עשה לך רב

פלגיה

New member
אני רוצה להבין משהו

ציטטת כאן 10 פסוקים. לטעמי אין קשר ביניהם, ולא טרחת להסביר את הקשר. מה רצית לומר כאן?

RamiNir1

New member
ברצון פלגיה...להלן תשובתי לענין "עשה לך רב"..

כאשר הבן-אדם "עושה" לו (לעצמו) "רב"...יש משמעות למעשה זה...והיא - כדלקמן: הבן-אדם מתכוון לשחרר את עצמו מאחריות שיפוטית...ולהטיל אותה על זולתו...כגון "רב"...שהוא סמכות... כלומר, הבן-אדם שם את כל יהבו ובטחונו על "בשר ודם"...לכן הבן-אדם גם מוכן לחכות ל"משיח" בשר ודם... *** אלהים נתן תורה בסיני (אפרופו חג השבועות) למען ישים הבן-אדם את כל יהבו ובטחונו "בו"...באלהים... לכן בא הציטוט - כדלקמן: "כֹּה אָמַר יְהוָה" "אָרוּר הַגֶּבֶר אֲשֶׁר יִבְטַח בָּאָדָם וְשָׂם בָּשָׂר זְרֹעוֹ וּמִן-יְהוָה יָסוּר לִבּוֹ" "וְהָיָה כְּעַרְעָר בָּעֲרָבָה וְלֹא יִרְאֶה כִּי-יָבוֹא טוֹב וְשָׁכַן חֲרֵרִים בַּמִּדְבָּר אֶרֶץ מְלֵחָה וְלֹא תֵשֵׁב"... "בָּרוּךְ הַגֶּבֶר אֲשֶׁר יִבְטַח בַּיהוָה" "וְהָיָה יְהוָה מִבְטַחוֹ" "וְהָיָה כְּעֵץ שָׁתוּל עַל-מַיִם וְעַל-יוּבַל יְשַׁלַּח שָׁרָשָׁיו" "וְלֹא ירא כִּי-יָבֹא חֹם" "וְהָיָה עָלֵהוּ רַעֲנָן וּבִשְׁנַת בַּצֹּרֶת לֹא יִדְאָג וְלֹא יָמִישׁ מֵעֲשׂוֹת פֶּרִי" "עָקֹב הַלֵּב מִכֹּל וְאָנֻשׁ הוּא מִי יֵדָעֶנּוּ" "אֲנִי יְהוָה חֹקֵר לֵב בֹּחֵן כְּלָיוֹת" "וְלָתֵת לְאִישׁ כִּדְרָכָו כִּפְרִי מַעֲלָלָיו"... (ירמיה יז' 17-5) *** לעומת זאת "חבר"...גם אם יקנה אותו הבן-אדם בכסף... אין כל ביטחון כי הבן-אדם "קנה" חבר...אלא בטוח יותר כי "קנה" בוגד...

פלגיה

New member
לצערי הרב

לא הצלחתי להבין איך דבריך מתקשרים, ולו באופן הקלוש ביותר, למה שאני אמרתי.

RamiNir1

New member
עמיאל הוא ה"מזכירה" של פלגיה או "בן דודה"?

או שמא עמיאל לא נותן "תוקף" למילה שלו...ומתחרט...על הצטרפותו אל "כוחניות"...

אני..."הנהג".... של..."פלגיה"...

וכך... הגעתי ל"פורום"..... אבל שמע... "קטע". "אלמנותי" הגיעו ל"פורום"... עוד "לפני"....

RamiNir1

New member
ספק אם אתה נהג...מכוח "כוחניותך"...

מסתבר מלהיטותך "ללהט" אלמנוּת...כי כנהג כבר מזמן היית עושה תאונת דרכים קשה...עד כדי הגבלת כתיבה בפורום... נובע מכאן...כי אין לך רשיון נהיגה...כלל וכלל...ואתה סתם מנסה את מזלך בכתיבה "כוחנית"... כלומר, אתה גם לא "נהג"...וגם לא "אלמן" בעל זכות להתייחס אל קבוצת בע"מ...כמו חברי "אלמנוּת שחוֹרה"... *** עוד מעט גם תצהיר כאן בפורום שאתה המצאת את שיטת..."..."...על "מרכאותיה"... ולא אופתע אם "תלהט" שגיאת כתיב מכוונת כגון...על "מחראותיה"... *** לשאלתי...מקווה אני...תענה פלגיה...נוכח ה"בלגן" המתאפיין בפורום...לשיטת הקשר בין תגובה לתגובה...

RamiNir1

New member
כמה מילים...על ההבדל בין לקנות ולעשות...

