פופינה, נווה צדק

• פותח הנושא Gרר
  • פורסם בתאריך
הצחקת אותי

אני ואפייה לא חברים טובים...
בישול כן
אפיה ממש לא!

אני מתעבת את הקונספט שבאפיה אי אפשר לדעת מה קורה ואי אפשר לתקן..
זה רק להכין לפי המתכון, להכניס לתנור ולהתפלל שמשהו לא ישתבש....

אז את רוצה לאתגר אותי עם אפיה של סופלה שהוא נחשב משהו שהוא מאוד עדין ?

NO NO NO
NOT FOR ME

passioneta

New member
אם המתכון בדוק וטוב

ועבדת לפי המתכון, למה שישתבש? איפה האופטימיות?
ואם ישתבש, אז מה? GRR יתגבר.

לתנור הנוכחי של יש קריזות...

גם עוגות שאני מכינה אלפי פעמים- הוא לפעמים הורס לי...

אבל בעתיד הרחוק מתוכנן שיפוץ מטבח כולל ותנור חדש דנדש מקצועי- כך שאולי אחשוב על כך בעתיד .

Gרר

New member
מהקצת שהספקתי להתרשם

אז עלות התנור אמורה להיות משהו כמו 60% מכל השיפוץ כולו אז חסר לו שהוא לא יעמוד בציפיות

מאוד נהנתי לקרוא את הדיווח...

בדכ אני לא קוראת דיווחים ארוכים אבל פה מש הרגשתי כאילו אני טועמת ונמצאת במסעדה....למרות שאני לא ממש מתחברת למנות גורמה...

יש במסכדה מנות צמחוניות?

mereng

New member
לצערי כמעט ואין מנות צמחוניות (נטולות דגים)

וזה ממש חבל כי התפריט נקרא מעניין. יתכן שיש מנות שניתן "לצמחן" כלומר להוריד מהן רכיבים אבל אני ממש לא אוהבת לעשות את זה אלא א אין ברירה:

א. כי הרבה פעמים זה פוגע במנה (במכלול ההנאה ממנה)
ב. כי המחיר לרוב נשאר גבוה כאילו הכיל בשר, וזה מעצבן....

רווק תא

New member
לא אכלנו את אותם המנות - וחבל

היי Gרר
ראשית שמחתי לגלות שקראת את שכתבתי
האמת???...ממש נהנתי שם - אבל אולי הגענו התנאים אחרים :
אני לא אוהב טעמי אדמה כלל וכלל - ובגלל זה לא הזמנתי את הפחזניות כבד
את הג'ין טרטן - אהבתי מאוד - גם את אופן ההגשה וגם את הטריות
הרביולי זאת בהחלט מנה מהממת - וגם איכות הכבד מצויינת
לגביי הווילנגטון חתונה - לא טעמתי (בטח לא אחרי מה שאבי אפרתי כתב) ודעתי דומה לשלך : מנה שצריך להוריד מהתפריט
הסופלה שוקולד מאוד מושקע ואיכותי ברמת חומד הגלם - אבל בין זה לסופלה של ממש - הדימיון רחוק מאוד

בקיצור: כמו כל מסעדה בתחילת דרכה - יפה אם תעשה מעשה פופינה ותוריד את הווילנגטון מהתפריט (ולא בגלל הנזק התדמיתי שהמנה הזו גרמה להם )
הסופלה לדעתי קינוח מקסים רק בשם אחר
אך יחד עם זאת החוויה הכללית שלי מהמקום גם לאחר ביקורים חוזרים - מצויינת - לדעתי : אחת המסעדות הכי מיוחדת מאלו שנפתחו לאחרונה-

Gרר

New member
מאד מסכים עם השורה האחרונה שלך

מבין כל המסעדות החדשות שנפתחו לאחרונה (כן יירבו, אמן!) פופינה היא אולי זו שאני מייחל הכי הרבה להצלחתה. עם כל שפע המסעדות שיש בתל אביב חסר לי עדיין עוד אופציות של מסעדות מהליין הגבוה, כזה שאתה מחכה לאירוע המיוחד שתוכל לחגוג שם. פופינה מהבחינה הזאת - יכולה להיות בין הדובדבנים שבקצפת.

