ערבים מקולקלים.

ועוד אפרופו אחד:

עמדת הקוראן כלפי הרעיון הדתי-יהודי של בחירת עם ישראל על ידי אלהים. סורת הקהל פסוק ו': "אמור: אתם היהודים, אם מתיימרים אתם כי (רק) אתם בעלי הברית לאלהים ולא אדם איתכם, הנה התאוו למוות אם אמת תדברו". (תרגום: יוסף רבלין).

ועוד אחד - דייויד יום על מוחמד:

אני לא מצליח למצוא את הספר, בטח השאלתי אותו לאיזה חבר חמדן/שכחן. יש ליום ספר בשם "על אמת המידה של הטעם". בספר הזה הוא מחווה דיעה מאד שלילית על מוחמד, מכנהו "המתיימר להיות נביא" ומציג אותו באור מאד שלילי, כאחד שמכיר את המלים המשמשות במוסר, אך מאחרי השימוש הזה נחשפת נשמה מאד מכוערת וחמדנית.

מולוקו

New member
יום היה נהיליסט , אל תשכח.

מוחמד לא היה על ראש שמחתו, ודאי לא כשאנו מבינים שהטיל ספק בכמה דברים נוספים ששימשו את מוחמד לחזונו.

מולוקו

New member
לא רק אני סבור,

דייויד יום הפילוסוף הסקוטי המחמיר, לא היה פילוסוף הגותי כמו ניטשה אלא אמפיריציסט ומטבע הדברים היה ניהיליסט.

לא אמרתי

שרק אתה סבור. אבל העבודה שעוד אנשים אמרו דבר דומה איננה מספיקה לי על מנת שלא לשאול אותם מדוע הם סבורים כך. האמנם אמפיריציזם גורר ניהיליזם?

כמו שרוולים

גם אני תמה. עד כמה שאני מכיר את המושג ניהיליזם הוא איננו ספקנות אלא שלילה. שלילת כל הערכים והמוססדות. אבל פירוש המלה ניהיליזם הוא פחות חשוב. מה שחשוב הוא שיום אמנם היה ספקן, אבל לא שלל את המוסר. העובדה שהוא טען כי לא ניתן להוכיח תוקפו של שום ציווי מוסרי - איננה אומרת שהוא הכריז בזאת על הזכות של אדם להתנער מחובותיו המוסריים.

מולוקו

New member
טעות בידך, מובן שזכותך להחזיק

בדעתך ולחיות בטעות. מה הקשר בין ספקנות לשלילת המוסר ?

מולוקו

New member
במה אתה מטיל ספק ?

בספקנות? אם אתה מטיל ספק בספקנות אזי העניין וודאי. ואם העניין וודאי יוצא מכך שהנהיליזם = ספקנות.

sheketz

New member
והאם ספק זה ניהיליזם?

אפשר לפתוח שירשור חדש על זה. זה פשוט מאוד.

מולוקו

New member
המושג ניהיליזם בפילוסופיה,Nihilism

זו ספקנות. אם נרד לשורש העניין הנהיליזם מאיינת {מלשון אין}. נהיליזם אפסטימולוגי - ספקן. נהיליזם מטפיסי - אין שום הגיון בעולם. כשאני מטיל ספק בדבר, אני מאיין את ערכו. זהו אינו אותו ספק שעובר לכולנו בראש, מעין אולי. מעין כן ,לא. אז לא להתבלבל.

זה לא, פשוט לא.

הטענה הניהיליסטית היא וודאית. יום פסק שלא ניתן להוכיח את תוקפן של צווים מוסריים על סמך עובדות. הוא לא איין את המוסר, הוא לא היה ניהליסט. הוא כפר ביכולת להוכיח שלכל שינוי יש סיבה. בזה הוא היה ספקן. הוא לא קבע שאין סיבתיות. הוא לא היה ניהיליסט.

מולוקו

New member
בוהה, שעה אקדמית עולה בקירוב

568 ש"ח, לא כולל אבטחה. זכותך לחשוב מה שאתה רוצה, זה לפחות לא עולה כסף. לא העקשן לומד, ולא הקפדן מלמד...

למעלה