פרוייקט מוקפץ

giloni

New member
בעניין פול מקארטני

כתבתי הבהרה למעלה לשאלות של חברים. הצעתי היתה שפול מקארטני לבד - נהדר. האלבום הוא אמנם פול מקארטני וWings אבל זו בכל זאת "להקה", גם אם מקארטני היה היוצר הבלעדי בה. אם תתעקש, ונראה שזה חוזר שוב, אני מניח שנכנע ונכניס (כי זה באמת רק עניין סמנטי) אבל אם תרצה, תוכל לבחור משהו אחר במקומו. יקי

hells bells

New member
"הוא לא אמריקני הוא קנדי"

פשששששששש טיפש שכמותי,כל חיי חשבתי שקנדה נמצאת באפריקה! תודה ג'וני,מה היינו עושים בלעדיך?

dylan

New member
שאומרים אמריקאי(ני) מתכוונים

לארצות הבריתי (יש ביטוי כזה.. לוק איט אפ
) בד"כ.. מרדונה הוא לא אמריקאי, הוא ארגנטינאי וגם פלה ידוע יותר כברזילאי.

אני אני המורה אני בבקשה

טוב נתחיל... אני חייב להגיד שזו קטגוריה מעולה בעיני, אין בעיני כמו האושר שמעניקות המילים, מילותיהם של דילן, סטיבנס וכהן מלווים אותי מאז ילדותי, ומידי פעם אני מוצא עצמי מצטט אותם כבדך אגב תוך כדי שיחה, שלא לדבר על ההשפעה העמוקה שהייתה לדילן למשל על עיצוב תפישת העולם שלי, אין כמו הכוח של המילים להסביר למה רוק ופולק רוק זה לא "סתם פופ" אלא צורת אומנות עמוקה הרבה יותר. כמו שאפשר להבין מהפיקא הראשונה שלי, אני אייחד את הבחירות ליוצרים אישיים שהמוסיקה שלהם, טובה ככל שתיהיה הייתה רק כלי שרת בידיי המילים המופלאות, אני חושב שזו הייתה הכוונה המקורית (מאחר והכוונה הייתה שלי אני די בטוח בזה) של הקטגוריה, בכל מקרה הנה הם באים: 1. Bob Dylan- The Freewheelin' Bob Dylan אלבומו השני של דילן, מדהים לחשוב שהרבה לפני הפיצוץ הגדול של שנות השישים עוד ב 1963 כתב דילן את המילים החרתניות של Masters of War ו Blowin' in the Wind מדהים עוד יותר לחשוב שהם הפכו להימנונים, בשביל להבין את גדולתו של דילן יש להבין שהוא היה חלק מהמחאה החברתית הוא ייסד אותה, Masters of War הימם את אמריקה (ואת העולם) במילים חודרות ונוקבות שאיש לא שמע כמותן קודם, הוא לקח את האמת הפשוטה שחילק שנים לפניו וודי גאטרי הענק, והעביר אותה רמה אחת למעלה, כזאת שיוצאת מהרמה של המחאה הפשוטה של האדם הפשוט ומעבירה אותה לזירה הפולטית. אם אתם מצפים מהאומנים שלכם להביע דעה פוליטית זה בגלל האלבום הזה, אם אתם חושבים שמעורבות חברתית זה דבר חשוב זה בגלל ההאלבום הזה, אם אתם מוכנים לקבל אומן שעומד חשוף עם האמת שלו, זה בגלל האלבום הזה ואם אתם מצפים מזמר שידבר על משהו חשוב יותר מ she love's you זם גם בגלל האלבום הזה, ואם אתם לא מאמנים לי תשאלו את ג'ון לנון. 2. Cat Stevens- Tea for the Tillerman הוא לא פוליטי כמו דילן, הוא גם לא מתוחכם או מתחכם, הוא פשוט הוא ישיר והוא עצוב, קת סטיבנס עם כל הפשטות שלו הוא אחת החידות הכי גדולות בעיני, האם הוא פליבוי שמצא דרך מתוחכמת להתחיל עם בחורות?, האם הוא המשורר העצוב מכולם?, האם יווני?, שוודי? בריטי? ואולי הוא המחפש הכי עצוב בדרך אל העושר (אותו הוא בסוף בזרועות אללה)? בכל מקרה התקליט ליווה אותי ברגעי העצבות הכי גדולים, והוא מלווה אותי גם בכל בוקר שאני מתעורר לצלילי Where Do the Children Play, Wild Worldו Into White אני לא יודע מה תחליטו לגבי האלבום הזה, אבל אני כמו סטיבנס On the Road to Find Out 3. Leonard Cohen – Songs of Leonard Cohen מריאן, סוזאן, אחיות הרחמים (האחיות הרחמניות?) וגברת החורף כולן חלק מהאושר שבעצבות שמציע לנו כהן, איש אחד, קול עמוק ומילים שחודרות לי עמוק עמוק לתוך הנשמה. 