אם יורשה לי לנחש, יש לי איזו תחושה שכשהשף עשה את הא"אודישן" שלו מול הצוות הניהולי של המסעדה הוא בא עם תצוגת תכלית שכללה בעיקר מנות בכיוון של הפחזניות או הטרטר (ואגב אני מסכים איתך 100% בעניין הטריות, ומבין המנות שפחות אהבתי אני מאמין שזו כנראה נפלה בעיקר על טעם אישי שלי, וכן הייתי ממליץ לסועדים אחרים לנסות אותה ולהתרשם בעצמם).

לאחר מכן, כשהגיעו לבנות את התפריט, היה מי שדאג "לסרס" את השף בטענה שאם התפריט יושתת רק על מנות כאלו - המסעדה יכולה לקבל דימוי אליטיסטי מדי, לפנות לפלח קהל מצומצם מדי ולא להצליח להחזיר את ההשקעה (עיין ערך שקוף או פושקין ז"ל).

יש מצב שכתוצאה מהניסיון לפנות לקהל יותר רחב הוכנסו לתפריט מנות "פשוטות" יותר, או שחלק מהמנות עבר שינויים, ויכול להיות שזו הסיבה להרגשה שנוצרה אצלי שיש איזה מישמש בכיוון הכללי של המסעדה ובגלל שמנסים לפגוע גם יותר גבוה וגם יותר לאמצע - מקבלים זהות לא מספיק ברורה וחדה.

בניהול מסעדות אני אמנם לא ממש מבין, אבל יש לי תחושה שתמיד עדיף לא לנסות לכוון לכל הכיוונים ולנסות לרצות את כולם אלא לאמץ לעצמך איפיון ברור וללכת איתו, ובמקרה של פופינה, כיוון שיש להם יכולות כל כך גבוהות וכישרון שכבר הוכיח את עצמו גם ברמה הבינלאומית - עדיף לכוון גבוה מהסיבה הפשוטה שהם יכולים להגיע לשם, מה שקשה להגיד על כולם.

אם הזכרנו את כתית - זה בדיוק מה שמאיר אדוני עשה עם המזללה ולדעתי כל כך בחוכמה. מצד אחד הוא לא מתפשק בפסיק בכל הקשור לכתית. מצד שני יש את המזללה שהולכת על כיוון אחר, ומצליחה באופן מפתיע לדבר גם לחובבי המטבח העילי. זו לא הדוגמא היחידה, אגב. גם שגב משה עשה משהו דומה עם שגב אקספרס, אם כי במקרה הזה - שתי המסעדות שלו, גם העילית וגם האקפרס, הן לא ממש לטעמי.

אני מאד מקווה שפופינה ישכילו לעשות את ה"השחזה" הזאת ועוד יותר מקווה שזה יצליח להם ואינשאללה עם הזמן אולי גם יוכלו לפתוח מקום שיכוון לקהל אחר. אבל בראש ובראשונה צריך לכוון היטב את המיתרים של המקום הנוכחי והלואי הלואי שיצליח להם.

salo22

New member
תודה על הדיווח

קצת מוזר לי סיפור הפתק ובעיקר זה שלדעתך זה אמור לעניין הצוות, אותי במקומם זה לא היה מעניין. שישתדלו לעשות עבודתם בצורה הטובה ביותר לפי איך שהם מרגישים, דיעות תמיד יהיו לכאן ולשם, אם לדעתך הם היו אמורים להראות בדל של התרגשות למקרא סקר המנות הזה ולרוץ להסיק מזה מסקנות - לדעתי ממש לא, אני חושב שהיה לי בהחלט מביך כשף לראות את זה באמצע הסרוויס, נראה לי גם שהוא לא הבין מה קורה ומאיפה זה בא ובטח אין לו זמן לבזבז על זב באמצע ערב לחוץ. והדיווח שלך מפורט ומוצלח בלי קשר, תודה

Gרר

New member
כמה הערות בעניין הפתק

קודם כל סיפור שהשמטתי מההודעה המקורית כי גם ככה היא נהייתה ארוכה מדי. קצת לפני סיפור הפתק ישב לידנו על הבר זוג שאולי מכירים את השף או אולי לא. בכל מקרה השף עצר לדבר איתם, שיחה שעיקרה היה מונולג ארוך של האישה שבו היא מתמרחת על השף מפה ועד להודעה חדשה. מפה ושם שדלף לנו לאוזן (כבר אמרתי שהאקוסטיקה שם לא משהו ומה שבעיקר שומעים זה את ההמולה שמסביב ואת מי שמדבר לידך ולחלוטין לא שומעים את המוזיקה) אפשר לסכם את המונולג בזה שהם כבר אכלו במיליון מסעדות בעולם אבל זו אחת הטובות ביותר וכל מה שטעמו היה מדהים ונפלא.

