עני חרדי- עני חילוני

rigoletto111

New member
לא, לא עברתי נושא

כי מההודעות שלך יוצא שהדבר החשוב הוא לקבל ציון גבוה בסקרי האושר שלך.

מתלבט13

New member
אין בעייה

היהת לך טענה בקשר למשמעות של הסקרים מבחינת האמינות שלהם וההשוואה בין אנשים. עכשיו אתה מדבר על שאלה פילוסופית יותר "האם אושר סוביקטיבי הוא מטרת החיים". אני לא חושב שיש תשובה ברורה לשאלה הזו. אני חושב שבכל לכולם חשוב להרגיש מאושרים. האם זה מעל הכל או לא, זו שאלה אחרת. אבל וודאי שזה חשוב.

rigoletto111

New member
ובנוסף, חרדי מחנוך מילדותו לחיי

עוני כתלמיד בכוילל. לרוב זה מה ששאף או ניסה להשיג. חילוני שחי חיי עוני לרוב נקלע לכך לאחר שלא עלה בידו להשתכר היטב, מסיבות שונות

mndi gold

New member
במקורות נאמר: עני נחשב כמת.

וגם כתוב שעדיף "שיעשה שבתו חול,ואל יזדקק לבריות" . או "שיפשוט נבילה בשוק,ואל יפשוט את ידו." יש לי הרגשה שכמו שהרבה דתיים לוקחים את המסורת,לכיוון שמתחשק להם. כך גם חוטאים בזה לא מעט יוצאים בשאלה,בפרשנות שלהם למסורת.

uri80

New member
ציפיות.

כשהציפיות בשמיים קשה הרבה יותר להגשים אותם. מוביל תסכול לפעמים. בודהא הקים מזה דת. אין ציפיות, אין דאגות. לצמחים אין ציפיות.

מתלבט13

New member
נשמע סקר מטומטם

המחקרים על "אושר", מלמדים שמה שקובע זה המקום היחסי שלך בסולם מקבלי השכר. ז"א מי שיש לו היום משכורת של 7 אלף בחודש (הממוצע היום), מאושר הרבה פחות מזה שהרויח 3 אלף לפני חמישים שנה (בקיזוז האינפלציה) שאז הוא השתייך לעשירון העליון. כאשר המיקום היחסי קובע, וכאשר בחברה החרדית המשכורת הממוצעת נמוכה בהרבה, בורר שאותה משכורת לחרדי פירושה מיקום גבוהה בהרבה בסולם השכר. אם מישהו יביא לינק למחקר או למשהו שקשרו אליו, אוכל לנסות לקרוא את האותיות הקטנות. עד שלא יוכיחו אחרת, אלך אחרי הרוב שהמחקרים מהסוג הזה אינם מודעים לנ"ל. די פדיחה למען האמת. אבל זה בהרבה מקרים קורה שאנשים עושים מחקר או סטטיסטיקה בתחום מסוים ואינם יודעים דברים שהם מחוץ לתחום המצומצם של ההתמחות שלהם.

כן ../images/Emo13.gif

ובנוסף- החיבור של דברי עם דבריך מצטרף לדברי מתלבט: דברי <=> כמות הכסף שאין לאחרים + דבריך <=> כמות הכסף שיש לבנאדם היא המדד לאושר שלו = דברי מתלבט <=> המחקרים על "אושר", מלמדים שמה שקובע זה המקום היחסי שלך בסולם מקבלי השכר. (ההדגשה שלי)

מתלבט13

New member
יש לזה השפעה מסוימת

כאשר עושים ממוצע על פני הרבה אנשים רואים שאותם אנשים שמרויחים יותר מאושרים יותר, בריאים יותר, וחיים יותר שנים. השפעה מהסוג הזה היא חלקית מאד, וסטטיסטית. וברור שיש עניים מאושרים ועשירים אומללים. השכר היחסי מסביר אחוזים בודדים מהשינויים באושר בין אנשים. יש לזה כמה הסברים: סטטוס. מי שמרויח יותר בדרך כלל יש לו מאפיינים אחרים שתורמים לאושר (כשבודקים לאורך זמן, עלייה באושר גורמת לעלייה בשכר, כך שלא השכר מוביל לעלייה באושר). כמו כן, מי שמרויח יותר עובד פעמים רבות בעבודה מספקת יותר (מתכנת, מול קופאית). זה מה שעולה לי כעת בראש.

עכשיו מה שהבנתי זה

שמי שמאושר יותר מרוויח יותר. האמת היא שאתה צודק, אנשים מאושרים מרוויחים יותר, דבר שמתחזק במידה מסויימת את האושר שלהם
לדעתי כמות הכסף שיש לבנאדם בבנק לא עושה אותו יותר מאושר אלא כמות הכסף שהוא יכול להוציא על דברים שהוא אוהב בלי לחשוב פעמיים, לכן אם מישהו מסתפק למחייתו ב1000 שקל ויכול להוציא את שאר המשכורת על הדברים שהוא אוהב הוא יהיה מאושר יותר, דבר שיגרום לו בסופו של דבר גם להרוויח יותר.