4. Paul Simon- Negotiations and Love Songs 1971-1986 קצת מוזר לי לבחור באוסף, אבל כל שיר של סיימון הוא סיפור, סיפור אהבה, סיפור אכזבה או סתם סיפור מעניין, לכן הוא אחד היחידים שיכול לצרף יחד אוסף שהוא טוב יותר מכל אלבום "רגיל" שלו בנפרד, והאוסף הזה עושה בדיוק את זה, זה צרוף של הסיפורים הכי טובים של של סיימון בקריירת הסולו שלו:Kodachrome, and Georgette Magritte With Their Dog, Slip Slidin' Away כולם סיפורים קצרים ומענגים שמשתלבים הייטב עם העיבודים הקטנים האופיינים שלו אפילו Diamonds on the Soles of Her Shoes ו You Can Call Me Al המעט תזמורתיים יותר (חלק מהאלבום הדרום אפריקאי של סיימון) משתלבים הייטב באלבום בגלל הנראטיב הספרותי שלו. 5. Randy Newman- Sail Away עם מוסיקה ובלעדיה, עם שירה ובעלדיה, רנדי ניומן הוא אחד המשוררים שאני הכי אוהב, כל אלבום שלו טוב לרשימת מאה הגדולים, הבחירה בזה היא קצת אקראית והקבה בגלל Sail Away הנוגה, Last Night I Had a Dream ו Simon Smith and the Amazing Dancing Bear, שאין לי מילה אחרת לתאר אותו מלבד חמוד, חוץ מזה אלבום שיש בו שיר של אלוהים (God's Song) לא יכול להשאר מחוץ לרשימה שלי. 6. George Harrison- All Things Must Pass למען הגילוי הנאות האלבום הזה לא היה חלק מהרשימה שלי כשחשבתי על הקטגוריה הזו, אבל אם הוא יכול להכנס כאן, שייכנס, עוד אחד מהאלבומים המופלאים הללו שעלולים ליפול בין הכיסאות בגלל הכורח להכניס דברים לקטגוריות. ג'ורג' הריסון כאן, מייד אחרי פרוק הביטלס משחרר את הניצרה ויורה לעולם את כל מה שהוא החזיק במגירה בזמן שהיה חלק מארבעת המופלאים, הריסון מתגלה לעולם כאן כגיטריסט ענק, תמלילן מוכשר ומוסיקאי מלחין גדול, אלבום כפול של אושר כפול. 7. מאיר אריאל- שירי חג מועד ונופל הנציג הישראלי הוא שלנו!, מאיר אריאל יכול בכמה מילים לתמצת את כל ההויה הישראלי, ובגלל זה אני אוהב אותו. שיר כאב עובר ושב איזה מזל אני-שר עכשיו שיר כאב כל פעם חוזר אז אני- שר עכשיו, אולי זה עוזר. 8. Lou Reed- Transformer האיש שהולך על הצד הפראי ביום מושלם של רוק ומילים נוקבות, אלבום חובה בכל קטגוריה שהיא, משורר גדול שידע גם לעשות מוסיקה איכותית להפליא. 9. J.J. Cale - Troubadour יכול להיות שאני היחיד שיזכיר את האיש הלא מוערך מספיק הזה, משורר ענק שכתב כמה מהשירים היותר אישיים והיותר יפים בסביבה (אם אתם לא מאמינים תשאלו את קלפטון ידידי) האלבום הזה הוא קצת שונה יחסית לשאר אלבומיו, העיבודים פה קצת פחות מינימלסטיים, אבל קייל לא יכול להתחמק מעצמו וגם כאן הוא מציג את עצמו ערום וערייה לפני העולם, בלי העמדות פנים ובלי התחכמויות, אישי וכואב. 10. Donovan- Mellow Yellow התשובה הבריטית לדילן, כך הוא כונה אי שם בשנות השישים וכך הוא גם היה, אלא שדונבן, כמו דילן עשור אחד לאחר מיכן לא הסתפק במילים החשופות הוא ידע גם לעטר אותם יפה במוסיקה משובבת נפש, באלבום הזה הוא מציג לנו את השילוב המופלא של השניים, רק בזכות השפעתו על המוסיקה הבריטית והעולמית הוא צריך להיות כאן, אם מתלווה להשפעה הזו גם מילים מדהימות ומוסיקה מופלאה, אז למה בעצם שלא יהיה במאה? זה הוא, אלה עשרת הראשונים שלי, ההמשך כרגיל יבוא בהמשך

