ושלוש קטנות לסיום
א) Chez Leon - מוסד ותיק שנמצא בלב איזור המסעדות (טבריה סטייל) ליד הגרנד פלאס בבריסל ואין לי ספק שכבר דווח עליו בפורום. מקום עליז וכיפי שההתמחות שלו הן מנות של מולים. כיוון שאת המולים בסיר כבר טעמנו רצינו הפעם דווקא לנסות את המולים המוקרמים בגבינה. טעמנו שתי ורסיות - שתיהן מאד מוצלחות. להפתעתנו הסתבר שילדים אוכלים שם חינם וככה הקטנה זכתה במנה של רבע עוף ו... נו איך לא - צ'יפס חינם אין כסף. הקוטרים של בריסל טוענים בתוקף לירידה ברמה עם השנים. לנו אין מספיק ניסיון כדי להשוות עם מקומות אחרים אבל מה שטעמנו שם היה לנו ממש טעים ואם אי פעם תחפשו אוכל ים "מנחם" - this is it.
ב) Bistro Refter - ארוחת הצהרים שלנו בברוז' היתה אכזבה גדולה, ולא רק בגלל שאוי למסעדה שצריכה לפנק אותך אחרי התענוגות של Zeno אבל אפילו בלי קשר שום ביסטרו ושום נעליים: ביושוליה עממית בתחפושת והאמת שבהתחלה דוקא התלהבנו מהאפשרות לאכול אוכל "ביתי" (עוף ממולא, קציצות וכו) אבל אפילו את המינימום הזה הם לא הצליחו לנפק ברמה סבירה והעיקר הפוזה של ה"ביסטרו". דיס המלצה טוטאלית.
ג) בבריסל באיזור של ככר קתרינה יש לא מעט מסעדות. זאת שרשמנו מבית, ביסטרו ג'לואה, לא מצאה חן בעיני האף של האישה ואין דבר יותר אמין מזה כדי לפסול מסעדה. אחרי פסילה של עוד כמה מלכודות תיירים החלטנו ללכת על מסעדה של Gourmet Burger. מצחיק שכל השמות של המנות הן על טהרת האנגלית אבל ההסברים - בשפה מקומית בלבד. הקטנה חיסלה 3/4 המבורגר קלאסי וזכתה בריספקט מהמלצרים שהבינו בדיעבד למה דרשנו בתוקף המבורגר רגיל ולא מנת קידסבורגר מעאפן (חינוך זה חינוך). ההמבורים עצמם לא עברו מבחינתי את מבחן הקציצה - טעם הבשר לא היה מספק, ולכן קמו ונפלו על התוספות. אלה של האישה (גבינה כחולה) היו מוצלחים יותר ודווקא שלי (גאווקמולי) היה מאכזב מאד. קיוותי לשחזר את הפייבוריט שלי מימבורגר, ההמבורגר המקסיקני האלמותי, אבל שם הגווקמולי היה רק אחד המרכיבים וכאן הוא היה כמעט היחיד (אחרי שהעפתי החוצה את הירקות) ולכן לא מספיק טוב. ההיילייט שם היה דווקא תירס שהזמנו לקטנה והתגלה מאד מוצלח. המלצה כללית? להתרחק מהככר בכל הקשור למסעדות... אם ממש אין ברירה - הבורגר עדיין נראה לי הכי סביר שם.