ערפדות וצימחונות

קרניjack

New member
ערפדות וצימחונות

אני לא רוצה שהדיון יתפתח לויכוח בין צימחונות-טבעונות ואכילת בשר ובעקבות הדיון שהיה פה, עלה לי הרעיון- בתור חובבי ערפדים, האם יש קשר לדעתכם בין זה שאתם אוהבים את עולם הערפדים- לבין ההעדפות האוכל שלכם? אני לא מדברת על דם בתור מזון, אלא אוכל כפשוטו. האם זה מנוגד להיות חובב ערפדים וצימחוני? או שפשוט שני אלו עולמות שונים? אני רוצה לשמוע דעות, אבל בלי לזרוק סתם הצהרות שיכולות לפגוע באחרים.

Rose131

New member
ערפדים זה דמיוני, רצח של בע"ח זה עובדה.

זה לא מנוגד כי להיות צמחוני[או טבעוני] זה למנוע משהו שמתקיים, משהו ממשי. לעומת זאת, ערפדים, כנראה, לא קיימים- כך שלאהוב רוצחים שהם.. דמיוניים, לא נראה לי מנוגד לצמחונות או טבעונות.

Hadar94

New member
דעתי...

זה בכלל לא מנוגד לאהוב ערפדים וליהיות צמחוני. העדפות האוכל לא קשורות לדמות שאותו אדם מחבב... לפי דעתי ניתן ליהיות צמחוני\טבעוני ולאהוב ערפדים. גם יסכימו איתי פה אנשים שהם אוהבים את הערפדים לא בגלל הדם שהם שותים אלא בגלל הדמות עצמה. המסתורית,המושכת ושלל תכונותיה הייחודיות לה. נכון? רק יש לי משהו אחד להוסיף: אני קראתי את הויכוח שנפתח פה בין הטבעונים\צמחונים לבין אוכלי הבשר. אני חייבת לומר דבר אחד לצמחונים\טבעונים שבינינו: לא שיש לי בעיה (חס וחלילה)עם העדפות המזון שלכם אבל האדם הוא חיה שאוכלת גם בשר וגם ירקות,פירות,חלב.. מטבע האדם לאכול גם חיות. אני לא חושבת שזה באמת "רצח" כמו שאתם אומרים. אני ייתן דוגמה::..כשאריה בטבע רעב-הוא אוכל בשר, טורף איזה חיה כדי לאכול. אם הוא לא יעשה את זה-הוא לא ישרוד! חוץ מזה בבשר יש הרבה רכיבים שהגוף שלנו זקוק להם. -עד כאן-

Rose131

New member
אריה הוא טורף,

הוא לא ישרוד אם לא יאכל בשר כי הוא לא יכול לעכל דברים אחרים. לעומתו, האדם מעכל בצורה מצויינת ואף יותר יעילה רכיבים מן הצומח, וכן- את יכולה לשרוד בלי בשר. בעצם, את שורדת יותר טוב בלי. כי זה לא בשבילך, בתור אדם. [בפעם האחרונה שבדקתי, אריות לא מקלידים.] אשמח לשמוע ממך אילו רכיבים יש בבשר שהגוף שלנו צריך, ושאין בצמחים. למה זה מטבע האדם לאכול חיות ומוצריהן? האדם הוא היחיד שהחליט שהחיות משמשות אותו. אין לאדם כל זכות לקחת ליצור חי ומרגיש את הזכות שלו לחיות, את הזכות שלו לחופש, ואת הזכות שלו לבחירה מה הוא רוצה לעשות עם החלב שלו, למשל. [באופן מפתיע, האינסטינקט הטבעי[אם את כבר בקטע של דברים טבעיים.] של פרה הוא לתת את החלב שלה לעגל שלה שלו החלב שלה נועד. ואני לא חושבת שחלב של פרה שנועד לעגל שלה, לבן שלה, צריך להילקח ממנה בכוח מבלי שתהיה לה בחירה בעניין הזה. עזבי אותך שמפרים אותה בכוח פעם אחר פעם כדי שתמשיך להפיק את החלב והיא סובלת רוב הזמן הזה מכאבים קשים כי סעמק, כמה כבר אפשר ללדת? ואחרי שהיא יולדת לוקחים לה את העגל שלה[ברור, נורא טבעי להפריד עגלים מאימהותיהן] כדי שנוכל לקחת לה את החלב תוך כדי הזרקת הורמונים להגדלת התפוקה שהגוף של הפרה בכלל לא מורגל אליהם והיא סובלת עקב זה מכאבים קשים. אבל העיקר שזה טבעי.] [יודעת מה, עזבי אותך. גם אם זה היה טבעי- זה שמשהו טבעי ו'נורמלי' מבחינת החברה שלנו, הופך אותו למוסרי? לצודק? לנכון? אם את יכולה להימנע מפגיעה- וכן, את יכולה להימנע בקלות ובבריאות- למה לא?]

