פסח 2014

רעיונות....היי חברות קיבלתי הצעה להעביר סדנא

יומיים בחופשת הפסח
רעיון מדהים של סבתא
שבאים אליה שישה נכדים בגיליי 5-12
כל מפגש בין שעתיים שעתיים וחצי
מחפשת רעיונות....
תודה

עיצוב כרטיסי ברכה לפסח

שלום רב , פסח לפנינו . כל השנה ילדי מעצבים כרטיסי ברכה למשלוח לבני המשפחה בראש השנה ובפסח . יש רעיונות להכנת כרטיסי ברכה מיוחדים?

בתיהבלק

New member
רעיונות לקייטנת פסח

אני לא יודעת אם אני משוגעת, אבל הסכמתי לבנות שלי לעשות פה קייטנת פסח למשך 4-5 ימים בשבוע שלפני החג (כשכל הילדים בחופש וההורים לא...). אני אקבל רעיונות בשמחה, בינתיים אשתף עם הדברים שאני חשבתי עליהם (מתאים גם לסבתא שחיפשה פעילויות לנכדים):

1. ארבעת הבנים - מבוסס על רעיון שקיבלתי מהספר שהמלצתי עליו (גלילונה של רינת הופר). התחלתי לתאר פה מה לעשות בדיוק, יצא מסורבל ולא מובן... אני מתייאשת. הרעיון בגדול הוא להשחיל גליל אחד לתוך השני, כאשר בחיצוני יש חור לפרצוף וידיים. בחור הפרצוף מציירים חכם/רשע/תם/שאינו יודע לשאול (הציור על הגליל הפנימי, אותו מסובבים כל פעם כדי שיראו רק פרצוף אחד) ובחור הידיים אפשר לכתוב חכם/רשע/תם/שאינו יודע לשאול. אם מישהי רוצה (ואם זה חוקי - תגידו לי) אנסה לסרוק את דף ההסבר מהספר, או לצייר איזה משהו ולהעלות.

2. תיק לאפיקומן - קניתי מפות אל-בד מהן אפשר לגזור מלבן לתיק ובצבע אחר "שרוכים" לתפירת הצדדים. לקשט את התיקים אפשר בכל דרך אפשרית. לקטנים אפשר לתת כבר "תפור" והגדולים יכולים לבד

3. ערכה לבדיקת חמץ - שקית בדומה לתיק לאפיקומן, יעה מבריסטול, מברשת מבריסטול, גלילי נייר או לא יודעת מה, אולי בשילוב מנקי מקטרות

4. משה בתיבה - עשינו פעם והבנות ממש נהנו - תמונה של היאור וכו', עם פס גזור בצורת גלים, עליו הלבשנו דמות של משה בתיבה שאפשר להזיז מצד לצד (מחובר עם מעין טבעת בריסטול לפס בצורת גלים וע"י אחיזה בטבעת, או במקל מחובר לה, מאחור אפשר להזיז). שוב, אם לא מובן, אשתדל תמונה

5. גלגל עשר המכות - שני עיגולי בריסטול מחוברים זה לזה עם סיכה מתפצלת באמצע, כך אפשר לסובב. בעליון חותכים "פרוסה" ובתחתון מציירים את כל המכות, כל אחד בגודל של הפרוסה שחתוכה מהעליון

זהו לעכשיו, עוד רעיונות יתקבלו בשמחה!!!

Internet Mom

New member
שרשור פסח... כי הגיע הזמן, לא?

יאללה, אני מכנסת לכאן את כל הדיונים על פסח ו- נשמח לעוד! אנחנו בבית עמוק בעניין עשר המכות, תוצאות והדגמות בקרוב.

Internet Mom

New member
מנקים לפסח? והילדים?

אני יוצאת מהארון: לא מנקה לכבוד פסח! אני כותבת פוסטים על ניקיון ומרגישה שאני את שלי עשיתי...

אבל לו הייתי מנקה הייתי משלבת את הילדים. אני זוכרת שכילדה כשאמא שלי הייתה מנקה זה היה ממש מלהיב איך שכל הבית היה על גלגלים. כלומר... בשבילנו- הילדים, לא בשבילה.

אז איך אצלכם? י

Internet Mom

New member
2 פעילויות סביב 10 המכות

עוד לא פרסמתי את הפוסטים באתר אבל חשבתי שאני אשים את הפעילויות השוות האלה כבר כאן, לטובת הורים שמתכוננים ברעל!
אחר כך אחבר את זה לשירשור פסח
-> בכלל אם יש רעיון שווה אפשר לפתוח הודעה חדשה שתבלוט, אחר כך אני אוסיף הכל לשירשור למען הדורות הבאים!