SHלומיאל

New member
שני דברים אם if i may...

1) בקשר לתהיות על קאט סטיוונס - אני חושב שהוא די הבהיר מה הוא כשהפך לאיסלמי פונדמנטליסט ותומך של ארגוני טרור. עם זאת אי אפשר לקחת ממנו את האיכויות שלו כמוזיקאי מעולה, כותב מלודיות מחונן (sad lisa הוא אחד מהשירים השקטים הכי נוגעים שיש לדעתי), והאלבום שציינת הוא באמת קלאסיקה אמיתית בה כל שיר הוא יצירה של ממש. 2) זה יותר שאלה - j.j cale וjhon cale זה אותו אדם?
אני פשוט לא מצליח למצוא אישור או שלילה לכך. על כל מקרה ג'ון קייל הוא יוצר שגיליתי לאחרונה ואני מתחיל להתעמק במוזיקה שלי, כי הוא נשמע מבטיח. הוא עדיין יוצר? בקשר לשרשור - אני לא מחזיק ברמת הידיעה והניתוח שאתם מפגינים פה אבל אני חושב שג'ים מוריסון בamerican prayer הוא חובה,ואם להתייחס לחומה של פינק כיצירה של יוצר (אחרי הכל היא הייתה יותר מהכל פורקן לרוג'ר ווטרס שנתאר בה הרבה ממה העבר עליו כנער) ,אז בהסכמתכם - יש לאלבום הזה מקום לאזכור בשרשור זה. שבת שלום

Grimble Grumble

New member
למה זה לא באוף?

בכל מקרה, ג'ון קייל וג'י ג'י קייל זה ממש לא אותו בנאדם... לגבי ג'ון, הוא אמנם "נשמע מבטיח" (כשהוא יגדל הוא ישתפר...) אבל הוא לא הוציא משהו משמעותי בשנים האחרונות... אלבום הסולו הכי מפורסם שלו (מאז שעזב את וולבט אנדרגראונד) זה פאריס 1919 שיצא לפני 30 שנה

לסגור את העניין

הנה פרטים על J.J יקירי, וכאן על ג'והן קייל איש מחתרת הקטיפה. ובקשר לחומה, אני אקח לעצמי חופש החלטה ואומר באופן חד משמעי שכל קשר בין האלבום לבין הקטגוריה השבוע הוא הרבה פחות ממקרי, זה אלבום של להקה, גם אם היה לה יוצר מרכזי (לא יחיד מרכזי) זו עדיין להקה, ועל כן לא שייך לכאן.

