'יבלות' בצידה של הנויקולר מאחר ומיקומן שונה כאשר הפרסה בעקב גבוה מאשר בעקב נמוך והן גורמות ללחץ באזור בעקב מוגבה. עפ"י הבנתי את הנושא - bar contruction ייצור את הבעיה ולא הזוית בגיד. כמובן שעפ"י ההסבר של שטרסר את הנויקולר תיווצר דלקת בקוריום. בנוסף יש לקחת בחשבון כי בירידת אספקת דם לקוריום למינרי הקדמי לא יופיע כאב מהנזק של העקב הגבוה (רוטציה) או מהתחלה של הפרדה.- לעומת זאת יופיע כאב באזור הBULB מחוג ובאר שמקבל אספקה מהדיגיטל ארטרי.

תםטםOHIO

New member
מה עם הגידים

הפועלים עפ"י המחקר הזה? http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?itool=abstractplus&db=pubmed&cmd=Retrieve&dopt=abstractplus&list_uids=8933678

תםטםOHIO

New member
מקורות

http://www.thenakedhoof.com.au/html/article-NavicularDisease-WhatNow.htm http://www.thenakedhoof.com.au/html/article-NavicularSyndrome.htm

תםטםOHIO

New member
טוב שאתה מדייק אולם

מאחר והעצם מחוברת והחומר המקיף אותה יוצר את הצמיחה ומחובר אל קיר הפרסה וצומח עפ"י הזויות שלה אלא אם כן יופעל עליו כח - אין כאן טעות אנטומית. למעשה אני מוצאת שה"סמנטיקה הזו " (ואני אכן התכוונתי לעצם מלכתחילה) במקרה הזה מפרידה את החומר החי והמשתנה כנתון מעבדתי שאין בו שינויים. הגיד נמצא במקום בו הוא מפוצל ולכן הלחץ הפועל עליו באזור הזוית הזו הוא שונה. בנוסף, במיקום זה ישנו איזון מול הגידים האחרים בפרסה וברגל כמערכת שפועלת על הכוחות ביחד. הכוחות עצמם, נתקלים בפחות התנגדותץ מאחר והעצם מקבילה ואינם מופנים כלפי נקודה אחת כפי שקיים כאשר העצם אינה מקבילה לקרקע. בנוסף, עקב גבוה ופרסה מכווצת מטים את הנויקולר קדימה אל עבר עצם הפרסה ומעצימים את הכיווץ.

הורסמאן

New member
כאשר את מבססת

את התאוריה על השערות שנוחות לך, ללא קשר אם הן נכונות או לא, את יכלה להחליט מה שמתחשק לך. פרסה מפורזלת אינה מכווצת, ועקבים נורמלים אינם גבוהים מדי. בנוסף, "עצם מגבילה לקרקע" פוגשת את הקרקע בצורה שטוחה וסופגת את כל הזעזוע, ואילו במצבה הטיבעי (לפני שהשחתת את העקבים) מתקיימת חלוקה והתפשטות של האנרגיה. אם תרצי, בדומה לצעד שלנו בו כף הרגל פוגשת את הקרקע עם העקב ומעבירה את האנרגיה להמשך כף הרגל.

למעלה