עצה לכולכם.

s u p e r mind

New member
ממש מרשים...

"ממצאים אריכאולוגים שמאמתים את תורת ישראל. ממצאים מדעיים שהיו ידועים לאבותינו לפני 2000 שנה שהתגלו רק בזמן האחרון" - תוכיח! למה לא הבאת ראיות מוצקות שתומכות בטענתך? ולי דווקא ידוע ההפך. "הוכחות לקיום הנשמה וחיים לאחר המוות על ידי 1)היפנוזה 2)סיאנס 3)מוות קליני 4)גלגול נשמות. אי מציאת טעות הכי קטנה בתנ"ך שלנו ורק שלנו" - 1) בוא תסביר לי מה בדיוק היפנוזה קשורה לנשמה או חיים לאחר המוות? 2) הסיאנס מעולם לא הוכח בתנאי מעבדה מדעית, המדע מתייחס אל הסיאנס כשטות או רמאות שמטרתה להונות אנשים, ולהפריך את המוות. 3) עמדתי על כך בעבר. 4)גלגול נשמות מתקשר גם לסיאנס- אמונות אלו צצו בשל הקושי ואי הרצון של האנשים לקבל את המוות (ראה בכתובות האינטרנט הנלוות). 5) ישנם טעויות וסתירות רבות בתנ"ך- בספר יהושע נטען כי כדוה"א במרכז מערכת השמש; בספר תהילים, דברים ואיוב נטען כי הארץ שטוחה ובעלת סוף; בספר קוהלת, איוב וישעיה ישנם תיאורים שגויים על השמיים; לא היה מבול כפי שמתואר בתורה; בספר מלכים מתוארים מלכים שלא היו ולא נבראו; לא היה מעמד הר סיני; הנחש לא יודע לדבר... שאמשיך?

s u p e r mind

New member
שאלות רטוריות...

תגיע לנקודתך. נ"ב- אני בטוח שלא קראת בהתעמקות את תשובותיי.

ערנארן

New member
נקודתי היא...

אתה נוצרת מפעולה שעשו הורייך. כלומר אתה נוצרת ולא יצרת את עצמך. וכך קרה גם להורייך וכך הלאה והלאה והלאה...עם זה אני בטוח שאתה לא מתווכח. וכך אנחנו מגיעים לנברא הראשון, וגם לו היה בורא שברא אותו. אז מי ברא את הבורא? אי אפשר שמישהו ברא את הבורא ,כי אם מישהו ברא את הבורא זאת אומרת שגם הבורא נברא והוא בדיוק כמונו, וזה אי אפשר! ולמה אי אפשר? משום שאם גם לבורא היה נברא אז יש לנו כל הזמן נבראים באין סוף. ומוכרח שיהיה בורא אחד שיהיה אחראי על כל הנבראים ויכוון אותם וישלוט עליהם. וכל זה מוכרח שיהיה. אני ימשיך הלאה... שים לב מסביבך. קח כל דבר שאתה רואה , תסתכל עליו ותראה שהוא מוגבל למשל כסא, מישהו הגביל אותה וזהו הנגר. והמחשב שלך הוא גם מוגבל כי מי שתיכנת אותו הוא גם הגביל אותו וגם הבית שלך מוגבל כי הקבלן הגביל אותו וכך גם כדור הארץ מוגבל כי מישהו הגביל אותו וכך גם הגלקסיות והשמש והירח והכוכבים מוגבלים למה? כי מישהו הגביל אותם שאלה לי אלייך מה הגביל אותם? ולמה הם הוגבלו בצורה ספציפית זו?

שאלה פשוטה:

יתכנו שתי אפשרויות: או שלכל דבר יש בורא, או שלא לכל דבר יש בורא. 1) אם לכל דבר יש בורא, נובע מכאן שגם לאלוהים יש בורא. אז מי ברא את אלוהים? 2) אם לא לכל דבר יש בורא, אז יתכן שבן אדם הוא דבר ללא בורא. אז למה צריך את אלוהים?

ערנארן

New member
אז ככה...

לגבי השאלה הראשונה אז עניתי עליה במה שכתבתי אבל לא קראת הכל. ולגבי השאלה השנייה אז היא לא הגיונית משום שאנחנו הוכחה לכך שנבראנו ולא בראנו את עצמנו. כלומר ההורים שלנו בראו אותנו וכן כך אם נלך אחורה אז מוכרח שגם לנברא הראשון יש בורא. ואז אני שוב נוגע בשאלה הראשונה שלך מי ברא את הבורא? והתשובה היא שאף אחד! ולמה? כי אם הוא היה נברא אז הוא היה בדיוק כמונו ואז גם שלקודם שלו היה בורא ואז יש לנו נבראים בלי סוף וגם זה לא יכול להיות! משום שמוכרח שיהיה בורא שאין קודם לו שהוא אחראי על כל הנבראים. כלומר ההוכחה שיש בורא לעולם היא אנחנו!!!

