פיצוי על גנבת זרע

צלשלספק

New member
הוא ישלם מזונות על הבת שהסתירה ממנו

ובגיל 18 לא יראה מהאמא שקל, יחפש אותה בהוצאה לפועל אם בכלל תישאר בארץ שכן מדובר בלא יהודיה, סביר להניח שיש לה גם אזרחות נוספת...

ebi83

New member
מניח שהסיפור קצת יותר מורכב מהכתוב בקישור

אבל אני בעד שהטעייה כזו תעלה למי שעושה אותה.

כמו כל סוג של רמאות.

תודה על הקישור

תפריד

בין מזונות - שזו תביעה בין האב לילד
לבין פיצוי כספי של האם לאב.

היא חלאה,
אבל למה הילד אשם?

הילד לא אשם

אם בלגדל ילד ממשכורת אחת היתה אשמה, בית המשפט לא היה מאשר תרומות זרע לנשים בודדות.

אבל כאן

לא מדובר על תרומת זרע.
זהות האב ידועה.

ואין לי מושג אם בודקים יכולת כלכלית של אישה שלוקחת תרומת זרע... אני מאוד מקווה שכן.
וזה גם לא העניין.
צל שאל כאן פעם על אם הייתה פסיקה לתביעת נזיקין של גנבות זרע.
אז יש.

לא בודקים שום יכולת כלכלית

"אסור להפלות נשים לא נשואות בתהליך קבלת תרומת זרע, בין היתר על ידי הצבת דרישות מיוחדות כתנאי לקבלת התרומה, כגון: דרישה לקבלת חוות דעת פסיכיאטרית או סוציאלית."

רק שתביני באיזו תקופת אבן אנחנו חיים. ועד כמה מחדליים החוקים פה. לכי תראי את מסלולי היסורים והינקוויזיציה שמערימים על זוגות שמבקשים לאמץ, ותסבירי את ההגיון המטומטם של לתת לכל אחת להרות מתרומת זרע ולגדל את הילד לבדה.

אבל, אם אתם מטומטמים, אז למה אתם לא לפחות עקביים? החלטתם שכל אישה יכולה לגדל ילד לבדה, אז תפטרו גברים שנגב זרעם ממזונות.

מה ביקשו מבית המשפט? הגיון? עקביות? נאדה מקבלים.

תראה

זה שהמדינה מערימה קשיים על זוגות שרומים לאמץ,
לא נותנת לזוגות חד מיניים לאמץ או להתחיל בתהליך של פונדקאות = שיא העולב והגועל נפש וטמטום ברמה הגבוהה ביותר.

זה שלא בודקים נשים שרוצות להביא ילד מתרומת זרע ואפילו לא את היכולת הכלכלית כמו שעושים לזוגות = טמטום ברמה חדשה.

זה שמישהי גנבה זרע = חלאה. אבל לא צריך לפטור ממזונות. שוב, הילד לא אשם.
אתה צריך להבין את הלך הרוח - תביעת מזונות - תביעה של הילד מול אביו ואין קשר בכלל לאם. בימ"ש לא יכול להתנער מזה שיש זהות לאב, זו תהייה עצימת עיניים.

מה שכן צריך לעשות זה יכולת כלכלית + נפשית של אם חד הורית תרומת זרע.

אבל זה כאמור, לדיון אחר.

את יודעת, ביזי

אני אספר לך סוד: גם בתרומת זרע יש לאב זהות (אבל זה רק סוד ביננו, אל תספרי לאף אחד. זה שלנו). ואספר לך אפילו עוד סוד כי את יחסית בסדר היום: גם אם אין שום רישום של מי אחראי על תרומת הזרע, זה לא בעיה לבדוק מי האב דרך בדיקות אבהות פשוטות.

אבל, המדינה החליטה שאין לה שום בעיה What so fucking ever, שאישה תיכנס להריון מתרומת זרע, ותכלכל את הילד לבדה (טובת הילד בתחת של המדינה במקרה הזה). אבל אם היא גנבת זרע? מה פתאום שתכלכל לבד?? לילד יש זכויות!!!

דניאל

קודם כל מה זה יחסית בסדר היום? בוא תסביר.

שנית, בתרומת זרע, גם אפשר לבדוק (וברור לי שאפשר לבדוק) - העניין הוא תרומת זרע *אנונימית*.
אמא, עשתה החלטה וקנתה זרע מתורם זרע מספר קוד 6435235235 ולא מאבי שהיא הזדיינה איתו ללא קונדום ואמרה לו שהיא עקרה או על גלולה.
אין אבא.
זהות האב לא ידועה... בטח יש איזה חוזה או משהו עם בנק הזרע... באמת שאין לי מושג.

העניין הוא שהחוזה הזה הוא בידיעת המדינה

המדינה מאשרת לחוזה כזה להתקיים.

אני לא מבין מה המדינה חושבת? האם היא חושבת שכאשר קיים אב, הוא תמיד צריך לשלם? או שזה לא כזה חוק בל יעבור?

כי מצד אחד, היא אומרת, אני מאשרת תרומת זרע אנונימית ללא תשלום מזונות מצד האב - כלומר קיים אב, אך הוא לא צריך לשלם. מצד שני היא אומרת, גם במקרה שהוכח שהאישה גנבה זרע בעורמה ורשע, חייבים לחייב את האב לשלם מזונות - כן זה נורא מה שהיא עשתה לו, הוא בכלל לא רצה את הילד והיא עשתה זאת בעורמה. היא יכלה ללכת לבנק הזרע, אך העדיפה לגנוב מאות אלפי שקלים מגבר תמים. אבל, אין מה לעשות, יש זהות לאב, והאב חיים לשלם אם ידועה זהותו... אוי הטימטום. למה לא לפתור את האב מתשלום מזונות, ולהתייחס לזה כאל תרומת זרע? פשוט לא להאמין שבני אדם שאמורים להיות חכמים, אחראים על כאלו חוקים. מפחיד אפילו.

למעלה