פונדקאות

mykal

New member
הבנתי שאת מתיחסת

לענין הגופני--אבל, בגלל זה התמורה היא בלי פרופורציה לשום
דבר אחר שהאדם משקיע בו.
מדובר באנשים בגירים--שזה המוצא שלהם--והאלטרנטיבה--
מסוכנת לא פחות. ואם עוד מתוספת לכך הרגשה של עשיתי גם טוב לאנשים--
אז אין כאן ניצול.
זה לא שמאימים על הנשים האלה--זה לא שהן מוכרחות באי רצון--
זה סוג של אופציה--שיש אינטרס בו לשני הצדדים.

אגב, בן שיתרום כליה לאביו--מסוכן שבעתיים---מאשר הריון הפונדקאות.
כי אם כליתו מתאימה לאביו סימן שגנטית--הם דומים---ומה יעשה אותו בן שהכליה הנותרת שלו תחלה?
יבקש מבנו?
אני מבינה שקרבת הדם מכנעת/מחיבת--אבל בענין סיכון--לטעמי מסוכן שבעתיים.

איזו אלטרנטיבה מסוכנת לא פחות?

החברה צריכה לדאוג לכך שאנשים לא יגיעו למצבים כל כך נואשים - לא לאפשר להם לפגוע בעצמם כשהם מגיעים אליהם. לגבי בן שתורם כלייה לאביו - את צודקת שזה מסוכן. לאו דווקא יש גורם גנטי, אבל לפעמים אכן יש, ואז זו באמת בעייה. וזו בעייה קשה לא פחות כשתורם כלייה למען כסף חולה בעצמו.

mykal

New member
שאלת וענית--

כבר נתת פתרון--'החברה צריכה לדאוג לו'
אנחנו מכאן אמורים לדאוג לנפאלים?
מי זו החברה? המדינה? מתי המדינה באיזה מקום ובאיזו תקופה באמת כל הנזקקים בה,
זכו לטיפול ודאגה?
את יודעת בעצמך--כמה עולות רפואיות נעשות כאן, שאנשים במצבים קשים לא מטופלים.
אז כל אחד שרוצה לשרוד, מוצא את דרכו לענין.
ובנפאל--כמו בהודו, כמו במקומותינו, (היתה כתבה על אשה פונדקאית דתית, שלא היה לה ממה לקיים
עצמה וילדיה, אחרי גירושים קשים) אלה הפתרונות שעומדים לרשות אותן נשים.
ולא החברה לא דואגת להם--
והאלטרנטיבות--שלא פחות מסוכנות--לגדל ילדי רחוב. ויש עוד אני בטוחה שגם את יודעת.

אה, מי דיבר על הנפאלים?

אני דיברתי על פונדקאות באופן כללי - ולגבי העזרה של החברה דיברתי על המדינה שלנו, שצריכה לעזור לאנשים כמו אותה פונדקאית דתית בהכשרה ובמציאת עבודה, לא בתשלום על השכרת הרחם שלה. וללכת למדינות עולם שלישי ולנצל שם את הנשים זה מעשה איום ממש...

mykal

New member
ברור שמדובר על פונדקאות בכלל,

אלא שהנושא עלה לכותרות בעקבות רעידת האדמה בנפאל.
ואכן יש שם עוני גדול, וחסרים גדולים לאנשים, ומאחר והודו שהיתה היעד הקודם 'סגרה' שעריה
לפונדקאות--'עברו' לקבל את העזרה בנפאל.
שוב את מכנה זאת ניצול, בשביל אותן נשים--זה גלגל הצלה.
כמו בשביל מי ששוכר אותן להוות רחם לתינוק שלהם.
וגם במדינה שלנו--אותה פונדקאית היא אקדמאית--אבל מציאות חייה,
אילצה אותה. והמדינה כנראה איננה עומדת בקצב של הדרישות בתחזוק של כל משפחות המצוקה.

היית יכולה להגיד אותו דבר

אם היה מדובר בקטיעת רגל או עקירת עין לצורך השתלת קרנית. בשביל אותן נשים זה גלגל הצלה. זה לא אומר שזה דבר טוב לאפשר להן לעשות את זה.

mykal

New member
נכון שאת לבד מבינה--שזה לא אותו דבר?