ערנארן

New member
אם תקרא את התגובות שכתבו לך פעם

אז תוכל לאמר שמה שאתה כותב זה בקיצור בעברית חרטא ברטה!

s u p e r mind

New member
תשובה

"אז מי ברא את הבורא? אי אפשר שמישהו ברא את הבורא ,כי אם מישהו ברא את הבורא זאת אומרת שגם הבורא נברא והוא בדיוק כמונו, וזה אי אפשר! ולמה אי אפשר? משום שאם גם לבורא היה נברא אז יש לנו כל הזמן נבראים באין סוף. ומוכרח שיהיה בורא אחד שיהיה אחראי על כל הנבראים ויכוון אותם וישלוט עליהם. וכל זה מוכרח שיהיה"- ממש לוגיקה למופת יש לכם המחב"תים- A ברא את B, B ברא את C, C ברא את D, D ברא את E. מי ברא את A? אף אחד?! למה? כי זה יימשך עד אין סוף? סליחה אדוני! זה מה שנובע מן הלוגיקה שלך. אם אתה מנסה לשחק ע"פ כללי הלוגיקה, אז לפחות אל תרמה. ומניין לך שאף אחד לא "ברא" אותו? חשבתי שהוא למעלה מהבנתך... "שים לב מסביבך. קח כל דבר שאתה רואה , תסתכל עליו ותראה שהוא מוגבל למשל כסא, מישהו הגביל אותה וזהו הנגר. והמחשב שלך הוא גם מוגבל כי מי שתיכנת אותו הוא גם הגביל אותו וגם הבית שלך מוגבל כי הקבלן הגביל אותו וכך גם כדור הארץ מוגבל כי מישהו הגביל אותו וכך גם הגלקסיות והשמש והירח והכוכבים מוגבלים למה? כי מישהו הגביל אותם שאלה לי אלייך מה הגביל אותם? ולמה הם הוגבלו בצורה ספציפית זו?"- ראה אילו דוגמאות בחרת... כסא, מחשב, בית- מי יצר את החומר שממנו הרכיבו ובנו את כל אלה? לא האדם... הוא פשוט השתמש כבר בחומרי הגלם. וכפי שהסברתי לך בתשובותי הקודמות, החומר נובע מן המפץ הגדול. ועכשיו... כפי שהבנת בני האדם רק השתמשו בחומרי הגלם, אלו חומרי גלם היו ליהוה? הרי הוא "ברא" הכל אין מאין- איך? ממה? עשה הוקוס פוקוס? הסברתי לך כיצד מערכת השמש נוצרה, קרא כאן לגבי יצירתן של הגלקסיות, ופה על הכוכבים. כל שאר השאלות "מי הגביל, מה הגביל, למה הגביל" חסרי משמעות לאחר שברור לך שאף אחד לא הגביל- הכל נוצר בכפוף לחוקי הפיזיקה והכימיה. ואם כבר השתמשת ב"הגביל" אז מי הגביל את אלוהים? למה הוא הגביל אותו? בחייך... במקום להעתיק ממחב"תים עלובים, תנסה ללמוד ולחשוב לבד על הדברים- אל תתן שאחרים יחשבו בשבילך, והכי גרוע: ימלאו לך את הראש בשטויות שאתה פולט כאן.

Governor

New member
הנה תשובה,

אולם מכיוון שאינך יודע צורת אות אנגלית, תיאלץ לבקש חבר שיתרגם לך...

באהבה1

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifאחי, הרסת את הבדיחה

הצדיק העצום רב ניסים יגן נהג לאמר זאת אבל קצת אחרת: יש אנשים ששואלים שאלות על אלוקים והתורה, שאלות באמת טובות! אבל לא מקבלים את התשובות של האנשים! אפשר לסדר להם שיקחו אותם למעלה! יעשו להם סיור! ויענו על כל השאלות..."

dafnaleh

New member
למה האתאיסטים הולכים לגיהנום?

הם הולכים לשם בכל מקרה? גם אם הם אנשים טובים יותר ?

L7

New member
הדתי השקרן טוען שהוא יודע מי הולך

לאיפה. הדתי הישר והצנוע יודה שהוא איננו יודע.

באהבה1

New member
../images/Emo4.gifהם לא הולכים לגיהנם אלא לכף הקלע

סתאאאם! אבל לפי דעתי גם אם לא ילכו לגיהנם ויקבלו טענתם: "באמת חשבנו שאין"! אז הם יהיו ב"חדר הפרוֵוה" ויראו איזה נצח יש למי שענה "אמן" אחד ואיזה נצח למי שרק הניח תפילין פעם ביום! וכו' וזה הגיהנם הכי גדול שיכול להיות...

HUhybrid

New member
לא נמאס לך להביא כל הזמן...

את הצילום העלוב הזה, שיש בו בסה"כ כמה מצבות יפות (להיכן ששנינו נגיע בדיוק) עם כתמי לחות על עדשת המצלמה?...

קספיאן

New member
זה לא לחות

זה תופעה ידועה, שקרתה לי מספר פעמים שנובעת מהעובדה שמי שצילם את התמונה, לא הוציא את הסיגריה מהפה לפני זה.

אתאיסטים מתגלגלים בסלע

ואז צריכה לצמוח תחתם רקפת את אותה רקפת צריכה לאכול פרה או כבשה שצריכה להשחט בשחיטה כשרה ולאחר מכן להאכל לאחר שמברכים עליה, רק אח"כ יכול האתאיסט להגיע לגיהנום. לא המצאתי כלום, שמעתי את זה באיזה "שיעור".

למעלה