פרוייקט מוקפץ

../images/Emo41.gif אלבומי החובה: Singer-Songwriter

שבוע הרוק הכבד הסתיים לו והיה רועש וסוער כיאה לג'אנר, השבוע נחבר את עשרת אלבומי החובה בג'אנר שקט הרבה יותר אך מעורר סערות לא פחות. בהתקדר עלינו סערות המלחמה אנחנו נעסוק דווקא במשוררים (דילן היה אוהב את זה) והשבוע נבחר את עשרת אלבומי החובה בג'אנר Singer-Songwriters, את השרשור ילווה יקי המכונה גם לפעמים giloni, לפני שאשאיר אותכם עם מאמר הפתיחה היפה שלו, אני רוצה להזכיר את כללי ההצבעה, תבלו: 1. כל האלבומים הנבחרים חיבים להיות לג'אנר ה Singer-Songwriter (הסמכות הסופית לקביעת שייכות לג'אנר הזה, לצורך הפרוייקט, הוא יקי) 2. הבחירה תעשה אך ורק בתגובה להודעה זו, בחירה שלא תשורשר להודעה זו לא תספר. 3. בחירת המשך, יש להוסיף כתוגבה ישירה להצבעה המקורית (ולא להודעה זו) 4. יש לבחור בין 8 ל 15 אלבומים בלבד. 5. יש להסביר כל בחירה בכמה מילים. ועכשיו למאמרו של יקי: Singer-Songwriters דומה כי המהפכים שעברה המוסיקה הפופולארית בשנות השישים, לא עברו על עולם המוסיקה לאורך כל ההיסטוריה הארוכה שלו. המהפכות החברתיות שהטיפו להן דמויות כמו אלן גינזברג, ג´ק קרוואק, אנדי וורהול ואחרים, ושבירת המסגרות השמרניות הנוקשות של החברה האמריקאית, הולידו שינוי דרמטי בתרבות הצריכה בעולם המערבי בכלל ובארה"ב בפרט. שינויים אלה, שלוו גם בהתעוררות הפוליטית והמעמדית באירופה ובארה"ב, יצרו סוג חדש של יצירה מוסיקאלית. לא עוד זמרים המבצעים במקצועיות שירים שנכתבו בהזמנה על-ידי מלחינים ופזמונאים מקצועיים ללא כל אמירה אישית (אלא אם נחה הרוח על אחד היוצרים, במקרה) ומתוך מטרה לשעשע ולבדר את ההמונים בתקופה שבה עסקו הגדולים במלחמות קרות. גרעינו של השינוי מצוי בקרב קבוצה של אמנים יוצרים, שצמחה בצפון מזרח ארה"ב ובאזור החוף המערבי, שהפכה את מוסיקת הקאנטרי הלבנה והשמרנית של הדרום, לאמירה חברתית מהפכנית, תוך שהיא מאמצת לעצמה תבניות מוסיקאליות חדשות, גם מעולם הבלוז השחור, ממש כפי שעשו יוצרי הרוק´נרול, באמצע שנות החמישים. אלא שבמקרה זה, ועל רקע התהליכים החברתיים והפוליטיים שעברו על ארה"ב בתקופה זו, היו אלה יוצרים שניסו לייצר משהו אישי, ביקורתי, אוונגרדי ומהפכני מהשילוב הזה. יוצרים כוודי גאת´רי, פיט סיגר ותלמידו בוב דילן, היו המבשרים הראשונים. תוך שהם מתעלמים ממהפכת הרוקנ´רול של באדי הולי, אלביס פרסלי וצ´אק ברי, הם ליוו את שירתם בגיטרה, לעיתים גם במפוחית פה, נדדו בדרכים והופיעו במקומות שבהם בדרך כלל לא הופיעו אמני רוקנ´רול. הם שרו על עוני, על גזענות, על מלחמות מיותרות תוך שהם נוטלים על עצמם סיכון לא קטן: להיות לא פופולאריים. אין ספק שההתעוררות של המאבק בגזענות, רצח קנדי, ראשית ההתנגדות לנוכחות האמריקאית בויאטנאם אחרי הטראומה של קמבודיה – כל אלה תרמו ללגיטימיות שלהם בקרב הצעירים האמריקאים. השפעתם הצליחה לחצות גם את האוקיאנוס, ופול מקארטני אמר כי Dyllan Showed the way . ואכן, גם באנגליה החלו לצוץ באמצע שנות השישים, זמרים שנטלו גיטרה ויצאו לפארקים ולפאבים. שם ינקו את הנושאים לשירתם מהמסורת