מתלבט13

New member
כבר אמר מי שאמר

(איזה מישהו שיש לו שם שמצטטים
) עשיר: מרויח 1000 ומוציא 993 עני: מרויח 5000 ומוציא 5007 אימרה ישנה: השימוש הכי גרוע לכסף הוא להוציא אותו.

../images/Emo23.gif סיפור קטן על אהבה ../images/Emo23.gif

אישה יצאה מפתח ביתה וראתה שלושה אנשים בעלי זקן לבן ארוך יושבים בחצר הבית. הם לא היו מוכרים לה. אמרה להם האישה, "אינני מכירה אתכם, אך בוודאי רעבים אתם. הכנסו בבקשה לביתי לאכול". "האם בעלך בבית"? שאלו.. "לא"..היא ענתה, "אם כך לא נוכל להכנס", השיבו. בערב, כשבעלה חזר מהעבודה היא סיפרה לו מה שקרה. אמר לה בעלה "לכי ספרי להם שאני בבית והם מוזמנים לאכול ". האישה יצאה והזמינה את האנשים להכנס. "איננו יכולים להכנס יחדיו לבית" ענו לה... "מדוע"? שאלה האישה. אחד האנשים הסביר: "זהו עושר", הוא אמר והצביע על אחד מחבריו "וזהו הצלחה", והצביע על האחר "ואני אהבה". ואז הוסיף "לכי התייעצי עם בעלך את מי מאיתנו אתם רוצים בביתכם". האישה חזרה לבעלה וסיפרה לו.... שמח הבעל ואמר "במקרה זה נזמין את עושר. נזמין אותו למלא את בתינו בעושר.. אישתו לא הסכימה ואמרה לו "יקירי, למה שלא נזמין את הצלחה"? כלתם, ששמעה את שיחתם אמרה "האם לא עדיף להזמין את אהבה? ביתנו יתמלא אהבה! "אולי נקבל את הצעת כלתינו, לכי והזמיני את אהבה" אמר הבעל. האישה יצאה ושאלה את שלושת הזקנים "מי זה אהבה? אתה מוזמן להכנס ולהתארח בבתינו" . אהבה קם והחל להתקדם לעבר הבית ושני האחרים קמו והחלו ללכת בעקבותיו האישה שאלה את עושר והצלחה "הזמנתי רק את אהבה... למה אתם נכנסים"? הזקנים ענו לה יחדיו: "אם היית מזמינה את עושר או את הצלחה השנים הנותרים היו ממתינים בחוץ, אך מכיוון שהזמנת את אהבה, לכל מקום שהוא הולך אנו הולכים בעקבותיו". בכל מקום שיש אהבה, יש עושר והצלחה.

סיפור מהאגדות?

הנה אחד בשבילך: פעם הייתה נסיכה יפיפיה והיה לה חתול מנומר וגדול יום אחד הנסיכה הייתה מאוד עצובה, כי היא לא מצאה אהבה החתול שאל אותה "למה את עצובה?" הנסיכה הופתעה מאוד לגלות שהחתול שלה יכול לדבר ושאלה אותו איך זה יתכן? החתול סיפר לה שפעם הוא היה נסיך ומכשפה רעה הפכה אותו לחתול ורק אם נסיכה אמיתית תנשק אותו הוא יהפוך בחזרה לנסיך יפה תואר. אז הנסיכה אמרה שאין שום בעיה, מייד נישקה אותו והחתול הפך לנסיך מהמם! הנסיכה כל כך התרגשה והחלה להתנשק איתו בלהט, ואז הנסיך אמר "נכון עכשיו את מצטערת שסירסת אותי?!" האמת היא שזה סיפור אמיתי לגמרי!

איזה סיפור יפה

והוא מזכיר לי משהו. אחותי לומדת פסיכולוגיה בב"א. היא חובבת את נושא הזוגיות
. היא קונה וקוראת כמעט כל ספר בנושא. השבוע היא החליטה להקריא לי את מה שהיא מירקרה מהספר "לסדר את המיטה הזוגית". היה שם משהו בסגנון של : לפעמים אנשים אומרים שהם לא מבינים את עצמם, כועסים על עצמם, מתביישים מעצמם וכו', אבל בעצם אם היינו חיים על אי בודד הכל היה בסדר. לא היינו כועסים. לא היינו מתביישים מאף אחד וכו'... כל ה"בעיות" שלנו עם עצמינו הם בעצם בעיות שלנו עם אחרים. וגם... תמיד אמרתי שעדיף לגור באוהל ולאכול תפוחים מהעץ, אבל לחיות עם מישהו שבאמת אוהבים, מאשר לגור בארמון עם בן אדם שלא כ"כ אוהבים. לפי הסיפור שלך אם גרים עם מי שאוהבים העושר וההצלחה באים ג"כ אז.... זה בכלל נהדר.

למעלה