שמנו לב לזה בעיקר בגלל שזה לקח המון זמן, סדר גודל של 8-10 דקות שזה המון במונחים של סרביס. היתה איזו פעם או פעמיים שהשף שלח מבט אחורה אל המטבח ותהינו ביננו אם מה שעובר לו בראש זה "יאללא שחררי אותי כבר יש לי מלא לחץ" או שזה דוקא נחמד לו פרץ החנופה הזה, בכל מקרה זמן לעצור הכל ולהקשיב ל"דעת הקהל" היה לו.

באשר לפתק - מעולם לא אמרתי שהוא חייב לעצור הכל ולקרוא את דברי הוד רוממותם המדווחים. מה שבעיקר התכוונתי זה שאם הוא ממש רצה הוא יכל לשאול את המלצר "הם צריכים את זה?" וברגע שהמלצר היה אומר לו שלא הוא יכל גם להכניס את זה לכיס ולהציץ אחר כך.

ואולי הכי חשוב - זה שאם לא הובנתי כמו שצריך, אז הפתק לא היה העיקר כאן. הבאתי אותו בעיקר כמשל לכך שפופינה היא דוגמא נוספת ללא מעט מסעדות שעושה רושם שאין להם מושג, או שהם בוחרים במועד להתעלם מעולם שלם של דיווחים שנכתבים עליהם. המצחיק הוא שאת המבקרים כמו אבי אפרתי או שגיא כהן הם בטוח קוראים, כי זה משהו שמתפרסם באמצעי תקשורת מוכרים, ודוקא את מה שהמבקר כתב קל לפטור ולהתעלם מהדברים בכך שמדובר בסך הכל על מבקר בודד שביקר פעם אחת במסעדה ויאללא מי הוא בכלל.

יוצא שדווקא את דבר הקהל הרחב, זה שלא בא פעם אחת בשביל לכתוב וללכת אלא את זה שאמור להגיע לשם לאכול שוב ושוב - דוקא את הדברים האלה הם בכלל לא מכירים, או לא רוצים להכיר.

אז אפשר להגיד "אם אני הייתי במקומם גם אני הייתי שם פס ועושה את מה שאני יודע לעשות וחושב שזה הכי טוב ונכון בשבילי". אוקיי. זו גם גישה, והאמת שבגדול גם אני חושב שצריך לקחת את שלל הדיווחים בערבון מוגבל, מה עוד שגם ככה יש דיעות לכאן ולכאן, ולא בגלל כל פסיק שאיזה פלוץ שקורא לעצמו Gרר כותב ברשת המסעדה צריכה לעבור לדום ולעשות חושבים על כל התפריט שלה.

ויחד עם זאת, כיוון שאתה בכל זאת לא מבשל לעצמך אלא לקהל הסועדים שלך, אתה לא יכול לגמרי, לדעתי, לחיות בבורות מוחלטת ביחס למה שכותבים עליך ולא לדעת שארבעה אנשים שונים שטעמו את בשר הסרטנים הכבוש שלך לא אהבו את המנה לעומת אפס אנשים שכתבו מילה אחת בזכות המנה הזאת. זה משהו שאתה לא חייב מיד לעשות ישיבה דחופה עליו - אבל לפחות לקחת את זה ככה לאיזו תשומת לב קטנה זה בטח לא יזיק.

כתחביב אני קשור לעולם הרדיו, שגם הוא סוג של אומנות שפונה לקהל הרחב וכשם שמסעדה לא שווה כלום בלי הסועדים שלה כך גם לשדרן הרדיו אין זכות קיום בלי מאזינים.

את השיעור הראשון שלי אי פעם על רדיו העביר ארז טל, קצת לפני שהוא מכר את נשמתו לאלוהי הרייטינג. בשיעור הזה הוא העביר לנו את "עשרת הדיברות" שלו לשדרן הרדיו המתחיל. מהשיעור הזה אני זוכר רק טיפ אחד.

