פסח 2014

גם אני אהבתי את רעיון סולמות וחבלים,וגם

את הרעיונות שלך,בתיה.

שומרת למקרה שיהיה מפגש פסח אצלינו .(כרגע המפגש בסימן שאלה,בגלל שביתת משרד החוץ)

Internet Mom

New member
נשמע ממש אחלה...

כיסיתן את פסח מהקצה אל הקצה!
אולי גם משהו מעולם הבישול? אנחנו עשינו בשנה שעברה עוגת מצות בצורת בית וזה היה מגניב...

בתיהבלק

New member
נחמד! למרות שיש לי איזה התנגדות פנימית

ללהתעסק עם ילדים עם אוכל...אני תמיד מרגישה רע עם זה, אבל זה מה יש...

היה לי עוד רעיון - את התיק לאפיקומן (או כל דבר אחר מאל-בד) אפשר לקשט ע"י הכנסת דף עם תמונה (דף צביעה כזה או אחר) לתוך התיק. האל-בד חצי שקוף, אז רואים את קוי המתאר, ואז אפשר לעבור על הקוים מבחוץ עם טושים. טוב גם לקטנים שרוצים שיצא להם כמו לגדולים וגם לגדולים שאולי מוכשרים, אבל אין להם רעיונות מה לעשות...(יש לי אחת כזו)

משחק 10 המכות

הי

בשנה שעברה אירגנו פעילות לפסח שכללה משחק לכל אחת מ10 המכות.
כמה דוגמאות (ואם תרצי, אפרט בפוסט נפרד):
מכת ברד: מילאנו כלי בכדורי ג'לי מתנפחים במיים - רובם היו צבעוניים וחלקם הקטן היו שקופים. הילדים התבקשו להפריד בין כדורי "ברד" (שקופים) לבין שאר הכדורים.
מכת חושך: כל ילד היה אמור לזהות אחד ההורים שלו עם עיניים קשורות. אפשר להתאים את המשחק לצרכים שלך (לזהות ילדים אחרים).
מכת דבר: ציירנו תמונות של חיות שונות (ילדים לא ידעו איזה), בכל תור ילד אחד הלביש על ראשו אחת התמונות ובעזרת שאילת שאלות (כן ולא) היה צריך לנחש איזו.

אפשר גם לעשות משחק "חפש מטמון" שמתקשר לחיפוש אפיקומן.

בתיהבלק

New member
קייטנת פסח - רישומים של אחרי

אז זהו, היום הסתיימה הקייטנה, ואני מוכרחה להודות שאני מאד מרוצה מהבנות שלי שמלבד ביום הראשון כמעט ולא היו צריכות עזרה שלי בכלל ועבדתי כמעט ימים מלאים (למרות שלא נראה לי שהייתי יכולה לעבוד על משהו שהיה דורש ריכוז מקסימלי כי בכל זאת היו הפרעות מפעם לפעם או סתם רעש של 12 ילדים...). אודה על האמת שחששתי מזה, אבל אני מאד שמחה שאיפשרתי להן. גם למדו מזה הרבה, גם נותן לי לראות כמה הן גדלות ומתפתחות יפה והן גם הרוויחו מזה כסף שממש עשה להן כיף (וגם אני עבדתי יותר טוב נראה לי ממה שהייתי עובדת לולי זה, כי אז היו לי פה 4 בנות משועממות... )

אכתוב מה עשינו בסוף ומה הלך יותר ופחות טוב, בעיקר לטובת הסבתא שחיפשה אז (או לכל מי שמחפשת עכשיו מה לעשות עם הילדים):

יצירות:

1. 4 הבנים מגלילי נייר טואלט על בסיס גלילונה בשתי צורות שונות. היה בסדר, אבל לא מדהים. גזרנו הכל מראש, אבל בכל זאת לקטנים היה קצת קשה לצייר על הגלילים ואפילו חלק מהגדולים לא ככ הצליחו עם הגליל שמסתובב בתוך הגליל החיצוני (היו פה כמו פרפקציוניסטים אז זו היתה בעיה אם זה לא בדיוק...).
2. כרטיס ברכה בצורת קריעת ים סוף - חלק היו צריכים עזרה להבין איך לעשות את הים, אבל התוצאות היו טובות ועבדו בכיף (לקישוט הוספנו מדבקות פשוטות, מחוררים כאלה בכל מיני צורות, פרחים קטנים וכו', כך שקריעת ים סוף היתה הבסיס, אבל קישטו הרבה מסביב)
3. כרטיסים לאחד מי יודע על מקלות ארטיק - עבד מעולה ממש והעסיק את הילדים גם כל הצהריים אחד כשהם עשו בבתים שלהם הצגות עם זה. מומלץ בחום! אפשר שהילדים יציירו לבד משהו לכל מספר, אבל אנחנו חששנו שלא יהיו להם רעיונות והורדנו תמונות מתאימות מהאיזטרנט, אז כל ילד קיבל 13 תמונות שהוא היה צריך לצבוע, לגזור ולהדביק. קצת ארוך, אז חלק חיפפו בצביעה בסוף, אבל מאד מומלץ!
4. תיק מאל-בד לאפיקומן - גם מוצלח ביותר. הגדולים תפרו את התיק לבד (עם רצועות אל-בד בצבע אחר), לקטנים הכינונו מראש. קישטו ע"י הכנסת דפי צביעה שהדפסנו לתוך התיק (עברו על הקוים של התמונות עם טושים ואח"כ צבעו)

הצגות:
משה בתיבה, קריעת ים סוף (טינפו לי את כל הסדינים הכחולים...), 4 הבנים (איזה מזל שהיו פה 12 ילדים - התחלקו ל-3 קבוצות בדיוק), ואחד מי יודע עם היצירה כמובן.

