פופינה, נווה צדק

• פותח הנושא Gרר
  • פורסם בתאריך

Gרר

New member
פופינה, נווה צדק

בחודשיים וקצת של קיומה הצליחה פופינה לצבור ביקורות הפוכות ב-180 מעלות אחת מהשניה. מאבי אפרתי שסבל כל דקה שם ועד "רושפלד ואדוני - היזהרו!" של רווק ת"א כאן אצלנו בפורום. המעניין הוא שמקריאת הדיווחים יצא שלא פעם אפילו אותה מנה זכתה לתגובות הפוכות אחת מהשניה.

כדי לעשות קצת סדר עברתי על כל מילה שנכתבה על המסעדה והכנתי לעצמי רשימה של מנות שכתבו עליהם. על כל מנה ספרתי כמה אהבו וכמה שנאו וסידרתי את המנות לפי סדר פייבוריטיות יורד. למטה רשמתי "NO" עם שני קווים גדולים, ומתחת ל"קו האדום" הזה שלוש מנות שאף לא אחד מהטועמים אהב.

כיוון שהזיכרון שלי מאד מתקשה עם רשימות מכולת, הדפסתי את הפתק ולקחתי אותו בכיס למסעדה, כמו שלוחקים שליף למבחן. האמת שהוא די עזר לנו לבחור, ולאחר מכן חזר בביטחה לכיס, אלא שרצה הגורל והוא נשאר על השולחן אחרי בחירת הקינוח, ונפלה לידיים של המלצר שבא לפנות ולשאול אם אנחנו צריכים את הפתק.

הסברתי לו שכבר לא, ושזה בעצם סיכום של כל הביקורות שנכתבו על המסעדה. המלצר הסתכל על הפתק כמוצא שלל רב. לא נראה שהוא נתקל אי פעם בסועד שבא למסעדה עם דירוג שכזה. במיוחד צדה את עינו הרשימה השחורה למטה. "שף! שף!" הוא רץ עם הפתק לעבר אוראל קמחי, בשלב שהאישה כבר רצתה להתאדות לתוך אחת הקציפות מרוב פאדיחה.

אני דווקא הייתי די משועשע מזה. אני חושב שאם הייתי שף הייתי רוצה לדעת מה העולם חושב עליי, ומה רע לקבל סיכום מקוצר ישר לפנים? השף הסתכל בפתק לשניה קצרה, ולא נראה שהוא ממש קרא אותו. אם לא היה לו זמן לזה בלחץ של הסרביס, או שהוא לא ממש הבין מה רוצים ממנו, או שהוא העדיף שלא לקרוא - את זה תחליטו לבד.

בכל מקרה הפתק עשה את דרכו חזרה אלינו, ואילץ אותנו להסביר קצת למלצר או שתים שהתעניינו על תפוז ועל הפורום ושוב פעם לגלות עד כמה אנשים כאילו חיים בתוך בועה בהתעלמות (או הכחשה) ממה שאנשים שאוכלים אצם כותבים, מדווחים ומגיבים.

קצת חבל, כי דווקא יש להם לדעתי סיבה לקרוא מה כותבים על המקום ואולי בהזדמנות זו גם קצת לשפר ולחדד כמה דברים, כי אם אקדים את המאוחר - יש לא מעט לשפר שם.

דווקא את עיצוב המסעדה אהבתי, וזו גם אולי ההזדמנות להגיד שנראה לי שאבי אפרתי באמת עבר איזה יום רע במיוחד לפני שהוא בא למסעדה אם אפילו העיצוב עשה לו כל כך אנטי. לדעתי החלל שהם יצרו שם הוא מקסים, ואם כבר להעיר זה דווקא על האקוסטיקה. מי שערך שם את המוזיקה לא ישמח אולי לשמוע שגם מישהו עם שמיעה ממוצעת פלוס, שמאד משתדל לשים לב לאלמנט הזה, לא הצליח לשמוע ולו שיר אחד ממה שהתנגן שם. חבל, כי בשבילי פסקול טוב תמיד מוסיף לחווית האוכל.

