שבוע טוב ! בהחלט פטיש חזק ../images/Emo13.gif
הסיום היה נחמד והעלת לי חיוך בזוית הפה ...
את האמת אומר לך שצורם לי לשמוע שאני יכול "להחזיר בתשובה" כלומר ההגדרה "מחזיר בתשובה" צורמת לי לאוזן , אני מעדיף 1) "לקרב יהודים" שזה לקרב אותם ליהדות ולשמירת מצוות, 2) "קירוב בין יהודים" שזה קירוב ואהבת ישראל בין יהודים נטו , וראה בתניא פרק ל"ב : "והן לא - לא הפסיד שכר מצוות אהבת רעים" . גם ברשותך , אני לא מקבל שמה שקראת בלוח , אכן אמר הרבי . לגבי הפרשנות של דברי שלמה , יש מפרשי התנ"ך ואין טעם שנתפלפל ... אך אם תשאל אותי , אני , ואכן כמו שהגדרת את חסידי חב"ד - אוחזים כדברי אליהו הנביא שקראנו בהפטרת שבת זו : "עד מתי אתם פוסחים על שתי הסעיפים ?! אם השם האלוקים - לכו אחריו ! ואם הבעל לכן אחריו ! ולא ענו העם אותו דבר..." יחד עם זאת אינני רואה שום צורך שבכדי להתקרב לכל יהודי צריך לכופף \ לשנות את דעותי בעיניני אמונה ומצוות , אני סבור שצריך ואפשר לעשות את זה יחד עם האמונה כפי שהיא וזה כלל לא אמור להפריע , להיפך . בחסידות אמרו שלפעמים אדם בא לעולם הזה כדי לעשות טובה ליהודי ... נראה לי שכמו בחיים אפשר גם בנט , ולא כתוב בכללים שבנט חייבים לחפש רק את חילוקי הדעות ... מקווה שעניתי לך ולו חלקית , ואם אתה רוצה הסכמה בינינו - אז אם תתלונן על פוליטיקאים דתיים - אני יסכים איתך כנראה
שיהיה לך שבוע טוב !
הסיום היה נחמד והעלת לי חיוך בזוית הפה ...