פרוייקט מוקפץ

TheFly

New member
על קו הזינוק

1.Tom Petty & The Heartbreakers – Damn the Torpedoes אלבום שלישי ליוצר מוכשר שהראה לנו בשנות השמונים בפארק מה הוא שווה. אלבום ששיריו נכתבו בחופזה ומתסכול, אבל אלה החיים וזאת הייתה נקודת הפריצה. 2.Peter Hammil – Over לדעתי פסגת היצירה של האמיל!נקודה.הכשרון משפריץ לכל הכיוונים בביצועים ווקאליים ומוזיקליים משובחים. האמיל חושף את עצמו לחלוטין תנסו את "הצד הזה של המראה"ו תוכלו לשפוט לבד. 3.Leonard Cohen – the Songs of Leonard Cohen מלנכוליה במיטבה, קול מדהים וכל זה מתרחש באלבום בכורה - איזו פתיחה!!! 4.Elvis Costello – This Year Model לא יתכן שנשלים את רשימת המאה בלי אחד מהאמנים החביבים עליי,כשיצא אלבומו הראשון קוטלג קוסטלו (ולא בצדק) כפאנקיסט.לאלבום זה הקים קוסטלו את הרכב הליווי השני שלו The Attractions ,הרכב רוק & רול עצבני. הוא שבר בחדות את המסגרת המוסיקאלית של אלבומו הראשון , שהיה מוצלח גם הוא ויצר אלבום תזזיתי כשהפארנוייה נשמעת מכל כיוון. 5.Bob Dylan – Desire אי אפשר לשבור מסורת שמתגבשת אצלי במהלך ההצבעות , נכון זהו האלבום שכל מילה מיותרת
. 6.Paul Simon – Still Crazy After all These Years אלבום שקט,ניתן לקרוא לו אלבום ההתפכחות של סיימון הגיטרה הוחלפה בפסנתר,הנושא עליו סובב האלבום הוא אהבה נכזבת,אני אהבתי. 7.Bruce Springsteen – Nebraska ברוס ספרינגסטין בללבום יוצא דופן עבורו משתמש בארבעה כלים : גיטרות- אקוסטית וחשמלית, מפוחית פה ובקולו, אותם כלים שעזרו לו להכין את הסקיצות לאלבום זה. בסופו של דבר הסקיצות הן שיוצאות באופן רשמי מבלי להכנס לאולפן למעט לשם עריכה כמובן, פולק במיטבו. 8.Al Stewart – Year of the Cat בגלל המילים, בגלל המלודיה, בגלל המוזיקה הזורמת, אלבום שכיף לשמוע בכל רגע פעם אחרי פעם. 9.Cat Stevens – Mona Bone Jakon תה לחייטים? לא תודה אני שותה קפה
וברקע מתנגן אלבום זה דווקא, אלבום שנשכח ולא בצדק בגלל הבא אחריו. אלבום זה היה אלבום החזרה של סטיבנס לעולם המוסיקה לאחר משבר שנבע מהפתיחה המסחררת שלו בשנת 68, אלבום מוקפד לכל פרטיו המוגש בהמון רגש. 10.Randy Newman – Trouble in Paradise אלבום מאוחר יחסית של רנדי ניומן לעומת בחירות החברים כאן, אבל מה לעשות זהו האלבום שבאופן אישי אני הכי אוהב,למרות נסיונו של ניומן להיות נעים לאוזן ההומור השחור נשפך מכל הכיוונים. הייתי בטוח שהפעם אוכל לסחוב את כל ה-15, אבל טעיתי חלק ב' בוא יבוא

כמה ../images/Emo45.gif-ים

על קוסטלו - וואלה הוא היה גאון לפני שהוא החליט לנסות להוכיח את זה
על טום פטי - תמיד סימפטתי את הבחור והמוזיקה שלו. השד יודע איך הוא מכר כל כך הרבה. נראה לי שגם הוא עוד לא עיכל את זה
על over של האמיל. לפני חמש שנים ומעלה הוא בכיף היה נכנס לעשרייה שלי (אני לא בטוח ש"בכיף" היא המילה הנכונה כאן...), אבל היום העומס הדרמאטי שבו קצת קשה לאוזני שמחפשות שלווה. וגם הטקסטים, איך לומר, גולשים לעיתים לילדותיות מסויימת (betrayed), שאפילו רוג'ר ווטרס היה מתבייש בה.