אם לקנות...אז כדאי לקנות חכמה...אז קונים ולא מצטערים...ולא מתאכזבים... ואמנם... "רֵאשִׁית חָכְמָה קְנֵה חָכְמָה" "וּבְכָל-קִנְיָנְךָ קְנֵה בִינָה"... (משלי ד' 7) *** לקנות חבר...זה לקנות..."צרות"...ואולי מהר יותר לקנות..."בוגד"..."חָזוּת קָשָׁה הֻגַּד-לִי הַבּוֹגֵד בּוֹגֵד וְהַשּׁוֹדֵד שׁוֹדֵד" (ישעיה כא' 2) *** "לעשות" צריך לדעת..."מה"... "כֹּל אֲשֶׁר תִּמְצָא יָדְךָ לַעֲשׂוֹת" "בְּכֹחֲךָ--עֲשֵׂה" "כִּי אֵין מַעֲשֶׂה וְחֶשְׁבּוֹן" "וְדַעַת וְחָכְמָה" "בִּשְׁאוֹל אֲשֶׁר אַתָּה הֹלֵךְ שָׁמָּה"... (קהלת ט' 10) *** ולסיכום: "וְיֹתֵר מֵהֵמָּה בְּנִי הִזָּהֵר עֲשׂוֹת סְפָרִים" "הַרְבֵּה אֵין קֵץ וְלַהַג" "הַרְבֵּה יְגִעַת בָּשָׂר"... "סוֹף דָּבָר הַכֹּל נִשְׁמָע" "אֶת-הָאֱלֹהִים יְרָא וְאֶת-מִצְו‍ֹתָיו שְׁמוֹר" "כִּי-זֶה כָּל-הָאָדָם"... "כִּי אֶת-כָּל-מַעֲשֶׂה" "הָאֱלֹהִים יָבִא בְמִשְׁפָּט" "עַל כָּל-נֶעְלָם אִם-טוֹב וְאִם-רָע"... (קהלת יב' 14-12)

ובאותה מתודה

ננסה להבין את המילה "עשה בלשון המשנה. בטויים שמצאתי בחיפוש פשוט: מצוות עשה ולא תעשה (בהרבה מקומות) שביעית ו,ד: מאימתיי מותר אדם ליקח ירק במוצאי שביעית, משיעשה כיוצא בו; עשה הבכיר, הותר האפיל... נידה ט,ז: ... העבירן שלא כסדרן, או שהעביר שבעתן כאחד--לא עשה כלום. יבמות ב, א: ...עשה בה מאמר, ומת--שנייה חולצת, ולא מתייבמת. אבות א, יד: שמאי אומר, עשה תורתך קבע, אמור מעט ועשה הרבה יש עוד הרבה ולא אמשיך. המסקנה שלי היא שמשמעות המילה "עשה" בלשון חז"ל, שונה ממשמעותה בימינו. אפשר לעשות מאמר, אפשר לעשות תורה וכו'. אני חושבת שהמילה עשה באה במשמעות יותר כללית, כמין פועל כללי. אולי יש כאן השפעה של שפות אירופאיות (היוונית והלטינית) שבהן הפעלים פחות מיוחדים לכל פעולה מאשר בעברית (לדוגמא: ללבוש, לנעול, לגרוב, לחבוש- הם כולם 'לשים' באנגלית ובצרפתית).

gest5

New member
תודה רבה לכם

אני חושב שאפשר ללמוד הרבה בבחינת משמעות המילה "עשה" (במקרה הזה) מהתנ"ך גם אם המשפט נכתב במשנה. וכן כתוצאה מהחילון של המילים אז הם איבדו הרבה מהמשמעות שלהם, לכן צריך להתאמץ ולחזיר אותה מאוד מעניין לראות את המשמעות ש המילה "עשה" בספר ויקרא ח,יב ו: ְהַלְוִיִּם יִסְמְכוּ אֶת-יְדֵיהֶם, עַל רֹאשׁ הַפָּרִים; וַעֲשֵׂה אֶת-הָאֶחָד חַטָּאת וְאֶת-הָאֶחָד עֹלָה, לַיהוָה, לְכַפֵּר, עַל-הַלְוִיִּם. מלמד מצד אחד שהעשייה היא רוחנית הגדרתית, ומשמעותה חזקה יותר מהמילה "בחר". בחירות אפשר לשנות כל רגע, אך כשאתה "עושה" זה אולי סוג של עובדה " לַעֲשׂוֹת אֶת-יוֹם הַשַּׁבָּת"... "לֹא תַעֲשֶׂה כָל-מְלָאכָה" מלאכה פיזית או מנטאלית, כולל מחשבה או תכנון שקשורים ליום חול. אני עדיין לא מרגיש שירדתי לעומק העיניין, אבל עזרתם לי להבין כל טוב

RamiNir1

New member
"עָמוֹק עָמוֹק"...

"כָּל-זֹה נִסִּיתִי בַחָכְמָה אָמַרְתִּי אֶחְכָּמָה וְהִיא רְחוֹקָה מִמֶּנִּי" "רָחוֹק מַה-שֶּׁהָיָה" "וְעָמֹק עָמֹק מִי יִמְצָאֶנּוּ"... (קהלת ז' 24-23)

RamiNir1

New member
כן פלגיה נכנסתי לקישור...ועי' כאן, סעיף ו'...

והנה...מבנה האתר של מכללת הרצוג...המוביל (גרפית) את המתקשר כאילו בירידה אל מעמקיה של רשת האינטרנט... והנה..."אָמַרְתִּי אֶחְכָּמָה"..."וְנִסִּיתִי בַחָכְמָה"...והנה..."הַכָּל רָחוֹק רָחוֹק"..."וְעָמֹק עָמֹק מִי יִמְצָאֶנּוּ"... בדיוק כמאמר (קהלת ז' 24-23) "כָּל-זֹה נִסִּיתִי בַחָכְמָה אָמַרְתִּי אֶחְכָּמָה וְהִיא רְחוֹקָה מִמֶּנִּי רָחוֹק מַה-שֶּׁהָיָה וְעָמֹק עָמֹק מִי יִמְצָאֶנּוּ"...

למעלה