המחשת סיפור יציאת מצרים

שלום בנות, איזה כיף איך שהפורום הזה קם לתחיה!
צריכה את עזרתכן:
אנחנו מאוד רוצים השנה להחזיק את הילדים עירניים כל זמן ההגדה, וחשבנו להמחיש להם את הסיפור ע"י תלבושות וכו'...
מישהי עשתה את משהו כזה בעבר? רוצה לשמוע רעיונות...

ORIGAMIPLACE

New member
יצירת פרפרים מאוריגמי לחג האביב

לכבוד החג הקרב, צילמתי הדרכה המדגימה איך לקפל פרפר מקיפולי נייר. הדגם יכול לשמש לקישוט שולחן הסדר, ליצירת מובייל פרפרים, להכנת תמונת אביב, לקישוט כרטיסי ברכה ועטיפת מתנות החג. בברכת חג שמח!

shirush35

New member
צריכה את עזרתכם ברעיון

השנה החלטתי שאין לנו כסף מיותר לקנות להורים מתנות, ולא בא לי להביא מתנה מפגרת.
שאלתי את הבן בן 4.5 שלי אם הוא רוצה שנכין להם ביחד משהו יצירתי שקשור לפסח והוא ממש התלהב וזרק רעיון של ציור ההגדה , זה רעיון מעט גדול גם לי וגם לו.
אז צריכה רעיון יצירתי לעשות סוג של יצירה שתהיה בשביל ההורים לכבוד פסח

KarinDi

New member
התחדשות לקראת הפסח

אחרי תקופה ארוכה של העדרות עקב מצב בריאותי רעוע למדי, לאט לאט אני מתחילה לשוב לתפקוד, ובין היתר (בהדרגה איטית למדי...) גם לחיים הוירטואליים. אפילו ארגנתי כמה תמונות חדשות לפינת "בייבי ואן גוך" אבל בגלל קשיים טכניים עם המצלמה (=שכחתי אותה אצל אח שלי שגר במרחק כמעט שעתיים נסיעה ממני :) זה ייקח עוד קצת זמן.
בנתיים כיף לראות כמה שוקק פה לקראת פסח, כבר לקחתי כמה רעיונות לימים הקרובים עם הבת שלי, וגם שיש פה המון כינויים חדשים שאני לא מכירה, אז ברוכים הבאים ואיזה כיף!
ורציתי גם לשתף אתכן במסורת פסח במשפחה שלי, שמתאימה לילדים קצת יותר גדולים מאלו שלרוב אני מדברת עליהם בפינה שלי. זה התחיל לפני אי אילו שנים, שבת דודה שלי, שהיא הראש היצירתי במשפחה, הגיעה לאחד מלילות הסדר עם תיבה ענקית ומסתורית מצופה בבד קטיפה דרמטי. לקראת סוף הערב, בין המנה העיקרית לבין הקינוח, כל אחד קיבל ממנה פתק ריק ועט. על הפתק כל אחד התבקש לכתוב/לצייר את המשאלות שלו לשנה הבאה, לקפל ולהכניס לקופסה. בשנה שאחרי, בדיוק באותו שלב של הארוחה היא הוציאה את אותה קופסה, פתחנו- כל אחד את הפתק שלו, והוספנו משאלות לשנה הבאה. משפחות שומרות מסורות יכולות לדחות את הרעיון לכל אחד מימי חול המועד- אבל לשמור על נקודת ציון קבועה.
כמובן שזה לא מתאים רק לפסח, אבל עם תחושת הנקיון וההתחדשות, ועם האירוע המשפחתי המסיבי ביותר בשנה, אצלנו זה עובד חזק כבר משהו כמו 12-13 שנה...

רעיונות למתנות לפסח??

הכי טוב לעשות לבד למשפחה לקראת החג יש רעיונות ?
וגם מתנות לילד צעצועים יש לכם רעיון ?? לבן ארבע??

yeshla

New member
הפינה של יום ראשון - משחק שהמצאתי לפסח

המצאתי משחק לפסח- חפש את עשר המכות
המשחק עוזר לילדים ללמוד להתבונן במציאות מנקודות מבט שונות. לאו דווקא, בדרך הקלאסית של תפקיד בני ישראל כעבדים והמצרים קשי הלב.

קודם,מכינים 10 חלוקי נחל / אבנים או 10 אגוזי מלך ומוסיפים על גבי כל אחד מהם יצוג של מכה.
בעזרת מדבקה טוש לא מחיק ואביזרים נוספים.

אח"כ מחביאים את האבנים עם היצוג של המכות, לאחר מציאת כל אבן יש לבצע משימה, כדי שאפשר יהיה לקבל הנחיות איפה לחפש את היצוג של המכה הבאה.

