אני אתן לך רשימה
הכוללת, לכל היותר, אחוז מכלל החומר. 1) רמב"ם- מורה נבוכים, הקדמות הרמב"ם למשנה, שמונה פרקים. 2) רס"ג, אמונות ודעות 3) ריה"ל, כוזרי. 4) ר' בחיי, חובת הלבבות. 5) ר"י אלבו, ספר העיקרים. 6) מהר"ל, ספרי מהר"ל. 7) הראי"ה קוק- אורות, אורות האמונה, אורות הקודש, אדר היקר, מאמרי ראי"ה, ועוד רבים. 8) חזון אי"ש, אמונה וביטחון, קובץ אגרות. 9) הר' חרל"פ, מי מרום. 10) הר' בר שאול, מצווה ולב ועוד. 11) הר' עוזיאל, הגיוני עוזיאל. 12) ספרי הרב צייטלין. 13) הרצ"יה קוק, מתוך התורה הגואלת, לנתיבות ישראל, אור לנתיבתי. 14) הרב גורן- תורת המדינה, תורת הפילוסופיה ועוד רבים. 15) הרב דסלר- מכתב מאליהו. 16) רמח"ל- דרך ה'. גם בדורנו כתבו רבים: 16) הרב קלנר- כארי יתנשא, פלורליזם, פנטיזם וכלליות. 17) הרב זאב קרוב- דע מה שתשיב לעצמך. 18) הרב טאו- לאמונת עתנו. 19) הרב ישראל אריאל- על ישראל גאוותו. 20) הרב שרלו- בין משכן לעגל ועוד. 21) הרב ניוגרשל- מסע אל פסגת הר סיני. 22) ספרי הרב ישראל הס. 23) דניאל שליט- שיחות פנים, אור שבעת הימים. דברים נוספים ניתן למצוא בפירושים על התנ"ך, גמרא וספרי ההלכה. כמובן שזה רק מעט ויש עוד ספרים רבים (אינני מכיר את הספרות החרדית החדשה, אז אולי יש שם כמה ספרים נוספים) ואני מבקש סליחה מכל מחבר שלא הזכרתי. זה הספרים שאני מתכוון אליהם, מה אתה מכיר מתוכם (בידע העצום שלך בנושאי יהדות)?