העממית הבריטית, אבל לא הסירו ידיהם גם מנושאים חמים וביקורתיים. כשRalf McTell שר את שירו Streets of London החברה הבריטית הזדעזעה לא פחות מכפי שהיא הזדעזעה מהמסרים החתרניים כביכול של ג´ון לנון. המאפיין הבולט של האמנים האלה היה השירה וההלחנה האישית שלהם. הם רצו לשלוט ביצירה שלהם, לשים את הדגש על האמירה האינטימית שלהם מבלי שאף משווק יאמר להם מה לעשות. האווירה של שלהי שנות השישים, גם אפשרה להם להצליח כלכלית עם האמירה הזו. בוב דילן, ג´ון בעאז, פול סיימון, פיט סיגר, ג´ניס ג´ופלין, ג´יימס טיילור, ון מוריסון, דון מקלין, ליאונארד כהן, ג´ניס איאן, קארלי סיימון ורבים אחרים שיוזכרו כאן על-ידי המשתתפים, תפסו להם מקום של כבוד בהיכל התהילה של המוסיקה הפופולארית האמריקאית והניחו את הייסודות ליוצרים רבים אחרים בשנות השבעים. אמת, ככל שחלף הזמן ותרבות הצריכה האמריקאית השתנתה, נדרשו היוצרים למתן מעט את צניעותם, להוסיף תזמור עשיר יותר לשיריהם, לחשמל מעט את ההקלטות שלהם ולהופיע באיצטדיוני ענק ובאולמות גדולים, כמו להקות הרוק. עם זאת, לא היה בכך כדי לפגוע באופן משמעותי באיכויות של ייצירתם, ורבים מהם עומדים עד היום על הבימות ומספרים את סיפורם בשירה. גם באנגליה, הSinger Songwriters זכו להצלחה מרובה. אמנם, המסרים הפוליטיים והחברתיים שלהם היו עדינים יותר, ויחד עם זאת ציניים ומתוחכמים. ייתכן כי הסיבה לכך הייתה הישענותם הרבה על המסורת של השירה העממית הבריטית, וייתכן גם כי חינוכם והאווירה השמרנית והמוקפדת בה גדלו, התקשתה לקבל את סוג האמירות הבוטות שאפיין את הזמרים-משוררים האמריקאים. כך או כך, תרומתם של Donovan, Cat Stevens, Al Stewart, Roy Harper, ואחרים שגם הם יוזכרו מן הסתם על ידי החברים בסקר. בבריטניה, להבדיל מארה"ב, הושפעו היוצרים האישיים יותר מהרוק, מאשר מאווירת הפסיכדליה, שימי חייה הבריטיים היו קצרים מאלה באמריקה. הדבר ניכר באופי יצירותיהם של זמרים-משוררים כמו Elton John, Leo Sayer, וגם סטיבנס וסטיוארט, שהשתמשו ביותר ויותר כלים, שכרו מעבדים ותזמורות ו"עיבו" את הצליל שלהם. יוצרים אישיים אחרים, כדוגמת Peter Hammill, Peter Gabriel, Sting, פרשו מלהקות רוק אותם הקימו, והחלו ליצור מוסיקה עם אמירה אישית נוקבת, רוח הרוק´נרול השפיעה אמנם גם על יוצרים אמריקאיים אינטימיים כמו Neil Young, Lou Reed אך גם הם שמרו בדרך כלל על צליל "רזה" ללא תזמור סימפוני מורכב, כפי שעשו חבריהם הבריטים. הז´אנר המופלא הזה החל בדעיכה איטית לקראת שלהי שנות השבעים. במידה רבה של צער, אפשר לומר כי שנות השמונים החזירו את המוסיקה הפופולארית כמה עשרות שנים לאחור. שוב ושוב אנו פוגשים זמרים וזמרות שמבצעים בפלסטיות דוחה וצעקנית, שירים שכתבו עבורם לפי משקל, יוצרים טכניים המשווקים באמצעותם את שיריהם לקהל הצעיר הצמא לריגושים מידיים. קולם של הזמרים האישיים, הולך ונמוג. נכון, מדי פעם מבליחות דמויות כמו אלו של טרייסי צ´פמן או שינייד אוקונור, אבל התחושה הכללית היא של רגרסיה לעידן שבו נחשבה המוסיקה הפופולארית לתרבות נחותה

hells bells

New member
חייב אחד לפני כולם!

