פיצוי על גנבת זרע

למה?

בתרומת זרע התורם חותם על חוזה שלא ניתן יהיה לתבוע אותו במזונות - אם לא היה חוזה כזה לא מאמינה שמישהו היה תורם זרע.
זה כדי לעודד תרומות זרע...
המדינה מעודדת ילודה.

כשאתה מקיים יחסי מין בלתי מוגנים עם מישהי - נולד יצור. יש לו שני הורים שקיימו יחסי מין. הם יודעים לכל. אתה יודע מי היא היא יודעת מי אתה והילד שבאמצע לא אשם. תישא בתוצאות המעשים שלך.
התביעה היא של הילד מול אביו ולא של האם מול האב.
זה ההבדל. יחי ההבדל.
אנחנו מסכימים שהאישה גועלית בסיפור ועל כן היא גם תישא בתוצאות של פיצויים עונשיים או נזקיים או וואטאבר.
אתה לא עושה את ההפרדה.
ההיגיון שלך מורה לך רק על צורה אחת ואתה בכלל לא מסתכל על טובת הילד.

במקרה הראשון גם אם זו לא טובת הילד, יש חוזה ולא ניתן להפר את החוזה כי אם יפרו זה יצור תקדים שיוכלו לתבוע מזונות מכל תורם זרע אנונימי וזה בניגוד גמור לאינטרס של מדינה שמעודדת ילודה.
במקרה השני, אומרים לך תישא בתוצאות של המעשים שלך, וגם גנבת הזרע תישא בתוצאות.

הנה, זה משפט שמוכיח כמה אי אפשר להכיר אדם בצורה כזו.

אני ממש לא מקבלת את זה בשוויון נפש.

זה בגלל

האסימון הזה ירד לי עוד כשהייתי סטודנטית ואת כל העצבים הוצאתי בסמינריון שלי ובחפירה לאנשים סביבי.

את יודעת מה

אם רוצים להוריד פה מחירי דיור ויוקר מחיה, צריך לא לעשות חרם על קנית דירות, אלא צריך לעשות חרם על הבאת ילדים.

משהו כזה... :)

אם דבר כזה יצא אל הפועל, אני כבר רואה בעיני רוחי את ההנחיות המחמירות החדשות שיוזרמו מלמעלה לועדה להפסקת הריון.

אנחנו, בתור חילונים

נוטים להיגעל גועל נפש מאגודת אפרת, שמתערבת בצורה גסה ועלובה בניהול החיים התקין של נשים בארץ.

ומה האמת? שהמדינה עצמה מתנהגת כמו אגודת אפרת בדיוק, רק באמצעים אחרים.

הבעיה עם

אגודת אפרת שהן מגיעות לנשים מבולבלות ומפוחדות שיושבות ומחכות בתור לוועדה.
זה שיא הניצול מבחינתי.

אני לא אתפלה

אם אגודת אפרת ממומנת מכספי משלם המיסים, באופן כלשהו. האינטרס של אגודת אפרת ושל המדינה, אחד הוא.

זה בכלל נושא

שמעיף לי את הסעיף.

יושבת לה ועדה מעין שיפוטית ובוחרת לי אם להביא ילד או לא.

והכי מרגיז בכל הסיפור שהורידו את הסעיף הסוציאלי כסיבה להפסקת הריון והכל בגלל שיקולים פוליטיים ולחצים של מפלגות חרדיות.

מה שכן טוב בכל הסיפור שהועדה מאשר ל 99 אחוז (ואף יותר) לעבור הפלה.
מה שעצוב בסיפור שאישה נשואה שרוצה לעבור הפלה צריכה לשקר שהילד לא מבעלה ואז זו בעיה אחר כך בתביעות גירושין.

תביעת גירושין איפה?

בבית המשפט הרבני? עוד צרה חולה של המדינה.

למה הכל מתנהל פה כל כך רקוב. מישהו יכול להסביר?

אני לא יודעת

אולי חוסר ידיעה.
אולי עצימת עיניים.
אולי כי אנשים לא נוהגים לקחת ללב דברים שהם הרבה מעליהם.
אולי הם חושבים שאי אפשר לשנות.

פשוט מקבלים את המצב כמו שהוא...

אצלי זה לגמרי מחוסר ידיעה

ואני בדרך כלל כן אדם שמעורה. הנושא הזה לגמרי מחוץ לרדאר של התקשורת.

זה כמו להסתכל רגע מאחורי הקלעים, מאחורי הפרגוד היפה של המדינה, על האינטרסים החבויים שמפעילים פה את הכל, ולראות את הגועל נפש.

למעלה