TheFly

New member
חלק ב'

כיוון שהוד מעלתו המנהל פסל את טום פטי כסונג רייטר אז בחירה מס' 1 שלי Tom Petty & The Heartbreakers – Damn the Torpedoesאז במקום האלבום הנ"ל נכניס את George Harison - All Things Must Passשאריות הקטעים של הריסון שלא מומשו במסגרת החיפושיות קובצו לאלבום זה בהפקה מלוטשת של פיל ספקטור (בלי להיות קטנוניים על כך שיש כאן שיר של דילן If Not For You) נרשום את האלבום לזכותו של הריסון, כל שיר פיצוץ. מכאן נמשיך עם יתרת הבחירות שלי 11.Neil Young - Harvest כמו שנאמר כבר אחד היוצרים החשובים ביותר,אלבום בו חוזר יאנג אל הפולק והקאנטרי במקבץ שירי אהבה. 12.Neil Young - Harvest האלבום הפופולרי של יאנג כיוון שהבהלה לזהב לא יכנס לרשימה ממיעוט הצבעות אז אוסיף גם את האלבום הזה. מלודי , אקוסטי , שקט ונעים לאוזן , מתחברים אליו בקלות ואף פעם לא נמאס לשמוע. 13.Lou Reed - Transformer עם קצת עזרה מידיד טוב (בואי) הפקה משובחת (רונסון) והנה נוסחת הפלא עובדת , לו ריד עובר את השידרונ המתבקש ובעזרת האלבום השני שלו נוסק אל על. חכו לברלין שיבוא אחריו ואם לומר את האמת התלבטתי בין השניים. 14.Tom Waits - Swordfishtrombones אסתפק בקריאתו של גרימבל - איך אפשר תקליטייה בלי הקול הצרוד והנמוך בעולם.אלבום ניסיוני אפשר לקרוא לו בין מקצבי התופים לתרועת החצורצרות. 15.David Bowie - The Rise & Fall of Ziggy Stardust איכשהוא האלבום המופלא הזה חייב למצוא את דרכו לרשימה , ניסיתי שבוע שעבר להכניסו , ננסה גם השבוע. אם טיעוני השבוע שעבר היו כי הוא שייך לז'אנר הכבד כעת אטען כי מכיוון שעל הלחנים והמילים של אלבום זה חתום בואי לבדו אז הוא עונה להגדרה של סונגרייטר
ויותר מזה אין מה לומר על אלבום זה חוץ מלהמליץ לכם ללכת ולשמוע את Moonage Daydream בפעם המי יודע כמה ולהתפעם מחדש. זהו עבר עוד שבוע

LadyG

New member
Fly

מה ההבדל בין 11 ל- 12 ? ולמה אתה כל כך בטוח שלא נצליח להכניס את הבהלה לזהב. איך אפשר בלי תקוה?

TheFly

New member
אופס , התלבלבתי

11.Neil Young - After The Gold Rush זה ההבדל בין 11 ל-12 והתקווה - התקווה בת שנות אלפיים למרות שלאחר מאורעות היום בבית הנבחרים שלנו שדנו אותי ואת הקומץ ל-43 יום בשנה של לבישת מדי הזית, למרות שבשנה שעברה לבשתי את אותם המדים כ-48 יום, לא נותרה עוד תקווה , הנחמה היחידה שלי היא שלא הצבעתי שינוי
נו נעזוב יותר טוב להתרכז במוסיקה. (הקומץ = 13000 המאושרים שזכו ללבוש מדי זית מעל ל-28 ימים בשנת 2002)

פרוייקט מוקפץ

זו היא הקפצה מיוחדת לפרוייקט, לכו להצביע להזכירכם, יש להצביע רק בשרשרור ישיר להודעה שפתחה את הפרוייקט (לא להודעה שאתם קוראים עכשיו, אלא זו שצמודה אליה)

dylan

New member
בחירה..

