בשלושת הראשונים אנחנו לגמרי מסכימים
לגבי האחרון, אני לא חושבת שזה קשור לכתיבה בפורומים בכלל..
כשאדם הוא פעיל חברתית, פופולרי, והרבה אנשים מעריכים את דעתו, אז הרבה אנשים מתייעצים איתו. זה ממש לא חייב להיות דווקא בפורום, זה יכול להיות אדם מהמשרד, מישהו מהמשפחה, חבר. כלומר אנשים שפונים להתייעץ איתך לא עושים את זה כי אתה כותב בתפוז.. עושים את זה כי מעריכים את דעתך ויודעים שזה תחום שאתה שוחה בו היטב ולכן אתה האדם לפנות אליו לקבל המלצות, הם יעשו כן גם אם לא תכתוב בתפוז מילה אבל תמשיך להתנהג ביומיום כפי שאתה מתנהג היום, וזה רק מוכיח שלמוכר אין דרך לדעת האם אותו מעביר ביקורת הוא דיעה פרטית קטנה או "מוביל טרנד" כמו שאתה קורא לזה..
לתחושתי הפורום הוא מרחב שבו אנשים מביעים את דעתם, ולאו דווקא מובילים טרנדים.. זה שלביקורת כתובה יש 5-10-20 תגובות לא הופך את הכותב שלה למוביל טרנד.. (ושוב, כשיש יותר תגובות, לרוב זה לא לגופה של הביקורת עצמה אלא התפלפלות על משהו שקשור לביקורת, כמו התנהגות נכונה של מסעדה..)
אני לא יודעת כמה אנשים באמת משתמשים במנוע החיפוש של מטעמים (אני למשל כן, ובכל זאת כשאני קוראת את הביקורות אני קוראת אותם בערבון מוגבל מאד בידיעה מלאה שמדובר באנשים שאינני מכירה את טעמם ואת הציפיות שלהם, אני משתדלת לחפש פרטים אובייקטיבים ותמונות ופחות מתייחסת לדיעה שלהם עצמה, כי כבר מזמן הבנתי שלאנשים שונים יש טעם שונה...)
חוץ מזה המנוע של מטעמים כל כך לא מעודכן.. הרבה ביקורות הן ישנות מה שמעמיד אותן בספק מלכתחילה...
אבל בשורה התחתונה, אתה יכול לדפדף בפורום לאחור ולראות בדיוק כמה אנשים קראו הודעה שנכתבה לפני חצי שנה. מונה הקריאות ממשיך להיות פעיל בכל מקרה. אני, כאחת שחיה בתפוז ומחפשת המלצות (לא רק בענייני מזון אלא בכלל), מתפלאית כל פעם מחדש לגלות כמה מעט (יחסית) קוראים לאחור, אם תדפדף לתקופה שלפני שהיה מונה בתפוז, תראה שיש ממש מעט קריאות חדשות (ספירה שהחלה אחרי שהמונה נכנס לשימוש), מה שמשקף כנראה גם את ההשפעה לטווח הרחוק...
אם כבר, הייתי מבינה יותר לו היית אומר שבלוגרים, בעיקר כאלו שביססו לעצמם שם וקהל מנויים גדול ומשמעותי, הם מובילי טרנד. מי שטורח להיכנס אליהם על בסיס קבוע ונרשם כמנוי, ללא ספק מצהיר על אמונו בכותב (ואפילו אז אין לדעת כמה זה לצורך הכייף וכמה זה באמת משפיע על הרגלי הצריכה של הקורא, אני יכולה לקרוא בכייף על מסעדות יוקרה בצרפת אבל תהיה בטוח שלעולם לא אלך לאכול בהן

)
הפורומים הם יותר מין ביצה קטנה של קבוצת אנשים שמגיבים אחד לשני, פה ושם יש כניסות מבחוץ לבקש המלצות או להשמיץ, אבל מונה הקריאות בצד מראה לך היטב מה גודל האוכלוסיה הכוללת, ו500 איש זו טיפה זניחה, שאולי אולי משקפת במקרה הטוב סוג מסוים של אנשים שבחרו להתארח כאן. אגב, יש מלא מסעדות שבקושי מוזכרות פה, אם בכלל, מסעדות עמוסות, זה אומר משהו עליהן? זה אומר משהו על הכותבים פה? אילו הייתי צריכה להסיק משהו על ישראל דרך הקריאה בפורום הזה, הייתי חושבת שבישראל יש משהו כמו 25 מקומות לאכול בהם, הכותבים בפורום מתעסקים בעיקר במספר מצומצם של מקומות, ולדעתי בכלל לא במקרה, אלו כנראה המקומות האוהבים על מי שטורח לכתוב פה, קבוצה מצומצמת למדי, הרי ברור שלא כל מי שאוכל במסעדות כותב בפורום ביקורת מסעדות, ולכן לדעתי לפורומים יש השפעה, אבל הרבה פחות משמעותית מאיזכור יח"צני מקובל. על הטוב ועל הרע שבזה.