ברגע שאתה עולה לאויר אנשים שומעים אותך ומגיבים ורוב התגובות הן סך הכל מפרגנות ואוהבות, פחות או יותר בסיגנון של המונולג של האישה הזאת. בין לבין תמיד יהיה איזה מישהו שלא משנה מה תעשו - תמיד הוא יגיד לכם "היה טוב, אבל...". ברגע שנפלתם על מישהו כזה - תיצמדו אליו כמו עלוקה ואל תעזבו אותו לעולם כי ה"אבל"ים שלו יתנו לכם את הכלים הכי טובים כדי להשתפר.

אני חושב שהטיפ הזה יכול להתאים בול גם למסעדה כי לשמוע כמה אתה גדול ונהדר ונפלא את זה כל אחד אוהב, אבל מזה לא תלמד שום דבר. לקחת ללב כל שטות שכל מדווח אנונימי כותב - גם זה לא לעניין. אבל בכל זאת לקרוא קצת את הדברים ולחפש מהם את אלו שבסך הכל באמת באים מתוך כוונה טובה ובאמת רוצים בטובת המסעדה אבל מה לעשות - תמיד יש להם איזה "אבל". אבל בשביל שזה יקרה - צריך בראש ובראשונה לדעת שיש מקומות שבהם אתה יכול לקרוא מה כותבים עליך. וכן, לקרוא אותם בעין ביקורתית. וכן, גם ככה לנסות להרגיש את רוח הדברים שעולה מהדיווחים ומדי פעם גם ככה לעשות את החושבים ולדעת מה לאמץ משם ועל מה לשים פס וללכת עם האמת שלך.

dify

New member
קראתי את גישתך בשירשור

וראוי לציין כמה אני, כמו הרבה אחרים פה, אוהבת לקרוא את הביקורות שלך ומעריכה את דעתך.

ועם זאת, בעיקר אחרי דברי ההסבר הארוכים שלך פה, אני חייבת להוסיף הסתייגות.
נכון, לומדים יותר מביקורת (בעיקר אם היא מנומקת ובונה כמו שלך)
נכון, להיות מנותק מהתגובות בשטח זו לא פעולה חכמה מצד מי שמוכר מוצר
נכון, זה לא מזיק להשקיע את הזמן המועט בלחפש מה אחרים חושבים עליך כנותן שירות, זה לא דורש מאמץ עילאי.

אבל,
גם בהודעה המקורית וגם בזו הזכרת את חשיבותו של הפורום של הביקורות בו. ואני חושבת שכל אחד מושפע מהביצה שלו..

להודעות ראשיות פה, לרוב, יש כ200-500* כניסות, אלא אם מדובר באמת בדיווח יוצא דופן (לרוב כזה שהתגלגל לויכוח שלא קשור ישירות למסעדה שעליה דווח).
עם כל הכבוד לעצמנו, ובאמת שאני דג במי תפוז, לא כולם מכירים את תפוז, לא כולם מכירים את הפורומים, ומה שמרגיש לנו כעולם ומלואו, לא ממש מוכר לרוב האנשים, שממשיכים ללכת לאכול גם במקומות שבפורום היו ביקורות רעות עליהם, ומצד שני, גם אם ניקח בחשבון 500 קוראים לכל הודעה, כמה מהם באמת מגיעים למסעדה שעליה הם קראו ביקורת טובה?... האם זה באמת יכול להתחרות בכמות האנשים שנחשפים ליחצנות, פירסום וביקורות עיתונאיות ממוסדות? לדעתי- בשום צורה לא. 500 קוראים זו ביצה קטנה וחביבה, אבל אפילו אם כל ה500 קוראים הללו יחרימו את המסעדה (וזה הרי לא קורה, אנחנו לא קהילה אחידה וזה לא שכל ה500 הללו מלכתחילה היו לקוחות של המסעדה הזו), זה לא מה שיפיל מסעדה.

אז אני חושבת שעשית "עבודה", ולו אני הייתי השף הייתי שמחה לקבל את הדף שלך ולהתרשם *גם* מחוות הדעת של הקבוצה אליה אתה משתייך. אבל מצד שני, עם כל הכבוד לפורומים של תפוז, מדובר רק בקבוצות אנשים שמשפיעים ומושפעים אחד מהשני, קנה מידה קטנטן לעומת מה שהולך ברחוב, ומספר הכותבים בפורום הזה הוא יחסית מצומצם ומשקף רוח מסוימת שלא מתאימה לכל קורא ולכל כותב, ואתה יודע מה, גם לא מחייבת כל שף... בסופו של דבר ברור שיש מגוון דיעות על המקום שלו, ומה שנכתב פה בפורומים זה רק עוד דיעות, אם המסעדה משגשגת, זה מוכיח הלכה למעשה מה רוב האנשים חושבים ולא מה חושב דווקא מי שבחר לפרסם את דעתו.