לפתיחה הוגשה סלסלה עם שני סוגי לחמים. המוצלח מביניהם היה לחם כהה עם צימוקים .החמאה היתה רכה ומוצלחת. על הסלסלה (16 ש"ח) נותנים רפיל בלתי מוגבל. לטעמי זה אמור להיות הפוך: תן את הסלסלה הראשונה בחינם ואם מישהו מבקש תוספת לחם - שישלם. כל כך חבל שהמסעדות בארץ התחילו לגבות תשלום כבר על סלסלת הלחם הראשונה שאמורה להיות צ'ופר כיפי של לפני הארוחה.

את המנות אני אסדר הפעם על פי סדר הנאה יורד.

המוצלחת ביותר היתה מנת פחזניות עם קרם כבד אווז. לצערי היא גם היחידה שהייתי מסווג כ-wow. מה שעשה שם את הפלא היה השילוב הכל כך מעניין בין הפחזניות עצמן לבין ה"אדמה" שעליהן הן ישבו, שהיתה עשויה בין היתר מפולי קקאו. שילוב מעניין, מפתיע ובעיקר - טעים, וזה מה שציפיתי ממסעדה שהשף שלה זוכה בתחרות של סן פלגרינו וסוחב על הגב התמחות במסעדה כמו ארזק.

השניה בדירוג היא רביולי ריבת דלעת שמוגשת על קציפת כמהין ונתחי כבד אווז (למי שיש בעיה עם האווז אין בעיה להוריד אותו מהמנה). הציון למנה הזאת הוא טוב מאד פלוס, כמו שאומרים בבי"ס למוזיקה, והיא באמת מוצלחת, אבל אם הולכים על קרב רביולי אז הקפלטי של סולה מנצח בלי שום בעיה.

וולינגטון חתונה היא מנה שהאישה ממש לא אהבה, הן מבחינת הבצק שהיה עשוי מדי ולא מושלם והן מבחינת המילוי (כבש) שהתחבר פחות טוב לקונספט מאשר פילה בקר סטנדרטי. לי היא דווקא היתה בסדר, למעט העובדה שכמו שהשם שלה מרמז - היא הרגישה לי שייכת קצת יותר לאולם חתונות, או אולי למסעדה כמו מאראבו מאשר למסעדה כמו פופינה (וזה בלי לזלזל במאראבו, פשוט עניין של התאמה לכיוון הכללי של המסעדה ולליין אפ של התפריט שם).

גם המנה הבאה, טרטר ג'ין אנד טוניק, עוררה אצלנו מחלוקת. מבחינתי היא היתה אוסף מרכיבים שלא הצליח להתלכד למשהו שלם ויצרו משהו מאד חיוור. חסרה לי איזו חמיצות או חריפות שתתן לכל העסק את ה"קיק" הדרוש. אחוז לא מבוטל מנפח המנה הוקדש למלפפון, שהוא יצור עם טעם מאד דומיננטי, וכך יצא שזה יותר הרגיש לי כמו סלט מלפפונים עם קצת חתיכות של דג מאשר כמו טרטר. אישית אני גם לא מת על מלפפונים, אז בכלל זה הוריד את המנה מבחינתי. דוקא האישה חשבה שהמנה נחמדה ומרעננת. סורי, לא קניתי.

בתחתית הרשימה: ספרינג רול שלא מעט דיווחים היללו ודוקא לי ממש אין כלום לכתוב עליו. מנה סתמית שממש לא הבנתי מה היתה כוונת המשורר שרקח אותה.

בסיכום ביניים: שתי מנות מתוך חמש שהיו מוצלחות. שלוש האחרות נעו בין "סתמי" לבין "לא מוצלח", וזה עוד לפני שהגענו לקינוח, אבל רגע לפני הסופלה המדובר - מילה על השירות.

