ערב טוב לכולם

paper route זה מסלול חלוקת עיתונים

כלומר, הוא בסך הכול מחלק עיתונים, אין לו הרבה כסף. מקווה שזה עוזר.

Milochka1

New member
אכן כן, תודה רבה ../images/Emo141.gif

הוא באמת מחלק עיתונים לפרנסתו.

Milochka1

New member
../images/Emo26.gif עוד עזרה עם ../images/Emo73.gif

אב מסביר לבנו כיצד להתנהל במסלול המירוצים:
And through here you got the chicane,you gotta be real careful through this tricky part,you got to keep your speed up. Get to the right hander, brake, hit the hammer down, take her all the way home!​
צריכה עזרה בעיקר עם: keep your speed up = להעלות מהירות? לשמור על מהירות? right hander = ? hit the hammer down = ללחוץ על הדוושה עד הסוף? תודה מראש

Woking

New member
ככה

chicane הוא צמד פניות הפוכות שמן הסתם מהווה מכשול: http://www.fisc-racing.com/pics/busstop013.jpg . הענין הוא (כמו במירוצים בכלל) לעבור אותו כמה שיותר מהר. keep your speed up זה בדיוק מה שאמרת - לשמור על המהירות. right hander זו פשוט עיקול ימינה. hit the hammer down אני לא ממש מכיר, אבל מתוך ההקשר (בעיקר take her all the way home) אני מנחש שכן. ב-chicane מה שלא עושים מאבדים מהירות ולכן צריך להאיץ ביציאה ממנו.

חן 1111

Active member
מירוצים

keep your speed up = לשמור על מהירות גבוהה right hander = "הימנית" כלומר העקומה הימנית, העיקול הפונה ימינה. ? hit the hammer down = אכן, ללחוץ על הדוושה עד הסוף או פשוט להאיץ חזק. בקיצור: ואז יש לך את ה-S. אתה צריך להיות זהיר מאוד בחלק המסובך/ערמומי/מטעה הזה. אתה חייב לשמור על מהירות גבוהה, להגיע לימנית, לבלום, ללחוץ על הדוושה עד הסוף, ואז להמשיך עד הסוף.

Milochka1

New member
../images/Emo26.gif ממשיכים ../images/Emo73.gif DRAFTS

מישהו מספר על מירוץ שראה:
Then, on the last lap, **David Pearson pulls out of Petty's draft** both cars started spinning and crashing - I mean... it was - it was chaos.​
אפשר להסביר לי בבקשה מה קרה שם ומה גרם לשתי המכוניות להסתחרר ולהתרסק? תודה לכולם ושבת שלום (עם תפילה לשלום).

חן 1111

Active member
הסבר קל

draft זה זרם האוויר האחורי שהמכונית יוצרת כשהיא נעה. הוא מאט אותה כי הוא גורם ללחץ אוויר נמוך מאחוריה, שכאילו מושך אותה לאחור, זאת בנוסף לאוויר מלפנים שהיא צריכה לחצות. וזאת על כל מכונית במרוץ. כעת, אם שתי מכוניות נצמדות זו מאחורי זו, השפעת ה-draft על שתיהן תהיה קטנה יותר והן יוכלו לנסוע מהר יותר. לכן במרוצים יש שני מקרים: האחד שנהג נצמד לנהג אחר מאחור כדי לנצל את ה-draft שלו, והשני כששני הנהגים הם צוות ונוסעים כך בכוונה כדי להיות ראשונים, ואז, כשהם הרבה לפני האחרים, הם מתחרים ביניהם - כמו במקרה של פירסון ופטי. הנקודה הקריטית במרוץ כזה היא השלב שהם נפרדים, מכיוון שאז פועלים על שתי המכוניות כוחות אווירודינמיים פתאומיים שעלולים לפגוע בשליטת הנהגים - זה קורה בשני מצבים - האחד, כשהם נפרדים לקראת הסוף, והשני: בנסיעה בעקומות, ששם קשה להישאר צמודים. בקיצור: ואז, בהקפה האחרונה, דייויד פירסון יוצא/נחלץ מזרם האוויר האחורי של פטי, שתי המכוניות החלו להסתחרר ולהתנגש, זה היה גיהינום....

Milochka1

New member
../images/Emo26.gif ../images/Emo73.giftighten up the gear

**I think we might **tighten up the gear ratio. Give you more speed in the straights.​
בוקר טוב ותודה מראש

Milochka1

New member
התכוונתי להדגיש את

tighten up the gear עם I think we might אני כבר אסתדר איכשהו

חן 1111

Active member
ניחוש, יותר לפי ההקשר

tighten up the gear ratio - להעלות את יחס ההעברה (של ההילוכים). אני לא כל כך מבין את השימוש ב-tighten up , אבל לפי זה שזה נותן מהירות גבוהה יותר ביישורת, כנראה שהבנתי נכון את המשפט.

Woking

New member
צריך להזהר

כי לדעתי tighten up נשמע יותר כמו להוריד את היחס. אומנם יחס נמוך יותר יתן תאוצה ולא מהירות, אבל תאוצה מובילה בסופו של דבר למהירות. אני הייתי נזהר כי אפשר לתרגם לגמרי הפוך המקרה הזה.

Woking

New member
ובכן

יחס נמוך יותר דווקא נותן מהירות ולא תאוצה, ככה שהכל מסתדר....

Milochka1

New member
תודה רבה על בלבולי המוח ../images/Emo6.gif ../images/Emo140.gif

הם היו בהחלט לעניין
הקישור מאוד עוזר.

חן 1111

Active member
דווקא בהקשר של מכוניות מרוץ

יחס העברה גבוה מעלה מהירות. יחס נמוך (בהילוך הגבוה) מוריד את המהירות המרבית ומוסיף כוח כלומר תאוצה. להדק את יחס ההעברה זה חסר משמעות. אפשר אולי להגיד "לצופף את יחסי ההעברה" אבל אני לא חושב שזו הכוונה במקרה הזה. זה לא מגדיל מהירות.

Woking

New member
הכל טוב ויפה

אבל בהקשר של אנגלית ל-tighten יש בדיוק משמעות אחת: להדק, לסגור, לצמצם. מעבר לזה, לפחות ע"פ ויקי יחס ההעברה נמדד מסל"ד לתפוקה של התמסורת, ולכן יחס נמוך נותן מהירות ולא כח.

למעלה