בוב דילן דיזאייר. הכי טוב שלו וכל מילה מיותרת.

LadyG

New member
הבחירה שלי

הפעם הבחירה במלואה. 15 אלבומים בלי חלק א' ב' וג'. זה מה יש וסליחה עם כל מי שלא נכנס והיה ראוי להכנס. 15 אלבומים בז'אנר כזה - מעט מידי. כל מה שנשכח אנסה להכניס במקצי השיפורים: Blonde on Blonde – Bob Dylan הקלאסיקה של דילן במיטבה ואחד מהאלבומים האהובים עלי ביותר. רוק, פולק וקאונטרי חברו להם ביחד וחיים מה זה בשלום ובשלווה באלבום המשובח הזה. בגלל Rainy day woman ובגלל Visions of Johanna ובגלל I want you וגם בגלל Just like a woman. המילים משתלבות במוסיקה והכל יוצר יחדיו הרמוניה מושלמת. חובה בכל בית. Highway 61 Revisited – Bob Dylan אלבום שמתחיל ב- Like a Rolling Stone לא יכול להישאר בחוץ, לפחות מבחינתי. ועם כל ההשפעות שנושא בתוכו האלבום (שיקאגו בלוז, קאונטרי-בלוז, השפעות מרוברט ג'ונסון ומאדי ווטרס) דילן נשמע כמו שרק דילן יכול להישמע. יחיד ומיוחד. The Freewheelin – Bob Dylan המילים של דילן נהדרות אבל לא רק המילים. יש משהו בשילוב המילים עם המנגינות ועם קולו המחוספס שיוצר את הדבר המיוחד הזה שנקרא דילן. השירים שלו פשוט נכנסים לנשמה ומתיישבים בה. זה מסוג האלבומים שכל שיר מתיישב מתחת לעור ומשנה את חייך לתמיד. כי Blowin in the wind הוא המנון ו- Masters of War הוא שיר ענק ואי אפשר להשאר אדישים ל- A-Hard rains A-gonna fall ועוד ועוד יצירות מופת קטנות באלבום הנהדר הזה. The Songs of Leonard Cohen – Leonard Cohen אלבום מושלם. הרצועה הראשונה Suzanne שמליון השמעות לא יפגעו ביופיה. Sisters of Mercy, שכל פעם מחדש ממיס אותי, So long Marianne ו- Hey that’s no way to say goodbye. אלבום שפוגע הישר אל תוך העצב החשוף. New skin for the old ceremony – Leonard Cohen לאונרד כהן כותב ושר על אהבה, על מערכות יחסים. Chelsea Hotel יפה וכואב, Who by fire קצר, מתומצת וכל כך קולע. כהן כותב ממעמקי הנפש ופוגע היטב בלבנו. לא יודעת מה אתכם, בשלי הוא פגע. . Tea for the Tillerman – Cat Stevens דיברנו לא מעט בשבוע האחרון על האלבום הנפלא הזה. לטעמי, הטוב והמושלם באלבומיו. אלבום עם התלבטויות והתחבטויות מצדו של סטיבנס. Where do the children play בו נפתח האלבום מהאהובים עלי ביותר, Wild world בו מתגלה סטיבנס באצילותו (תקשיבו למילים) ב- Father and son חושף סטיבנס את נשמתו הרגישה ו- Sad Lisa הכל כך נפלא והעצוב. והעטיפה....כמה היא יפה. אז אל תחשבו אפילו בצחוק להשאיר את האלבום הזה בחוץ. Mellow Yellow – Donovan פעם קראו לדונובן התשובה הבריטית לדילן. אני אוהבת את המלנכוליות השזורה בשיריו. אני אוהבת את אוירת הסיקסטיס. ובכלל זה דונובן והוא כתב את ללניה שאמנם לא מופיע באלבום הזה ואי אפשר להשאיר את דונובן בחוץ. ואם לא ייכנס פה, נצטרך להכניס אותו בסיקסטיס. Randy Newman - 12 Songs ב- 1968 צלצל הטלפון בביתו של רנדי ניומן ועל הקו היה פול מקרטני, שצילצל לספר כמה אהב את האלבום. שבחים זרמו מכל עבר, ממוזיקאים וממבקרי המוסיקה אבל הציבור לא קנה. רנדי ניומן אחד מה- Song writers החשובים של סוף הסיקסטיס הסבנטיס.