Gרר

New member
חלק שני

איך שהגענו למסעדה התבשרנו שבגלל איחורים שהיו להם נקבל מקומות בצידי הבר, ושלאחר מכן יעבירו אותנו למקום המקורי שלנו שהוא הרבה יותר טוב. מבחינתנו לא היתה עם זה שוב בעיה, וגם המקום עצמו היה לנו בסדר גמור.

כהרגלנו ביקשנו לחלוק בכל המנות ושיוציאו אותן אחת אחת. המלצר אמר שאין בעיה וזה אפילו מצויין, רק שתוך כדי אכילת הלחם הוא הנחית עלינו שתי צלחות של הטרטר והפחזניות. גם על זה סלחנו ופשוט שמנו את הצלחות בצד ואכלנו כל אחת בנפרד, אבל ביקשנו שאת המנה הבאה לא יתחילו להכין עד שלא נבקש במפורש.

עזר לנו? לא. עוד לא הספקנו לעכל את הפחזניות האלוהיות וכבר מגיעה לה המנה השלישית (הספרינג רול). כאן זה כבר היה מעצבן. אתם אמורים להיות מסעדה רצינית. לא ביקשנו משהו עד כדי כך מופרך. הערתי למלצר שזה לא בסדר וקיבלתי הסבר מלומד שבלחץ של יום שישי בערב קשה לשלוט על הקצב ועוד הוסיף משהו על מגבלת הזמן שהקצו לנו

יותר משההסבר תרם במשהו הוא אפילו עוד יותר עיצבן אותי. אני מסוגל להבין שאם יש לחץ אז מנה מתעכבת, אבל מה הקשר בין סרביס לחוץ למנה שיוצאת לפני הזמן? הרי אם יש עליך לחץ ואני מבקש ממך להוציא לי מנה אחת במקום שתים ולעכב את השלישית זה אמור להקל על הלחץ שלך אז מה הקשר מחט לתחת? ומה שייך המגבלת זמן? את המקום הקצו לנו עד עשר וחצי. אנחנו הקדמנו ברבע שעה ועכשיו עוד לא תשע. יש לנו עוד שעה וחצי והשארת אותנו עם עוד שתי מנות, אז מה אתה דוחף לי את המגבלת זמן עכשיו?

זה הזכיר לי את השיפוצניק שתמיד מסביר לך בחיוך ובמתק שפתיים למה הזוועה שהוא הרים בשבילך היא בסדר גמור וזה בעצם אתה שלא מבין שום דבר. אבל בסופו של דבר כיוון שבניגוד לשיפוץ, במסעדה אתה בא להנות - סיכמנו על הפסקת אש או במילים אחרות: את המנה הבאה דיר בלאק אם אתה מביא לפני שביקשנו FIRE.

הפרק הבא בתסריט היה להעביר אותנו מקום. המקום החדש אכן היה ישר מול המטבח, וכנראה שזו מעלתו, אבל בכללי הוא היה הרבה פחות מוצלח. קודם כל - הוא היה מול היציאה לחצר, והיה ממש קר לשבת שם. דבר שני, המקום צמוד לעמדה של מנהל המסעדה וכל המלצרים עוברים שם הלוך וחזור עם המנות. כל האינטימיות הולכת לאיבוד, ובמקום זה אתה צריך לסבול ברברת בלתי פוסקת של "בשביל מי ה'צייסר הזה?" ו"מה קורה עם המנה של 114?" ו"למה 101 לא קיבלו את המנה שלהם?".

שאלנו ככה בעדינות את המלצר איך זה נחשב מקום יותר טוב? ושוב פעם השיפונציק המחייך "מה קרה לכם? יש כאלה שמזמינים במיוחד את השולחן הזה כי אפשר לראות ממנו הכל! ושתדעו שזה בכל מקרה היה אמור להיות השולחן המקורי שלכם". האמת שאנחנו מאד אוהבים לראות את צוות בפעולה (עיין ערך שילה) אבל כאן זה ממש להפוך לחלק מהצוות וזה כבר לא לעניין. אבל בסדר, פעם הבאה נדע איפה לבקש. הפעם, שוב, סלחנו.