המשחק המלא בלינק

Internet Mom

New member
לוח פסח בפינטרסט

שפע רעיונות בלוח פינטרסט של הפורום... ואם מישהי מוכנה לעזור לי לאסוף עוד- פשוט שלחי לי קישור לפינטרסט שלך במסרים או למטה...!

mory design

New member
רעיונות ליצירה עם הילדים בחופשה

הי, אני מזמינה אתכם לקבל במתנה את המגזין הדיגיטלי החדש "יצירה היא משחק ילדים" ובו רעיונות והדרכות ליצירה עם הילדים בחופשת החג :)
http://www.privatefigure.co.il/

רעיונות

משה בתיבה, קערת סדר מצלחת חד פעמית,שעליה מדביקים מדבקות מרכיבי הקערה (בשביל בני החמש). יש מדבקות כאלה- אמא שלי קנתה אתמול סטים כאלה,אז זה קיים..

ים חצוי,היו כאן רעיונות בשנה שעברה איך ליצור את זה.

סדנא 'בישולית',להכנת חרוסת,וכן מאכלים המכילים חרוסת,(היה לא מזמן,לא זוכרת איפה ראיתי,מתכון המבוסס על חרוסת...)

חיפוש אפיקומן,כמשחק 'סימנים בדרך'. מראש מסכמים עם הסבתא איפה תחביא את האפיקומן,(שיכלול איזה פרס קטן) הרמזים לילדים,יהיו קשורים לאביב ולחג,ואם אפשר- בשיחה מקדימה עם הסבתא,יכללו גם הווי של המשפחה. למשל: 'המקום בו סבתא שומרת את האלבומים הישנים',וכו וכו',כדי שהמשחק יהיה יותר נחמד,וירגיש 'אישי'.

יצירת פירחי אביב- יש שפע שפע של רעיונות איך ליצור פרחים. אפשר גם להוסיף יצירת פרפרים ודבורים עליהם.

שאר הבנות פה,עם ראש יצירתי יותר ממני לנושאי מלאכת יד,ויתנו ודאי רעיונות טובים ומפורטים יותר ממני.

moncha

New member
רעיונות יפים

בערכה לבדיקת חמץ אפשר להוסיף נוצה או להכין נוצה מנייר בריסטול.

אפשר גם:

-כלי למצות
-חבקי מפיות
-כוס לאליהו הנביא מבקבוקי פלסטיק
-צלחת לסדר פסח
-ציור הגדה של פסח.
-משחק זיכרון או לוטו התאמה של מילה לתמונה לפי סמלי החג.
-משחק סולמות וחבלים לפסח. יורדים בחבלים כשמגיעים לאחת מעשר מכות מצריים ועולים בסולמות כשמגיעים לאחד ממרכיבי צלחת הפסח וארבעת האחים או כיד הדימיון של הילדים. אולי אפילו להכין משחק אחד משותף על קרטון גדול ולשחק יחד.

רעיון נוסף הוא, לרקום מצות...מריבוע בריסטול שעושים לו חורים "תופרים" במכונת תפירה שורות בלי חוט

Internet Mom

New member
שקית מכות

הרעיון הוא להכין מתנה לא יקרה וחמודה לכל הילדים שבאים לסדר... אני הלכתי לחנות כזו של הכל בשקל וחצי, ומצאתי שם הרבה מהדברים.

עד שתגענה המומחיות....

סצינת משה בתיבה- שמים כמה עציצים,עריסה או משהו אחר שיכול לשמש כמעין תיבה.. ובפנים תינוק...

סצינת הים הנקרע- הילדים מחזיקים כל אחד סטריפ של נייר קרפ כחול,מנופפים בו- זה מעין ים. בהינתן האות המוסכם מראש, יוצרים שביל או שבילים בניהם(פותחים רווחים בניהם).

מנסים לבנות מהר חרוסת פירמידות,(כן,אני יודעת שייש דיעה שבני ישראל לא בנו את הפירמידות...)
ממחיזים את חד גדיא,בעזרת תחפושות של החיות השונות בו.

מכות-מחליפים כוס מים בכוס מיץ פטל,(בלי שהקהל ירגיש)
צפרדע- אחד הילדים עובר עם בובת צפרדע,ו 'מקפיץ' אותה על ידי הסועדים וגבם,וכו'. לקחת ילד מספיק גדול,שמבין שלא לעניין להקפיץ את הצפרדע בתוך הצלחות שעל השולחן...

זהו בנתיים,אולי אח'כ יהיו לי עוד רעיונות,ובטח ובטח שלבנות האחרות כאן,יהיו רעיונות :)

למעלה