ShAhArnavonXD

New member
תשובה

א.למה את מתעצבנת?אני לא באה אלייך בקטע של :"תאכלי בשר! אם את לא תאכלי בשר תמותי!" לא. אני באה בטוב...חבל להתעצבן ככה סתם... ב.הזכרת את הקטע עם החלב... את אשכרה הפסקת גם לאכול דברי חלב?...כי אם כן-אני באמת לא יודעת איך את יכולה לחיות רק על צמחים. ועוד משהו בקשר לזה.. מישהו מהמשפחה שלי עובד ברפת.. ואני שאלתי אותו על הקטע של החליבה..אם זה באמת דבר מוסרי לעשות לפרות וכל זה.. הוא אמר לי שכן,בגלל שהחלב שהן מייצרות לוחץ להן על העטינים והן זקוקות לזה.. ג.מי אמר לך שבשר זה לא לאדם?!בטח שזה כן! ועובדה שהוא מעכל את זה טוב מאוד. והינה אני מוסיפה עוד תשובה לאחת השאלות שביקשת שאני יענה לך עליהן:הבשר עשיר בחלבון,ובויטמינים שונים, כמו B12. (או שאת לוקחת ויטמינים או אנל'א יודעת מה..) אני ניסיתי לא לאכול בשר והיה לי תפריט מאוד מדויק ומסודר של מה שאני צריכה לאכול-אחרי קצת יותר משבוע אושפזתי בבית חולים כי לא היה לי מספיק ברזל בדם. ובקשר להפריה-תלוי בעיני המתבונן..שכמובן מה שאת חושבת שזה כואב.. אולי פעם זה באמת היה כואב אני לא יודעת.. אבל אנשים צמחונים\טבעונים כבר חשבו על זה ופעלו בנידון..וכיום יש פעולות שלא מכאיבות לפרות בכלל. אכילת בשר זה לא דבר שהוא אינו מוסרי,ואני לא מתכוונת להפסיק לאכול בשר. חוץ מזה שזה בריא וטוב-אני נהינת לאכול בשר. לא אמרתי "תאכלי בשר!" ואני אפילו לא מציעה לך,את תעשי מה בראש שלך ואני יעשה מה בראש שלי,ואם אני נהינת מבשר-אני יאכל בשר.

Rose131

New member
תשובה.

א. מתי התעצבנתי? ב. כן, הפסקתי עם חלב. החלב לוחץ על העטינים של הפרה בגלל ההורמונים שאנחנו מזריקים לה ובגלל ה'השבחה' שעשינו לה. וכמובן, בגלל שאין לה את העגל שינוק ממנה, כי אנחנו לוקחים אותו. ג. יש לך מושג כמה זבל את מכניסה לגוף ע"י צריכת בשר? בואי נשכח לרגע מכל האנטיביוטיקות והתרופות שהוזרקו לבקר וע"י כך נכנסות למערכת שלך. כולסטרול- נראה לך שזה משהו טבעי שצריך להיות לאדם? יש סיבה שכשמישהו בסכנה לחטוף התקף לב אומרים לו לצמצם או להפסיק את צריכת הבשר שלו. זה לא בריא. מעכל את זה טוב מאוד? העניין הוא, שכשאת אוכלת מזון טבעוני- המזון מלא בויטמינים וחלבונים החיוניים לגוף, וכך את מתמלאת מהר. לעומת זאת, בבשר יש כ"כ הרבה זבל שהגוף זורק, כך שתחושת השובע באה לאחר יותר מסה של אוכל, כי הגוף מנצל פחות מן המסה בשביל מה שהוא צריך. "הבשר עשיר בחלבון,ובויטמינים שונים, כמו B12." הדבר היחיד שאי אפשר להשיג בתזונה טבעונית, זה B12. חלבון מלא אנחנו משיגים משילוב של קטניות ודגנים. ויטמינים? תאמיני לא שלא חסרים בירקות. B-12 זה עניין של היגיינה ומודרניזציה ויש תיאוריה שלמה בנושא, אם תתענייני אפרט יותר. כנראה שהתפריט המדוייק והמסודר שלך לא היה כ"כ מאוזן ונכון, כי לא חסרים צמחונים שחיים נהדר שנים רבות מבלי להתאשפז. כדאי שתחליפי תזונאי. לידה זה כואב והריון זה כואב. זו עובדה. יודעת מה? גם אם זה לא היה כואב פיזית. את חושבת שנפשית, זה לא קשה לפרה לאבד כ"כ הרבה עגלים? מצטערת לספר לך, אבל לקיחת הזכות לחיות של יצור חי ותמים שלא עשה לך כלום, זה לא מוסרי. רצח או לא, לדעתך, זה לקיחת חיים ללא כל סיבה מוצדקת. וזה לא מוסרי. אני יודעת שלא אמרת לי לאכול בשר. אבל הדעה שלך מבוססת על עובדות מעוותות שהחברה מחדירה לנו במשך שנים, והגיע הזמן שתרימי את הראש. את אומרת שאני מעוצבנת או משהו בסגנון, אבל אני ממש לא. אני רק מנסה להעביר לך כמה עובדות כדי שתוכלי לעשות את ההחלטה שלך באופן קצת יותר חכם, אכפתי, אמפתי ומוסרי.