עם סיום המנות ביקשנו את תפריט הקינוחים. שאלנו על גלידת הכמהין שאכן לא מופיעה בתפריט והתלבטנו הרבה עם המלצר ובסופו של דבר הסופלה קרץ יותר.

פייר? מבלי להוריד להם ולו נקודה מהציון הכללי על זה, אלא סתם בקטע של "היה נחמד אם", פגשנו מקומות פחות נחשבים מפופינה ושבהם מלצר שראה אותנו מתלבטים בין שני קינוחים הביא לנו גם טעימה קטנה מהמנה שלא הזמנו. בהוטל מונטיפיורי עשו את זה ולעד נזכור להם את המחווה.

גם כאן היה מקום, לדעתי, אחרי כל כך הרבה התלבטויות לעשות ג'סטה ולהביא טעימה מהגלידת כמהין אבל הם בחרו שלא לעשות זאת וכאמור זכותם המלאה לא לעשות את זה אבל אם בכל זאת מישהו מהם החליט לבדוק מה זה הפורום תפוז הזה ומה כותבים עלינו שם אז קבלו את המסר שיכלתם לצאת הכי גדולים בעולם בקטע השירותי ופיספסתם את ההזדמנות בגדול.

במקום זה... הגיעה מנת הסופלה. קרום דקיק מלמעלה ובפנים - מלמעלה עד למטה נוזלי לחלוטין. לא סתם שאלתי בפורום על סופלה. האסוציאציה הראשונה שעולה ביחס לסופלה היא "אוורירי". כאן ה"אוורירי" בכלל לא נכנס לתמונה. זה היה נוזלי לגמרי. מרק שוקולד שהזכיר לי את השוקולד חיבוק של מקס ברנר.

ת'אמת? לא אכלתי הרבה סופלה בחיים ותמיד רציתי לנסות סופלה אמיתי. אצל רובשון בפריז היה סופלה בתפריט ושמחתי על ההזדמנות לנסות סוף סוף את הדבר האמיתי. זה היה מאד מוצלח. ספוג אוורירי שכזה רק ש... עם הגעת המנה הסתבר שזה לא סופלה שוקולד אלא סופלה לבן. ידעתי שאוראל השתלם אצל רובשון ואחת הסיבות להזמנת הסופלה היתה שהנה סוף סוף נוכל אולי לקבל את הדבר האמיתי, אבל התמיסה הנוזלית שקיבלנו היתה ממש לא בכיוון.

שאלנו את המלצר בעדינות אם ככה אמור להיות הסופלה שלהם. הטיפול שלהם בשאלה שלנו היא הדוגמה הכי טובה ללמה שירות משתדל ומחויך יכול להשיג בדיוק את ההיפך. התגובה שלהם התחלקה לשנים. החלק הראשון - מבלי אפילו להסתכל על המנה עצמה הם (המלצר ומנהל המסעדה) החליטו שאנחנו כנראה מהנייטיבז שחושבים ש"סופלה" זה הפונדנט שכל הבתי קפה קוראים לו בטעות סופלה. "זה סופלה אמיתי, הסביר לנו השיפוצניק בחיוך, ובגלל שזה מחלבונים זה אמור להיות ככה". מה זה אומר "ככה" אם אפילו לא הסתכלת לראות מה קיבלנו?

"תקשיב" אמרתי לו בטון שהיה קצת פחות פוליטיקלי קורקט. "אני יודע מה זה פונדנט ומה זה סופלה אבל כאן זה נוזלי לגמרי. ככה המנה אמורה להיות?". "יש קראמבל למטה!" המשיך המלצר בהסברים המלומדים. "אבל אצלנו אין שום קראמבל, תסתכל - זה הכל נוזלי!"