* גם כשיש 500 כניסות (=500 קוראים שונים? לא זוכרת את ההגדרות של תפוז ולא בטוחה בכך, פעם נכנסתי להודעה של משתמש אחר מספר רב של פעמים בכמה דקות רק כדי לבדוק את זה והמונה ספר כל פעם שנכנסתי מחדש, אולי הם תיקנו את זה מאז)
וגם אם נניח שמדובר ב500 קוראים שונים, חלקם לא יסכימו עם הביקורת הכתובה, חלקם מלכתחילה קוראים להנאתם מבלי להתכוון להגיע למקום אי פעם, חלקם מוכנים לקבל המלצות רק מכינויים ספציפיים שהם סומכים על טעמם, הלא לא פעם נכתב פה שאנחנו לא רצים לאכול במקום רק כי אנונימוס המליץ עליו, בקיצור, כמה באמת מושפעים ומשפיעים על מאזן המבקרים במסעדה מלקרוא ביקורת בפורום מסעדות בתפוז? נראה לי שהרבה הרבה הרבה פחות מהתחושה שיש בפורום.

מסכים חלקית וחולק חלקית

מסכים - לגב תפקיד הביקורת באופן כללי: כל יצירה (כולל קולינריה) היא גילוי של מנהיגות, ורצוי לו ליוצר להיות מנהיג שלא רק מושפע מדיעות כאלה ואחרות, אלר גם משפיע ויוצר מציאות חדשה.

חולק - כי בכל זאת, מסעדות נועדו (גם) להרוויח כסף - ומסעדות מהזן המדובר במיוחד. גופים מסחריים משלמים הרבה כדי שגופי מחקר שיווקי למיניהם יאספו להם מידע לגבי טעם הקהל והעדפותיו, כולל באמצעות שימוש בטכניקות איכותניות (ראיונות, קבוצות מיקוד, לקוחות סמויים וכו'). מין פורום שכזה הוא אוצר בלום למי שרוצה לקדם את העסק שלו - וקריאה בו לא עולה כסף. והא ראיה: מנהל המסעדה המדוברת קרא ואף הגיב (בצורה מאוד מכובדת, יש לציין) לביקורת שהושמעה כאן לאחרונה. שף/מנהל/בעלים של מסעדה שלא מתעניין בדעת הקהל עושה, לדעתי, טעות מקצועית בסיסית.

מסכים - ביום טוב יש 500 קוראים לביקורת וזה כשלעצמו כמובן לא מהווה מאסה שיכולה להשפיע על חיי מסעדה.

חולק - רבים מן הקוראים בפורום הם מה שנקרא "מובילי טרנדים" או סוג של מומחים בעיני סביבתם. בצדק או שלא בצדק, כאשר מי מחבריי הרבים (שה' תברך את כולם) מתלבטים, לאיזו מסעדה ללכת, הם מתקשרים אלי. אני בטוח שרבים כאן נמצאים באותו מצב. אז צריך להכפיל את ההשפעה של קורא בודד פי כמה וכמה. בנוסף, מבקרים מקצועיים וחצי-מקצועיים קוראים בפורום ומן הסתם דעתנו, דעתם של המבקרים הרבע-מקצועיים כאן (או השמינית-מקצועיים במקרה שלי) משפיעה גם עליהם. ולבסוף, הביקורות כאן ממשיכות בחייהן אחרי שכבר ירדו אל מעבר מסכי הפורום. יש מטעמים, יש מנועי חיפוש - גולשים רציניים שעושים שיעורי בית לפני לכתם למסעדה משתמשים במידע הזה גם בהמשך...