ShAhArnavonXD

New member
תשמעי...

כמו שכבר כתבתי,אני אוהבת לאכול בשר.. והעיניין כשניסיתי לא לאכול בשר זה שאני לא רגילה-אני באה מבית של אוכלי בשר,אני חיה על זה... וחוץ מזה שאני גם אוהבת את זה... יש אנשים שהבשר שהם צורכים באמת לא טוב ולא בריא (לצורך העיניין בשר אדום..)אבל בת'כלס..תשאלי אנשים מומחים והם יגידו לך שבשר זה בריא.. ויש לי שאלה::...איך הפסקת לצרוך חלב?!?!?!?! את לא שותה שוקו??... אוכלת דגנים עם חלב?.. אשכרה לא חסר לך סידן?... איך?!?!?... את הבן אדם הראשון ששמעתי שהפסיק לצרוך חלב...

Rose131

New member
הייתי אצל הרבה מומחים לאחרונה, אל תדאגי.

אף אחד מהם לא אמר לי שבשר זה בריא. הם אמרו מה שאת אומרת- שזה רגיל, שכולם עושים את זה, שזה עדיף מבחינת נוחות.. אבל היי, ממתי רגיל זה טוב? ממתי נורמליות זה תירוץ? ממתי נוחות שווה לרצח? אני לא שותה שוקו גם ככה, אני שותה צ'יקו. אבל זו לא הנקודה. אני שותה אותו עם חלב סויה. אני אוכלת דגנים עם חלב סויה. יש מספיק ויותר סידן בחלב סויה, מעדני סויה, וגם בעוד המון ירקות. אני דווקא שמעתי על יותר. ועזבי את העובדה שאבא שלי גם אלרגי לחלב. תגידי, אם יש אנשים שאלרגים לחלב, למה שזה יהיה לא אפשרי להפסיק לצרוך אותו?

ShAhArnavonXD

New member
אהה וואלה

לא חשבתי על החלב סויה..(
) ממתי אמרתי שאכילת בשר זה נוח ושזה מה שכולם עושים? זה כמו שאני יגיד שהרבה אנשים אוכלים רק צמחים... יש גם את אלה וגם את אלה..עשית הכללה..יש גם הרבה אנשים צמחונים\טבעונים. אכילת בשר זה בריא וזה טעים. שלא יגידו שאכילת בשר מזיקה-כי זה לא נכון. בואי לא נגזים..זה לא שאני אוכלת סטייק כל יום.. לא. סטייק אני אוכלת פעם ב.. ובבשר אדום אני בכלל לא נוגעת. האנשים שנעשים חולים זה לא בגלל הבשר-זה בגלל הכמויות שהם אוכלים. שימי
לאחוז האנשים שנעשים חולי לב וכל אלה..בגלל סיגריות,כמויות אדירות של אלכוהול,וכן-גם מנות יתר של בשר.

ה צ פ ע

New member
נראה שצריך כאן...