כאן הגיע החלק השני של הטיפול: המנהל הניף את היד ואמר "עזוב, עלינו!" והיה די ברור שקוטלגנו כזוג הנאג'סי של הערב כשתכלס פחות היה חשוב לנו כן יבטלו לא יבטלו אלא יותר להבין אם זה ככה תמיד מוגש נוזלי כדי שבפעם הבאה נדע אם להזמין את המנה ובכל זאת לקבל סופלה כמו שצריך או להזמין קינוח אחר.

כנראה שאת השאלה נצטרך להעביר אליכם, אז אם מישהו אכל שם סופלה - נשמח לשמוע האם הסופלה הרגיל שם הוא אכן סופלה כהלכתו, ואם כן... אפשר לסכם שמה שקיבלנו הוא סופלה שלא הצליח להם, ואם רק מישהו היה טורח להסתכל פנימה אולי יכלנו בכל זאת לקבל לא זיכוי שלא ביקשנו אלא סופלה אחר כהילכתו, אבל ככה זה כנראה כשהצד השני לא ממש מקשיב לך.

400 שקלים עלתה לנו הארוחה. אם מורידים 35 ש"ח דמי חליצה, 16 ש"ח לחם ועוד קצת על בקבוק מים קטן זה יוצא באיזור ה-65 שקלים למנה. ממש לא בשמים, וממש ממש סביר.

יחד עם זאת, הארוחה היתה רחוקה מאד מהרמה שקיוויתי למצוא שם, וכאן אין מנוס מלהכניס לתמונה את רמת הציפיות. כמו שניסיתי להסביר לאישה, שאני מניח שהסיכום שלה יהיה הרבה פחות מחמיר משלי, אי אפשר לשפוט הצגת סיום של מתנ"ס באותם קריטריונים שאתה שופט את הרויאל ת'יאטר של לונדון, וכשמסעדה יורה עם תותחים של שף שזכה כאן והשתלם שם ועושה שרירים עם טכניקות ואידוי וצליה, אז עם כל המטען הזה אתה מצפה לרעש של תותחים ולא של אקדח קפצונים.

כדי להצדיק את התותחים הכבדים האלה המסעדה צריכה, לדעתי, לעבור על התפריט ולחדד עניינים. יש מנות שצריכות לעבור השחזה. יש מנות ששווה להוריד בכלל. כי אחרי סיום הבאזזז הראשוני, מי שכנראה יהיה קהל היעד של המסעדה הוא לא הקהל שמחפש את הווליגנטון חתונה אלא דווקא זה שמחפש את הרף הגבוה, וההתרשמות שלי מהארוחה שם היא שמה שיש כרגע הוא לא מספיק מחודד בשביל להחזיק את הקהל הזה לאורך זמן.

אני מאד מקווה שיהיה מי שיעשה את הבדק בית הזה, כי אפילו רק על פי מנת הפחזניות - אפשר לזהות עד כמה פוטנציאל יש שם, פוטנציאל שהולך לאיבוד, לטעמי, בלא מעט מהמנות האחרות שם.

באשר לשירות - בניגוד לסולה שהזכרתי בהקשר אחר, כאן דווקא יש יד מכוונת וזה בהחלט מורגש וחבל שבסולה אין פונקציה הכרחית שכזאת. יחד עם זאת, אני מאד מקווה שנותני השירות שם ינמיכו מעט את האף, ויפנימו שקהל היעד שלהם כבר ראה דבר או שנים בחיים הקולינארים שלו וקצת פחות פוזה של "תנו לי להסביר לכם למה אתם טועים" תעזור מאד לכולם.

אם נבקר שוב? מבחינתי כן, אבל רק אחרי שאתרשם מדיווחים אחרים שהוכנסו קצת שינויים בתפריט, אולי מנות קצת חדשות או שיפורים של מנות קיימות. במצב הנוכחי נטו - אני מעדיף להמתין.

אתה כותב מצויין

בדרך כלל אני לא קורא דיווחים בלי תמונות מסודרות.