1. the freewheelin' bob dylan - bob dylan כבר כתבו די הכל על אדוני המלחמה, התשובות שנישאות ברוח והגשם הכבד שעומד שעומד ליפול אבל יש גם את oxford town ואת dont think twice it's allright(שהלחן שלו לא מקורי אגב..) וgirl from north country (שוב שיר לא ממש מקורי אבל נראה לי שהוא יותר מחווה מגניבה) ועוד.. 2. bob dylan - blonde on blonde אני חושב שדילן הסביר את זה הכי טוב כשאמר שהאלבום הזה נשמע הכי קרוב לאיך שהוא דמיין את זה בראש.. אלבום מושלם מכל הבחינות (אפילו הקול של דילן השתנה לכבודו
). 3. bob dylan - desire תהיתי עם האלבום הזה שייך לקטוגריה כי מדובר באלבום היחיד של דילן שאת רוב השירים בו הוא לא כתב לבד (אגב, מישהו יודע מי הוא אותו ז'ק לוי מיסתורי, מה עלה בגורלו ולמה ,פור קריינג אאוט לאוד, שיתוף הפעולה בינו לבין דילן החזיק רק אלבום אחד?). האלבום הכי שונה (והכי נמכר) ומגוון של דילן שתמיד נע ללא הפסקה ולוקח אותנו לטיול בחצי עולם.. 4. blood on the tracks - bob dylan יצא שנה לפני דיזייר, אלבום ענק ששם סוף לחיצי המבקרים שטענו שלדילן כבר אין עוד מה להציע.. אלבום אישי וכואב, אי אפשר להשאר אדישים לidiot wind, מאז masters of war דילן לא נשמע נסער, זועם וכואב.. כל השירים באלבום הזה מצויינים ואין בו חוליה חלשה, בהחלט אלבום חובה. 5. time out of mind - bob dylan אני חושב שאני היחיד שהתייחס לאלבום הזה בפורום ומעניין אותי אם זה בגלל חוסר היכרות או חוסר הערכה לאלבום הענק הזה, שוב אחרי שכבר היו כאלה שהספידו את דילן הוא חוזר בשיאו, אלבום שלא נופל לדעתי משום קלאסיקה שלו משנות השישים והשבעים. קראתי פעם ביקורת מצויינת (של רונאל קרן) על האלבום החדש של דילן שהכותרת שלה היתה "בוב דילן מת", הכוונה היתה לדמות של דילן, המורד והבועט ולהולדתו המחודשת של צימרמן.. המוות של דילן ע"פ אותה כתבה התחיל בtime out of mind, דילן נשמע מיואש ומיוסר. הוא סובל, בעיקר מאהבה אבל גם מזקנה ושגרה.. אם לאיזשהו חובב דילן אין את האלבום הזה, הגיע הזמן להכניס אותו הביתה.. 6. cat stevens - the very best of cat stevens אני לא יכול להשאיר בחוץ מישהו (בעיקר אם הוא חתול) שכותב שיר כ"כ יפה לכלבה שלו.. where do the children play כאן, גם father and son וhard headed woman כאן.. ובכלל כל השירים משובחים.. האלבום מסתיים בpeace train וקצת עצוב לחשוב שהיום אותו איש שכתב את השיר מצויין הזה היה כנראה משתמש ברכבת השלום כדי להבריח נשק גרעיני לאיראן..
7. closing time - tom waits אלבום ענק, שמעביר את התחושה שרק טום וויטס יכול להעביר.. הקול שלו מצויין ואי אפשר שלא להתרגש שמקשיבים לmartha. אני חייב ללכת ויוצא בבקשה נרגשת להנהלה לאפשר לי לסיים את הבחירה אפילו אם היא תושלם אחרי הסגירה הרשמית.. (אני אמשיך ב18:00-19:00)..

כמחווה, ההצבעה תסגר ב 20:00

אגב, מוזר שבחרת ב the best of של סטיבנס ולא ב תא לאיכר (נהג של ספינת משוטים) או במונה ג'אקו בונו), מה עוד שאם זכרוני לא בוגד בי שוב, כל השירים הם מתוך התה

dylan

New member
אמממממ..