הכל היה מוצלח חוץ מ-4 הבנים שהיה קצת יותר מובנה אולי והתביישו קצת. חלק הבנות שלי תכננו מראש וחלק לא, בכל מקרה תמיד שיתפו את הילדים בהצגות וחזרו עליהם כמה פעמים עד שכולם קיבלו את כל התפקידים שהם רצו. הולך מאד טוב ההצגות האלה. הילדים מאד נהנים. ממליצה בחום לשלב בפעילות עם הילדים.

זהו, שיהיה לכולם חג שמח!

Internet Mom

New member
כל הכבוד!

גם על היוזמה של הבנות וגם עם ההפעלות שנשמעות ליגה!!!!
ובעיקר לך על הסבלנות והמעורבות, זה בטוח מסוג הדברים שהילדות שלך תמיד יזכרו ויעריכו ויקחו איתן הלאה!!!!

כן. הים הנקרע לשניים:

מכינים כרטיס,שנסדר משני הצדדים. צובעים ים.כשפותחים, יש באמצע את הברכה,ורק בצדדים את הים.

אפשרות אחרת- כרטיס עגול,הקטנים ידביקו בשוליו את מדבקות סימני הקערה,ובמרכז- דיברי הברכה שלכם.

אפשרות נוספת,קצת יותר יקרה- הילדים ייצרו מחזיק מפיות,בתוכו יוכנס כרטיס ברכה יחסית פשוט(הגימיק יהיה המחזיק),והמחזיק הזה,ישמש לאיכסון ההגדות בשולחן הסדר.

אם יהיו לי עוד רעיונות,אכתוב יותר מאוחר או בימים הקרובים בשרשור כאן.

על אותו רעיון של הים הנקרע,תיבת משה

וגם כאן,מבחוץ ציור תיבה,פותחים את שתי ה'דלתות',ומגלים ציור תינוק,רק קווי מתאר, ועליו כתובות מילות הברכה.

לא הבנתי.

את הסבתא? או שהסבתא שולחת אליך את הנכדים שלה?

את מחפשת רעיונות לפעילות יצירתית או כל פעילות עם ילדים בגילאים שרשמת?

moncha

New member
אם תמקדי מה נושא שאת רוצה יהיה קל יותר להציע

תודה חברות יקרות על ההתיחסות הבהרה.

אומנם אני סבתא אבל ביקשה ממני סבתא לשישה נכדים להעביר שתי סדנאות החופשת הפסח לנכדיה דהם בגיליי 6, 12
חשבתי על עיסת נייר
מגנט כיבשה שמפגש אחד נכין ובשני ניצבע.
אך אם יש לכן רעיונות ממש אשמח
יש לי סטודיו לעבודות כך שאני מכירה מגוון חומרים
תודה

moncha

New member
רעיון טוב אבל אולי בעייתי

גם אני חשבתי להציע לך לעשות משהו שמפגש אחד מכינים ומפגש שני צובעים. אני חוששת שעיסת הנייר לא תתייבש עד המפגש השני וגם אם כן לדעתי רק צביעה במפגש השני לא תמלא את הזמן. אני חושבת שעדיף לעשות בעיסת נייר משהו שאפשר אולי במקום לצבוע להדביק עליו ניירות. (נניח כבשה אבל בלי שפיצים...) אם יש סיכוי שעיסת נייר לא תתייבש, אני מציעה שתעבדו עם תחבושות גבס (יקר יותר).
פעם לפסח הכנתי עם ילדים מגש למצות עם שוליים מקרטון. יצרנו מגש, ציפינו בדבק נייר ואחרי זה בתחבושות גבס במפגש אחר הדבקנו על זה מפית נייר יפה באמצע וגם צבענו. אפשר גם לצפות הכל במפיות או על חלק להדביק פסיפס מה שימלא את הזמן יותר טוב.
מאוד פשוט להכין ממשטח קרטון מגש עם שוליים. מסמנים סביב ריבוע קרטון את השוליים ברוחב שרוצים שיהיה הגובה. חותכים את הריבועים שנוצרים בפינות מקפלים מעלה (נעזרים בסרגל) ומחברים בעזרת הנייר דבק כשמצפים הכל בנייר דבק.

בהצלחה בכל מה שתחליטי. חשוב שתעבירי משהו שאת שוטלת בו והעיקר שהילדים יהנו מיצירה

מונצה תודה על התגובה המפורטת..המגש למצות

רעיון יפה אבל אני רוצה עבודה אחידה לכולם וכיון שחלקם בני אותה משפחה...לא צריך כל כך הרבה מגשים..
בכל אופן עדיין לא גיבשתי דעה סופית...באמת למפגש של הצביעה צריך עוד משהו...לא חשבתי מה עוד
אם יש רעיונות אשמח

למעלה