Gרר

New member
תודה

יש ארוחות שאנחנו מצלמים. הפעם לא הרגשנו נוח עם זה, במיוחד לא בישיבה ליד עמדת המנהל...

גסטרו

New member
לסופלה יש מרקם שמזכיר גבינת דניאלה

ו..לפני שהם עוברים רוץ לכתית שבו על הבר, שתי ראשונות ושני קינוחי-ם אחד קחו את הסופלה . מנת הסופלה שם גדולה וטיפה נמאסת לכן רצוי לחלוק אותה

ולפופינה בינתים ,אני לא הולכת.
כל הכבוד על הפתק !

Gרר

New member
לא ידעתי שיש לכתית סופלה בקינוחים

הקינוחים שלהם בדרך כלל יותר "אקזוטיים". אני אשמח לטעום אותו אבל ויש לי תחושה שעם הקצב שמתאפשר לנו כיום לפקוד מסעדות בערב - הביקור הבא כבר יהיה על הבר של המקום החדש

לגבי הפתק - אז למען ההבהרה זה לא מנהג של קבע אצלנו. מכל עשרות הביקורים במסעדות זו היתה בסך הכל הפעם השניה. הפעם הראשונה היתה ב"שקוף" שגם שם הביקורות היו מאד מבלבלות וקוטביות.

מקווה מאד שבניגוד ל"שקוף" פופינה יצליחו לייצב את עצמם ולנצל את הפוטנציאל העצום שיש להם.

יפית186

New member
פספוס

איך לא טעמתם את הפיצה השחורה? היא כל כך מדוברת וטעימה... וטארט הלימון?
הייתם צריכים לטעום מנות אחרות שהומלצו בכתבות ופורומים, אבל טעמתם דווקא את המנות שאנשים מסוימים קצת פחות התרשמו מהן
באמת יכול להיות שלא נהנתם מסופלה השוקולד אבל קצת נאג'סים לגבי המנה הספציפית הזו באמת הייתם
זה באמת עניין של טעם.
אני אישית נהניתי בפופינה

Gרר

New member
תשובה

דוקא על הפיצה היו דיעות מעורבות, ולא כולם אהבו. לעומת זאת הספרינג רול זכה לביקורות מאד אוהדות - ולא ברור לי למה. המנה היחידה שטעמנו שהיו עליה חילוקי דיעות היא הוולינגטון, אבל גם כאן היו שאהבו. בפירוש נמנענו ממנות שכל מי שסקר אותן לא אהב - הרי זו היתה המטרה של הפתק.

באשר לקינוח - אישית אני לא אוהב קינוחים לימוניים וזה הרתיע אותי. לגבי הסופלה אני מאמין שהבעיה של הסופלה לא היתה עניין של טעם אלא שבאמת היה כאן סופלה שהתפקשש. אם אומרים לי שבתחתית אמור להיות קרמבל ולא היה שם לא קרמבל ולא נעליים - אז אין מנוס מלהניח שזה לא עניין של טעם אישי אלא של סופלה ספציפי שלא הצליח להם וחבל שבמקום לבדוק ספציפית ובמידה וזה באמת המצב אז להציע לנו סופלה נוסף ההתייחסות העיקרית היתה להסביר לנו למה אנחנו לא מבינים מה זה סופלה ולזכות אותנו.

אישית, אם הסופלה הרגיל שלהם הוא אכן מוצלח - הייתי מעדיף לקבל גירסה מתוקנת ולא זיכוי על המנה, אבל זה כאמור היתה הבחירה האוטומטית שלהם וחבל.

shima

New member
שמחה שנהנת

כי כל תגובותייך במרחב הפרדסי קשורות לאותה מסעדה...

דעתי ( הממש לא נחמדה כמו שלך)+Perfect soufflé

Gordon Ramsay says
A soufflé is a very sexy pudding.
It has to be light,
not taste too eggy,
be crisp on top and slightly moist in the centre
and for any good soufflé, the only way is up.

