קייטנת פסח - רישומים של אחרי
אז זהו, היום הסתיימה הקייטנה, ואני מוכרחה להודות שאני מאד מרוצה מהבנות שלי שמלבד ביום הראשון כמעט ולא היו צריכות עזרה שלי בכלל ועבדתי כמעט ימים מלאים (למרות שלא נראה לי שהייתי יכולה לעבוד על משהו שהיה דורש ריכוז מקסימלי כי בכל זאת היו הפרעות מפעם לפעם או סתם רעש של 12 ילדים...). אודה על האמת שחששתי מזה, אבל אני מאד שמחה שאיפשרתי להן. גם למדו מזה הרבה, גם נותן לי לראות כמה הן גדלות ומתפתחות יפה והן גם הרוויחו מזה כסף שממש עשה להן כיף (וגם אני עבדתי יותר טוב נראה לי ממה שהייתי עובדת לולי זה, כי אז היו לי פה 4 בנות משועממות... )
אכתוב מה עשינו בסוף ומה הלך יותר ופחות טוב, בעיקר לטובת הסבתא שחיפשה אז (או לכל מי שמחפשת עכשיו מה לעשות עם הילדים):
יצירות:
1. 4 הבנים מגלילי נייר טואלט על בסיס גלילונה בשתי צורות שונות. היה בסדר, אבל לא מדהים. גזרנו הכל מראש, אבל בכל זאת לקטנים היה קצת קשה לצייר על הגלילים ואפילו חלק מהגדולים לא ככ הצליחו עם הגליל שמסתובב בתוך הגליל החיצוני (היו פה כמו פרפקציוניסטים אז זו היתה בעיה אם זה לא בדיוק...).
2. כרטיס ברכה בצורת קריעת ים סוף - חלק היו צריכים עזרה להבין איך לעשות את הים, אבל התוצאות היו טובות ועבדו בכיף (לקישוט הוספנו מדבקות פשוטות, מחוררים כאלה בכל מיני צורות, פרחים קטנים וכו', כך שקריעת ים סוף היתה הבסיס, אבל קישטו הרבה מסביב)
3. כרטיסים לאחד מי יודע על מקלות ארטיק - עבד מעולה ממש והעסיק את הילדים גם כל הצהריים אחד כשהם עשו בבתים שלהם הצגות עם זה. מומלץ בחום! אפשר שהילדים יציירו לבד משהו לכל מספר, אבל אנחנו חששנו שלא יהיו להם רעיונות והורדנו תמונות מתאימות מהאיזטרנט, אז כל ילד קיבל 13 תמונות שהוא היה צריך לצבוע, לגזור ולהדביק. קצת ארוך, אז חלק חיפפו בצביעה בסוף, אבל מאד מומלץ!
4. תיק מאל-בד לאפיקומן - גם מוצלח ביותר. הגדולים תפרו את התיק לבד (עם רצועות אל-בד בצבע אחר), לקטנים הכינונו מראש. קישטו ע"י הכנסת דפי צביעה שהדפסנו לתוך התיק (עברו על הקוים של התמונות עם טושים ואח"כ צבעו)
הצגות:
משה בתיבה, קריעת ים סוף (טינפו לי את כל הסדינים הכחולים...), 4 הבנים (איזה מזל שהיו פה 12 ילדים - התחלקו ל-3 קבוצות בדיוק), ואחד מי יודע עם היצירה כמובן.
הכל היה מוצלח חוץ מ-4 הבנים שהיה קצת יותר מובנה אולי והתביישו קצת. חלק הבנות שלי תכננו מראש וחלק לא, בכל מקרה תמיד שיתפו את הילדים בהצגות וחזרו עליהם כמה פעמים עד שכולם קיבלו את כל התפקידים שהם רצו. הולך מאד טוב ההצגות האלה. הילדים מאד נהנים. ממליצה בחום לשלב בפעילות עם הילדים.
זהו, שיהיה לכולם חג שמח!