פעם אחת ואחרונה...

פעם אחת ואחרונה...

מכיוון שנמאס כבר לשמוע את קשקשני הימין חסרי הידע ההיסטורי הבסיסי, באים ומספרים לנו שוב ושוב על זה ש"מעולם קודם לכן לא התרחש..." מקרה של חילופי אוכלוסין למטרות שלום, אני מבקש מהם שוב לפתוח את ספרי ההיסטוריה ולקרוא על "חוזה לוזאן", שהוביל לחילופי אוכלוסין בהסכמה בין קפריסין היוונית והטורקית, במטרה להרגיע את הרוחות באי הסוער והמסוכסך. הייתי יכול לשרשר את ההודעה הזאת בשרשור שכבר דן בנושא, אבל כידוע, הכתומים יודעים מצוין לבצע קריאה סלקטיבית של הודעות בפורום, אז הנה, בכדי להסיר כל ספק מעל העובדה שכבר היו דברים מעולם. אגב, במקרה הקפריסאי היו שני הבדלים משמעותיים, לעומת ההתנתקות הישראלית- 1) מדובר היה במהלך מתואם, ולא חד-צדדי 2) המפונים לא קיבלו פיצויים, בניגוד לחתולים המפוטמים הישראלים שקיבלו שני מיליון שקלים ועוד היד נטויה.

וכמובן, איך יכול הייתי לשכוח,

במקרה הקפריסאי, לא היה עוול כל-כך ברור וזועק לעין כפי שהיה בגוש-קטיף, כאשר 8,000 יהודים שלטו ב-35% מהקרקעות ו-85% מהמים ברצועת עזה.

A L1

New member
אתה האוייב של המדינה...

תגיד, אתה בטוח שאתה יהודי?! מספיק כבר ללק לערבים את התחת, בזמן שהם יורקים לך סמוכטות לפנים, מספיק! אם אתה כל כך אוהב אותם, תעבור לגור בעזה, שם יערפו לך את הראש עם כל האהבה שלך אליהם. אין לך מה לעשות בישראל, כשאתה אוהב את האוייב שלה, פשוט תעוף מפה, אתה וכל השמאלנים, עופו מפה, אף אחד לא צריך אותכם, חבורת חולי נפש. כל הזמן רק עסוקים בלהוכיח שהאוייב מסכן, ושצריך לעזור לו. מגעיל, פשוט מגעיל!

לימונדה

New member
צודק!

בכל מילה ומילה. אתם כל-כך אוהבים את הערבים, וכל-כך שונאים את ישראל אז פשוט לכו. אנחנו נסתדר טוב יותר בלעדיכם- תודה.

פתאום הבנתי...

כמה כיף לכתוב את זה. היה עוול. שלטו ברוב מקורות המין. ישבו על 35% מהקרקעות. לא עוד (-:

איזה יופי!

זו הפעם האחרונה! אתם קולטים?אחרונה! עכשיו לא נקרא יותר שטויות על הערבים המסכנים והחמודים והפוצי מוצי שלכם. יש.

snea

New member
או וואה איזו הכללה...

אני כתום שבהחלט! מודע לעובדה שהיו חילופי אוכלוסין בעבר... דרך אגב, מצדדי הטרנספר מזכירים כל הזמן את חילופי האוכלוסין בקפריסין, ואיך שהדבר הזה הביא שלום בין שני העמים. (האיש שהעלה את הרעיון, שאיני זוכר את שמו כרגע, זכה על כך בפרס נובל לשלום - לא שזה שווה הרבה אחרי שגם ערפאת זכה בו...)

חן-חן...

התרשמתי מהידע הרחב. כמו שכתבתי, מצדדי הטרנספר של "מולדת" וכו' משתמשים בדוגמא הזו, למרות שמדובר בשימוש אווילי, שכן אין כל דימיון בין חוזה לוזאן לבין ההצעה של "מולדת". אם כבר, אז אלו המציעים להחזיר לישראל את כל המתנחלים ובתמורה לספח לרש"פ את היישובים הערביים במשולש, מעלים הצעה קצת יותר דומה.

snea

New member
שערביי ישראל דרך אגב

לא יסכימו לה בחיים, וכבר היום לא מסכימים לה. אני זוכר שראש עיריית אום אל-פאחם התנגד נחרצות להצעה שעירו תעבור לפלשתין אם זו תקום... דרך אגב, אם אכן קמה מדינה פלשתינית, לנו יש לגיטימציה לגרש כל ערבי אל המדינה הזאת אם הוא לא נאמן למדינת ישראל. האם גם לזה יסכימו? (נראה לי שקצת גלשתי מהנושא המקורי...)

עם הנצח

New member
היית מת שהם יסכימו!!!

אתה רואה את אמירתיבון מעיף ערבי מהמדינה שלו??? בחיים לו!!! אני רואה שעיני רוחי מחבל שבא אליו הביתה, ובמקום לגרש אותו או לנסות לרצוח אותו, הוא יכניס אותו ויעשה לו קפה שחור, למה? אחרי הכל גם מחבלים הם בני אדם...

למעלה