פונדקאות

אשבל1

New member
פונדקאות

מצד אחד זה נשמע אכזרי למנוע אופציה זו מנשים עקרות, מזוגות הומוסקסואלים (גם פה יש דילמה, ילדים שלא יזכו לגדול עם אם, ומצד שני גם בהורות רגילה אף אחד לא מבטיח שלא נתייתם או חלילה ננטש, הרי גם דברים כאלו קורים....) ומצד שני ניצול גוף האישה לצורך מסויים (גם בזנות...) או יותר נכון ברוב המקרים ניצול מצוקה כלכלית של האישה (גם כמו בזנות..נכון קשה להשוות, כי המטרה שונה, אני משווה רק מבחינת ניצול אוכלוסיה חלשה כלכלית ורגשית ) המכניות הזו עלולה להיות קשה גם לילדי הפונדקאות בעתיד (בפנטזיה כל ילד רוצה להיות פרי אהבה...? ) , גם לנשים שחוות פרידה ונתק מהעובר שנשאו 9 חודשים , וואוו דילמה מוסרית-חברתית קשה......
מה דעתכן?

אני חושבת שזה

מאוד תלוי בסיטואציה.
אני יכולה להגיד לך שלבחור בפונדקאות לשני הצדדים זה לא פשוט אבל
בטח לא ניצול. זו עסקה לכול דבר לשני הצדדים.
ואני רוצה להוסיף משהו חשוב ילד יכול לקבל אהבה גם מאבא . יש חלק מאוד חשוב לאבא בגידול ילד.
אני מאוד לא אוהבת את המשפטים " אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא "
האם יש אבא שלא יעשה הכול למען בנו?
האם לאבא לא כואב כשלךבנו לא טוב?
זו השוואה שאנשים עושים והיא בעיניי כל כך לא נכונה.
ילד זקוק להורים תומכים ואוהבים.

אשבל1

New member
אני מסכימה שאבות הם נפלאים ומגיע להם..

בנוגע ל"עיסקה לכל דבר" אני חושבת שמעטות הנשים האמידות שיעשו זאת מתוך פילנטרופיות ... בתכלס, רוב הנשים שעושות זאת, עושות זאת כי התמורה מכובדת, נכון שבישראל יש תנאים מסויימים.. אבל בעולם... אין לי מושג...

mykal

New member
העלית הרבה סוגיות

שכולן עניני מוסר--
לדעתי הייתי מחלקת אותם לשני ענינים עקריים.
1)ברגע שיש החלטה שאין בהכרח מבנה משפחתי אחיד--אבא אמא וילדים,
וכל צורה אחרת היא לגיטימית--כל ילד יגדל ויתרגל למקום שלו.
2)לגבי ניצול הפונדקאית--לא הייתי משוה זאת לזנות--שהזנות היא אך תאות בשרים.
בעוד בפונקאות--יש גם סיפוק צורך לזוג חשוך ילדים.
בפונקאות--יש ליווי רפואי, ורגשי--זה לא חטוף ומזלזל.
הדילמות אכן, לא פתורות, ובנראה, זוית הראיה הפרטית של כל צורך--מנחה אותו בבחירות.

אשבל1

New member
מסכימה לגמרי עם סעיף 1

לגבי סעיף 2- במדינות השונות ברחבי העולם אני לא בטוחה שיש סינון וליווי רגשי, ואגב ראיתי פעם ראיון עם אישה פונדקאית שסיפרה על הקשיים הרגשיים שמגיעים אחרי תקופה...

hila218

New member
פונדקאות היא עסקה לכל דבר

חייבת להיות בהסכמה של שני הצדדים. אני מאוד בעד.
זה מסייע לאנשים להביא לעולם ילד ולפונדקאית לחיות בכבוד וגם לסייע למישהו בעולם.
למה לא בעצם? לגבי אימהות ואבות אין הבדל בעיני אבא טוב הוא בדיוק כמו אמא טובה

רזאי

New member
כדי להיות פונדקאית צריך לקבל

כמות עצומה של הורמונים. הסיכון לסרטן בעתיד עולה מאוד, ולא ברור אם נשים שמגיעות ממקומות נחשלים מודעות לכך.
יש אפשרות לפונדקאות בארה"ב. שם הנשים מרוויחות שכר הוגן במונחים מערביים ומקבלות הסברים מפורטים בנוגע לכל הסיכונים. זה הרבה יותר יקר מאשר פונדקאות בעולם השלישי, ולכן הרבה לא בוחרים בדרך הזאת. בכל זאת, זה נראה לי יותר הגון. כל זה, בלי שגיבשתי דעה נחרצת בעניין. אני חושבת שברוב המקרים מדובר בניצול, אבל גם מבינה את הצורך.

רזאי

New member
מסכימה, אבל מכירה אישית

משפחה כזאת.
התורמת, וגם הפונדקאית, שתיהן בוגרות קולג'. הן בהחלט היו מיודעות בנוגע לכל ההשלכות, והגיעו להחלטה שהתאימה להן. אני מסכימה שההרגשה לא נוחה, אבל עצם זה שאני יודעת שלא מדובר בנשים שתלויות למחייתן ב"שירות" שהן נותנות הורידה לי את מפלס ההתנגדות. הפונדקאית היא אישה נשואה שחיה עם בעלה וילדיה בבית ששייך להם ברמת חיים טובה. כולם שומרים על קשר, והילדים כבר בני שנתיים.

קודם כל, קשה להסיק מסקנות ממקרה בודד.