אז בואי נעצור כאן.
באמת הריון זה כמו קטיעת רגל? ממש ממש דומה, סליחהלא דומה--זהה.
נו באמת-

האמת שלא ברור לי, למשל,

ממה יש סיכוי גדול יותר למות, בהנחה שעושים את זה בתנאים סטריליים. הריון ולידה זה לא כלום. זה לא סתם. זה לא תספורת. את מתייחסת לזה כאילו זה מה שזה (ואני לא סתם מעלה את הדוגמא הזאת, כי מישהו אטום העלה את זה בבלוג שלו כדוגמא לאיך אנחנו ממילא מנצלים את נשות העולם השלישי לייצור פאות, אז מה כבר ההבדל הגדול בין זה לבין פונדקאות?). נו, אז ניכנס להריון ונלד. אפשר לחשוב מה הביג דיל. לקטיעת רגל אולי יש השלכות ודאיות ברורות ומיידיות יותר, אבל גם להריון ולידה יכולות להיות השלכות בכלל לא פשוטות (וכשמדובר בתאומים, כמו לפחות חלק מהמקרים בסיפור הנוכחי בנפאל - זה עוד יותר בעייתי מבחינה בריאותית).

mykal

New member
כמה דברים--

1)לא מוכרחים להתיחס לכל טמטום שנאמר בבלוגים.
2)הריון הוא מצב טבעי לאשה. (אומרת מי שסבלה בהריונות שלה, ושבנותיה עברו הריונות קשים)
אבל אנחנו החריגים רוב הנשים עוברות הריונות רגילים ופשוטים.
3)תאומים בהפריה מלאכותית זו אופציה ידועה מראש. הרי שותלי יותר מעובר אחד, בתקוה שלפחות אחד יקלט.
4)קטיעת רגל היא נזק לכל חיי האדם--בעוד הריון נגמר כעבור 9 חודשים.
אז כן ההשואה לא ראויה/לא נכונה/לא מתאימה.

2) זה שמשהו הוא "טבעי" לא אומר שהוא לא מסוכן.

הוא כן. להריון יש השלכות רבות וסיבוכים אפשריים לא מעטים - כולל, כאמור, מוות. אני לא יודעת סטטיסטיקות לגבי העניין הזה, אבל אני כן יודעת שהריון מרובה עוברים הוא הריון יותר בסיכון - וכמו שציינת נכונה ב-3 זה משהו מאוד נפוץ בפונדקאות ועושים את זה בכוונה.
לגבי 4), כאמור, אני מסכימה שלקטיעת רגל יש השלכות ודאיות ומיידיות - אבל זה לגמרי לא נכון ש"הריון נגמר כעבור 9 חודשים" וזהו, אין לזה שום השלכות לעתיד. זה מאוד משנה מה בדיוק המקרה הספציפי (גם אם לא מתים) - יכולות להיות לא מעט השלכות.

mykal

New member
את צודקת,

בגלל זה בכל בי"ח יש מחלקה קטנה של 'הריון בסיכון גבוה'
אז כנראה, שאצל הרוב זה לא כך.
אבל את הרי בטוחה בכך, בסדר--לא מנסה לשכנע אותך אחרת.
אני מניחה שהפונדקאיות מסכימות--כי זה תחת איום והפחדה.
והם חסרות הגיון קיומי--הן שמות עצמן תחת הגיליוטינה---למה לחיות?
את צודקת.
&nbsp

לא יודעת למה בדיוק את מתייחסת

לא אמרתי שכל מי שבהריון מתה - רק שיכולות בהחלט להיות השלכות - ולא כל סיבוך נוצר דווקא אצל מי שמוגדרת מראש כהריון בסיכון גבוה. אין לי מושג על מה את חושבת שזה מעיד שיש מחלקה קטנה להריון בסיכון, ומה את חושבת שזה אומר על מהלך הלידה והשלכותיה, למשל.

mykal

New member
מעיד רק על דבר אחד--

שכמו שאמרו לי 'המבוגרות' של אז--"הריון זה לא מחלה"
כן זה מהלך טבעי ששורדים אותו וחוזרים אחריו למהלך תקין של חיים.
ונכון שלכל כלל יש יוצא מן הכלל--אבל עדין זה כלל.
זהו--ופונדקאות זה בדיוק זה.
ולהיות זהיר בזה ולהשוות לקטיעת רגל--ולעשות את הענין כאילו מישהו שם ראשו בגליוטינה--
קצת מופרז הרבה מופרך.
כן בסופו של יום זו עסקה--נכון שקצת יותר מורכבת מ'אקזיט' של מחשבים,
אבל להתיחס כניצול ורוע וסכנת חיים ו...ו... --לא נראה לי,
ועדין לא הכרזתי בזה שזו משאת נפשי והייתי ממליצה לכל אוהבי ללכת על זה.
גישה קיצונית--בשום תחום לא מתאימה להשקפת חיי.