אלבום עם השפעות בלוזיות. כתיבה שנונה וחדה מתובלת בהרבה הומור. אלבום פשוט מצויין ו- Mama told me not to come אחד מהפייבוריטים שלי. Between the lines – Janis Ian אלבום שחרשתי אותו רבות בגיל העשרה. At Seventeen הכל כך עצוב ו- In the winter הנפלא: And in the winter extra blankets for the cold Fix the heater, getting old I am wiser now, you know and still as big a fool concerning you לא צריך הרבה יותר ואפשר פשוט לשקוע בדכאון מתוק. Bridge over troubled water- Simon & Garfunkel אלבום מושלם לצמד מושלם. שילוב הקולות בין השניים, ההרמוניה הזורמת ובגלל The Boxer שיר הלאי לא לאיי המושלם. אולי לא אצליח להכניס את אלבום החובה הזה לפה, אבל חייב להיכנס איפשהו. Ladies of the Canyon – Joni Mitchell אחת היוצרות החשובות והמשפיעות ביותר. בגלל yellow big taxi הקטן והמתוק ומלא ההומור ובעיקר בגלל Woodstock שכבר מזמן נכנס לפנתיאון. כל מצבי הרוח למינהם באלבום אחד. כייף. וציטוט קטן של אחד המבקרים: there will never be another time like the 60's as there will never be another album like "Ladies of the Canyon" for, sadly this was a sign of innocent times when the human race struggled to find it's place here on our Planet. Chris O' Neill After the gold rush – Neil Young יש כל כך הרבה אלבומים של ניל יאנג שלדעתי ראויים להיכנס. לא יודעת למה בחרתי דווקא בזה כנראה בגלל השילוב של פולק, קאונטרי ושירי אהבה נפלאים ואין אין על Only love can break your heart אלבום המשלב מוסיקה מצויינת עם מילים נהדרת. ניל יאנג – אתה פשוט אגדה חיה. You don’t mass around with Jim – Jim Croce האלבום הזה בטח לא ייכנס לרשימה, אבל פה אני הולכת אחרי צו הלב. בגלל המלנכוליה והעצב, בגלל האירוניה ובגלל שחרשתי את האלבום הזה לא מעט. בגלל Time in a bottle שאומר בצורה כל כך יפה את מה שכולנו מרגישים, בגלל New York not my home שגרם לי באופן אישי להזדהות רבה ובגלל Operstor. 30 שנה חי ג'ים. חבל שמת כל כך צעיר. Tim Buckley – Tim Buckley אל תשכחו את טים באקלי. אחד היוצרים החשובים בז'אנר בו אנו מתעסקים כעת. אלבום עצוב, אלבום שביר שנכתב על ידי ילד בן 19. The Year of the cat – Al Stewart אלבום מושלם של יוצר מוכשר. מבחינת הצדק ההיסטורי אני חושבת שמגיע לו להתברג לז'אנר הזה. בגלל Lord Greneville, בגלל On the border ובגלל Year of the cat. אלבום עם אוירה קסומה.

