פרוייקט בלגיה - 2013

מיתר44

New member
תודה על הדיווח המרתק

שנקרא כמו ספר לתייר העתידי.
מבריסל אני זוכר בעיקר את ריח הקקאו שנישא באוויר באזור המלון
בו שהיתי ומהגודל, בעצם מקוטנו של פיס המנקן.
שתי הערות: 1. אני דווקא אוהב צ׳יפס עם המולים ברוטב היין. ככה
אוכל בליאון דה בריסל בפריז.
2. ברשימת סן פלגרינו 2013 מצויות 2 מסעדות בלגיות. האחת במקום ה 25
והשנייה במקום ה 72. מעניין אם הן היו ברשימת היעדים שלך.

Gרר

New member
תודה רבה מיתר

את המנקן פיס זכרתי מביקור קודם שלי בעיר לפני הרבה שנים ולכן גם העדפתי לסמן עליו וי כבר ביום הראשון של הביקור בעיר, אחרי ארוחתה הבוקר. את הקטנה זה די שיעשע כל הקטע של הילד שעושה פיפי ברחוב (זה בכל זאת נושא שקרוב לליבם של ילדים) ולכן מבחינה זו הוא עשה את העבודה אבל אין ספק שצריך לבוא אליו עם הרבה תיאום ציפיות.

באשר לרשימת המסעדות - גם אנחנו כמובן עוברים היטב על הרשימות האלה לפני כל נסיעה ואכן בדקנו את שתי האופציות בזמן התיכנון של הטיול. לא זכור לי למה ספציפית הן נפלו אבל באופן כללי שתי הקריטריונים העיקריים שהיו לנו זה
א) שלא יהיה רחוק מדי מהמקומות בהן ביקרנו, גם כדי לא להאריך מדי את הנסיעות שגם ככה היו די ארוכות וגם כדי להמנע ממצב שבו הקטנה כבר תהיה רעבה ולא יהיה לנו משהו טוב בסביבה
ב) שהמסעדה תתאים לביקור עם ילדה בת שלוש וחצי שאמנם מאד מורגלת במסעדות אבל בכל זאת כמו שכתבתי בדיווח יש לה פחות מודעות לעניין של עוצמות קול וגם דיבור רגיל שלה יכול לבלוט על רקע של מסעדה שהיא מאד שקטנה

אני מניח שהמסעדות נפלו על אחד או שנים מהקריטריונים האלה

salo22

New member
נהדר, תודה רבה על ההשקעה הרבה !

לצערי אין תיכנון בקרוב לבלגיה היפה אבל בהחלט המידע פה מעניין ובתקווה גם רלוונטי בעתיד.

החתולית

New member
טרם הספיקותי לעיין

אבל העליתי כבר לקישורי הפורום (בשביל זה יש לי זמן).

Gרר

New member
תודה!

השאלה אוטוטו יהיה לך יותר זמן לקרוא בגלל החגים או פחות זמן לקרוא בגלל כל הבישולים של החג

איזו השקעה! תודה לכם.

אין על המולים בבלגיה. שה לאון בפריז אינו מתקרב לרמת המקור בבלגיה. לפי התמונה אחת המנות באמת מוקרמת ברוטב אסקרגו, חמאה+שום+פטרוזיליה. זה נמכר מוכן בגלילים קפואים בכל סופרמרקט ואני תמיד מחדשת את המלאי בפריזר, בנסיעותי.מתאים להרבה מנות.
ואשר למערת הנטיפים - חבל מאד שבוטל השייט אבל התותח אינו במקום, הוא תמיד היה ביציאה מהמערה עם הסירה.

שתי המנות היו עם חמאת אסקרגו

לאחת רק הוסף גם רוטב עגבניות..

חבל שלא חשבתי לקנות את הרוטב הזה- הוא אכן הוסיף טעם ייחודי מאוד למנה...

עם מה את משלבת את זה?

זה לא ממש רוטב, זו חמאה עם פטרוזילה ושום.

אני משתמשת עם שרימפס, שמה על דג מטוגן וזה נמס פנימה [בעיקר דג סול], והכי מתאים - עם צפרדעים.

שקדייה

New member
זה מה שתוקעים לתוך האסקרגו

בטרם דוחפים אותו לקרמטוריום.
השילוב הוא מעדן.

מזה זה התחיל ולכן נקרא חמאת אסקרגו.

כפי שכתבה שקדיה, ממלאים את קונכיית השבלול בחמאה הזו, מכניסים לתנור ואז החמאה נמסה והשבלול מתבשל בתוכה. כשזה מוגש החמאה כבר נוזלית ולנגב אותה בבגט טרי - הכי טעים.

תודה על ההסבר!

השילוב אכן מוצלח- לפחות במקרה של המולים...
שבלולים לא טעמתי- בעיקר בגלל מחסום פסיכולוגי...
אולי עוד יצא לי בעתיד (בביקורי הבא בפריז?)

ברוב המיקרים השבלול מבושל מראש ומגיע בניפרד

יותר יעיל.
לפני הגשה מחזירים לקונכיה סותמים בחמאה המטובלת ולתנור לחימום.
מוזר שצריך להרחיק לפריז עבור שבלולים.
הם ניתנים לגידול בכל חצר בהשקעה מינימאלית ובטירחה עוד יותר מינימאלית...

מסכימה עם הרישא, לא עם הסיפא...

יש דרך די מורכבת להכין אותם למאכל בצורה שזה לא יהיה רעיל. כבר דנתי בזה פעם ואין לי כוח לחזור על כל הסיפור. רק מציינת זאת כדי שאנשים לא יתחילו לבשל ולאכול את השבלולים בחצר...

מניחה שמישהו היה עושה זאת לו היה ביקוש

מספיק. כמעט ולא מופיע יותר בתפריטי במסעדות בפריז.

החתולית

New member
יהיה לי זמן לקרוא בגלל החגים

אני אחראית על קינוחים לארוחת החג, כך שלא אבשל יותר מדי

bruno01

New member
נראה שהיה טיול מוצלח וכייפי.

נהנתי מאוד לקרוא.

כל הכבוד על ההשקעה, וכל הכבוד לקטנה על הסבלנות (!!) לכל המסעדות האלה.

תודה על דיווח מהנה ומעשיר

יפה לשמוע שהיה לכם כיף עם פעוטת הבית שלכם, המתוקה להפליא . אנחנו היינו בבלגיה באביב, לפני איזה 20 שנה, אצל חברים שגרו בבריסל. ואני חושבת שזו הארץ היחידה שהחלטנו החלטה משפחתית גורפת להשתדל לא לשוב אליה לעולם. ( למרות שאנחנו אוהבים ירוק ,גשם , ואת הפרלינים של ליאונידס ).

החוויה שלנו כללה תחושה כבדה שהבלגים לא סובלים ילדים - ושאפילו ביער ( ליד הבית שבו גרנו ) אסור היה להם לרוץ על הדשא. אתה מגדיר אותם סבלניים, אנחנו איך שהוא חשנו שהם קצת "פלגמטים".

והמסעדה היחידה שהייתה ממש וואו לנו הייתה מסעדה בשם מוזאר ( בתרגום עברי - מוצרט ) , בפרבר בריסלי כל שהוא, שהגישה, סטייקים מהממים ואם אני לא טועה גם פירות ים. ואני, בצמחונותי כי רבה התענגתי על אספרגוס מהזן העבה והטעים .

או שהבלגים השתפרו בעשרים שנה האחרונות, או שאתם הוצאתם מהם דברים טובים יותר...

תודה על דיווח מענין ומאיר עינים.

למעלה