עצה לכולכם.

אצבעוני... אולי כדאי שתפסיק ללכת

ל"שיעורים"... לא רק שאתה לא מבין אותם, אתה גם עושה עוול לאחרים ומחטיא את מי שאולי עוד יש לו סיכוי להבין... חשוב על זה

מה לא הבנתי

קודם כל אני חייב לציין ששמעתי את זה לפני שנתיים שלוש אז יכול להיות שלא הכי דייקתי, בכל מקרה אני אשמח אם תסבירי לי במה טעיתי ואיך בדיוק אני מחטיא אחרים?

ע"י כך שאתה "מצוטט" דברים

ששמעת שלא על מנת לשאול ולהבין, אלא על מנת להוסיף אש למדורה ולחמם את האוירה על ידי תמיכה באתאיסטים פה בהוספת עלבונות... אם הייתי מתעניין לא הייתי מציג את הערתך כפי שהצגת, מה גם שאתה מעלה כאן דברים שרחוקים מלהיות מדוייקים ומוצאים לגמרי מהקשרם, לכן, בשבילך ולמענך בלבד, אל תפתח נושאים לדיון שאינך מבין בעצמך, ומכן החטאתך

lital

קודם כל יפה שאת מחליטה בכזו נחרצות מה שאלתי מה הבנתי ומה רציתי להבין, וכבר אמרתי לך שאם את חושבת שהבנתי לא נכון אז את מוזמנת לתקן אותי. דפנה שאלה מה דינם של אתאיסטים שלמרות כפירת בבורא הם אנשים טובים אז עניתי לה לפי מה שאני יודע, איפה את רואה שאני מחמם אוירה מוציא דברים מהקשרם או מחטיא אנשים? (אני לא שואל בציניות)

ובכן אצבעוני...

הערתך: "ואז צריכה לצמוח תחתם רקפת את אותה רקפת צריכה לאכול פרה או כבשה שצריכה להשחט בשחיטה כשרה ולאחר מכן להאכל לאחר שמברכים עליה, רק אח"כ יכול האתאיסט להגיע לגיהנום. לא המצאתי כלום, שמעתי את זה באיזה "שיעור"." אם כתבתי שלא הצגת את ההערה הזו כדי לשאול או להבין משהו, אלא דוקא כדי להוסיף אש למדורה, זה בגלל שבדיוק כך הצגת את הדברים. לא כתבת "שמעתי ש... כיצד זה הגיוני?/האם זה נכון?" אלא הצגת טענה ולבסוף כתבת "כך שמעתי באיזה "שיעור" , עצם הגרשיים ב"שיעור", מבליטים את מידת הזילזול שלך, וחוסר ההבנה. אל תבין לא נכון, אין אדם שיודע הכל, סביר להניח שאני יודעת דברים שעדיין אינך יודע, בדיוק כפי שאתה יודע דברים שאינני יודעת, אך על מנת שנתקדם ונלמד אחד מן השני כדאי להציג נכונות לכך, עצם הזילזול לא יקדם אותנו, נכון?...

קספיאן

New member
תקן אותי אם אני טועה

אבל לפי הרמב"ם אנו האתאיסטים לא נגיע בכלל לגהנום אלא יהיה לנו כרת, כלומר נשמתינו תכרת לגמרי. אז אני לא מודאג. ואם דתי יתקע לעצמו סכין בלב, הוא יגיע לגן עדן? אוהבים שם מתאבדים?

ערנארן

New member
נראה לי שאתה סוטה מהנושא

אחי היקר האם יש משהו ששכנע אותך איך נברא היקום הזה?

L7

New member
אני משתדל לעסוק באלוהים. לא ביקום

יש לך מושג מה זה? איך זה פועל? איך זה מאזין לתפילות?

HUhybrid

New member
אתה חולה-נפש...

שמתגלה גם כבעל נטיות פסיכוזיות. לך לטיפול במחלקה ג' של שלוותא או משו, בטרם תעשה חטא חמור ביותר כדבריו של ר' עובדיה (למרות שבעצם הוא גורם להמוני חטאים שכאלו בעקיפין...)

באהבה 1

אני מבינה שאתה מודע לכך שלמרבית מחברי הפורום אין נפש עדינה במיוחד... אבל את המעטים- זה מזעזע

למעלה