LadyG

New member
שינוי והחלפה

אני מבטלת את בחירתי בג'ים קרוצ'י. לדעתי הוא ראוי אבל מכיוון שאני היחידה שבחרה בו אני רוצה להחליף את הבחירה ל- Harvest של ניל יאנג כדי לחזק את סיכוייו להכנס לרשימה (ויש לו). ולמה Harvest ? כבר אמרתם המון דברים נפלאים על האלבום אבל אני בוחרת בו בעיקר בגלל המילים: I've seen the needle and the damage done A little part of it in everyone But every junkie's like a settin sun יאנג שר על סמים, דכאון, מלחמה, אובדן ותמיד תמיד על אהבה. 'I want to live I want to give I've been a miner for a heart of gold It's these expressions I never give That keep me searching for a heart of gold And I'm getting old אז איך אפשר להשאיר אותו בחוץ???

giloni

New member
הערה קטנה לפני שמתחילים

כדי שלא תבזבזו את הצבעתכם. Singer Songwriter פרושו זמר שמזמר את שיריו אותם כתב והלחין בעצמו. לפיכך, זמר כמו Elton John שאלבומו הראשון הנושא את שמו, חייב להופיע באיזו רשימה מכיוון שהוא, לפחות בעיני, יצירת מופת, לא אמור להופיע כאן, למרבה הצער, שכן המילים נכתבו בידי ברני טאפין. כך גם, Leo Sayer, שנעזר בתמלילן Dave Courtney ולפחות שלושת אלבומיו הראשונים ראויים להכלל באיזו רשימה. מבחינתי, זה הקריטריון היחידי. הז'אנר הזה יכלול רוקיסטים, בלוזיסטים, ג'אזיסטים ופולקיסטים, אם הם עומדים בקריטריון היחיד. בהצלחה יקי

orbiti

New member
אביתר בנאי נחשב?

ומה לגבי זמרות\מלחינות כמו קייט בוש?

giloni

New member
ומתחילים

1. Cat Stevens – Tea for the Tiller man כוכב הפופ שזרח בשמי אנגליה בשלהי שנות השישים, נער שעשועים מעורב (שוודי+יווני במסעדה בריטית) שהתבגר פתאום והוציא אל השוק שלושה אלבמוים שהפכו אותו ליוצר אישי במעמד של דילן וכהן. Tea for the Tiller man הוא השני שבהם, ואם תהיה אפשרות בחירה לעוד כמה, אוסיף גם את Teaser and the firecat השלישי ואת Mona bone Jacon הראשון. ולמה Tea for the Tiller man? בגלל Sad Lisa, Where do the children play, father and son אלה רק כמה ניצוצות. בעיני, גדול הזמרים-משוררים של ראשית השבעים. 2. Year of the Cat – All Stewart התלבטתי בין האלבום הזה לאלבום Orange שהוא לא פחות יפה אבל הרבה פחות מוכר. אלבום שגובל בשלמות מכל הבחינות. תמלילים אינטיליגנטים, הלחנה ועיבוד מוקפדים, נגינה מהוקצעת של כל המשתתפים ושירה חמה ורגישה של סטיוארט. אלבום חובה, ולא בגלל הלהיט ההיסטרי, אלא דווקא בגלל Lord Grenvill המופלא. 3. Don McLean – American Pie אחד האלבומים המצליחים ביותר של העשור (השבעים, כמובן). השיר Vincent הוא אחד השירים שגורמים לי צמרמורת בכל פעם שהם מושמעים וכשרוברטה פלאק שרה Killing me softly על שירתו של מקלין, בא רק לבכות. 