פסח 2014

Internet Mom

New member
סליחה! חסר הסבר!

איך נאמץ את הרעיון?
מה זה, אגוזים? לא הבנתי מהתמונה...

shirush35

New member
כן

אלה אגוזי מלך צבועים בגואש עם נצנצים, והבן שלי הציע את התוספת של החרוזים בתחתית, על שיפודי עץ.
זה יעטף בסרט וינתן כזר פרחים לסבתות :)

Internet Mom

New member
אוי רעיון מהמם!

ראיתי היום תמונה בפייסבוק של חצאי קליפות אגוזי מלך שצבעו להם את הבפנים בצבעים עם נצנצים ועשו משחק זכרון.
ובגן של הילדה צבעו אגוזים בזהב ושמו בקופסת אוצר...
אני חייבת להגיד שבחיים לא הייתי חושבת שאפשר למצוא כל כך הרבה דברים שווים לעשות עם אגוזים!

moncha

New member
להגיד שאליהו הנביא יגיע השנה

ומישהו שיתחפש בחוץ לאליהו ויכנס עם מתנות קטנות אחרי שמוצאים את האפיקומן

Internet Mom

New member
אז אני אחזור על עצמי...

שקית מכות- מתנה לכל ילד- אני שמה קישור עם הסבר.
שלטי מכות להנפה בזמן קריאת ההגדה (וגם כדי להרוג את הזמן בשבוע החופש שלפני החג!)- אני שמה תמונה כי עוד לא פרסמתי את הפוסט.
בשנה שעברה כתבתי פוסט עם כל מיני רעיונות- אני שמה קישור, ובאמת זה רעיון מוצלח לקשט את שולחן החג עם פירמידות, גמלים, וסצנות ממהגדה.
ועוד ראיתי- סימניה יפה שמניחים בצלחת של כל ילד. אפשר להדביק עליה דף צביעה קטן שקשור לחג, ולשים כמה צבעים על השולחן. ואז יש לילד גם עיסוק וגם סימניה לסמן את המקום בהגדה!

KarinDi

New member
כשהייתי ילדה

בת דודה שלי (שמבוגרת ממני בדי הרבה שנים, או לפחות ככה זה היה נראה כשהיינו קטנות :) הייתה מתחפשת בדרמטיות רבה לאליהו הנביא ונכנסת ברגע המפתיע ביותר עם הצגה דרמטית...
אפשר לחלק תפקידים מראש ולתת לכל ילד לתכנן את התלבושת שלו בהתאם. קחו בחשבון שבהגדה הסיפור של היציאה עצמה מאוד מקוטע ומכיל הרבה קטעי קישור שקשורים לסיפור המרכזי באופן רופף...
אפשר לקחת כמוטיב מרכזי את האפיקומן ולהפוך אותו למשחק חפש את המטמון עם חידות שהתשובות אליהן מצויות בתוך ההגדה, ואם יקשיבו זה יקרב אותם לפתרון...תלוי כמובן בגילאי הילדים.
ודבר אחרון שזכור לי מילדותי- חלוקת תפקידים קבועה בקריאת ההגדה. כשלכל אחד יש את "הקטע שלו" שנה אחרי שנה, הוא הופך מזוהה איתו ומחכה לו בקוצר רוח, וגם לקטעים של האחרים (שנים חשבתי שזה מצחיק שאמא שלי זכתה להיות הרשע, למשל :)

Internet Mom

New member
שלטי מכות

כאן הרעיון הוא קודם כל לשרוף מלא זמן עם הילדים.. שיהיו עסוקים!
וחוץ מזה יש שלטים מתוקים בסוף שאפשר להניף כשמקריאים את עשר המכות.

אצלנו בגן....

לקראת פסח לומדים על סדר וניקיון ואז אנחנו עושים סידור של הגן-ממיינים משחקים, בודקים איפה חסר חלקים ואולי הם מסתתרים והילדים לוקחים חלק בניקיון הגן-עם מטאטאים קטנים וניקוי הכיסאות בחצר עם מטליות רטובות, כולל מתקנים בחצר-הם מתים על זה!

Internet Mom

New member
נכון? זה כאילו שונה

כשזה חלק מפרויקט גדול זה נתפס כמשהו כייפי, בעוד שבסידור היומיומי זה נתפס כמטלה. מעניין למה...

בתיהבלק

New member
זה אופי נראה לי. יש לי אחת שעושה בלאגן אימים

בכל משחק שלה (היא מנהלת גן של 35 ילדים דמיוניים וצריך לחלק להם הרבה דברים שפזורים על כל הרצפה...), אבל ברגע שאני אומרת שצריך לסדר, היא ישר מסדרת וזהו...זה חלק המשחק מבחינתה.

לגבי נקיונות לפסח - בודאי עם הילדים (לא את המטבח, לזה אין לי סבלנות, ויש חומרים מסוכנים), התיקים שלהם והמדפים וכו'.

מה שכן, יש לי כאלה שמאד מאד קשה להן להפרד מדברים (שהן כבר שכחו שיש, אבל כשהן רואות את זה, זה הדבר הכי חשוב שהיה להן אי פעם!), אז אולי אני אמא רעה, אבל יש גבול לכמות הדברים שאפשר בבית, אז אני מנפה בלי שיראו לפעמים.

Internet Mom

New member
ממש לא אמא רעה!

אני תורמת שקיות וזורקת שקיות ומעולם לא קרה שהם אפילו שמו לב.
אני פשוט לא מבינה איך נצבר כל כך הרבה ג'אנק כל פעם מחדש!

בתיהבלק

New member
בדיוק בת ה4 חיפשה השבוע את ה"שקיק" מט"ו בשבט.

היא לא מצאה אותו ונכנסה להיסטריה... לא גיליתי לה לאן הוא הלך... הכנתי איתה חדש מנייר וזה היה מספיק טוב בשבילה למזלי...בקיצור אני זורקת, כי באמת אין ברירה, אבל לפעמים לא יוצאת מזה טוב

ד ר ל י

New member
אני מאד רוצה להתחיל

אין לי ממש סיבה למה לעשות את זה דווקא בפסח כי אנחנו לא מאחרים לליל הסדר, אבל פסח זאת תקופה של תחילת האביב, התחדשות, חופש, וזאת הזדמנות לנקות ולסדר יסודי דברים שהזנחתי במשך השנה.

תכננתי כל יום לעשות פרויקט אחר בבית, אבל דיבורים לחוד ומעשים לחוד. היום יש יום הורים לבת שלי בביה"ס, אז גם היום זה יידחה....

Internet Mom

New member
שנה שעברה עשינו ניקיון פסח בחול המועד...

כי אז גם בעלי בחופש והוא סייד וכאלה. נראה לי שגם השנה נעשה לפחות יום-יומיים...

KarinDi

New member
לא מנקים בכלל

בקושי בשוטף אז בטח לא נקיון יסודי...
בנתיים הבת שלי מתגלה כהרבה יותר נקייה ומסודרת מאמא שלה...

בתיהבלק

New member
תודה! אהבתי את הרעיון של הסולמות וחבלים

לגבי הנוצה, זה מה שהתכוונתי במברשת...

למעלה