ערב טוב לכולם

Milochka1

New member
ערב טוב לכולם ../images/Emo39.gif

שארפ וחבריו הלכו לדרכם (או יותר נכון נשלחו במייל). יחד עם כל הצבא הבריטי הוא מודה לכם על הסיוע הרב בעברות (יותר נכון, ריסות
) סיפורו.
וכעת, חזרנו למאה הנוכחית. בחורה עליזה נתפסת כאשר היא מרססת גרפיתי. היא אומרת: I'm as guilty as sin. I threw a butn on the IGA יהאם יש למישהו רעיון מהו ה-IGA? מצאתי מספר פירושים, אך אף אחד מהם אינו נראה מתאים. אשמח לרעיונות

Milochka1

New member
../images/Emo73.gif ../images/Emo73.gif יש מישהו שמתמצא?

זה שבעלי מכונאי רכב - עוד לא אומר שאני אמורה להבחין בין קרבורטור לרדיאטור
בחורצ'יק שחולם להיות נהג מירוצים, פותח את מכסה המנוע של הרכב ואומר: Big block 350. Turns the quarter in 7 flat אז מצאתי ש-BIG BLOCK זה סוג של מנוע. 350 = נפח 5.7? או שאני טועה? (אני חייבת להעביר את היחידות). מה אומר המשפט השני? תודה ובוקר טוב לכולם (ושיהיה יום וסופשבוע שקט).

חן 1111

Active member
אכן, 350 פירושו 5.7 ליטר

או 5700 סמ"ק. big block זה פשוט מנוע גדול. בקיצור, מנוע גדול 5700 סמ"ק. המשפט השני אומר שהיא עוברת רבע מייל (כלומר 400 מטר) בפחות משבע שניות, או רק בשבע שניות.

חן 1111

Active member
תיקון קטן

היא לא עוברת רבע מייל, אלא מאיצה מעמידה לרבע מייל (או ל-400 מטר) בפחות משבע שניות. זה נתון מקובל לביצועים, בעיקר באמריקה, שמפרסמים אותו בהרבה מקרים ביחד עם נתוני המהירות המרבית וההאצה מ-0 ל-100.

Milochka1

New member
קודם כל, תודה רבה ../images/Emo140.gif

כלומר, היא מגיעה למהירות של 400 מטר לשנייה בפחות מ-7 שניות? הבנתי נכון?

יפתח ב

New member
הסבר

המכונית עומדת באפס תנועה. היא מתחילה להאיץ ברגע מסוים, ואז לוחצים על הסטופר. כשהיא עוברת 400 מטר, לוחצים שוב ובודקים כמה זמן נדרש לה כדי להגיע. אם נדרשו 7 שניות, סימן שהמהירות הממוצעת שלה הייתה 400/7 מטרים בשנייה (כלומר בערך 60 מטר לשנייה). אבל המהירות בסוף הקטע גבוהה מזה, כי המכונית הרי התחילה בעמידה והאיצה בהדרגה.

Woking

New member
לא בדיוק

מהירות הקול היא בערך 300 מטר בשניה, אז מהירות של 400 מטר בשניה למכונית היא פשוט לא אפשרית. הכוונה היא שממצב עמידה המכונית גומעת רבע מייל (בערך 400 מטר) בתוך 7 שניות. זה לא ממש מדד מדעי לתאוצה, אבל הוא נותן מושג מסויים. אני הייתי אומר "עוברת 400 מטר מעמידה בתוך 7 שניות". להגיד "מאיצה ל-400 מטר" זה לא כל-כך נכון כי מטר היא יחידת מרחק, ולא יחידה תאוצה.

Milochka1

New member
תודה רבה לשניכם ../images/Emo140.gif

וסליחה על הבורות בתחום
. הבטחתי לבעלי שיום אחד אני אקרא את כל הספרים שלו על מכונאות, אך היום הזה עוד לא הגיע

אמרתי לך שהוא יודע על מה הוא מדבר?

ידעתי שאם חן יראה את זה, הכול יהיה בסדר. ברור שגם יפתח אינו קוטל קנים, ולא ידעתי אפילו...

חן 1111

Active member
עוד הסבר קטן ומאוחר

אני מניח שבעזרת יפתח כבר הבנת. האמריקאים אוהבים למדוד את הזמן בזינוק מעמידה, בהאצה מרבית, למרחק של 400 מטר. הם לקחו את זה ממרוצי סוסים זהים שנפוצים אצלם (ועל שמם הסוסים מגזע "קוורטר"). והם מציינים את הנתון הזה בין הביצועים של הרכב. ראי דוגמה מאופנועי הרלי דוידסון: "היצרנית מצהירה על תאוצה לרבע מייל (0-400 מ`) בפחות מ- עשר שניות". וכן דוגמה מפרוספקט של יונדאי. מצאתי גם דוגמאות לשימוש turn the quarter: אודי: "We’ve only tested the quicker Bimmer, which gets to 60 in 5.1 seconds and turns the quarter in 13.7 seconds at 104 mph".

Milochka1

New member
paper route

אותו בחורצ'יק נכנס לחנות במטרה לקנות מכונית קארטינג (אך ללא כסף). המוכר אומר כי כדי לרכוש מכונית רצינית, הוא חייב לשלם סכום רציני. החבר של הבחור שהגיע איתו אומר: He's only got a paper route מה זה אומר?

למעלה