4. Paul Simon – There goes rhymin Simon מדוע דוקא האלבום הזה, ולא Still Crazy? לא יודע, אולי בגלל American Tune הנפלא. כמה קטן, ככה חרזן. 5. Bob Dyllan- Desire אין ספור אלבומים היו יכולים לעמוד כאן במקומו וכל בחירה אחרת תהיה לגיטימית באותה מידה. אני בחרתי את זה כי הוא מכיל בתוכו לא מעט הפתעות, עיבודים יחסית מורכבים לעומת מה שבדרך כלל מאפיין את דילן ושירים שנושאיהם מעבירים בי צמרמורת, גם היום. 6. Stevie Wonder – Songs in the Key of Life אחד מגדולי האלבומים של כל הזמנים. יצירת מופת כפולה מהשיר הראשון עד האחרון. כל-כך הרבה שנים עברו עד שהנער העיוור הגיע לפסגה הזו, שממנה הוא ירד רק שהופיעו בוגרי הגטו עם ה "גטובלאסטרס" שלהם ולקחו את המוזיקה של טאמלה מוטאון למחוזות שאליהם אינני מסוגל להתחבר. 7. John Lennon – Imagine אין צורך להכביר מלים. איש גדול, מוסיקה גדולה, מסרים פשוטים ואמיתיים ואישה מכוערת. 8. Peter Hammill – Fireships האמת שדי קשה לבחור מבין למעלה מ 40 אלבומים של היוצר המיוחד הזה. ייתכן שמקומו ב"פרוג" אבל אין ויכוח על כשרונו גם כמחבר-מזמר. בחרתי באלבום היחסית מאוחר הז (1992) בשל הרכות והעדינות שבו, להבדיל מאלבומיו הזועמים בשנות השבעים, ואלבומיו הנסיוניים בשנות השמונים. בשנות התשעים הגיע האמיל למקום שבו "מתמתנת הצעקה" כלשונו של חוקר מוסיקת הרוק, מוטי רגב. וההתמתנות מתבטאת באלבום יפהפה, עם תזמור עדין ושובה לב ושירה עדינה ורגישה. 9. Peter Gabriel – I האלבום הראשון של סולן להקת Genesis עדיין פרוגרסיבי, אבל הרבה יותר אישי ומשוחרר. שלוש שנים של ניתוק מיצירה נתנו את אותותיהם. חבל רק שהסאונד מזכיר את ימיה הראשונים של להקת האם שלו. 10. Leonard Cohen – Songs of Leonard Cohen דור הפרחים האבוד. קטורת, שלווה, גיטרה שקטה. אילו זמנים... 11. George Harrison – All things must Pass בחרתי באלבום הכפול הזה מכיוון שיש בו משום הכרזה חד משמעית של המוכשר שבין חברי הBeatles על הדרך. דרך שרמז עליה כמעט בכל מה שכתב עוד כשהיה חבר בלהקה. האמירה האישית, המלנכוליה, גם בשירים הקצביים ומעל לכל הגיטרה הנהדרת שתמיד מלטפת ותמיד מייבבת. 12. - Janis Ian - Between the lines – נציגות לקול הנשי. נכון שלפעמים זה נשמע קיטשי, נכון שלפעמים שינייד וטרייסי צ'פמן נשמעות הרבה יותר "עם ביצים" אבל אני לא מחפש ביצים אצל אישה יוצרת, אלא מסר נשי ועדין וכל כך אמיתי וצנוע. 13. Ralph McTell – Streets of London האיש שהביא את אחד השירים היותר משמעותיים בגור הפרחים הבריטי הקצר, לפני שפנה אל הרוק המתקדם והכבד ואל הפולק הרוקי. שירה מרתקת, מילים שנוגעות בכל עצב בפשטותן. איש שהבליח לשנתיים-שלוש, ונבלע כלעומת שבא. 14 Neil Young – Harvest – אחד היוצרים החשובים, בשורה הראשונה שמתחת לדילן. יאנג הוא יוצר רוק שאף פעם לא ינוס לחו. כמי שממשיך לחפש כל הזמן לב זהב, למרות שלפחות מוסיקאלית, הוא נמצא באלבום הזה בכל תו שלו. 15. ולבסוף, אחד משלנו: מאיר אריאל – שירי חג ומועד ונופל: ארול, מזכרת למאוננים, תקווה, שיר-כאב ועוד ועוד. לא היה טרובדור כמוהו בארץ, וגם בעולם לא רבו כמותו. כל מי שחווה נעורים בשנות השישים או השבעים, כל מי שעבר עם הארץ הזאת את מלחמותיה ואת עוונותיה לא יכול שלא לבכות

