קטע מהבלוג שלי.
אף אחד מלבדך לא ישמור עליך בשבילך. אף אחד מלבדך לא יהיה שם בתוכך בכל הרגעים. אף אחד מלבדך לא יידע להסביר אותך. מעטים שיידעו את המילים הנכונות לחייך איתך. אף אחד מלבדך לא צריך להסתדר איתך כל הזמן. אף אחד מלבדך לא חייב להשאר. לאף אחד מלבדך לא מגיעים כל ההסברים. מעטים שיקבלו מדיי פעם את החשבון לעשות איתו דין. אף אחד מלבדך לא ימנע ממך לסגת. אף אחד מלבדך לא ידאג לאינטרסים שלך, בעיקר אם הם יתנגשו בשלו. אף אחד מלבדך לא יתקן אותך. מעטים שיאהבו מספיק בכדי להשתתף במלחמות שלך. נהדרת שאת, אל תפחדי לחיות את החיים שלך כמו שאת רוצה, כמו שאת חולמת. נכון שכשמתבגרים מבינים שאי אפשר הכל, אבל- בהחלט לא מעט אפשרי. אל תפקפקי כל כך הרבה. בעיקר לא בעצמך. השתדלי להשאיר בך טיפת אמון כלפי אנשים. בחיי שלא כולנו רוצים להיות אותו חרא. בחרי את הבחירות שלך. גם הסביבה היא קריטריון רציני, אבל בסופו של דבר היא רק עוד נקודה שצריך לשכלל כשמקבלים החלטה. דעי, את משפיעה, את נותנת השראה. אפילו בלי שתשימי לב. עשי דברים טובים. לכולם מגיע, גם אם את לא מקבלת החזר 'ממשי'. הנשמה שלך תואר, וזו אחת המתנות הנהדרות שאפשר לקבל בחזרה. אם יהיה לך מזל, אולי גם תלמדי מישהו דרך חדשה, או תלמדי ממישהו דרך חדשה. דרשי מעצמך בדיוק את מה שאת דורשת מאחרים. השתדלי לא להיאחז יותר מדיי. בטח לא כשזה מכאיב לך. דעי מתי אפשר להשאר, מתי כדאי ללכת. אל תצטערי במבט לאחור. אם לא היית עושה, לא היית יודעת. מותר לך לטעות. מותר לך לפחוד. מותק, מותר לך גם לא להבין. כנראה שיהיו כל כך הרבה דברים בעולם הזה שלא נשלים איתם. את חייבת לשמוח, את חייבת לאהוב, את חייבת שיהיה לך טוב. את חייבת לזכור שאת רק פעם אחת. העולם הזה הוא שלך, שלי, שלנו. את לא שווה פחות, את לא שווה יותר. את יכולה לקוות שתהיי נכונה יותר. לשנות, להשתנות, זה אף פעם לא פשוט. אבל, נדמה לי שאם תעשי מה שנכון- ולא את מה שנראה יותר קל, יותר מהיר- תעריכי את עצמך הרבה יותר. ובזה מסתכם העניין בעצם, לא? אם מיטב הוגי הדעות, המצביאים, לוחמי השלום והצדק ואחרים לא היו בטוחים בכוחם לשנות- נשים עדיין היו נשרפות על המוקד, בעלי הנטיות השונות היו נרצחים, כדור הארץ היה שטוח והשפה השולטת בעולם הייתה צרפתית. לטוב ולרע, הכוח בידינו. ועל בורג אחד יקום ויפול מבנה שלם. בחורה מקסימה כתבה לי לא כל כך מזמן- 'את המתנה הכי טובה שקיבלת. טפחי אותה, אהבי אותה.' . בעצם, למה לא? - מוקדש לאורות שלי. [זכויות שמורות וכד', להסיר כל ספק
]