פינת הנונסנס

oren*

New member
מסכים איתך במאה אחוז, דודה שלי בת

32 עם ורידים בולטים ברגליים כתוצאה מנעילת נעלי עקב - חבל שכחלק מקוד הלבוש המקובל בחברה שלנו נשים צריכות לפגוע בעצמן.

gaia20

New member
גם אני לא....

אני לא מגלחת את הרגליים (חתכים, חתכים וסתם עבודה קשה- יש לי שערות בלונדיניות... גם ככה אף אחד לא רואה...
) אני לא שמה אודם (פורום יש פעם בשנה...
) לא הולכת עם נעלי עקב (כאבי גב לא על חשבוני
) שונאת ללכת עם חזיה (גם ככה אין מה לשים שם...
) ולא!! אני לא גבר... אני כולי אישה שממש לא איכפת לה מה חושבים עליה. אני אלך איך שאני אוהבת ומי שלא נאה לו לא חייב להסתכל!!

אלדד26

New member
רגע...

סוג התנהגות נשית זה מולד? מי אמר? זה יכול לנבוע מחינוך ומחיברות, או כתוצאה מהכתבות גנטיות. את יודעת בדיוק מה הולך לאן? אני בדעה שהמכלול הזה שאת מגדירה כ-"סוג התנהגות נשית" מורכב מ - 80 אחוזים חינוך ו - 20 אחוזים גנטיקה ואבולוציה. אבל זו דעתי הבלתי מבוססת בעליל, ויכול להיות ש - 100 אחוזים הם חינוך. להיפך, אגב, לא יכול להיות, זה בטוח. אני חושב שבמינימום יהיה לך 70 אחוזי חינוך, פחות או יותר. בטוח שלא הכל מוכתב גנטית. מספיק שתראי שבחברות שונות בעולם התנהגות "נשית", "גברית", "אנושית" וכו´ נתפסת בצורות שונות כדי להבין שזה לא בגלל שלכולנו יש את אותם הגנים, אלא בגלל החינוך שעברנו מגיל 0.

נכון נכון נכון, אתה מאד צודק

אפשר לצפות בבנות שחונכו בחינוך הדתי-חרדי, כשהן צועדות בצעדים רחבים ומניעות ידיים בסגנון צבאי. אין עיכוסים, אין התחנחנות, אין מבטים מתגרים ומעפעפים מהצד. בקיצר, או שהן טבעיות או שהן "נורא לא נשיות". תלוי מי המתבונן.

אמיר.

New member
נדמה לי ש..

סולבירד מדברת על ביולוגיה (אישה=נקבה) ורוני על מהות חברתית.

nirdagan

New member
רגע רגע, אהבה זה לא גאוה

נראה לי שאנחנו מערבבים דברים שונים. אהבה איננה גאוה. לאהוב את מה שאתה אפשרי כמובן גם אם זה נתון ולא תלוי בנו. גאוה במשהו נראית לי הגיונית רק אם מדובר בהישג שלנו, ולא בנתון.

soulbird

New member
כן אני יודעת

גאוה= pride אהבה = love Im not proud to be a woman . I see it as a fact.and nothing to be proud of. But that does not mean i dont love my self two different things all together סליחה שכתבתי באנגלית אבל רציתי למנוע אי הבנות ולהיות ברורה לחלוטין. עמכן\ם הסליחה

greywolf

New member
כאדם הנקרע בין ליברליזם לסוציאל- דמ

וקרטיה, אינני יכול לפסול את היות "דויד" גבר. זאת בהנחה שאין זו זהות בדויה מבחינת מינו/ה. אם זאת ארצה להתייחס, בקצרה, לאספקט בדבריו שהוזנח בדיון אודות הודעתו. כוונתי היא להגדרתו כליברל. למיטב הבנתי אודות ליברליזם במובנו האנגלי בתקופת גיבושו במאה ה- 19, אין דבריו נכונים כלל. הליברליזם כפילוסופיה פוליטית דוגל בנתינת מלוא האפשרות לפרט לנסות ולמצות את יכולתה/ו בתנאים של תחרות חופשית. המונח תחרות חופשית מגלם במידה רבה את הנסיבות החברתיות האמורות להיווצר לצורך התחרות בהסירו את המכשולים העומדים בדרכה/ו של הפרט. ההנחה היא שמכשולים אלה הם פרי פיקוח ממשלתי ולכן יש לתת לחברה לפעול בהשגחה מינימלית המגולמת בשוויון לפני החוק. הליברליזם אמון על שוויון זכויות משפטי ולא חברתי. לאורך כל שכתבתי עד כה הקפדתי כמיטב יכולתי להבהיר שהפרט יכול להיות הן אישה והן גבר. זאת על פי השקפתו של המנסח הטוב ביותר אולי של עקרונות הליברליזם ג´ון סטיוארט מיל. מיל טען שלכל בני האדם יש את הפונטציאל להגיע לאותה רמה של מה שתפס כשיא הקידמה: הגבר האנגלי הלבן בן המעמד הבינוני. דברים אלו המונחים בבסיס פרדיגמת המודרניזציה נשמעים היום כגזעניים (מאחר ונאמרו גם על הקולוניות) ושובינסיטיים. אולם לזמנם היו מתקדמים מאחר והכירו בשוויון הטמון בכל בני האדם וביכולת התקדמותם. מיל לחם לשוויון זכויות של מיעוטים ונשים. אחד מכתביו "The Subjuction of women" מוגדר לעיתים על ידי היסטוריונים כחיבור חשוב בתולדות המאבק לשוויון זכויות לנשים (אם כי אינני בטוח שהוא חשוב לפמיניזם כתנועה לשוויון חברתי). ליברליזם זה שהיה פתוח להיות האחר שווה כאדם תוך אפליה (עם הבטחה לשיפור תנאים בעתיד) שינה בשנות ה60´ של המאה ה19 את אופיו לליברליזם גזעני המדגיש את היות הגבר הלבן האנגלי עליון. Catherine Hall חוקרת נושאים אלו בספרה המעניין White, male, and middle-class : explorations in feminism and history" שעליו אני מתבסס בדברים אלו בחלקם. לכן דויד הישראלי אינו ליברל במיוחד, ודבריו המטעים נגועים בבורות רבה.

לא הייתי רוצה להיות בוטה אבל,

למה אתה מבלבל לנו בביצים ? השם שלי הוא רק שם, ולא הייתי צריך ללכת ללקסיקון הקרוב כדי להסביר לנו מהי משמעות המונח ליברל. או שפשוט אין לך משהו מעניין להגיד, כמו נאמר, דעה ? באותה מידה יכולתי לקרוא לעצמי יוסי הספרדי, אבל כנראה שלכל דבר אצלך יש משמעות נסתרת. ואולי זה מה שעושה אותי גבר ? שאני מבין דברים כפשוטם ? ואתה מוצא אופרות סבון מכל מילה שנאמרת ? נ.ב. סליחה גבירותי. באותה מידה יכלתי לאמר, ביציות.

אלדד26

New member
אם אתה לא מסוגל להתמודד

עם דיונים ברמה אינטלקטואלית קצת מעבר ליכולותיך הרטוריות, אולי כדאי שתמצא לך פורום אחר.

למעלה