Grimble Grumble

New member
You're The One For Me - Fatty.

טוב, נתחיל! 1. Morrissey - Your Arsenal כבר אמרתי מספר פעמים שהאיש לא מקבל פה בפורום את ההערכה שמגיעה לו, ויהיה מאד מאד עצוב אם הוא לא יצליח להיכנס לרשימה פה. אין הרבה כותבי שירים שהצליחו במלים כ"כ פשוטות מצד אחד, ומתוחכמות מצד שני, לבטא כ"כ נכון את הרגשות של כ"כ הרבה אנשים. מספיק רק לקרוא את שמות השירים: We Hate It When Our Friends Become Successful You're The One For Me, Fatty שלא נדבר על הקול המיוחד. ואין הרבה סונגרייטרים עם קול כמו של מוריסיי... 2. Lou Reed - Transformer. אלבום הלהיטים של לו ריד, ראוי להיכנס ולו רק בשביל השיר המדהים Walk On The Wild Side... ובכל זאת, כל שיר באלבום הזה הוא פנינה בפני עצמו. 3. Lou Reed - Berlin אם טרנספורמר זה "להיטים" אז ברלין הוא ההיפך, אלבום שאפשר לאהוב אותו באמת רק אם באמת מתעמקים ושומעים את כולו כמו שצריך מההתחלה עד הסוף. לדעתי האלבום הטוב ביותר של לו ריד. 4. David Bowie - The Rise & Fall of Ziggy Stardust גם בואי, משום מה, לא מקבל בפורום הזה את היחס הראוי לו בהתחשב בתרומה שלו לעולם הרוק... וקשה לי להאמין שיש פה מישהו שחושב שזיגי לא חייב, אבל חייב להיות ב100 הגדולים. אלבום שהפך לפולחן, של האיש שכבר יותר מ30 שנים עושה מוסיקה מצויינת. 5. מאיר אריאל - שירי חג ומועד ונופל חשבתם שככה בקלות אני אוותר על מאיר אריאל? אם שפת האם שלו היתה אנגלית ולא עברית אז בוב דילן היה נחשב בעולם כ"משורר היהודי השני הכי גדול". איך הוא לא נכנס לאלבומים הישראלים אני לא יודע, אבל פה הוא חייב להיכנס. 6. Frank Zappa - Apostrophe' כל שיר הוא סיפור בפני עצמו, וכמה מהסיפורים מתקשרים אחד לשני, וכשזאפה מספר סיפורים, רצוי מאד להקשיב לו! 7. Jim Morrison - American Prayer או כמו שחבר טוב שלי קורא לאלבום "סיפורים לשעת לילה מאוחרת". ג'ים, הגדול מכולם, מספר על אינדיאנים, רוחות, חלומות ואש. כשאת מוסיקת הרקע מספקים ריי, רובי וג'ון כמו שרק הם יודעים. 8. Tom Waits - Swordfishtrombones אחחחח, איך אפשר דיסקיה כלשהיא בלי הקול הצרוד והנמוך ביותר בעולם הרוק. ומתוך כל 856918961 האלבומים שהאיש הוציא, טרומבונידגיהחרב הוא המושלם ביותר לדעתי. תנו את הכבוד לאיש ולאגדה! 9. John Lennon - Imagine לא, אני לא מדבר על הפסקול של הסרט, אלא על האלבום המקורי. באמת צריך להסביר? 10. Joni Mitchell - Blue ושוב אני אצטט את חברי, הפעם אחד אחר (יש לי יותר מאחד?!) באמירה כ"כ פשוט ואולי גם כ"כ נכונה: "ג'וני מיצ'ל זה הקול הכי צלול והכי נקי בעולם" ובאמת, מישהו יכול לעמוד בפני מישהי עם קול כזה? 11. John Cale - Fragments Of A Rainy Season כ"כ פשוט, איש נחמד, יושב מאחורי פסנתר, ומנגן שירים פשוטים... אם ככה אז למה האלבום הזה הוא אחד הכי מיוחדים שיש לי? 12. Jeff Buckley - Grace המלים מדהימות, המוסיקה מצויינת, והקול, אי אפשר לתאר, אולי ההגדרה של "שילוב בין איאן גילאן, פרדי מרקורי וג'ניס ג'ופלין" יכולה לתאר את הקול של ג'ף באקלי... ואולי גם ההגדרה הזאת פוגעת באיכות האמיתית של הקול שלו. 13. Janis Joplin - Pearl כמה עצוב שהאלבום הטוב ביותר שלה יצא רק לאחר מותה... דיברתי באלבומים הקודמים על איכויות השירה של מוריסיי, באקלי, מיצ'ל, גילאן או מרקורי ואפילו על טום וייטס, אבל אף אחד, אף אחד מהמוזכרים קודם לא מתקרב אפילו להרגשה שיש לי כשאני שומע את ג'ניס. ואלוהים, אולי תקנה לי מרצדס בנץ? 14. Simon & Garfunkel - Like A Bridge Over Troubled Water אני יודע, סונגרייטרים שרים, ולא סונגרייטר והחבר הטוב ביחד, אבל מה לעשות, סיימון בלי גארפונקל זה כמו כדורגל בלי ראובן עטר (המלך...) 15. George Harrison - All Things Must Pass אמנם לא "סונגרייטר" קלאסי, אבל בסופו של דבר, זאת הקטגוריה הכי נכונה להכניס את האלבום הכי נכון הזה... בהתחלה חשבתי שאין מקום ל10 סונגרייט ברשימת ה100, ומספיק 5-8... עכשיו כשעשיתי את הרשימה, וגיליתי שנאלצתי לוותר על בוב דילן, לאונרד כהן, יוסוף איסלם, דונובן או ניל יאנג נראה לי ש10 זה מעט מדי... כמה אלבומים נאלצתי לסנן!

Grimble Grumble

New member
כבר שינוי...

