עני חרדי- עני חילוני

מתלבט13

New member
ראה למטה

תגובתי לאדרנ. אני מסכים שיש לנו השפעה. השאלה אי בסך הכל כמה ההפעה שלנו. ועד כמה נתוני הפתיחה לשנו משפיעים על ההחלטה להשפיע על המזל וכו'. השאלה היא בסך הכל הכולל למה יש יותר השפעה. אגב, אני באמת חושב שחשוב מאד להתכונן למזל חיובי ולהתגונן ככל האפשר ממזל שלילי. ההכרה בזה שיש למזל השפעה יכולה לעזור בלנצל נכון את האקראיות.

מי שמתעסק

בכמה נתוני הפתיחה שלו על הפנים במקום להתעסק בדברים שתכלס ישפרו את מצבו לא יגיע רחוק.

מתלבט13

New member
ומי שמדמיין שיש לו יכולת לשנות הכל

יגיע מאד רחוק. הוא יאשים את עצמו בכל צרותיו. חבל לאכול את הלב על מה שאין לך שליטה עליו. האימרה הישנה מאד: אלוהי, תן לי את הכוח לשנות את מה שאני יכול לשנות, תן לי את האומץ להשלים עם מה שאני לא יכול לשנות, תן לי את השכל להבדיל ביניהם.

בחייך

אתה מתעלם מהעבודה הקשה שהם משקיעים כדי להיות אלופים, העבודה הקשה שלהם זו הסיבה היחידה להיותם אלופים. מישהו חייב להיות אלוף, המישהו הזה יכול להיות אחד ממאות אלפי הנכים שבעולם, הוא לא, הוא אחד מאלה שעבדו הכי קשה על כך, זו לא מקריות. כוחות ונטיות זה משהו שבנאדם יוצר עבור עצמו. נקודה. כנראה שלא אשכנע אותך. אין דבר, תמשיך בשלך, אני אמשיך בשלי, כדור הארץ ימשיך להסתובב בשלו.

סלסרו

New member
בלי להכניס את ראשי בין הררים גבוהים

רק אומר שאין ביזנסמאן או וואמן שאי פעם שמעתי, קראתי, או הכרתי, שלא יודה בכך שיש למזל חלק בהצלחה שלהם. אין סיפור הצלחה מסחרר אחד הידוע לי, שאין בו אלמנט של מזל. הצלחה היא שילוב של יזע (הכנה) ומזל, והתבונה לדעת לזהות את המזל ולקפוץ עליו..

avshalomat

New member
אין ספק שלא מדובר בצדק קוסמי

שבו אנשי הביזנס מן הטובים והישרים והצולחים זוכים במיליונים. למרות זאת אם מתייחסים למזל בתור אקראיות של הזדמנות, הרי שלמרות שיש מרכיב של אקראיות הרי שכולם נחשפים לאקראיות ואכן יש את הצורך לקפוץ עליה ולהתכונן לקראתה.

תשאל אותם

האם אחרי שהם הכינו את הקרקע לבואו של ה'מזל' הוא לא הופיע לעיתים תכופות יותר... אני יכול לומר לך שלדעתי לכל אדם יש עשרות ואולי מאות הזדמנויות ביום שכל אחת מהן יכולה להוביל אותו להצלחה, 99% מהאנשים עיוורים להזדמניות אלה, או שאין להם כלים מעשיים לנצל הזדמנויות אלה. כשאבנאדם עובד קשה, מזיז דברים ומייצר לעצמו הזדמנויות, זה לכשעצמו מכניס אותו למצב בו הוא יכול לזהות את ההזדמנויות של "המזל", וזה מקנה לו כלים לנצל אותן.

מתלבט13

New member
וודאי שאפםשר "לעזור" למזל

השאלה היא כמה ועד כמה התכונות הבססיות שלנו גורמות לנו להתכונן או לא להתכונן למזל. בסה"כ רוב הדברים שאמרת יש בהם משהו. השאלה היא בסך הכל מה החלק של זה.

סלסרו

New member
מה שכתבת נכון, אני רק אומר שאלמנט

המזל קיים ועוד איך. לומר שמזל לא משחק תפקיד, לענ"ד פשוט לא נכון.

אוקי הבה נדון במושג מזל

מהו מזל? האם דברים יכולים לקרות סתם ככה או שלכל תרחיש ביקום יש סיבה? כשחוקרים לעומק רואים שאין משהו שקורה בלי שמשהו אחר גרם לו, דברים לא קורים סתם לכל דבר יש סיבה. אנשים קוראים לדברים שאין הם יכולים לאתר את סיבת התרחשותם "מזל", אין זה אומר שאין סיבה להתרחשות הדבר.

Le Fay

New member
את הסיבתיות שאתה מדבר עליה קל מאד

לאתר ולנתח, אבל למרבה הצער רק בדיעבד.