עוד 2 לאוסף

אני תמיד מחלק את ההצבעה שלי לשניים כך שיהיה אפשר לעצור למי מאהובים שלי, שבטעות נשמט שמם מהרשימה המקורית, להגיע לאן שצריך, אז הנה תוספת ראשונה קטנה: 11. Neil Young- Harvest יש משהו מוזר בפרוייקט הזה, תמיד משהו מזכיר איזה אלבום ששכחתי, השבוע זה תורו של ניל הצעיר האיש האמרקאי שנולד אי פעם בקנדה, התקליט הזה מ 1972 הוא אולי לא הכי טוב שלו (ועל כך מייד) אבל הוא אלבום מופת, זה לא ממש דילן, ולא ממש קט סטיבנס, אבל נראה שיאנג לוקח את את הטוב משניהם ועושה משהו אחר וטוב לא פחות, מילים שגורמות לך לחשוב, לחנים מלודיים באופן כואב, שירה מקסימה וגיטרה מדליקה, אין עליו. Neil Young- After the Gold Rush אני לא יודע אם זה שיהיו שני אלבומים של יאנג בפנים, אבל שני האלבומים האלה צרכים להיות שם, עוד אלבבום כזה שהוא אלבום לאות אופייני, שירים שנוצרו עבור עייפות של אחה"צ ביום שלא עבדתי בו, במיוחד בחורף, שוכבים במיטה, מתכרבלים בשמיכה ונותן ל Southern Man לעשות את הקסם (בקנדית זה יותר מצחיק), נסו ותהנו

dagropp

New member
ה-8 שלי

1) Simon & Garfunkel - Bridge Over Troubled Water לדעתי האלבום הטוב ביותר של צמד ההיפים, כשנמצאים כאן כמה משיריהם המפורסמים והטובים ביותר ובמיוחד אהוב עלי the boxer. 2) Simon & Garfunkel - Bookends "תסתכלי על העיניים שלהם! הם מעשנים חשיש!" צעקה האמא, כשהסתכלה על עטיפת אלבום זה, בסרטו המעולה של קאמרון קרואו - כמעט מפורסמים. אחד האלבומים היותר טובים בכל הזמנים כשכולל את השיר אולי האהוב עלי בכל הזמנים - America (למרות שעדיף בביצוע הגאוני של יס מהאלבום Yesterdays). 3) Simon & Garfunkel - Greatest Hits מה לעשות, חוץ משתי הבחירות הראשונות לסימון וגרפונקל הייתה קריירה לא משהו ולכן האוסף הזה בהחלט נותן השלמה לימיהם הפחות טובים שהניבו להיטים גדולים כמו - mrs robinson, sound of silence, feeling groovy. 4) Elton John - Goodbye Yellow Brick Road סלדתי מהאמן הזה מאז ומתמיד, כי היה לנו בבית אוסף שלו ובו כל שיריו המחורבנים והקיטשיים (ע"ע daniel, another break in my heart והפסקול של מלך האריות), אבל כשסבתא שלי הביאה לי את שביל הלבנים הצהובות (סחתיין על ההומאז' לדורותי) ממש נהנתי מכל רגע ממנו. באמת אלבום טוב ובמיוחד חלקו הראשון (אלבום כפול). 5) Bob Dylan - Blood On The Tracks אף פעם לא חבבתי במיוחד את דילן ולאלבום הזה נחשפתי במיוחד בגלל אלבום המחווה המעולה לדילן של פרוייקט הגומייה. מרבית השירים הטובים מהפרוייקט הזה נמצאים באלבום הזה ולכן השגתי אותו. במיוחד אהובים עלי השירים - simple twist of fate, youre a big girl now וidiot winds. 6) Arlo Guthrie - The Best Of Arlo Guthrie הבן של אגדת הפולק וודי גאת'רי נחשף אלי בוודסטוק עם השיר המעולה coming in to los angeles. בגלל זה היה לי קשה להשלים עם העובדה שהשיר הזה נמצא באחד מאלבומיו הגרועים יותר ולכן תמיד העדפתי את האוסף הזה שממצא בצורה טובה את הקריירה הלא מי יודע מה שלו. 7) Billy Joel - The Stranger אלבום חביב של אגדת פופ לא קטנה אבך האמת היא שקשה לא לסלוד מהאמן כשאתה יודע שהוא שר את הלהיט הדוחה (יותר מאוחר בביצוע ווסטלייף) - uptown gir. 8) John Lennon - Imagine אין הרבה מה להגיד על האלבום הזה. כולם אוהבים אותו ובמיוחד את שיר הנושא אבל האמת היא שעם הזמן הוא קצת מאבד את הקסם שלו. \

LadyG

New member
דרך הלבנים הצהובות

אי אפשר להתייחס לאלבומים שהשירים במלואם קרי לחן ומנגינה לא נכתבו ע"י האומן. במקרה של דרך האבנים הצהובות אלטון ג'ון לא כתב את המילים ולכן אינו Songwriter. חשוב לך להכנס את האלבום הזה, תנסה בסבנטיס.

