ערב צום ט' באב...

זכרתי אמנם אבל את חושבת שאני יודעת לכתוב

כל כך יפה ? כתב את זה חגי ידידי. זה יפה מאוד מה שכתבת על שלא ערבתם את הילדים , לדעתי זאת התעלות ודוגמא טובה לילדים לחיות בשלום ולא לחפש סיבות למלחמות.

ציפור....אם כך יפה כתב

ידידך וכשרוני להעביר שיעור. במשפחת בעלי המנוח נוהגים בכל אירוע משפחתי להעביר שיעור מהכתובים עם מוסר השכל. בנוסף...למען האיחוד המשפחתי [מעין צוואה של חמותי המנוחה ]הם נוהגים כל שבת לשבת בחברותא +שיעור כזה וכיבוד וכמובן בכל ראש חודש. צום קל לצמים

מנהג נהדר

לקבוע עיתים "לתורה" ולאו דווקא תורת משה,אלא כל דבר שמעשיר את הידע שלנוותוצאת הלוואי שלו היא העשרת הנשמה הוא מנהג מבורך.אז, תבוא הברכה על משפחתו של בעלך המנוח.

משכיני....תודה על הברכה

כשמזדמן לי בעיקר באירועים משפחתיים אני מקשיבה .אם הנשים בחבורה לא מלחששות
.

הביטי בהן במבט../images/Emo46.gif

ותעשי להן כך שששש.אם זה לא יעזור,תגידי להן: דחיל ראבקון,סתמו ת'פה.סתאאאאם

אבל.......מסקרן אותי

לשמוע מה חדש.מי עם מי?והן סקרניות לשמוע מה חדש אצלי? מה עם עם הריקודים שלי?יש חתן?
. נשים...נשים.נשים.

נשים נשים

חצי חיוך על כוס קפה, מגבעת קש נשים, נשים פגישה באמצע יום יפה אני ניגש נשים, נשים כאן מתפתחת איך לומר שיחה קלה נשים ,נשים חולפות ארבע דקות וכבר אני שלה נשים, נשים, נשים, נשים "בבקשה תהיה מתוק,תתן לי טרמפ זה לא רחוק" נשים, נשים "תגיש לי מים, תן לי אש, תלך עכשיו תבוא בשש" נשים, נשים "אני רוצה צמידי ענבר ולצאוור אותו דבר" "אני רוצה כלבלב צמוד ואני רוצה" ואני אבוד! בשמלתן המטטאה את הרצפה נשים, נשים בבגד ים שהוא בגודל מניפה נשים, נשים הן חלשות ונואשות ואבודות נשים, נשים ומפילות אותי בכל המלכודות נשים, נשים, נשים, נשים הן תופפות פה בקלילות, הן אלופות הרכילות נשים, נשים הן עטופות באצילות, הן מסתבכות פה ביעילות נשים, נשים הן מסנדל ועד תלתל ומסנתר עד אגודל נשים, נשים הן משמידות אותי אך הן תמיד עושות את זה בחן ...הלו זורבבלה את זוכרת כמו שקבענו להערב בשעה תשע? מותק?.. יש רגילות ויש רעות ויש טובות נשים נשים הן רשומות אצלי בספר הכתובות נשים, נשים הן ערוכות אצלי לפי הא'-ב' נשים, נשים לכל אחת מהן יש משהו לתת נשים, נשים, נשים, נשים בכל שנה אני מחליט שאין לעסק שום תכלית אני מחליט להתנזר וזה עוזר, וזה עוזר עד שפתאום היא מופיעה והיא כזאת יפהיפיה והיא זבת חלב ודבש ומחדש ומחדש חצי חיוך על כוס קפה, מגבעת קש, אני ניגש, שיחה קלה אני שלה נשים, נשים, נשים, נשים

משיכיני.....צריך לציין-בביצוע יוסי בנאי הגדול

ובגירסה עברית-נעמי שמר. ותודה על שיר מקסים.

הייתי מוסיף ש....

