ערב טוב !

הרב סגל

New member
בבקשה

ברור שלדתיים לא מותר הכל , אבל ברצוני שנזכור שלא כל מה ש"דתי" אמר - זו "תורה למשה מסיני" ... מי שמחפש את האמת - בבקשה יחפש אותה בספר , ולא בהכרח שכל מה שרב פלוני אומר מחייב את הקב"ה . יום טוב לך !

הרב סגל

New member
שבוע טוב לך !

תראה , לא הגבתי לא לגופו של עניין ולא לגופו של אדם , כל מה שרציתי לומר : כאשר שואלים אותי , איך "דתי" או איך "רב" עשה אומר כך וכך ?! היתכן ?! אני עונה : גם דתי ורב יכולים ו"מותר להם" לפעמים לטעות או להיכשל , הרי גם להם יש יצר הרע ... אם הינך מחפש את האמת חפש אותה בספר ובפרט בתורת החסידות , יש שם תשובות לתהיות ולקשיים של העולם הזה . מקוה שיש הסכמה . שבוע טוב !

אז לא הבנת אותי

ואני אסביר לאט.... כתבת שיהודי דתי ואפילו רב, יכול לטעות. ולכן אתה שולח אותנו ל"ספרים" ועל זה עניתי לך, שאותם רבנים, שאתה ברוב טובך מודה שיכולים הם לטעות. כתבו והדפיסו בספרים את הטעותים שלהם!!! אז מה אתה מביא ראיה מהספרים????!1

גל נעים

New member
שאלה לרב סגל

האם לדעתך ישנם תכנים הלכתיים שנחקקו עקב דיעות חברתיות דאז, כשלעצם מטרת ההלכה בטעם בטל בימינו ודורש עדכון?

avidadon

New member
תתחדשי על החתימה!

מה ראית לנכון לצטט דווקא את נתן יונתן?

10X דדון מה נשמע? פשוט זה משפט

משיר מאד יפה. ולכן החלטתי להחליף את החתימה שלי.

דער משכיל תודה רבה. תיקון

טעות תתחדשי.
(היית בטיש לפני שבועיים?

תודה על התיקון

טיש לפני שבועיים ? הלוואי יכולתי להיות שם ולהנות בצוותא חדא לא ידעת שאני גר מעבר לים ?

הרב סגל

New member
../images/Emo51.gif

ברשותך , לא כדאי להכליל , שוב תודה ושבוע טוב ומבורך לך ולכל חברי הפורום !

הרב סגל

New member
לגל >>>>>>>>>>>>>

מה שרק יכלו לעדכן - עדכנו ... למשל מנהג ישראל היה לנסוע על בעלי חיים , ובשנים האחרונות עידכנו לנסוע על מכוניות , עד לא מזמן אני זוכר שנהגתי למלאות את הנפט לתנור הפתיליה , כיום המנהג הוא מזגן , אך אם מדובר על אפר פרה אדומה , לדוגמה , שבה מטהרים את הטמאים בטומאת מת בזמן שיש בית מקדש , ברור שגם בבית המקדש השלישי כך יהיה , ואין מקום לעידכונים , כיוון שמעולם זה לא היה דבר מובן בשכל , ולא הייתה שום תקופה שזה "התאים" לרוח הזמן... זה מהמצוות שתמיד היו לא מובנות , ושלמה המלך החכם מכל אדם , אמר "פליאה נשגמה ממני - לא אוכל לה" כלומר שאינו יכול להכיל בשכל את המצווה , והיא "חוק" "חוקה חקקתי וגזרה גזרתי , ואין לך רשות להרהר אחריה" - אומר הקב"ה , ואלו המצוות שאומות העולם מונין (=תוקפים) את ישראל ואומרים להם : מה טעם במצווה זו ??! אך אנו אומרים " אילו נצטוינו לחטוב עצים , היינו חוטבים , כיון שבקיום המצווה אנו "בצוותא" עם מצווה המצווה שהוא הקב"ה , וזה הטוב הגדול ביותר יותר מהשכר = שכר מצווה - מצווה . שבוע טוב ! ואגב יש עוגת גבינה ??

