ערב צום ט' באב...

ואחד הרבנים אומר על כך:

שהרי פרשת "ויגש" נאמרת ביום זה.... הפרשה עוסקת במפגש שבין יוסף לאחיו, ככתוב בפרשה "ויפול יוסף על צאוורי בנימין אחיו ויבך,ובנימין בכה על צאוורו" כשנפגשו השבטים אחרי פרידה ממושכת הם חזו וחשו על בשרם שהפירוד היה תוצאה של שנאת חינם ביניהם..ששנאה זו לכשעצמה עלולה להחריב את בית המקדש..והתיקון לזה הוא על ידי אהבת חינם...דהיינו.."להיות מיצר בצרתו של השני..יותר מאשר בצרתו שלו,ולשמוח בשמחתו של אחר יותר מאשר בשלו" לכן בכו יוסף ובנימין כל אחד על חורבן אחיו..ללמד לדורות הבאים את ההרס שבשנאת חינם..ואת כוחה של אהבת חינם לתקן ולהביא לגאולה השלימה...[מישכני אתה יכול לקחת פרשנות זו בהמשך לשיחתנו.] כוחה של אהבה אף לבנות את בית המקדש מחדש....אז מי אני שאתווכח?

לא....זו דרכי לציין את היום...אם לא צמה

לפחות לקרוא כמה פרשניות ...יש לי היום הרבה זמן לכך.....ואתה יודע שאנחנו לא כאלה...מה כל הזמן רק דאחקות???

חס וחסה לא כל הזמן, הרבה יותר

אנחנו לא חאטיארים? נו, נער הייתי גם זקנתי. ולפתע את מעיין הנעורים מצאתי ממנו אלגום לרוויה ולבקרני היא תבוא עירום וערייה חיש הבנתי וגם ידעתי

בוקר טוב לך מישכיני...מה שלומך?

הרי למדת בתקופת חברותך הקצרה שאני נוהגת לעשות אינטרפטציות וניסוחים משלי ...למדתי זאת...כששמשתי כמורה מחליפה בבית ספר ..כן....בעבר כשעבדתי בבית חולים במשמרות בבקרים שמשתי כמורה מחליפה...אחת הדרכים שלי להעביר שיעורי תנ"ך הייתה בלפשט את המקראה על ידי ניסוחים יותר עכשוויים...ודרך נוספת שבהמשך צברה תאוצה...דרך המחזה [בקמץ] ועל התאוצה אספר בהזדמנות אחרת...

כן...חמוד קמץ על ה....ז

יען כי בעוונותי הרבים אינני יודעת לנקד במחשב....ואל תנסה ללמד אותי....לא יילך...החברים כבר התרגלו למשל שאני מכנה את נכדי בשמו ..איתי בקמץ...

ben 911

New member
מאירועי תשעה באב..../images/Emo4.gif

אזרח נשך שוטר בגבעת שמואל... לא אתפלא אם לשוטר קוראים במקרה.. שמואל. גם לא אתפלא אם הוא נשכותו היכן שאני חושב.

ומי קבע שרק לזקנות אין שיניים

אני מכירה מספר אנשים שיש להם שן כן...שן לא....ושן למה לא.....העיקר התסרוקת....והמלבורו ביד....והאולסטאר ברגליים....

מילים לשיר תפילה מדהים:"אנא בכוח"

אנא בכוח -------------- ביצוע: עובדיה חממה מילים: מן התפילה לחן: עובדיה חממה אנא, אנא בכח, גדולת ימינך, תתיר צרורה קבל רינת, עמך שגבנו, טהרנו, טהרנו נורא אנא בכח גדולת ימינך, תתיר צרורה קבל רינת עמך שגבנו, טהרנו נורא נא גיבור דורשי יחודך, בבת שמרם ברכם טהרם, רחמי צדקתך תמיד גמלם, חסין קדוש חסין קדוש ברב טובך, נהל עדתֶך יחיד גאה לעמך פנה, זוכרי קדושתך שועתנו קבל ושמע צעקתנו, יודע תעלומות אנא, אנא בכח, גדולת ימינך, תתיר צרורה קבל רינת עמך שגבנו, טהרנו, טהרנו נורא שועתנו קבל ושמע צעקתנו, יודע תעלומות אנא, אנא בכח, גדולת ימינך, תתיר צרורה לא מוצאת את השיר עם המנגינה וחבל......עכשיו הוא להיט בהרקדות.

אכן הביצוע של עובדיה חממה מרטיט

זהו שיר קבלי שימו לב לאותיות בראשי המילים קבל רינת עמך שגבנו טהרנו נורא

גאיה ק

New member
לעונג צרוף לי

להביא את הפיוט. אנא בכח אנא בכח הוא פיוט הנאמר בתפילת שחרית לאחר פרשת הקורבנות, ובכמה קהילות גם בתפילת קבלת שבת לפני תפילת ערבית של שבת. מוצא הפיוט בחוגי המיסטיקנים של ימי הביניים. הם תלו את כתיבתו בתנא רבי נחוניה בן הקנה. הפיוט הוא למעשה תפילה המורכבת משבע שורות שכל אחת מהן מכילה שש מילים. לפי המסורת הקבלית, מרכיבים ראשי התיבות של מילים אלה (אב"ג ית"צ, קר"ע שט"ן ...) את השם בן מ"ב אותיות - אחד משמותיו של אלוהים, כפי שהם נזכרים במסכת קידושין בתלמוד הבבלי. משום ששם האל נזכר בפיוט, מוסיפים בסופו את המשפט: "ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד", כמו במקומות אחרים בהם נזכר שם האל - קריאת שמע וסדר עבודת הכהן הגדול ביום הכיפורים. מאותה סיבה, יש הנוהגים לעמוד בעת אמירת הפיוט (אם כי לא הכול מקפידים על כך).

גאיה יקרה........תודה תודה ../images/Emo24.gif

מתענגת מהאזנה בפול ווליום מהפיוט הזה [וכמובן נשמר במועדפים]. משגעעעעעעעעעעע.

גאיה ק

New member
עדיף

לשמור את האתר של עובדיה במועדפים כי באתר ששמרת השירים לא נשמרים לאורך זמן. אופציה נוספת במצגת.

בדרך כלל אני נכנס לפורום כשאני בעבודה

שם אין לי רמקולים,ולשמוע מוזיקה דרך מחשב, זה כמו לנסוע בכביש שנסלל במקסיקו לפני 100 שנה.היום אני מציץ מהבית אז זכיתי לשמוע לשמוע בעודי כותב.אז יישר כוח גאיה. אכן כפי שאמרת הפיוט של אנא בכוח מושר בין השאר לפני קבלת שבת. עדיין מצטלצלת באוזניי שירתם של 500 נערים בערבי שבתות.

למעלה