ערב צום ט' באב...

ערב צום ט' באב...

בתשעה באב מציינים את חורבן שני הבתים...בית המקדש הראשון נכבש על ידי נבוכנאצר...והבית השני נכבש על ידי טיטוס הרומאי..בית ראשון נחרב בגלל..גילוי עריות, עבודה זרה , ושפיכות דמים. בית שני נחרב בגלל..ש נ א ת ח י נ ם.... אחת מתוך האגדות שמספרת על חורבן בית שני הוא הסיפור על קמצא ובר קמצא...ובקיצור.... איש אחד הכין סעודה, ביקש מהמשרת שלו שיביא לו את חברו הטוב קמצא...הלך המשרת ובטעות הזמין את בר קמצא..כאשר כולם סועדים,,נהנים ...מבחין בעל הסעודה את בר קמצא בין אורחיו..וככה אשכרה בלי בושה אומר לו: מה אתה עושה פה? אתה הרי שונא אותי..יאללה תסתלק מפה..בר קמצא לא יודע מה לעשות מהפדיחה שנפלה עליו..בא ככה בשקט לבעל הסעודה ואומר לו" ראבק..אח שלי...פדיחה..לא נעים...אני ישלם לך על הארוחה שאכלתי ונסגור עניין...רק על תעשה לי פדיחה על יד החבר'ה ..האיש לא מתרצה..בר קמצא מהפדיחה כבר מציע לו לשלם עבור כל הסעודה של כל המוזמים..האיש מתעקש תופס אותו בצאוור וזורק אותו מחוץ לסעודה...עכשיו מה הרגיז אותו הכי..זה שישבו שם שאר החבר'ה ואף אחד לא התערב..יענו הפדיחה שנעשתה מקובלת עליהם...אם כך העניין אמר לעצמו אני יראה להם מה זה...הלך לקיסר הרומאי ואמר לו: היהודים מרדו בך....והממשך העצוב והעגום ידוע... תחשבו כמה תרחישים כאלו ,דומים, וגרועים יותר קורים בינינו לבין עצמנו...האם אנו מביאים עלינו את החורבן הבא?????

כיום 9 באב שונה מהעבר

כיום הקטע החברתי לאין המדינה שלנו זורמת יותר בכותרות ואנשים יותר מודעים להרס הבית השלישי בגלל מחלוקת בין האנשים ויש כוונות לשפר עובדה הסיוע ההדדי , העמותות חושבת שהשנים האחרונות ההבדלים בין היכולות הכלכליות משתנה ושוב חוזרים למצב של הגבירים ועניים שבעיירה צריך לשמור על הבית השלישי משנאת חיים ולנסות לאמץ את הכלל ואהבת לרעך כמוך

ben 911

New member
אי אפשר לאחל חג שמח בערב כזה..../images/Emo4.gif

מצטער..
נקוה שנעבור את ה"חג" הזה בשלום..

זה לא חג זה יום אבל ותחינה

והכוונה ליום אבל וצום ותפילה זה תקופת אבלות שמתחילה מ יז בתמוז ומסתיימת בט באב ביום נפילת בית המקדש זה השיא של ההרס והחורבן לעם כולו והיו המון חוויות קשות שחלו ביום הזה במשך הדורות

בן,אתה צודק. אי אפשר "שמח"אבל חג,כן

אבל תשעה באב הוא בהחלט מועד.מועד וחג הן מילים נרדפות.ולכן תשעה באב הוא בהחלט חג,כלומר מועד, אם כי לא שמח.אבל חז"ל קבעו,שבבוא היום ייהפך יגון לשמחה,ואבל ליום טוב.המקור הלשוני למילה חג, הוא הקורבן שהיו מקריבים בבית המקדש בימי המועד,הקורבן הזה נקרא קורבן חגיגה.

וואלה? אף אחד? שיו, נעשיתי סנילי

ראיתי מהרהורי ליבי שבן איזכר,אבל ככה זה עם הסניליות,לפעמים זוכרים מה שלא קרה ולפעמים שוכחים מה שכן קרה.

emmy5

New member
אצלכם תמיד שמח ,ולמה שלא יהיה?

צמים , דווקה שיהיה לנו שמח . לא מחפשת חבר , אבל תמיד אני חוזרת לקרוא את הכתוב .. אתם פורום מעניין ונחמדים . נעים להכיר אותכן ..

maxima

New member
אממי??...../images/Emo24.gif..גם את מענינת ונחמדה...ואני

שמחה לראותך איתנו

emmy5

New member
מקסימה, גם אני אוהבת אותך ..מחפשת מקום שקט

ואני אוכל לזוז בקלות , לנשום אויר צח עם אנשים חמודים. מקסימה

לדעתי,אם מפחיתים מגילה של אמי

את הגיל של קליאו מקבלים21זה אומר שיש לנו כאן שתי בנות 21,איזה כייף.ידעתי שזה המקום הראוי לי

emmy5

New member
מישכיני אני כל הזמן 20...מה תוריד ,איך ...

אני 20..+++++++++

רבאק איזו טעות פרוידיאנית

משום מה היה נדמה לי שבכרטיסך קליאו,כתוב שגילך הוא 80,הלכתי לבדוק שוב וכתוב 0 ואני יוצא מכאן ואפילו לא חצי תאוותי בידי

"מקום שקט"

מממ, סבתו של שכני הפולני נהגה לומר, "שקט, רק בקבר" סתאאאם אמי,פה זה המקום הכי שקט שיש ביקום

emmy5

New member
הכל יחסי... חפשתי צומת לב ,מצאתי...../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

רוב הבחורות הן צעירות גרושות או אלמנות .. אני בת 101 ..גיל מקסים,לא מחפשת כלום ,רק בידור .. מצאתי לי דווקא ביום זה ..

emmy5

New member
נסיכת הכוכב ,אמרתי שכאן קצת יותר שמח ,אז

גם אני כאן ... נסיכת הכוכב תמיד טוב לפגוש פנים מוכרים ,וירטואלים או לא..

למעלה