לא נכון!!!!!!!!!!!!!!!

הרמב"ם אומר שכל מטרת הקרבנות היא בגלל שבזמנם היתה מאוד מושרשת קרבנות לאלילים אז היו חייבים לתת אפשרות להקריב קרבן לאלהים, האם בבית המקדש השלישי יבוטלו הקרבנות מכיון שבימינו זה לא מנהג מקובל?

כופר עם שטריימל

איפה כתב זה הרמב"ם ???? יש 4 טעמים לקרבנות בראשונים תעיין , ותהנה

הרב סגל

New member
שבוע טוב שטריימל !

לא זכור לי כזה רמב"ם , והקרבנות כתובים במפורש בתורה , כיוון שהתורה לא תהיה מוחלפת ואת כל מצוות התורה יש לקיים כ"חוקים" - גם מה שמבינים אינו מתבסס על ההבנה אלא על אמונה וקיום מצוות השם , ואילו ההבנה היא רק להוסיף כוונה למצווה = על כן בכל מקרה הקרבנות יהיו. אני מקוה שאנחנו בסדר , אני אגב מסכים עם מה שכתבת לי "בא נדבר כמו צברים" מאחל לך שבוע טוב ובשורות טובות !

שלום עליכם הרב סגל שליט"א

ותסלח לי על האריכות, ואין זאת אלא משום כבוד האורח. א. יפה מצידך שנכנסת לאחל לנו ברכה והצלחה בכל אשר נפנה, ואני אומר זאת ללא טיפת ציניות, נכון שבינינו וואן קיינער ארעט נישט, קאנסטע מודה זיין שהמטרה הסופית היא קירוב לבבות או בצורה מדוייקת יותר בלשון חז"ל לקרב את לב ישראל לאבינו שבשמים. אבל בימים טרופים אלו גם זה משהו. ומחשבה רעה אין הקדוש ברוך הוא מצרפה למעשה. וכל הכבוד לך על המתינות, נועם ההליכות, וסבר הפנים היפות (שלא לדבר על שפע הברכות מפי רב רשמי בישראל) שאין מה לזלזל בהם, שאכן אופייניות לחב"ד בהדרכת האדמו"ר מליובאוויטש ז"ל. (מקווה שלא פגעתי באמירה "זכרונו לברכה", אישית מאוד אהבתי את דמותו הססגונית ומתינותו של הרבי מליובאוויטש ז"ל, למרות התפרצות אחת שאינה מוכרת כמעט, שמתועדת באחד הגליונות של שיחות הקודש לפני הצינזור, שיצא לי לקרוא במו עיני מעל גבי חלון הזכוכית בשטיבעל המרכזי בשיכון חב"ד בירושלים. בה הוא םתבטא כלפי הרב שך דמות קנאית וקיצונית בפני עצמה, לאחר פרשיית הקיבוצים והשפנים המפורסמת באמירה: "ער איז א זייפער א פרסער און א פאפר" בציטוט מדויק, ו"בתרגום חופשי" כמו שאומרים בחב"ד: הוא שיכור, זולל וסובא, ואוהב לישון/לחרופ. מין קללה רוסית הנאמרת באידיש בעידנא דריתחא כשלא מדובר בתדגילים לאנשים מבחוץ שלא מאנ"ש, כשכמובן באידיש זה נשמע הרבה יותר טוב) ב. נכנסתי להגיב עקב ציטוט שהזכרת, אם זכרוני אינו מטעיני מהתקופה שאף אני הייתי בה רב, (עד היום אני רב עם אחרים פעמים רבות מדי מכפי רצוני, יסלחו לי על כך האלוהימים אם הם קיימים) הציטוט הנכון המדובר הינו הפסוק "אמרתי אחכמה והיא רחוקה ממני" ששלמה המלך חקר וניסה למצוא את סוד חוקה חקקתי שבפרה אדומה ולא הצליח לעמוד על טיבה, ורציתי ברשותך לצטט כמה פסוקים מהפרק המדובר למען יובן ההקשר של הפסוק טוב יותר: "את הכל ראיתי בימי הבלי, יש