רעיונות לקייטנת פסח
אני לא יודעת אם אני משוגעת, אבל הסכמתי לבנות שלי לעשות פה קייטנת פסח למשך 4-5 ימים בשבוע שלפני החג (כשכל הילדים בחופש וההורים לא...). אני אקבל רעיונות בשמחה, בינתיים אשתף עם הדברים שאני חשבתי עליהם (מתאים גם לסבתא שחיפשה פעילויות לנכדים):
1. ארבעת הבנים - מבוסס על רעיון שקיבלתי מהספר שהמלצתי עליו (גלילונה של רינת הופר). התחלתי לתאר פה מה לעשות בדיוק, יצא מסורבל ולא מובן... אני מתייאשת. הרעיון בגדול הוא להשחיל גליל אחד לתוך השני, כאשר בחיצוני יש חור לפרצוף וידיים. בחור הפרצוף מציירים חכם/רשע/תם/שאינו יודע לשאול (הציור על הגליל הפנימי, אותו מסובבים כל פעם כדי שיראו רק פרצוף אחד) ובחור הידיים אפשר לכתוב חכם/רשע/תם/שאינו יודע לשאול. אם מישהי רוצה (ואם זה חוקי - תגידו לי) אנסה לסרוק את דף ההסבר מהספר, או לצייר איזה משהו ולהעלות.
2. תיק לאפיקומן - קניתי מפות אל-בד מהן אפשר לגזור מלבן לתיק ובצבע אחר "שרוכים" לתפירת הצדדים. לקשט את התיקים אפשר בכל דרך אפשרית. לקטנים אפשר לתת כבר "תפור" והגדולים יכולים לבד
3. ערכה לבדיקת חמץ - שקית בדומה לתיק לאפיקומן, יעה מבריסטול, מברשת מבריסטול, גלילי נייר או לא יודעת מה, אולי בשילוב מנקי מקטרות
4. משה בתיבה - עשינו פעם והבנות ממש נהנו - תמונה של היאור וכו', עם פס גזור בצורת גלים, עליו הלבשנו דמות של משה בתיבה שאפשר להזיז מצד לצד (מחובר עם מעין טבעת בריסטול לפס בצורת גלים וע"י אחיזה בטבעת, או במקל מחובר לה, מאחור אפשר להזיז). שוב, אם לא מובן, אשתדל תמונה
5. גלגל עשר המכות - שני עיגולי בריסטול מחוברים זה לזה עם סיכה מתפצלת באמצע, כך אפשר לסובב. בעליון חותכים "פרוסה" ובתחתון מציירים את כל המכות, כל אחד בגודל של הפרוסה שחתוכה מהעליון
זהו לעכשיו, עוד רעיונות יתקבלו בשמחה!!!