dify

New member
בשלושת הראשונים אנחנו לגמרי מסכימים

לגבי האחרון, אני לא חושבת שזה קשור לכתיבה בפורומים בכלל..
כשאדם הוא פעיל חברתית, פופולרי, והרבה אנשים מעריכים את דעתו, אז הרבה אנשים מתייעצים איתו. זה ממש לא חייב להיות דווקא בפורום, זה יכול להיות אדם מהמשרד, מישהו מהמשפחה, חבר. כלומר אנשים שפונים להתייעץ איתך לא עושים את זה כי אתה כותב בתפוז.. עושים את זה כי מעריכים את דעתך ויודעים שזה תחום שאתה שוחה בו היטב ולכן אתה האדם לפנות אליו לקבל המלצות, הם יעשו כן גם אם לא תכתוב בתפוז מילה אבל תמשיך להתנהג ביומיום כפי שאתה מתנהג היום, וזה רק מוכיח שלמוכר אין דרך לדעת האם אותו מעביר ביקורת הוא דיעה פרטית קטנה או "מוביל טרנד" כמו שאתה קורא לזה..

לתחושתי הפורום הוא מרחב שבו אנשים מביעים את דעתם, ולאו דווקא מובילים טרנדים.. זה שלביקורת כתובה יש 5-10-20 תגובות לא הופך את הכותב שלה למוביל טרנד.. (ושוב, כשיש יותר תגובות, לרוב זה לא לגופה של הביקורת עצמה אלא התפלפלות על משהו שקשור לביקורת, כמו התנהגות נכונה של מסעדה..)

אני לא יודעת כמה אנשים באמת משתמשים במנוע החיפוש של מטעמים (אני למשל כן, ובכל זאת כשאני קוראת את הביקורות אני קוראת אותם בערבון מוגבל מאד בידיעה מלאה שמדובר באנשים שאינני מכירה את טעמם ואת הציפיות שלהם, אני משתדלת לחפש פרטים אובייקטיבים ותמונות ופחות מתייחסת לדיעה שלהם עצמה, כי כבר מזמן הבנתי שלאנשים שונים יש טעם שונה...)
חוץ מזה המנוע של מטעמים כל כך לא מעודכן.. הרבה ביקורות הן ישנות מה שמעמיד אותן בספק מלכתחילה...
אבל בשורה התחתונה, אתה יכול לדפדף בפורום לאחור ולראות בדיוק כמה אנשים קראו הודעה שנכתבה לפני חצי שנה. מונה הקריאות ממשיך להיות פעיל בכל מקרה. אני, כאחת שחיה בתפוז ומחפשת המלצות (לא רק בענייני מזון אלא בכלל), מתפלאית כל פעם מחדש לגלות כמה מעט (יחסית) קוראים לאחור, אם תדפדף לתקופה שלפני שהיה מונה בתפוז, תראה שיש ממש מעט קריאות חדשות (ספירה שהחלה אחרי שהמונה נכנס לשימוש), מה שמשקף כנראה גם את ההשפעה לטווח הרחוק...

אם כבר, הייתי מבינה יותר לו היית אומר שבלוגרים, בעיקר כאלו שביססו לעצמם שם וקהל מנויים גדול ומשמעותי, הם מובילי טרנד. מי שטורח להיכנס אליהם על בסיס קבוע ונרשם כמנוי, ללא ספק מצהיר על אמונו בכותב (ואפילו אז אין לדעת כמה זה לצורך הכייף וכמה זה באמת משפיע על הרגלי הצריכה של הקורא, אני יכולה לקרוא בכייף על מסעדות יוקרה בצרפת אבל תהיה בטוח שלעולם לא אלך לאכול בהן :))

הפורומים הם יותר מין ביצה קטנה של קבוצת אנשים שמגיבים אחד לשני, פה ושם יש כניסות מבחוץ לבקש המלצות או להשמיץ, אבל מונה הקריאות בצד מראה לך היטב מה גודל האוכלוסיה הכוללת, ו500 איש זו טיפה זניחה, שאולי אולי משקפת במקרה הטוב סוג מסוים של אנשים שבחרו להתארח כאן. אגב, יש מלא מסעדות שבקושי מוזכרות פה, אם בכלל, מסעדות עמוסות, זה אומר משהו עליהן? זה אומר משהו על הכותבים פה? אילו הייתי צריכה להסיק משהו על ישראל דרך הקריאה בפורום הזה, הייתי חושבת שבישראל יש משהו כמו 25 מקומות לאכול בהם, הכותבים בפורום מתעסקים בעיקר במספר מצומצם של מקומות, ולדעתי בכלל לא במקרה, אלו כנראה המקומות האוהבים על מי שטורח לכתוב פה, קבוצה מצומצמת למדי, הרי ברור שלא כל מי שאוכל במסעדות כותב בפורום ביקורת מסעדות, ולכן לדעתי לפורומים יש השפעה, אבל הרבה פחות משמעותית מאיזכור יח"צני מקובל. על הטוב ועל הרע שבזה.