צדיק אובד בצדקו ויש רשע מאריך ברעתו. אל תהי צדיק הרבה ואל תתחכם יותר למה תשומם. אל תרשע הרבה ואל תהי סכל למה תמות בלא עיתך. טוב אשר תאחוז בזה וגם מזה אל תנח את ידך כי ירא אלוהים יצא את כולם ... כל זֹה ניסיתי בחכמה אמרתי אחכמה והיא רחוקה ממני רחוק מה שהיה ועמוק עמוק מי ימצאנו" (קהלת ז טו-כד) אני הקטן, כנראה גם כתוצאה מהחינוך החרדי וגירסא דינקותא שספגתי, דווקא לא מסכים עם קהלת, והגישה הקיצונית שלי אומרת הכל או לא כלום. ובכלל הטענות מסוג כל הרבנים גנבים, למה החרדים לא הולכים לצבא, למה ההלכה לא מתקדמת עם הזמן, לא ממש עושים לי את זה. כי אם סיפור מעמד הר סיני הינו אגדה אורבנית כאגדת האלוהים שבא על הבתולה והוליד את ישו, או כאגדת ההר שבא אל מוחמד (כשגם זה לפי הסיפור ארע לעיני אלפים משתאים) אז הכל הבל הבלים הכל הבל, ואכן לטעמי התורה כולה היא כתיבה אנושית יפהפייה אךהא ותו לא. ואם אלוהים נתן בהר סיני את התורה שבכתב ושבע"פ וזהו דבר האלוהים כםי שבא לידי ביטוי בדברי נביאיו (או משיחיו בשבילך) אז זאת הדיעה הנכונה, וכל השאלות שוב אינם שאלות אלא תשובות או "תירוצים" כדברי רעב מנחם מנדל מקוצק. אבל שלמה המלך כנראה שלא הסכים עם הגישה הזאת, וכשאני קורא אותו כחילוני עכ"פ, אני מבין זאת כקריאה למתינות ולא להגזים בצדיקות גם אם זאת האמת לטעמך, והוא קורא לתת קצת דרור ליצרים בזמן הנעורים ול"אחוז בזה וגם מזה אל תנח ידך" או כנאמר בהמשך "שמח בחור בילדותך והלך בדרכי ליבך" (לא שכחתי את הסיפא ודע.. אבל אין מקרא יוצא מידי פשוטו). חב"ד קצת הולכת בכיוון של מתינות אבל באופן שיטחי של דרכי-נועם וסוג של פתיחות ביחס ל"מי שאינם שומרי תורה ומצוות" כהגדרתם, אך זאת כטקטיקה בלבד של קירוב לבבות ולא באופן מהותי כפי ששנינו יודעים את האמת, חבל שחב"ד לא מפנימה את המתינות באוםן מהותי שלא לדבר על הקריאה לחיים טובים קללילים ועליזים המופיעה בהמלצת קהלת. בקשר לעוגת גבינה, אני בטוח שגל נעים ידאג לך לזה, אלא אם כן אתה עדיין בשרי מה"שלשסעודס", אבל אם אני לא טועה בחב"ד נהגו לא לאכול שלשסודעס, אז שיהיה לך בתיאבון לכשיוגש. לדעתי חבל לך על המאמצים כי אנחנו מ"אונדזרע" ומאנ"ש ומכירים את כל השטיקים מבפנים, וכמו שאמרו חז"לינו : שנה ופירש קשה מכולן. וקצת חבל על כל המאמצים לשווא, כשבאותו מאמץ הינך יכול להחזיר בתשובה עשרות רבות אחרות. אבל מי יודע אולי סתם חלפה בך רוח של קירוב שלא על מנת לקבל פרס גן עדן. אז שלוחה לך בזאת ברכת שלום עליכם וברכות על המתינות שבפנייה וגם אם חשבת מחשבות זרות כבר נאמר מחשבה רעה אין הקב"ה מצרפה למעשה ו"מתוך שלא לשמה בא לשמה". ברוכים הבאים הרב סגל בשם יהוה ברכנוכם מבית יהוה. וכדאיתא בסה"ק אין אלוהות אלא החיות והחיים עצמם.