ממש התעצבנתי בקריאת הביקורת. ועוד ועוד ככל שהתקדמתי.
אני מבינה שאתה שוחר שלום אבל זה היה מבחן אמיתי לסבלנות שלכם כצרכן.
1. שולחן לא מוכן, הושבה על הבר- לא מרגיז לדעתי אך מרגיז מאוד לדעת שונאי הבארים ויש פה לא מעט כאלה. החלקת בלי אפילו עיקום אף. אפשר להבין שאתה לקוח לא מרגיז. הולך לקראת.
2. מלצר אמר לא בעיה אך הביא מנות בבת אחת. אוקיי נסביר לו שוב. נתן לכם הסבר סופר טיפשי. ולא התחייב להמשיך לפי בקשתכם. גררר(לא כמו השם שלך אלא באמת GRRRR). מזל שאתם לקוחות לא עצבניים אבל הוא ממש לא שם לב שהם לא בסדר ואתם ממש סבלניים.
3. הסופלה לא הצליח. לקוח מתלונן. לפחות תעיפו מבט. אף אחד לא מעוניין שיתייחסו אלי כנונדיניק. תודה. ( במיוחד לאור סעיפים 1+2)
צירפתי תמונת סופלה. זה היה דומה? צריך לעלות לגובה ולא "לצנוח"
אני לא הייתי חוזרת אבל אתה לא אני

אני יודעת שבכלל לא התייחסתי לחצי הביקורת בו דובר על האוכל. זה פשוט לא רלוונטי כי המסעדה לא עמדה בצפיות השירות לכן זה אוטומטית עבר אצלי למגרת ה"כנראה שלא"

Gרר

New member
תמונה מצויינת

והתשובה פשוטה: הסופלה בתמונה יושב שלושה סנטימטר מעל הכלי בלי ליפול. הסופלה שלהם לא יכול היה לשבת שלושה סנטימטר מעל הכלי בלי ליפול כי הוא היה נוזלי לחלוטין ולכן תוך שניה היה ניגר כל הנוזל לצדדים של הכוס. כך שאם התמונה שהבאת היא ייצוגית - אז הסופלה שקיבלנו לא עומד במבחן. השאלה הגדולה רק אם מדובר בתקלה ספציפית במנה שלנו. התחושה שלי היא שכן אבל נצטרך לחכות למישהו אחר שיאכל שם סופלה כדי לדעת.

באשר לגישה: כשאני יוצא למסעדה המטרה הראשית היא להנות ולבלות וצריך לקרות רצף אירועים מאד טראגי כדי שזה לא יקרה. על אחת כמה וכמה כשעם קטנטונת בת 3 בבית, מלכתחילה יש לך פחות הזדמנויות לצאת למסעדה בערב וכשאתה כבר סוף סוף יוצא - אתה תשתדל מאד להנות גם אם לא הכל דופק חלק ולא להרוס לעצמך ערב.

דוקא את השינוי הראשוני של המקום על הבר קיבלנו בלי שום הנד עפעף כי בניגוד לקולנוע ששם המקומות מסומנים כאן אף אחד לא הבטיח לשמור לי כסא ספציפי. ביקשנו מקום על הבר, קיבלנו מקום על הבר. אם בגלל בעיה כלשהי אני צריך לזוז מאוחר יותר למקום אחר וזה יכול לעזור לאנשים אחרים שהזמינו אז אני באמת לא רואה סיבה שלא.

גם עם הפשלה הראשונית שהגיעו שתי המנות ביחד - לא קרה יותר מדי מבחינתי והסתפקנו בהערה קטנה ביחס להמשך. מהפשלה השניה כבר היינו הרבה פחות סבלניים, אבל עדיין - בגבולות הסביר כדי באמת לצאת משם בסופו של דבר עם חיוך.