giloni

New member
בעניין אלטר ג'ון

עם כל ההערכה שיש לי לאלבומיו הראשונים (ובמיוחד לראשון, שהופיע ברשימתי המקורית לפני שמוניתי למפקח מטעם האו"ם) נראה לי שמכיוון שהוא לא כתב את המלים, הוא לא יכול להכנס לקטגוריה הזו. נא לשמור אותו ל 70, שם ודאי נכניס אותו כולנו, וכאן אפשר להחליפו באחר. יקי

dagropp

New member
שינוי כפוי

במקום האלטון ג'ון 4) Don McLean - American Pie למרות שרוב האלבום סובב סביב שיר הנושא גם שאר השירים הם מצויינים וזה האלבום הטוב ביותר של מקלין. עוד תוספת: 9) Carol King - Tapestry אלבום מופתי של יוצרת לא רעה בכלל ואפילו אפשר למצוא שם את שיר הנושא לסדרה הגאונית בנות גילמור (where you'll lead)

הבחירה שלי

1. cat stevens - tea for the tillerman הפך להיות 'אלבום הבית' של הפורום בשבוע האחרון. החל ב- Where do the Children Play? ועד למקהלה ב'תה עבור החקלאי' (אתם רוצים החייט, שיהיה החייט...:) אין רגע דל. אלבום מהורהר, שמשאיר צביטה בלב. 2. בוב דילן - THE FREEWHEELIN' אפשר למלא את כל הקטיגוריה בדילנים (ואני מתכוון לתרום את חלקי לכך...), הנה הראשון ברשימה שלי. למה? כי אם מרכיבים רשימת מאה ואין בה את השירים Blowin' In The Wind וכן את A Hard Rain's A-Gonna Fall, אין פשוט טעם ברשימות כאלה... 3. בוב דילן - HIGHWAY 61 REVISITED בהמשך להערתי מקודם, הפעם הנציגים הנבחרים: Like A Rolling Stone, It Takes A Lot To Laugh It Takes A Train To Cry וגם Just Like Tom Thumb's Blues 4. בוב דילן - BLONDE ON BLONDE אולי האלבום הכי טוב של הצימרמן. מילים שמצליחות להשכיח לפעמים את הקול המאנפף שלו... 5. בוב דילן - desire אני מבטיח זה האחרון ... (אני לא מאמין שאני מותיר בחוץ את John Wesley Harding ואת Blood On The Tracks , פשוט צריך קטיגוריה נפרדת בשביל המפעל הקטן שמייצר את הפסקול שלל אמריקה כבר 40 שנים...) למה זה? בגלל הוריקן, אבל בעיקר בגלל One More Cup Of Coffee. 6. ניל יאנג - harvest תנו כבוד לקנדי. שני רק לדילן. הרבה מבקרים היו ליאנג במשך השנים, אל תקשיבו לאף אחד מהם... כי מהאידיוטים הללו יכו לכתוב שירים כמו Heart Of Gold או old man??? 7. ניל יאנג - after the gold rush ומישהו מהמבקרים כתב פעם משהו דומה ל- Only Love Can Break Your Heart? 8. J. J. CALE - TROUBADOUR העולם מתקרב אל סופו, בלי ספק, אם בפורום הזה אנשים לא מכירים ומוקירים את JJ ('מיני דילן' בשבילכם:) למה אלבום הזה? כדי שיהיה נגיש לכולם - כאן יש את Cocaine אבל גם את TRAVELIN' LIGHT הנפלא. (יכול להיות שאפשר להכניס גם את OKIE, אבל אני אוותר הפעם) 9. GEORGE HARRISON - all things must pass לא אכפת לי בכלל באיזו קטיגוריה הוא יכנס. האלבום הטוב והחשוב יותר של יוצא חיפושיות כלשהו (כולל ram, band on the run של מקרטני, ואפילו נצחון בנקודות על imagine של לנון). my sweet lord, אם זה לא נכנס.... 10. ג'ון לנון - imagine לא, לא שכחתי (ולא סלחתי ל-Oh Yoko). זה הכל, בינתיים.