בחירתה הליידי פקחה את עיניי והזכירה לי שבלו הוא האלבום השני הכי טוב של ג'וני... ולכן השינוי הוא כמובן: 10. Joni Mitchell - Ladies Of The Canyon

Grimble Grumble

New member
שינוי נוסף על הבאזר

האמת זה בזמן פציעות... אבל... אני שוב רוצה לשנות את בחירה #10 שלי ועכשיו אני חוזר לכחול וזה 10. Joni Mitchell - Blue פשוט יש לאלבום הזה יותר סיכוי להיבחר...

matanbu

New member
8 הראשונים

The Songs of Leonard Cohen – Leonard Cohen כי אין הרבה כמו כהן. MUST MUST MUST Bridge over troubled water- Simon & Garfunkel אחד האלבומים היחידים שאני יכולה לנגן שעות בלי שימאס לי (ונמאס לי שירים (להגן) תוך 10 דקות), ואז אחרי לשמוע את הדיסק, ושוב פעם לנגן. ושוב פעם לשמוע את הדיסק. Bob Dylan - Desire בלי מילים יהיה הכי טוב להסביר את האלבום הזה. פשוט לשמוע. John Lennon – Imagine אממ מה שמוזר זה שמגיעים ל10 האלבומים הכי הכי של כותבי המילים ואין מילים לכתוב עליהם.... David Bowie - The Rise & Fall of Ziggy Stardust מסכימה עם גרימבל (זה היה גרימבל נכון?) על חוסר הערכתו של בואי בפורום הזה. בואי הוא אמן ענק, והזיגי פלייז גיטר שלו ענק עוד יותר. אחד היוצרים היחידים שאני ממש אוהבת. (ביחד עם... Jim Morrison - American Prayer טיהי תראו לאן הגענו. אז מה, יש לי פה כמה מילים לכתוב כדי להלל את שמו של מוריסון האחד והיחיד.. מממ... מממ..אה... Janis Joplin - Pearl כל ג'ניס יהיה טוב, ואם לאלבום הזה יש סיכוי להכנס - BRING IT ON. Cat Stevens -Tea for the Tillerman תאמת, בניגוד לרובכם אולי, אני שמה אותו בגלל... father and son... כמה שירי יום שבת בבוקר...

לצערי קיר צודק

אומנם יקי צריך להכריע בעניין, אבל האלבום הזה הוא יותר אלבום של כל הלהקה (הדורס), מאשר כל אלבום אחר שלהם, כל המוסיקה בו היא של הלהקה (מנזרק אם אני זוכר נכון) ולכן הוא לא כ"כ נראה לי שייך

giloni

New member
הכרעה?!?

בעניין מוריסון, לצערי, אני נאלץ להכריע נגד. מוריסון היה משורר. הוא שר את כאביו, אהבותיו תקוותיו ואכזבותיו ואין רבים שעשו זאת כמוהו. אבל מכיוון שעל האלבום המדובר כתוב במפורש Music by the Doors הוא לא עומד בקריטריון שנקבע. לכן אלה שבחרו במוריסון, זכאים להחזיר את המוצר תוך ארבעה עשר יום, בלי שעשו בו שימוש, כמובן ויקבלו זיכוי מלא ויוכלו לבחור אחר במקומו. יקי

hells bells

New member
חמישה לסיפתח.

2.פול מקרטני-ראם אלבום שהושמץ בזמנו שלא בצדק,כולל בתוכו מקבץ נדיר של שירים מדהימים ביופים,כמה כשרון היה לגאון הזה. 3.פול מקרטני (+ווינגז) להקה במנוסה. האלבום הטוב ביותר של מי מפורשי הביטלס. 4.דיוויד בואי-אלדין סיין. חוץ מזה שהאלבום הוא אחד הטובים שלו, הוא גם כולל בתוכו את השיר הכי! הכי! הכי! יפה של בואי TIME . 5.דיוויד בואי-האנקי דורי. עוד אחד מתקליטי החובה של הבחור המוכשר הלזה. תקליט חובה בכל ספרייה שמכבדת את עצמה. 6.גורדון לייטפוט-Old Dan's Records שירי פולק בלוז אמריקניים ללא יותר מדי עיבודים,קול עמוק שמחמם את הלב. כדאי מאד להקשיב לשיר-That Same Old Obsession שיר אהבה וגעגועים מדהים. (אני מוסיף קישור שווה שמיעה)

hells bells

New member
ההגדרה לגורדון היא כמובן

פולק קאנטרי (ואם תרצו קצת בלוז)

למעלה