עקרונית, אם הייתי קורא על בעיות שירות גם בדיווחים אחרים אולי הייתי כותב אחרת בעד או נגד ביקור במסעדה. כיוון שעד כה לא שמעתי על בעיות בשירות שם וכיוון שזה ביקור ראשון שלנו - אז בכל זאת יצאתי משם עם תקווה שזו מעידה חד פעמית ואם מעידות כאלה קורות גם במקרים שחיים של בנאדם נמצאים כל הכף ולא בילוי במסעדה אז גם למסעדה אני יכול לסלוח. אם אקרא על מקרים אחרים שבהם השירות היה לקוי אז מן הסתם הגישה שלי כלפי ביקור נוסף במסעדה תשתנה.

אני אכלתי שם סופלה

ממש לפני כמה ימים, והוא היה בדיוק כמו שתארת ובכלל לא כמו שדמיינתי לעצמי בראש, או כמו סופלה תפוזי הדם של כתית. גם אני התאכזבתי ובעיניי הוא היה סתמי לחלוטין ואובר פרייסד.

bob68

New member
Gרר : מנת הסופלה שהוגשה לכם

הייתה כזו ?

התמונה צולמה ב"פופינה" לפני כחודש וחצי .
לטעמי המנה הייתה מתוקה מידי.

Gרר

New member
כן זו המנה

כאן המסה נראית הרבה יותר יציבה, אגב. השאלה היא מה יש מתחת לקרום... מרק שוקולד או סופלה?

bob68

New member
סופלה

רוטט אך לא נוזלי.

הסופלה גם היה טיפה גבוה יותר אבל הוא נפל מעט עד לצילום.

Gרר

New member
אוקיי

אז אם אני מחבר גם את מה שאתה כותב וגם את מה שמאה אפורה כתבה המסקנה החד משמעית היא שהוספלה שקיבלנו לא הצליח להם.

זה רק עוד יותר מעציב אותי שהם לא בדקו את המנה הספציפית (יכלו להחזיר אותה לפחות לשף שיסתכל) והביאו לנו סופלה מתוקן. זה היה יכול להוציא אותי הרבה יותר מרוצה מה"טוב, עלינו" שלהם.

החתולית

New member
כל כך טפשי בעיני לא להודות בתקלה

תקלות קורות בכל מקום, והחכמה היא להתמודד איתן בצורה הנכונה.

נראה שיצאו מנקודת הנחה שאתה לא יודע מה זה סופלה, והעדיפו שלא תהנו מהמנה, מאשר להציע לכם מנה אחרת.

Gרר

New member
מסתבר שאני לא היחיד, אגב...

מהכתבה של גיל חובב שהעלה ליר למטה:
(וגם לא הצליחה להסתיר את העובדה שהסופלה היה למטה מבינוני ונוזלי לגמרי).

נוזלי לגמרי. אז רבאק, ככה באמת הם חושבים שאמור לצאת סופלה או שאחוז הכישלונות בהכנת המנה הזו הוא כל כך גבוה?

מוזר.

לא נגלה,איך עושים סופלה...

מנה בעייתית, או שיודעים בדיוק איך ולמה או שזה הימור.

לזכותם ייאמר שהם כן הציעו להחליף למנה אחרת

אבל לא רצינו...
ובאופן עקרוני עיצבן אותי שהם ישר ניסו לנפנף אותנו עם הצעה להחליף את הקינוח בקינוח אחר או לקבל זיכוי מבלי להבין בעצם שאנחנו באמת רוצים להבין אם ככה זה
אמור להגיע - או שבמקרה הספציפי שלנו הקינוח כשל..

היות וזאת רק הפעם השנייה בחיים שלי שניסיתי להזמין סופלה אמיתי ולא סתם פונדט- באמת שרציתי להבין הם אני פשוט לא אוהבת סופלה כסופלה או שבמקרה הזה קיבלתי סופלה שלא הצליח..
אבל כפי שכבר נאמר- הם לא הסתכלו אפילו בכלי וטענו ש"זה אמור להיות ככה"
"ככה נוזלי?"
"כן- זה אמור להיות נוזלי"

שיהיה..

למעלה