טוב. צ'מעו סיפור
תקופת התבגרות עברה עליי בצורה קשה . בגד שיום אחד סירבתי ללבוש , למחרת לא הייתי מוכן להוריד אפילו לצורך כביסה וניקיון . חברים עימם ביליתי שעות אין ספור , בהכנת שיעורים , באריגת חלומות , במשחקי הרפתקאות וליצנות ,לפתע לא עינינו אותי כלל , וביום שלאחר מכן , שוב ללא כל סיבה חזרתי לדבוק בהם .שמחה שאיש לא ידע מנין ולמה באה , התחלפה כהרף עין ברוגז מתפרץ . שוצף וקוצף כגלי ים סוער . וכמוהם , אף אני רציתי לשטוף לנפץ בזעם כל דבר העומד בדרכי. ובתוך כל ההמולה , הכעס , המהפכה והמרדנות , כמו אי קטן של יציבות היה דבר אחד אותו אהבתי , בכל זמן ובכל מזג אוויר . צלי של צלעות כבש . צלעות קטנות , דקות, קמורות כמו קשת קטנה . צבען לבנבן צהבהב , ולכל אחת צמודה פיסת בשר ורדרדה . חתיכה קטנה כגודל כף ידו של ילד . צלעות שהפכו אט אט , תחת ידיה של אימי למעדן מלכים , רך ונימוח בפה , לאחר שהומלחו והושרו ממושכות ביין , ניטלו בעדינות ונטבלו בבליל של ביצה וקמח, טוגנו קלות בשמן רותח , כשהן משמיעות צליל עדין ונעים , הונחו אחת ליד השניה בתוך סיר יחד עם בצל מוזהב , שום , עלי דפנה , קורט מלח פלפל , מיץ לימון ותבלינים , ונתנו על אש קטנה לשעה ארוכה , כשהן מעלות אגב כך ריחות מעוררי תיאבון . הייתי נוטל אותן ושם אל צלחתי . רק במחיצתן חרגתי ממנהגי לחסל את מנתי במהירות של סופה מתפרצת . חותך פרוסות קטנות , נוטלן במזלג ושם בפי .שוהה ומשתהה במחיצתן תוך עצימת עיניים והתמכרות לטעם העדין שליווה כל אחת ואחת מהן . שעה ארוכה לאחר הארוחה עדיין מוללתי בלשוני ותרתי בניכי חכי אחר הטעם ההולך ונמוג . אלא שבאותה עת היו צלעות כבש מצרך יקר. וטרחה רבה שבהכנתן הביאה לכך שלא טעמתי צלי של צלעות כבש אלא פעמיים שלש בשנה . לא פעם ביקשתי מאמי שתכין בעבורי מעדן זה . כמה הבטחות –אותן באמת התכוונתי לקיים – הבטחתי , ובלבד שאזכה שוב לטעום מאותו טעם גן עדן . יום אחד , כאשר חזרתי מבית הספר חשתי בריח מבטיח ומגרה נשא אלי ממרחק . בריצה קלה מיהרתי לביתי מקווה כי אכן הפעם נענו בקשותי . ואכן כל שהתקרבתי הלך הריח הנכסף והתחזק . נישא על גלי תאוותי פתחתי את הדלת , והנה לפני "העורב הלקחן" . קרוב רחוק היה לי , איזה בן דוד מדרגה שניה של אבי .למען האמת האיש לא דמה כלל לעורב . קבוצות שיער בעלות צבע בלתי מוגדר צמחו – ללא כל משטר וסדר במקום ובאורך – על ראשו העגול והגדול ככדורסל. משני צדדיו של ראש זה בלטו שני מניפות אדומות , בשרניות וגדולות ששמשו כאוזניים . לאורך שוליהן התנוססה פלומת שיער שחורה ודקה . בתוכן , בפתחה של מנהרת האוזן , הייתה הפלומה סבוכה יותר ומתולתלת , כמו מלכודת חרקים בלבו של צמח טורף . עור פניו , המתוח כבלון , כוסה ברשת צפופה של נימים אדומות שירדה ממרומי אפו הבשרני, התפשטה על לחייו וגלשה לתוך בריכת עיניו הכחולות .עיניים אלה , מימיות קצרות רואי , פלבלו ללא הרף מאחורי משקפי ראיה בעלי עדשות עבות ונראו בולטות ומפחידות כעיניו של דג. מתחת לצוואר קצר התנשא גופו גדול המידות שנע מצד לצד ,נתקל ללא הרף בקירות , בשולחן ובכיסאות. אף כי היה אדם אמיד התלבש ברישול . בגדים ישנים , מקומטים ומלאי כתמים שתמיד נראו גדולים מכפי מידתו . נעליים בלויות שלא צוחצחו מעולם . הריח שעלה מגופו , ריח זיעה ובגדים ישנים שלא כובסו , נשרך אחריו לכל אשר פנה. כמו שובל בלתי נראה . האיש נהג לבקרנו אומנם לעיתים רחוקות , אך כל ביקור שלו דמה לביקור של נחיל ארבה . לא היה דבר מאכל שלא שם אל פיו , ולא פינה נחבאת מפניו . (אפילו את הסוכריות והשוקולד שההורים החביאו מפני , הוא היה מוצא). הוא שוטט ברחבי הבית , עיניו בולשות לכל פינה . ידיו , המתנפנפות הנה והנה כזוג מניפות ענק הסתיימו באצבעות קצרות , עבות , גמישות וכאילו בעלות יכולת תנועה משלהן עברו ובלשו מאחורי כל דלת , בתוך כל צנצנת וקופסה ומתחת לכל מפה כשהן אוספות , קומצות , אוחזות וגורפות כל תבשיל , מאפה , משקה , פירות ומיני מתיקה. מאכלים מתוקים , חריפים , חמוצים , קשים , רכים , פריכים , נוזלים , חמים או קרים לוהטים או קפואים , הכל נאסף אל ידיו ומצא דרכו לפיו , שהיה איבר מופלא ביותר . שפתי תינוק עגלגלות , ורדרדות ובשרניות כיסו שני טורים של שינים קטנות וסדורות כמו מחרוזת פנינים טבעיות . פה זה , רק חש בהימצאות דבר מאכל בקרבתו גדל ותפח באורח פלא לממדים עצומים כשאינו חדל מללעוס , לגרוס, למצוץ , לטחון , לקק , לבלוע לשתות ולפצח והכל תוך השמעת קולות בלתי פוסקים של מצמוץ, ליקוק , לעיסה , גריסה, שיהוק , גיהוק וזרם בלתי נהיר של קולות . נעמדתי בדלת. כעס בוער עולה ממעמקי גופי, מטלטל אותי הנה והנה. אני רוצה לצעוק אך שום קול אינו יוצא מגרוני. ידי נעות בחוסר אונים. עיני , הקרועות לרווחה , מתמלאות דמעות צער ותסכול. לפני ניצב " העורב הלקחן " , פרוסת הלחם שבידו מקנחת את תחתית הסיר והוא ממלמל בפא מלא " באמת , צלעות טעימות ............."