שלום עליכם הרב סגל שליט"א

ותסלח לי על האריכות, ואין זאת אלא משום כבוד האורח. א. יפה מצידך שנכנסת לאחל לנו ברכה והצלחה בכל אשר נפנה, ואני אומר זאת ללא טיפת ציניות, נכון שבינינו וואן קיינער ארעט נישט, קאנסטע מודה זיין שהמטרה הסופית היא קירוב לבבות, או בצורה מדוייקת יותר בלשון חז"ל לקרב את לב ישראל לאבינו שבשמים. אבל בימים טרופים אלו גם זה משהו. ומחשבה רעה אין הקדוש ברוך הוא מצרפה למעשה. וכל הכבוד לך על המתינות, נועם ההליכות, וסבר הפנים היפות (שלא לדבר על שפע הברכות מפי רב רשמי בישראל) שאין מה לזלזל בהם, שאכן אופייניות לחב"ד בהדרכת האדמו"ר מליובאוויטש ז"ל. (מקווה שלא פגעתי באמירה "זכרונו לברכה", אישית מאוד אהבתי את דמותו הססגונית ומתינותו של הרבי מליובאוויטש ז"ל, למרות התפרצות אחת שאינה מוכרת כמעט, שמתועדת באחד הגליונות של שיחות הקודש לפני הצינזור, שיצא לי לקרוא במו עיני מעל גבי חלון הזכוכית בשטיבעל המרכזי בשיכון חב"ד בירושלים. בה הוא םתבטא כלפי הרב שך דמות קנאית וקיצונית בפני עצמה, לאחר פרשיית הקיבוצים והשפנים המפורסמת באמירה: "ער איז א זייפער א פרסער און א פאפר" בציטוט מדויק, ו"בתרגום חופשי" כמו שאומרים בחב"ד: הוא שיכור, זולל וסובא, ואוהב לישון/לחרופ. מין קללה רוסית הנאמרת באידיש בעידנא דריתחא, כשלא מדובר בתדגילים לאנשים מבחוץ שלא מאנ"ש, כשכמובן באידיש זה נשמע הרבה יותר טוב) ב. נכנסתי להגיב עקב ציטוט שהזכרת, אם זכרוני אינו מטעיני מהתקופה שאף אני הייתי בה רב, (עד היום אני רב עם אחרים פעמים רבות מדי מכפי רצוני, יסלחו לי על כך האלוהימים אם הם קיימים) הציטוט הנכון המדובר הינו הפסוק "אמרתי אחכמה והיא רחוקה ממני" ששלמה המלך חקר וניסה למצוא את סוד חוקה חקקתי שבפרה אדומה ולא הצליח לעמוד על טיבה, ורציתי ברשותך לצטט כמה פסוקים מהפרק המדובר למען יובן ההקשר של הפסוק טוב יותר: "את הכל ראיתי בימי הבלי, יש צדיק אובד בצדקו ויש רשע מאריך ברעתו. אל תהי צדיק הרבה ואל תתחכם יותר למה תשומם. אל תרשע הרבה ואל תהי סכל למה תמות בלא עיתך. טוב אשר תאחוז בזה וגם מזה אל תנח את ידך כי ירא אלוהים יצא את כולם ... כל זֹה ניסיתי בחכמה אמרתי אחכמה והיא רחוקה ממני רחוק מה שהיה ועמוק עמוק מי ימצאנו" (קהלת ז טו-כד) אני הקטן, כנראה גם כתוצאה מהחינוך החרדי וגירסא דינקותא שספגתי, דווקא