ביטוי גזעני של אינטליגנטים.
אני מתנגדת בכל תוקף לביטוי המכליל שלך "ערבים מקולקלים". בסרט הזה כבר היינו, היהודים, הצד המוכלל שאמרו עליו לא רק "מקולקלים." אני מצטערת ומאוכזבת על כך שלאנשי התבונה אצל מי שרואה עצמו שייך לאומה הערבית- אין די כוח פוליטי-חברתי ודתי(!) אלטרנטיבי לזרמים הקנאים והטרוריסטים "ברחוב הערבי". הראה לי אדם שקול-דעת בעל משפחה, היושב תחת גפנו ותאנתו, בבטחה ונועם, ומעייניו , החל מ"ריחות המטבח" ובני ביתו ועד התפלספות על פלאי עולם ועל רוח האדם על כוחה הטוב והיפה- והנה הוא קם ויוצא לרצוח. יש דבר כזה? (אם זה קורה זה נדיר ביותר.) אני חושבת ש"הון רוחני" אינו הופך לעולם לנחלת הכלל. דבר שני , לא כל "הון רוחני" מניב את הטוב שבאדם. תלוי מה כתוב בו. לא חסר לצערי, "הון רוחני" המניב את האיומים שבמעשים. הוא מנוצל על ידי מנהיגים להסתה גורפת, לשנאה, להעמקת אידיאולוגיה שיש בה הסכמה לתופעות כמו השאהידיזם, גולדשטייניזם, ומעשי זוועה המנומקים כנקמה או תחת איצטלא של "לוחמי חופש" או לוחמי אדמות מקודשות. דבר שלישי, "הון רוחני" המתאים לרוחו המעודת של אדם, לא תמיד מתקיים לאורך זמן(לאורך דורות) על בטן ריקה ומירמור חומרי מתמשך. את מקומו תופסת, כנראה, רוח אחרת. אם ברצונך להכליל, אז הבעייה הכלל אנושית הזו, נודדת ממקום למקום בעולם, ובמקום בו נחסרת רוחו המעודנת של האדם, שם היא מתפרצת בצורה של מעשי זוועה. ואי אפשר לכמת את הזוועה. בסופו של דבר ,הזוועה שנעשתה ב"30" ויותר הנרצחים האחרונים בסיני, לא יותר "גדולה" ממעשה הזוועה של המ"פ שרצח לפני כשבועיים את הילדה הפלשתינאית בת ה-13 וביצע בה ווידוא הריגה. ההבדל הוא בהתייחסות החברה אל מעשה הזוועה. למזלנו אנו, התודעה האנושית-הומנית ברוב הקהילה הארץ-ישראלית, איננה עוברת לסדר היום על מעשים כאלו.