דבר שני, בכל זאת מעניין לדעת למה לדעתך הפונדקאית עשתה את זה? (בהנחה שהן לא היו חברות לפני כן או משהו בסגנון).

רזאי

New member
בגלל זה כתבתי שעוד לא גיבשתי דעה.

הייתי מאוד נגד פונדקאות, עד שהכרתי את המקרה הזה. עכשיו נראה לי שצריך לבדוק כל מקרה לגופו.
מדובר בזוג גברים שאני מכירה, והיא ילדה להם תאומים.
זו כבר הפעם השניה שהיא פונדקאית, ואני יודעת רק את מה שהיא בוחרת להגיד. היא אומרת שהיא אוהבת להיות בהריון, אבל לא מעוניינת בעוד ילדים משלה. היא מרגישה שהיא עושה טובה גדולה לאנשים אחרים, ובאותו זמן מרוויחה מספיק בשביל לשלוח את הילדים שלה לקולג'.

אה, קולג'...

כן, זה בערך כמו להיות הודית
.
נראה לי לא הגיוני בעליל שמישהי תישא תאומים, על כל מה שזה עושה לגוף, כי "היא אוהבת להיות בהריון אבל לא מעוניינת בעוד ילדים משלה". קולג' נשמע סיבה הגיונית, וזה באמת אחד הדברים הבעייתיים בארה"ב - שכדי להבטיח לילדים שלך עתיד אתה צריך למשכן את העתיד שלך (ולא כמו אצלנו - כדי שיוכלו לקנות בית, ולא לגור בשכירות - אלא כדי שיוכלו לקנות השכלה, ובעבר גם בריאות - לא יודעת איך זה היום עם אובמה-קר...).

לדעתי אין מה לבדוק כל מקרה לגופו.

רזאי

New member
כן, קולג' אכן בעיה כאובה.

יש לנו חבר, פרופסור בUCLA, שאומר שיש לו רק שני ילדים בגלל שהוא לא יצליח לשלם שכר לימוד לילד שלישי.
יש ביקוש עצום לפונדקאות, והוא לא עומד להיעלם. אם לא יהיה פיקוח, אני חוששת שהמצב יתדרדר עוד יותר. אני לא בעד, אני פשוט לא רואה איך מונעים מזה להמשיך לקרות בצורה בלתי חוקית ואפילו יותר מנצלת. הרי הוציאו את הפונדקאות מחוץ לחוק בהודו, ועכשיו מוצאים את אותן נשים בנפאל.

מה, ילדים של פרופסורים לא לומדים בחינם או משהו?

שערורייה!
אם מוציאים את הפונדקאות מחוץ לחוק במדינות העולם השלישי, זה נשמע שהמצב לא מדרדר אלא דווקא משתפר, ואולי באמת יוציאו את הפונדקאות בתשלום מחוץ לחוק בכל העולם. אפשר לקוות...

רזאי

New member
אין ממשלה אחת- ארצות הברית של העולם השלישי.

קשה לי להאמין שיוציאו את הפונדקאות מחוץ לחוק בכל המדינות. רוב הסיכויים שהפונדקאות תעבור למקומות העלובים ביותר.
יש אוניברסיטאות שכחלק מההסכם עם הפרופסורים מסבסדים את שכר הלימוד של הילדים באותה אוניברסיטה. אבל מדובר לפי מה שאמרו לי במעט אוניברסיטאות.
רק אצלנו במדינה יש הסכם כזה. מרצים באוניברסיטאות, ועובדי חברת חשמל. אגב, כשמדברים על ביטול חשמל חינם לעובדי חברת חשמל, יש באותה הצעת חוק גם סעיף בדבר ביטול ההטבה למרצים.

לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא!

סתם, שכר הלימוד בישראל לא עד כדי כך גבוה ממילא.
אגב, אמא שלי לי תמיד ליוותה את הבקשה בלכבות את האור ב"אנחנו לא עובדים בחברת חשמל", ורק אחרי שנים רבות גיליתי/הבנתי שיש להם הטבה כזאת שהם מקבלים חשמל חינם
.

רזאי

New member
לי יש חברה שנהנתה מחשמל חינם בבית

מסתבר שיש להם גם סופר מאוד מסובסד.

רזאי

New member
דיברתי איתם היום, ומסתבר שהקשר עוד יותר

אמיץ משחשבתי. הם הודו לה על שהפכה אותם מזוג למשפחה. היא כ"כ התרשמה, עד שקעקעה את המילה "משפחה" בעברית על הזרוע. כרגע היא פונדקאית בפעם השלישית, אבל אחרי הלידה היא מתכוונת להגיע לישראל לבקר. הם אומרים שהיא רואה בפונדקאות שליחות. יכול להיות באמת שבמקרה שלה הכסף הוא רק תוספת משמחת.

קעקעה את המילה "משפחה" על הזרוע?

אה, אז תגידי שהיא חולת נפש. באמת מעניין אילו בדיקות צריך לעבור כדי לקבל אישור להיות פונדקאית - כלומר, האם מישהו בודק עד כמה אתה שפוי ומקבל החלטות בצורה סבירה...

רזאי

New member
שתי בנות דודות של בעלי מקועקעות

ברוב גופן. יש שם כל מיני מילים בשפות "אקזוטיות", בעיקר סינית. מילים שנראו להן בעלות משמעות עמוקה.
חייבת להודות שאני לא ממש מבינה אותן ואת המניעים שלהם, אבל אני לא חושבת שזה הופך אותן לחולות נפש.

למעלה