לא מסכים עם קהלת, והגישה הקיצונית שלי אומרת הכל או לא כלום. ובכלל הטענות מסוג כל הרבנים גנבים, למה החרדים לא הולכים לצבא, למה ההלכה לא מתקדמת עם הזמן, לא ממש עושים לי את זה. כי אם סיפור מעמד הר סיני הינו אגדת עם כאגדת האלוהים שבא על הבתולה והוליד את ישו, או כאגדת ההר שבא אל מוחמד (כשגם זה לפי הסיפור ארע לעיני אלפים משתאים) אז הכל הבל הבלים הכל הבל, ואכן לטעמי התורה כולה היא כתיבה אנושית יפהפייה אך הא ותו לא. ואם אלוהים נתן בהר סיני את התורה שבכתב ושבע"פ וזהו דבר האלוהים כםי שבא לידי ביטוי בדברי נביאיו (או משיחיו בשבילך), אז זאת הדיעה הנכונה, וכל השאלות שוב אינם שאלות אלא תשובות או "תירוצים", כדברי רעב מנחם מנדל מקוצק. אבל שלמה המלך כנראה שלא הסכים עם הגישה הזאת, וכשאני קורא אותו כחילוני עכ"פ, אני מבין זאת כקריאה למתינות ולא להגזים בצדיקות גם אם זאת האמת לטעמך, והוא קורא לתת קצת דרור ליצרים בזמן הנעורים ול"אחוז בזה וגם מזה אל תנח ידך" או כנאמר בהמשך "שמח בחור בילדותך והלך בדרכי ליבך" (לא שכחתי את הסיפא ודע.. אבל אין מקרא יוצא מידי פשוטו). חב"ד קצת הולכת בכיוון של מתינות אבל באופן שיטחי של דרכי-נועם וסוג של פתיחות ביחס ל"מי שאינם שומרי תורה ומצוות" כהגדרתם, אך זאת כטקטיקה בלבד של קירוב לבבות ולא באופן מהותי, כפי ששנינו יודעים את האמת. חבל שחב"ד לא מפנימה את המתינות באוםן מהותי, וזאת עוד שלא לדבר על הקריאה לחיים טובים קלילים ועליזים, המופיעה בהמלצת קהלת. בקשר לעוגת גבינה, אני בטוח שגל נעים ידאג לך לזה, אלא אם כן אתה עדיין בשרי מה"שלשסעודס", אבל אם אני לא טועה בחב"ד נהגו לא לאכול שלשסודעס, אז שיהיה לך בתיאבון לכשיוגש. לדעתי חבל לך על המאמצים כי אנחנו מ"אונדזרע" ומאנ"ש, ומכירים את כל השטיקים מבפנים. וכמו שאמרו חז"לינו : שנה ופירש קשה מכולן. וקצת חבל על כל המאמצים לשווא, כשבאותו מאמץ הינך יכול להחזיר בתשובה עשרות רבות של חילונים למהדרין. אבל מי יודע אולי סתם חלפה בך רוח של קירוב שלא על מנת לקבל פרס גן עדן. אז שלוחה לך בזאת ברכת שלום עליכם וברכות על המתינות שבפנייה, וגם אם חשבת מחשבות זרות כבר נאמר מחשבה רעה אין הקב"ה מצרפה למעשה ו"מתוך שלא לשמה בא לשמה". ברוכים הבאים בשם יהוה ברכנוכם מבית יהוה. וכדאיתא בסה"ק אין אלוהות אלא החיות והחיים עצמם.

למעלה