Gרר

New member
תודה על התגובה

קודם כל הבהרה קטנה: ה"דירוג" לא היה רק על סמך הפורום אלא כלל את כל הדיווחים והביקורות על המסעדה על פי אתר מטעמים + דיווח אחד או שנים שמישום מה לא נכללו ברשימה של מטעמים (רווק ת"א, למשל, לא מופיע שם). כך שה"חוות דעת" שהפתק ייצג היא חוות דעת כללית ולא רק של מדווחי הפורום.

מספר הקוראים של הפורום לא מהווה, לדעתי, מדד לחשיבות של הדיווחים שמתפרסמים בו ואני לא חושב שמסעדה צריכה לתת תשומת לב לדיווח שמתפרסם בפורום שקוראים אותו 800 אנשים יותר משהיא נותנת לדיווח שמתפרסם בבלוג שקוראים אותו 20 אנשים.

תכלס אני לא חושב שמסעדה צריכה להתייחס לדיווח ספציפי זה או אחר אבל אני כן חושב שבתור אנשים שמבשלים לקהל שמגיע אליהם - כל מסעדה מן הראוי שתקרא את הדברים שכותבים עליה (ואתר מטעמים הוא אתר מצויין בשביל לקבל בקלות את הרשימה הכמעט מלאה) ומבלי להתייחס לכל דיווח בנפרד תנסה לפחות לקבל את הרושם הכללי של הדברים שנאמרים שם.

כך למשל אם כמה אנשים כתבו שהם לא אהבו מנה כלשהי וזה חוזר על עצמו כמה פעמים - אז שווה לפחות לתת על איזה מחשבה אולי באמת משהו לא מוצלח במנה הזאת? (ואגב אני גם לא מסכים שאין מה להתייחס לסתם מישהו שכותב כי אתה לא מכיר אותו - דוקא באתר מטעמים אתה יכול ללחוץ על השם שלו ולקבל את רשימת כל הדברים שהוא כתב, ואם אתה רואה שם מסעדה או שתיים שהיית בה אתה יכול לקרוא מה הוא כתב עליה ולראות עד כמה מה שהוא כותב נראה לך מסתדר עם דעתך או לא, כך שגם אם לא מכירים אישית מישהו - אפשר להכיר די טוב את הסיגנון האישי שלו ואת ההעדפות שלו על פי דברים שהוא כתב על מקומות אחרים).

אז נכון שהפורום הוא קטן ואתר בשם "מטעמים" אם נשאל סתם ככה עשרה אנשים ברחוב הסיכוי שאחד מהם יכיר אותו בכלל הוא אפסי. אבל אם אתה מהתעשיה ואתה פותח מסעדה - אתה עושה שיעורי בית, וחלק מהשיעורי בית זה לדעת איפה אנשים יכולים להגיב על פרי עמלך. זה לא ממש קשה לברר. מספיק לכתוב בגוגל שם של מסעדה אחרת וקצת לחפש והופ - אתה כבר תגיע, למשל, לפורום שלנו. זה משהו שאם אני הייתי פותח מקום שפונה לקהל כלשהו - כן הייתי עושה ואני כן חושב שזה משהו שכל מי שמגיש את אומנותו לקהל - צריך לבדוק. ולמצוא כל כך הרבה מסעדות שאפילו לא מודעות לזה - זה עדיין נראה לי מוזר ב-2013.

passioneta

New member
אני מניחה שרווק תא לא מופיע כי הוא לא בדיוק

סועד מהשורה, וכמה שיש לי בעיה עם מטעמים (בשל אאוטינג שעשו לגולשים) הרי שלטובתם יאמר שהם מקפידים לא לפרסם ביקורות שעשויות להיות מוטות (לעיתים אף מחמירים מדי, אך לדעתי זה עדיף).
אני מסכימה אתך - הדבר הבסיסי ביותר הוא לשים אלרט על תזכורות של המסעדה שלך באינטרנט (ולכן לקרוא לה פופינה ולא, למשל, הסלון).
יש פה דרך בלתי אמצעים לשמוע מה סועדים חשבו על המסעדה - זה הבסיס של ניהול עסק.

למעלה