תשובה.
א. מתי התעצבנתי? ב. כן, הפסקתי עם חלב. החלב לוחץ על העטינים של הפרה בגלל ההורמונים שאנחנו מזריקים לה ובגלל ה'השבחה' שעשינו לה. וכמובן, בגלל שאין לה את העגל שינוק ממנה, כי אנחנו לוקחים אותו. ג. יש לך מושג כמה זבל את מכניסה לגוף ע"י צריכת בשר? בואי נשכח לרגע מכל האנטיביוטיקות והתרופות שהוזרקו לבקר וע"י כך נכנסות למערכת שלך. כולסטרול- נראה לך שזה משהו טבעי שצריך להיות לאדם? יש סיבה שכשמישהו בסכנה לחטוף התקף לב אומרים לו לצמצם או להפסיק את צריכת הבשר שלו. זה לא בריא. מעכל את זה טוב מאוד? העניין הוא, שכשאת אוכלת מזון טבעוני- המזון מלא בויטמינים וחלבונים החיוניים לגוף, וכך את מתמלאת מהר. לעומת זאת, בבשר יש כ"כ הרבה זבל שהגוף זורק, כך שתחושת השובע באה לאחר יותר מסה של אוכל, כי הגוף מנצל פחות מן המסה בשביל מה שהוא צריך. "הבשר עשיר בחלבון,ובויטמינים שונים, כמו B12." הדבר היחיד שאי אפשר להשיג בתזונה טבעונית, זה B12. חלבון מלא אנחנו משיגים משילוב של קטניות ודגנים. ויטמינים? תאמיני לא שלא חסרים בירקות. B-12 זה עניין של היגיינה ומודרניזציה ויש תיאוריה שלמה בנושא, אם תתענייני אפרט יותר. כנראה שהתפריט המדוייק והמסודר שלך לא היה כ"כ מאוזן ונכון, כי לא חסרים צמחונים שחיים נהדר שנים רבות מבלי להתאשפז. כדאי שתחליפי תזונאי. לידה זה כואב והריון זה כואב. זו עובדה. יודעת מה? גם אם זה לא היה כואב פיזית. את חושבת שנפשית, זה לא קשה לפרה לאבד כ"כ הרבה עגלים? מצטערת לספר לך, אבל לקיחת הזכות לחיות של יצור חי ותמים שלא עשה לך כלום, זה לא מוסרי. רצח או לא, לדעתך, זה לקיחת חיים ללא כל סיבה מוצדקת. וזה לא מוסרי. אני יודעת שלא אמרת לי לאכול בשר. אבל הדעה שלך מבוססת על עובדות מעוותות שהחברה מחדירה לנו במשך שנים, והגיע הזמן שתרימי את הראש. את אומרת שאני מעוצבנת או משהו בסגנון, אבל אני ממש לא. אני רק מנסה להעביר לך כמה עובדות כדי שתוכלי לעשות את ההחלטה שלך באופן קצת יותר חכם, אכפתי, אמפתי ומוסרי.