אני מניח שכשיו תורי...
1.LEONARD COHEN-THE SONGS OF LEONARD CHOEN אלבומו הראשון של הכהן הגדול בכל הזמנים,הקול שלו עוטף אותי כמו שמיכת פוך רכה והמילים שלו משאירות לי בפה טעם של שוקולד מריר איכותי,כל מה שצריך להשלמת התענוג זה תה ותפוזים מיובאים מסין,נכון סוזאן? 2.BOB DYLAN-DESIRE ככל הנראה זהו האלבום הדילני האהוד ביותר על העם הישראלי,הכינור הוירטואוזי ב-one more cup off topic ,שירי המחאה והאהבה וקולו המנסר של דילן,שאגב,כיום רון מיברג פנומן הכתיבה אוהב להגדיר אותו כ"מגרסת חצץ" 3.NEIL YOUNG-HARVEST אין,אין עליו,הטרמולו העצל של יאנג שזור בכתיבה האופיינית ולחנים כמעט מושלמים בפשטותם,מן אלבום שכזה שעוד לפני שהודפס כבר היה ברור שיהפוך לקלאסיקה. 4.CAT STEVENS-TEA FOR THE TILLERMAN חייט,סנדלר,חקלאי,משה דץ,מה זה משנה בשביל מי התה?בעבר cat stevens,בהווה יוסוף איסלם ובעתיד הלא רחוק יוסי אמסלם,מה זה משנה איך קוראים לו?לשם מה כל הקטנוניות הזו...מדובר באלבום מצוין וזהו זה! 5.NICK DRAKE-FIVE LEAVES LEFT לצורך הגילוי הנאות אספר שהייתי יכול להמליץ בלב שקט על האוסף המצוין, אבל אני לא נוהג להמליץ על אוספים,ניק דרייק העגמומי נהג להתהלך תדירות עם ספרי שירה תחת זרועו,שפוף ומדשדש בין הפאבים האנגליים הטחובים והאפלוליים,בסוף הוא הרג את עצמו,איזה דיכאון...בקיצור,שירה רכה ומרחפת עיבודים ענוגים,ויופי בלי סוף. 6.JONI MITCHELL-LADIES OF THE CANYON הגברת הראשונה של הז'אנר,מראה לכל הזמרות-יוצרות הצעירות מאיפה משתין הדג,ואיך צריך לעשות אלבום כמו שצריך,ותוך כדי היא אפילו דיגמנה עצמות לחיים. 7.JHON LENNON-IMAGINE לנון חיבר את הפזמון כל הזמנים האולטימטיבי של התקווה,התמימות והדמיון,ואפילו בתוך כל ההרמוניה הזו הוא לא הצליח לוותר על העקיצה שבאה על חשבון מקרטני, בדמות תצלום העטיפה האחורית שם לנון נראה אוחז באזני חזיר (זמן קצר לפני לנון,מקרטני הוציא אלבום סולו שעל עטיפתו האחורית הוא מצולם אוחז בקרני אייל) 8.TIM BUCKLEY-TIM BUCKLEY למען הגילוי הנאות אספר שאני מעדיף את האלבום השני,אך כיוון שהליידי בחרה בראשון אצרף את קולי לשלה,אבל בעצם בגירסת ה-C.D שני הראשונים נמכרים על תקליטור אחד,וככה הרווחתם שתי ציפורים במכה אחת. בכלל בחיים של טים באקלי הם טרגדיה יוונית,הוא נפטר בגיל צעיר(27?)בנו ג'ף באקלי נפטר בערך באותו גיל,ובילדותו התעלל בו אביו האלכוהוליסט (של טים)בשל קולו הנשי,מה אני יכול לומר?הלוואי שלבן שלי יהיה קול כזה.. 9.TIM HARDIN-1+2 גם האלבומים האלה נמכרים על גבי תקליטור אחד,ועוד פעם,הרווח כולו שלכם,אומר רק שתי מילים:"misty roses ",תקשיבו לשיר הזה,וזהו לא צריך יותר נימוקים. 10.MICHAEL CHAPMAN-RAINMAKER לפעמים הוא נשמע כמו הקטעים האקוסטיים האינסטרומנטלים של ג'פרסון איירפליין,לעיתים הוא נשמע כמו בוב דילן ששר שירים של ליאונרד כהן,ומדי פעם הוא פשוט נשמע הוא עצמו וזה פשוט נהדר.