לצערי יש לי רק את האוסף ככה שאני לא יכול להצביע לאלבומים שאני לא מכיר במלואם (למרות שחצי מהחייט נמצא באוסף הזה
)
ו
(טודע ע"פ הגאנוווב) רבה על המחווה

dylan

New member
המשך..

8. blue - joni mitchell sitting in a park in paris, france reading the news and it sure look bad they won't give peace a chance that was just a dream some of us had 9. tracey chapman - tracey chapman אלבום פולק-רוק ענק, חזק ומרגש שגם עוסק בנושאים חשובים (אלימות נגד נשים, מעגל גזענות ושנאה..). 10. harvest - neil young אני יכול לכתוב כמה שורות עליו אבל אפשר גם לעשות ככה
11. tim buckley + goodbye and hello - tim buckley שני האלבומים הראשונים של באקלי האב.. עם קול גדול וכתיבה (והלחנה) מצויינת הוא קונה מקום של כבוד באלבומי החובה שלי, פשוט יוצר ענק (ולא מספיק מוכר היום לצערי).. שני האלבומים באותה רמה לדעתי ומכיוון שהם נמכרים היום (כמו שמישהו כבר ציין) גם על דיסק אחד הם נכנסו באותה משבצת.. יכול להיות אבל שמדובר במהדורה מוגבלת.. בכל מקרה אם זה לא מקובל על צוות המנהלים אז אני בוחר בראשון, רק כי זה יגביר את סיכוייו של באקלי להכנס לרשימה.. 12. lonely at the top - randy newman (אוסף) נדיר למצוא סאטירה ברמה כ"כ גבוהה ועוד במוזיקה.. ניומן חייב להיות בפנים (לא רק בגלל הסאטירה אגב.. האיש פשוט גדול..
). 13. songs of leonard cohen - leonard cohen כבר כתבו עליו הכל (טוב, לא הכל אבל הרבה) בשבוע האחרון אני חושב.. אין לי כ"כ מה להוסיף חוץ מלהביע תמיכה בקלפי.. 14. imagine - john lennon בזכות imagine הנצחי ובזכות שאר השירים באלבום ה.. פשוט יפה הזה
15. pink moon - nick drake באלבום השלישי והאחרון של ניק דרייק, האיש הכי עצוב שיבקר (אני מקווה)במערכת שלכם.. כרגיל נוגע ויפהפה רק שהפעם הוא נשמע מיואש ומדוכא מתמיד
. מחוסר מקום (למה רק 15??
) לא הכנסתי את שלושת האלבומים שלו למרות שאני חושב ששלושתם ראויים לתואר אלבומי MUST.. בחרתי בירח הוורוד כדי להגדיל את הסיכוי הקלוש של ניק להכנס לרשימה..

gilgamesh

New member
אני מניח שכשיו תורי...