התוספת שתופסת

אני קצת עייף.. אז בקצרה... 11. סטיבי וונדר - SONGS IN THE KEY OF LIFE Isn't She Lovely - אפשר להגיד את זה על כל האלבום (מי אמר שמוזיקה היא לא נקבה?:) יותר יפה אפילו מ-Innervisions (וזה אומר הרבה...) 12. קרול קינג - tapestry איך שכחתי את זה??? אלבום שעושה טוב על הלב. (ומיליוני קונים אינם טועים) 13. לאונרד כהן - The Songs of Leonard Cohen בגלל סוזן, בגלל הקול ובגלל... (אין לי כח לכתוב, פשוט תקראו מה שכתבה הליידי, אני מצטרף בשמחה) 14. Lou Reed- Transformer לו רק היה בכל אחד מאיתנו קצת יותר אומץ ללכת על הצד הפרוע של החיים כמו ריד, החיים היו הרבה פחות משעממים (גם אם חצי מהדברים היינו שוכחים על רקע overdose מתמשך...:) 15. דיוויד בואי - זיגי סטארדאסט (עלייתו, נפילתו והעכבישים ממאדים) starman, five years, Rock 'N' Roll Suicide אלבום חובה.

חולוני

New member
הנה הבחירה שלי...

ואולי לא כל הבחירות שלי הם "אגדות רוק", אבל הנה מקווה שתסלחו לי על כך...(כי בכל זאת זה טעם אישי..) ושוב, אין לי גם כוח להרחיב יותר מדי. 1. Lou Reed - Transformer Perfect Day, Walk on the Wild Side, Satellite of Love - יש צורך להמשיך? 2. David Bowie - The Rise & Fall of Ziggy Stardust קודם כל, זהו אחד האלבומים הטובים בכל הזמנים, שנשמע כ"כ טרי גם היום, יותר מ-30 שנה אחרי שיצא. וגם בגלל שכמעט כל שיר הוא קלאסיקה. מ-Five Years הפותח, דרך Starman ועד ל-Rock & Roll Suicide. 3. Tracy Chapman - Tracy Chapman פשוט פולק-רוק מושלם ונוגע ללב. 4. Peter Gabriel - So אולי האלבום הזה יותר מסחרי משלושת יצירות המופת שקדמו לו (שגם אותם רציתי להכניס לרשימה..), אבל אני אישית הכי אוהב את So. Red Rain, Sledgehammer, In Your Eyes והדואט עם קייו בוש - Don't Give Up, בהחלט מספקים אותי. 5. Leonard Cohen - The Songs of Leonard Cohen אין מה להרחיב, לטעמי לאונרד כהן הוא משורר הרוק הכי גדול שקם. כן, אפילו יותר מבוב דילן. 6. Nick Drake - Pink Moon האלבום האחרון של ניק דרייק הוא גם האלבום הכי טוב שלו לטעמי. פשוט שירים יפים אחד אחד. ואני גם אוהב את ממשיכי דרכו, כמו אליוט סמית' למשל. 7. Jeff Buckley - Grace הקול, הקול. כ"כ חבל עליו. 8. Aimee Mann - Bachelor No. 2 אלבום חדש יחסית, ומבחינתי זאת כבר קלאסיקה. היא עוד תהיה אגדת רוק יום אחד. 9. Tori Amos - Little Earthquakes פשוט מרגשת. 10. Beth Orton - Central Reservation גם עדיין לא אגדת רוק, אבל אני אוהב כל שיר באלבום הזה. וגם יש לה פשוט קול מלאכי שאי אפשר שלא להתאהב בו. טוב, נראה לי שמספיק..

חולוני

New member
ואחרון חביב..

11. Leonard Cohen - Cohen Live לאונרד מגוון בין הקלאסיקות הישנות שלו, לשירים חדשים ונפלאים כמו Everbody Knows (שקאבר לשיר הזה הופיע בסאונדטראק של הסרט המעולה - "רדיו חזק" עם כריסטיאן סלייטר). ומסיים בביצוע מרגש במיוחד של "סוזאן" הקלאסי. וכמו שכבר ציינתי בשירשור אחר, אין כמו לשמוע את הקול העמוק של לאונרד המלך בלייב.

למעלה