זה שהרוב שורדות אותו

(ואגב, במדינות העולם השלישי פחות שורדות אותו) לא אומר שאחרי תשעה חודשים כל מי ששרדה חוזרת לחיים הרגילים כאילו כלום - כאמור, מוות הוא לא ההשלכה היחידה שיש. וכן, זה ניצול וזה רוע וזו התייחסות מזעזעת לאדם אחר, מה לעשות? ואני לא אומרת שאני חפה לחלוטין מניצול ומרוע - גם תרופות מנסים לפעמים במדינות העולם השלישי, וזה ניצול שאני מסכימה לו בשתיקה. אבל לפחות אני לא מעמידה פנים
שזה לא ניצול ומתייחסת אל זה כאילו כלום לא קרה, וזה כמו להיות מטאטא רחובות.

mykal

New member
מצטערת--

דברים של הסכמה ותועלת--הם לא הגדרת ניצול.
כי כבר אמרתי--שגם 'בוס' בעבודה שמשתמש בשירותי ואפילו חרג במשהו יכול להקרא ניצול.
ובכ"ז לא נכנה זאת כך. אלא יחסי גומלין לא בהכרח שוים.
אבל כיון שכינוייך הוא 'חייבת להגיב', אבל לא בהכרח משכנעת.
אז סליחה--מיציתי ואני מרגישה שאנחנו 'טוחנות מים',
לכן מבקשת מראש סליחתך--אם תגיבי לא אענה ולא חלילה מזלזול,
אלא מהרגשת מיצוי.
יום טוב לך.מכבדת ומעריכה--אבל לא מסכימה.

אכן כבר דנו בנקודה הזאת של הבוס, אבל

את מתעלמת מכך שהגבתי לעניין הזה, אז אכן אין שום טעם להמשיך לדון, מאחר שאת חוזרת על דברים שכבר נענו ומתעלמת מהצד השני בדיון. יום טוב.

דנה אז

New member
יש נשים מסודרות שהיו מוכנות לעשות זאת

אני קיבלתי הצעות משתי חברות יקרות, שליוו אותי בדרך הקשה שלי. מסיבותי סרבתי.
בטוחה שהן לא היחידות. כאלה שרואות את כאבן של הנשים שרוצות ילד ולא יכולות.
ברור שאלה שפונים לנשים זרות, עניות ומקבלים את שירותם זה לרוב לא ממניעים של התנדבות ועזרה, אלה על רקע כלכלי. אבל אני לא חושבת שלהשכיר רחם, זה כמו תרומת איברים. נכון יש סיכון, כמו סיכון בכל היריון. ולכן בתהליך מסודר חייבות להיות כאלה שהיו בהריון כך שהסיכון נמוך יותר, וכן חובה השגחה רפואית.
מבחינתי אם הייתי בוחרת בפונדקאות הייתי מעדיפה לשלם למשהי שזה יכול לשפר את חייה, מאשר שחברה תתנדב לעזור לי.
מבחינתי אם זה מה שיעזור לה לצאת מהעוני.... לפחות גם היא תרוויח מהעסקה. (הבעיה שלי בבחירה בעולם השלישי, שהרווח שלה בטח שולי, לעומת המתווכים בדרך)

אני חושבת שזה מאוד משנה....

זה בדיוק כמו תרומת איברים.
אם אדם עושה זאת כדי להיחלץ ממצב כלכלי קשה, וכל הפרוצדורה נעשית בצורה מפוקפקת, כמובן שיש פה ניצול.
אבל יש מקרים בהם אנשים תורמים איברים לזרים סתם, כדי לעזור.
יש גם כאלה שחותמים על אדי כדי שאם חס וחלילה יזדקקו לתרומה, יקבלו עדיפות.
&nbsp
אני זוכרת שראיתי ראיון עם מישהי שאמרה שהיא אם פונדקאית רק בגלל שהיא אוהבת להיות בהריון.
אחת אחרת אמרה שהיא רוצה לעזור לזוגות שלא יכולים להביא ילדים.ושהיא מרגישה שזאת השליחות שלה בחיים.
אני כן חושבת שהן צריכות לקבל תשלום מכיוון שגם הדבר כרוך בהוצ' לפונדקאית (ביגוד מזון וכו..) וגם מגיע לה תשלום על כל מה שהיא עברה.
&nbsp
האמת שאני לא הייתי מסוגלת לעשות זאת, למסור תינוק לזרים (או לקרובים) אבל אני כן מעריכה את אותן נשים שבעצם מעניקות למשפחות הללו משהו מדהים.
אני מסכימה שצריך להיות פיקוח כדי שלא יהיה ניצול ותעשיה של סחר בפונדקיות (כמו שקורה לצערי במדינות עולם שלישי בעיקר).

מספר הנשים שעושות את זה מתוך אלטרואיזם בטל בשישים.

האתרים של הסוכנויות וכו' מלאים, כמובן, בסיפורים כאלה, ואולי גם יש פה קצת דיסוננס קוגניטיבי אצל חלק מאותן נשים. אבל הכמות הזניחה של הנשים שבאמת היו עושות את זה גם ללא תשלום פשוט לא מצדיקה את הפגיעה באחוז הגדול של הנשים הפונדקאיות שעבורן זה לא המצב.

למעלה