סלסרו

New member
בקונטקסט זה, מזל הכוונה לדברים

שקורים לך ללא שתהיה לך שליטה עליהם. מזל טוב = כשדברים חיוביים קורים לך ללא שתוכל לגרום להם להיות. מזל רע = כשדברים שליליים קורים לך ללא שתוכל למנוע אותם.

מזל

הכוונה לצירוף מקרים שבמקרה משחק לטובתך ונכון אתה צודק עדיין צריך שכל ורצון כדי להבין שנפלה לידיך הזדמנות פז ולא להחמיץ אותה.

soelistit

New member
זו הביצה.....

שלב התרנוגלת - הוא התרגלות לכך שאתה נתמך.... הוא חוסר בושה בסיסי - ואף טיפוח ושימור המצב המביך הזה.... הוא ההנצחה.... הנשיאה בדגל תורת התלוי-בחסד... בית הגידול הזה - שבז לאלו שאוכלים מיגיע כפיהם - ומעודד כל סוג של תמיכה - אף אם זו מושגת בדרכים חלקלקות.... וכשאתה יוצא לעולם התרבותי - אתה חוטף הלם קרב - מעצם כך שאינך מוקף תומכים ויועצים שרק תושיט את היד - והם כבר ימשו אותך מהמים..... אתה מגלה כי למעשה נגזלו ממך הכלים האלמנטרים להתערות חברתית אמיתית - ללא תחושת תסכול וחוסר ואנים.... כילד הנזרק מבית הוריו לרחוב הסואן - ואינו מסוגל להבחין בסכנות האורבות ולבצע צעדים בטוחים ושקולים שיניעו אותו - ללא חשש וללא פגע - אל עבר צמיחה ושגשוג אישי - אף במחיר עבודה מאומצת וקשה.....

rigoletto111

New member
כבר הרגזתי את ידידי "מתלבט"

כשאמרתי לו שאני לא ממש סומך על "סקרים על אושר". שהרי חרדי לא ייטה לומר שהוא לא מאושר, כי יש בכך משום בגידה באמונתו ובעקרונותיו. אושר מטבעו איננו מדיד, ושום סקר לא יוכל לדעת אם אני או אתה מאושרים יותר

מתלבט13

New member
מכות בישבן

איך אתה מעיז לערער על דברי? לגופו של עניין, הגם שאינני מסכים איתך, ואני חושב שאפשר לעשות אי אלו השוואת בין אנשים (ואכמ"ל). ביחס לאנשים מתרבויות שונות, נטענה טענתך על ידי אנשים לפניך. ונאמרו טיעונים שונים בזכות ההשוואה. ישנם טיעונים עקיפים שמראים (לזכרוני הנורא קלוש כרגע) שישנה אמינות מסוימת גם בהשוואה בין תרבויות על שאלונים של אושר. האמת היא שאני עצלן מכדי לעיין בזה לעומק. אני גם קצת סומך בה על אחרים.

rigoletto111

New member
מצאתי לך את המאושר האולטימטיבי

יש לי קרוב משפחה מאד מאושר. בשנות העשרים לחייו תן לו קצת ממתקים, לצפות בסרטים מצויירים בטלוויזיה, חיבוק עם הוריו, והוא המאושר באדם. שכחתי לציין, הוא סובל (או לטעמך, נהנה) מפיגור שכלי עמוק, איננו מסוגל לדבר. אני מניח שמבחינה רפואית טכנית אין בעיה לעשות ניתוח מוח שיכניס אנשים למצב של פיגור עמוק. עכשיו, כל האנשים שציינת שהם אומללים - הם מוכנים לעבור ניתוח כזה, להפוך למפגרים, להכנס למוסד בו יקבלו טיפול מסור, ולהיות מאושרים עד קץ ימיהם?

מתלבט13

New member
אופס, עברת נושא

זו שאלה של משמעות מול חוויה סוביקטיבית. ג'ון סטיוארט מיל אמר "עדיף להיות אדם לא מאושר מאשר חזיר מאושר". it is better to be a man not satisfaied than a pig satisfied" אני לא בטוח שאני מסכים איתו. אם כי ברור שהרבה אנשים יעדיפו כמוהו. ואגב, יש קשר הדוק בין כל מיני פרמטרים כמו "אותנטיות" "הגשמה עצמית" וכו' עם אושר סוביקטיבי, כך שבעקיפין אושר סוביקטיבי קשור ל"להיות אדם". יש לי מאמר בנושא "מכונת החוויות" של נוזיק ("האם תסכים להיכנסד למכונה שתייצר לך חוויה סוביקטיבית של כל ההרגשות הטובות, אתה איפלו לא תדע שאתה בתוך המכונה". אנשים יסרבו - לדעת נוזיק - ומכאן ראיה שלא החוויה הסוביקטיבית היא הקובעת). הבא לי דואלך ותקבל בלי תשלום, דמי הובלה, או השתתפות באגודת קוסמין כלשהיא.

למעלה