בדיוק כמו שהסברת בסיפא,שלפעמים השנאה נובעת מתיקייה ולכן השנאה היא "חינם"כלומר שנאתנו לא נובעת מהאובייקט-זולת- אלא ממשהו פנימי הטמון בנו.בדיוק כך "אהבת חינם", אנו אוהבים,או צריכים לאהוב(וזו הכוונה בביטוי הזה) לא משום שהאובייקט ראוי לאהבה,אדרבא, לפעמים הוא דווקא ראוי לשנאה או לבוז, אלא משום שכך ראוי לעשות. אלא מאי,זו כבר מעלתו של הצדיק וצדיקים פסו מן הארץ.

PINOKY1

New member
מישכיני, לא הבנתי אותך,

בנוגע למשפט - משום שכך ראוי לעשות- מה הכוונה לאהוב כי כך ראוי? ראוי למי ולמה? אה...ובוקר טוב לך ולכולם

פינוקי

מורי ורבי זצ"ל, פרופסור ישעיהו לייבוביץ,הגדיר את ההבדל בין צורך לערך, בצורה הבאה. צורך הוא דבר שאנו זקוקים לו. כלומר אנו עושים מעשה משום שנפשנו, רוחנו, גופנו זקוקים לכך,ערך לעומת זאת,הוא מעשה הנעשה משום שכך ראוי לעשות,כלומר חשיבותו(ערכו)של המעשה טמונה לא בתועלת המופקת מכך,אלא במעשה עצמו, "באידיאליות"* הטמונה בו. *אידיאליות במובנה הפילוסופי.

אהבת חינם- אני הבנתי אחרת את דבריי

חגי. וזאת גם דעתי שלי : אין עלינו לאהוב מפני שצריך לאהוב .. אלא לחפש בכל אדם את הסיבה שבזכותה נוכל לאהוב אותו ולהתרכז בה, בכל אדם גם החשוך ביותר נוכל למצוא נקודת אור.. לכן כשנמצא את הנקודה הזאת האהבה לא תהיה חינם אלא מתוך סיבה. אני חושבת שההסבר הזה מעלה אותנו וביחד איתנו מעלה גם את שאר בני האדם (שהרי נמצא בהם את הנקודות החיוביות) ההסבר שלך ,מישכיני, מעלה אותנו (את האוהב) לדרגת צדיקים בלי קשר לנאהב.

חינם

הדגש הוא עלחינם.והכוונה היא,אם אנו אוהבים מישהו משום שישנה סיבה לאהבתנו,אזי אין זה חינם המקור הוא על שנאת חינם חרב הבית ועל אהבת חינם הוא עתיד להיגאל. כלומר,כאשר עם ישראל יגיע למדרגה ערכית שבה אוהבים כי כך ראוי ולא משום שכך רצוי,אזי ייבנה בית המקדש.

PINOKY1

New member
אה...הבנתי, כלומר אהבה שלא תלויה בדבר,

לאהוב בלי למה, ובלי בזכות, ולא למרות ולא בגלל, אלא לאהוב לשם האהבה עצמה.וגם בגלל שאהבה היא ערך נעלה בפני עצמו, יפה, לומדת ממך מישכיני, תודה על ההסבר.

גם אני שמתי את הדגש על חינם

וטענתי שאין עלינו לאהוב אהבת חינם מפני שאז אנחנו הופכים לצדיקים .. אלא דרגה יותר גבוהה היא לחפש בכל הכוח את התכונות החיוביות אצל האדם השני ולאהוב אותו בזכותן וכך גם אנחנו צדיקים וגם מוצאים מידת צדיקות אצל כל אדם אחר . אני שלא מצוייה בכתובים בפרושים ובדברי חז"ל כותבת מתוך הפילוסופיה האישית שלי חגי שמשכיל יותר ממני בנ"ל הסביר אף הוא את הנקודה הזאת באומרו שהמושג "אהבת חינם" איננו מדוייק ומי שרוצה להבין יותר את דעתו שיקרא שוב את דבריו. מישכיני הבנתי את הנקודה שלך והסברתי את שלי אני חושבת שהדיעות שלנו יכולות להשמר כאן זו לצד זו בכבוד הדדי.

למעלה