פירגון - הרחבה והמשך

ללילילל

New member
he actually looks pretty good

(בטון הנכון - מעביר אותה מידה של הפתעה תמימה שאכן הוא לא מפלצתי כפי שסברנו קודם - לא?)

Rivendell

New member
הבעיה היא שבכתב יש פחות אפשרויות

לשחק עם הטונאציה. החלק החשוב כאן הוא ה"דווקא", ואת זה קשה להעביר בצורה מילולית בלבד.

טרודי

New member
פרחה

מכרה שלי, ישראלית שגרה בארה"ב, לא הצליחה להסביר לחבריה את פירוש השם של החתולה שלה, פרחה. יש לכם רעיונות?

Eldad S

New member
אז נדמה לי שאנחנו

צריכים קודם כל להסכים על הגדרת "פרחה". חשבתי שב"פרחה", כלומר, במטען הסמנטי של המלה בעברית, יש גם קצת מזה.

Rivendell

New member
דומה אבל הפוך - באנגלית יש

dits, שזו מין בלונדה אהבלה כזו, מנבחרת המעודדות. בעברית אין לזה תרגום ממשי, אבל נדמה לי שהדיטסז הן הפרחות של האמריקאים
.

טרודי

New member
missing tenses

ואם כבר מדברים על דברים שקשה לתרגם, באנגלית יש אוסף שלם של זמנים והטיות שלא ניתן לכתוב בעברית. איך מתרגמים לעברית את ההגדרה של מארק טווין,
A classic is something everyone wants to have read, but nobody wants to read.​

Eldad S

New member
|אייקון של... מגרד את פדחתו|

אכן - בלתי תרגים... ניסיתי - לא זז הרוורס... הדרך היחידה שתרגמתי פעם את ה-tense הזה, אבל בצורה מאוד עילגת, ולא בתרגום רשמי, הייתה באמצעות "אחרי", "לאחר": ספר קלאסי הוא משהו שכל אחד היה רוצה להיות לאחר שקרא אותו, אבל אף אחד אינו רוצה לקרוא אותו. |פוי|

arifell

New member
ספר קלאסי

הוא כזה שכל אחד רוצה לדעת את תוכנו אך לא לטרוח ולקוראו (לא הרבה יותר מוצלח)

Eldad S

New member
כאן אתה מפספס לא מעט:

כל אחד, למעשה, היה רוצה להגיד שקרא אותו, בלי לקרוא אותו. אילו היה רוצה לדעת את תוכנו - הוא יכול היה לקרוא תקציר שלו (ולא נראה לי ש... אופס, ברגע זה זרח מפרחוני שמו האמיתי של מארק טוויין... התכוון דווקא* לכך). *ראה דיוננו על "דווקא" בפתיל הנוכחי

למעלה