1.LEONARD COHEN-THE SONGS OF LEONARD CHOEN אלבומו הראשון של הכהן הגדול בכל הזמנים,הקול שלו עוטף אותי כמו שמיכת פוך רכה והמילים שלו משאירות לי בפה טעם של שוקולד מריר איכותי,כל מה שצריך להשלמת התענוג זה תה ותפוזים מיובאים מסין,נכון סוזאן? 2.BOB DYLAN-DESIRE ככל הנראה זהו האלבום הדילני האהוד ביותר על העם הישראלי,הכינור הוירטואוזי ב-one more cup off topic ,שירי המחאה והאהבה וקולו המנסר של דילן,שאגב,כיום רון מיברג פנומן הכתיבה אוהב להגדיר אותו כ"מגרסת חצץ" 3.NEIL YOUNG-HARVEST אין,אין עליו,הטרמולו העצל של יאנג שזור בכתיבה האופיינית ולחנים כמעט מושלמים בפשטותם,מן אלבום שכזה שעוד לפני שהודפס כבר היה ברור שיהפוך לקלאסיקה. 4.CAT STEVENS-TEA FOR THE TILLERMAN חייט,סנדלר,חקלאי,משה דץ,מה זה משנה בשביל מי התה?בעבר cat stevens,בהווה יוסוף איסלם ובעתיד הלא רחוק יוסי אמסלם,מה זה משנה איך קוראים לו?לשם מה כל הקטנוניות הזו...מדובר באלבום מצוין וזהו זה! 5.NICK DRAKE-FIVE LEAVES LEFT לצורך הגילוי הנאות אספר שהייתי יכול להמליץ בלב שקט על האוסף המצוין, אבל אני לא נוהג להמליץ על אוספים,ניק דרייק העגמומי נהג להתהלך תדירות עם ספרי שירה תחת זרועו,שפוף ומדשדש בין הפאבים האנגליים הטחובים והאפלוליים,בסוף הוא הרג את עצמו,איזה דיכאון...בקיצור,שירה רכה ומרחפת עיבודים ענוגים,ויופי בלי סוף. 6.JONI MITCHELL-LADIES OF THE CANYON הגברת הראשונה של הז'אנר,מראה לכל הזמרות-יוצרות הצעירות מאיפה משתין הדג,ואיך צריך לעשות אלבום כמו שצריך,ותוך כדי היא אפילו דיגמנה עצמות לחיים. 7.JHON LENNON-IMAGINE לנון חיבר את הפזמון כל הזמנים האולטימטיבי של התקווה,התמימות והדמיון,ואפילו בתוך כל ההרמוניה הזו הוא לא הצליח לוותר על העקיצה שבאה על חשבון מקרטני, בדמות תצלום העטיפה האחורית שם לנון נראה אוחז באזני חזיר (זמן קצר לפני לנון,מקרטני הוציא אלבום סולו שעל עטיפתו האחורית הוא מצולם אוחז בקרני אייל) 8.TIM BUCKLEY-TIM BUCKLEY למען הגילוי הנאות אספר שאני מעדיף את האלבום השני,אך כיוון שהליידי בחרה בראשון אצרף את קולי לשלה,אבל בעצם בגירסת ה-C.D שני הראשונים נמכרים על תקליטור אחד,וככה הרווחתם שתי ציפורים במכה אחת. בכלל בחיים של טים באקלי הם טרגדיה יוונית,הוא נפטר בגיל צעיר(27?)בנו ג'ף באקלי נפטר בערך באותו גיל,ובילדותו התעלל בו אביו האלכוהוליסט (של טים)בשל קולו הנשי,מה אני יכול לומר?הלוואי שלבן שלי יהיה קול כזה.. 9.TIM HARDIN-1+2 גם האלבומים האלה נמכרים על גבי תקליטור אחד,ועוד פעם,הרווח כולו שלכם,אומר רק שתי מילים:"misty roses ",תקשיבו לשיר הזה,וזהו לא צריך יותר נימוקים. 10.MICHAEL CHAPMAN-RAINMAKER לפעמים הוא נשמע כמו הקטעים האקוסטיים האינסטרומנטלים של ג'פרסון איירפליין,לעיתים הוא נשמע כמו בוב דילן ששר שירים של ליאונרד כהן,ומדי פעם הוא פשוט נשמע הוא עצמו וזה פשוט נהדר.

country joe

New member
שלי

*ג'וני מיטשל - כחול* הנציגה הנשית ברשימה, ובעלת הקול היפה ביותר אי פעם. *סיימון וגרפונקל - bridge over troubled water (איך מתרגמים את זה?
* תמיד ישאר קלאסיקה. *ניל יאנג - קציר* יכול להיות שהוא לא יכנס?! *סיד בארט - המטורף צוחק* איך שכחתם אותו? ליידי, ניבולונגים, אני מבקש... *דונובאן - סופרמן קרן-אור* הייתם מאמינים שהשיר בעל השם הזה הוקלט כבר בסוף 65? *בוב דילן - בלונדיני על בלונדיני* האלבום הכפול הראשון בהסטוריה, ולדעתי הטוב של דילן. *ג'ורג' האריסון - כל הדברים בעלי חלוף* אחד מהאלבומים היפים ביותר בכל הזמנים, ועוד מהחיפושית האהובה. *ואן מוריסון - שבועות אסטראליים (?!)* נכנס לאותה קטגוריה עם האלבום לפניו.

למעלה