מגע ערפדי-גברי לפורום, להרגיע מעט ת'רוחות הסוהרות של המשתתפות כאן, אה?!;)

הממ אני גם צימחונית, אבל מתקנת כמה טעויות שלך

דבר ראשון זה דיי ההפך, בשר הוא יותר מלא קלוריות וסיבים ועל כן שובעים ממנו יותר מהר מאשר מבשר. את יכולה לאכול קערה ענקית של סלט ולהתפוצץ, אבל תוך שעה ככה תהיי שוב רעבה, מנת בשר קטנה לעומת זאת תשביע אותך לאורך זמן. (אבל ברור שיש עוד מלא דברים חוץ מסלט שאפשר לאכול, סתם דוגמה). ויש שני סוגים של כולסטרול. כולסטרול טוב וכולסטרול רע. הגוף זקוק לכמות מסויימת מהכולסטרול הטוב ועל כן לא נכון להגיד שלא צריך ממנו בכלל. (למדנו על זה בביולוגיה בכיתה ט', לא זוכרת הכי טוב את הפרטים, אבל אני בטוחה בזה ב100%)

Rose131

New member
לאורך זמן?

דיברתי על זה עם התזונאי שלי, האמת. על כמויות. והוא הביא בדיוק את ההסבר של הערכים התזונתיים.. מישוה כבר אמר לי פעם על כולסטרול טוב. אבל חיפשתי באינטרנט לא מזמן ולא מצאתי כלום על זה

באמת? מוזר. 0.0

הדבר שאנשים שאני מכירה הכי מתלוננים עליו במעבר לצימחונות זה שכשהם לא אוכלים בשר הם פשוט נשארים רעבים/נעשים רעבים תוך זמן קצר. הממ אני זוכרת שזה קיים ושהגוף זקוק לו למשהו, אם אני לא טועה משהו שקשור להפיכת שומנים לאנרגיה, פשוט לא חשבתי/נגעתי בחומר הזה כבר 3 שנים אז אני ממש ממש לא זוכרת. :X

DemianBlack

New member
תחפשי מידע על HDL ועל LDL

אן בשמם המדויק: HDL: High-density lipoprotein המוכר בתור כלוסטרול "טוב" ו LDL: Low-density lipoprotein המוכר בתור כולסטרול "רע" התפקיד של הHDL בצורה פשוט להסברה הוא לעבוד בכלי הדם ולנקות (לאסוף) את העקבות שהשאיר אחריו ה LDL כלומר הLDL כשהוא עובר בכלי הדם משאיר אחריו חלק מהתוצרים שהוא נושא עליו (וזה מה שגורם להיצרות (מהמילה צר) של כלי דם...ואז גורם להתקפי לב...ואי ספיקה וכו' וכו'...) וה HDL בעצם סופח אליו חלק מהדברים כשהוא עובר בכלי הדם...

Rose131

New member
אז בקיצור,

צריכים את הכולסטרול הטוב רק בגלל הכולסטרול הרע?

DemianBlack

New member
לא רק בשביל הכולסטרול הרע....אבל התפקיד

המרכזי הוא בשביל לבלום את הLDL כן....

לא ממש נכון

HDL וLDL הם נשאים של שומן בדם, כאשר LDL מכיל כמות גבוהה של כולסטרול וHDL מכיל יחסית הרבה חלבון. חוץ מזה, HDL הוא החלקיק שמוביל באופן עיקרי את השומן לתאים (נראה לי שאלו היו התאים) וע"י כך מפנה אותו מכלי הדם ומונע שקיעת שומן בהם. בכל אופן, הגוף צריך את שניהם באיזון בשביל לתפקד. וערפדים צריכים אותם באיזון שלא להשמין. LOL

חלב זה לא בריא

לפי התיאוריות האחרונות. היה איזה רופא שכתב ספר "שוטה החלב" אבל תנובה קנו והשמידו את כל העותקים. מבחינה טכנית קשה לי להסכים עם לא לאכול כלום, כי מבחינתי לאכול צמחים זה כמו לאכול חיות - פגיעה ביצורים חיים. העניין לדעתי, שיש בו בעיה הוא הסבל הרב שהחיות עוברות במהלך חייהן. מתעללים בהן, רומסים אותן ואז גם שוחטים אותן. כן, זו בעיה. זה קצת מוטעה לומר שבשר זה לא בריא. בשר הוא כן דבר נחוץ, כל עוד הוא בשר רזה. יש בזה יותר מB12, אלא גם פקטורים אחרים שקשורים לחלבון "מלא". הבעיה היא כמובן כמויות העודף של בשר שבני אדם אוכלים בארצות המפותחות. הכמות המומלצת של חלבון ליום היא 0.8 לערך ג' לק"ג. רובנו אוכלים יותר. יש ויכוח רב שנים בין צמחונות לאכילת בשר, ואני חושבת שהעניין של מה יותר טוב הוא די אינדווידואלי. יש אנשים שיכולים בלי בשר, ויש שלא. אני לא בטוחה שתמיד יש קשר בין אהבת חיות ואדם טוב בין השניים.

למעלה