עם הודו בלי הודו

אסתר884

New member
עם הודו בלי הודו

יש מגמה מסויימת היום של חלק מההורים לא לחסן את הילדים בכלל לגבי מחלות שהרבה זמן לא נצפו בארץ הקודש. לא יודעת להגיד באופן נחרץ אם החיסונים רעים ליהודים או טובים ליהודים.. מה שכן הדור שלא ידע את המבול במקרה זה שלא ידע מחלות קשות שהיו לפני שמצאו את החיסונים עשויים לגלות אותם מחדש. אני שמעתי על סיפור של תינוקת שהוריה סרבו לתת לה חיסון נגד דלקת קרום המח והילדה היום משותקת .... השאלה מדוע היחס הבלתי ממיין כלפי הרפואה הקונבציונלית אצל חלק מהמטפלים פה? אני סבורה שלרתום את שתי השיטות במינונים משתנים בהתאם לצורך הוא משהו הרבה יותר עוצמתי.. זה לא חוכמה לחיות בדור שחלק גדול כן מקבל חיסונים ואז ילדייך לכאורה מוגנים יותר... שכן יש למגפה קושי להתפשט.. כמו כן זה לא חוכמה לחיות בעידן שהרפואה הקונבציונלית, עם כל מגרעותיה והן ידועות לרוב... עוזרת לנו לשבת פה בפורום ולדבר על דברים שההורים שלנו וההורים של ההורים שלנו זוכרים אחרת לגמרי. אני לא בעד ליטול תרופות על כל דבר.. אני גם לא בטוחה שאני אקח זריקת חיסון אפילו שני עובדת עם אנשים שחלקם חולים... אבל יחד עם זאת אני לא בטוחה שהגישה החד משמעית שחלקה יוצגה בדיון על החיסון להודו... היתה גישה שמשהו מאיתנו היה לוקח על עצמו אם למשל חלילה שחפת היתה קוטלת עכשיו את מיטב בננו. חומר למחשבה... שבוע טוב לכולם אסתר

freearth10

New member
ואני רק יכולה לחבק אותם מרחוק

את כל אותם ההורים שלוקחים אחריות מלאה על ילדיהם ומחליטים איזה חיסון לתת ואיזה חיסון לא לתת. איזו בדיקה לעשות ואיזו בדיקה לא לעשות. אני חושבת שהדור של ההורים הצעירים שגדל כאן, הוא דור הרבה יותר בריא בגופנפש שלו, הרבה יותר בטוח ולכן גם לא זקוק לבטחון שמישהו אחר לוקח על עצמו. אני רק יכולה להביט בהם במבט מלא בהערצה.
אני לא חושבת שהרפואה הקונוונציונאלית עוזרת לי לשבת כאן. האמת היא שאני התחזקתי ברגע שהפסקתי להשתמש בשירותיה, כשהתחלתי להאמין בעצמי, להעצים את מערכת החיסון שלי בעזרת האהבה, השמחה שנכנסה יחד איתה לחיי ואורח חיים בריא יותר. בעבורי הרפואה הקונוונציונאלית היא למקרי חירום בלבד. בכל מקרה אחר אני מעדיפה לפתור את הבעיה מהשורש ולא להטביע אותה עוד יותר עמוק פנימה. מאיה

אסתר884

New member
ו..עדיין

ישנן מגפות שלולא חיסונים היו ממשיכים לקטול.. וברור שאותם הורים נהנים משום שהורים אחרים כן מחסנים את ילדיהם..ו בכך מונעים התפשטות מגפות. לגבי נחיצות הרפואה הקונבציונלית - ... אני מוצאת לנכון להבהיר שאני משתדלת בכל מאודי להמנע מתרופות או זריקות.. וכל שאר הדברים שיש לה להציע. אך ישנם כמה דברים שהיא נחוצה בהם ולא רק ברפואת חירום ... וכן אם היום היתה מגפת שחפת .. דבר.. או אבעבועות שלא נדע.. אז סביר להניח שלא היינו מטילים ספק בנחיצות החיסון... שבוע טוב אסתר

freearth10

New member
לך זה ברור...

לדעתי זה רק מוכיח שהילדים האלה חזקים, כי אחרת הם היו נפגעים, כי הם הרי ללא "חיסון". מגפות לא פורצות כך סתם והם עוד דרך של היקום להראות לנו שיש כאן צורך בריפוי, בריפוי המוני. היום אין את המחלות האלו. יש לנו מחלות אחרות, לא בטוח שהן יותר נעימות... מאיה

אסתר884

New member
מגיפה

יכולה להתפשט באמצעות ההמונים.. שהרוב מחוסנים אלה שלא מחוסנים נהנים "על חשבון אחרים"... כך שזאת בכלל לא הוכחה. אין לי בעיה עם מי שמחליט לא להתחסן.. .. אף אחד לא אומר שהמחלות היום יותר טובות. כיצד היית מרפאת את ההמון כנגד חיידקים קטלניים?

רוןבלב1

New member
לא ממש מבין את הטיעון הזה

הטיעון שלך, שממעתי אותו לא מעט פעמים: שהרוב מחוסנים אלה שלא מחוסנים נהנים "על חשבון אחרים"... הרי אלו שמחוסנים אמורים להיות מוגנים מהמחלה. אז יופי להם - הם מוגנים. בנוסף, לחיסונים הרי אין תופעות לוואי (או רק תופעות לוואי נדירות ביותר), אז המתחסנים מרוויחים חסינות ללא שום "תשלום". לעומת זאת, הבלתי-מתחסנים נמצאים בסכנה של הדבקות במחלה. גם אם הם חולים, יש סיכוי קטן שהם ידביקו את המחוסנים, כי אלו הרי התחסנו. אז מה בדיוק הבעיה של כולם עם הבלתי-מחוסנים? אני מתקשה להבין את הענין...

ילדים נפגעים מחיסונים

לצערי לא יכולה לתת לינק כי קראתי מזמן, אבל היה מחקר גדול ומקיף על בעיות קשב וריכוז שעלו למימדים ענקיים - וחיסונים. קראתי כמה ספרים על ילדים עם תסמונות מסוג דאון והספרים התחילו בערך כך: הכל היה טוב והכל היה רגיל עד החיסון ומאז התחלנו לראות שמשהוא לא בסדר, הילד לא נרגע גם אחרי שירד החום... כאמא אני רוצה לשאול שאלה, שאף רופא לא יכול היה לתת עליה תשובה: למה כשתינוק נולד הוא מקבל חיסון נגד צהבת, מסוג שעובר רק בשימוש במחטים מזוהמות וכו' וקיום יחסי מין. רגע, לא סיימתי. השפעת החיסון תקפה לכעשר שנים. תשובת הרופאים היא שאם האם נשאית הילד יכול להידבק בלידה, האומנם??? אם אני נשאית צריך לדקור את הבן שלי??? הרופאים מוסיפים ועונים בפה רפה (אם לוחצים עליהם ממש חזק...9) שאם האם אינה נשאית חיסון זה מיותר. ואני שכל ההריון עקבתי, ולקחו לי דמים, וסבלתי לידה ללא אפידורל עם כאבים, לא אסכים לדקירה נוספת לי על מנת לבדוק אם אני נשאית על מנת שלא ידקרו את הילד שלי, שלא יכניסו לו חומרים לגוף שגורמים לו לסבל? אני אסכים גם לעשר דקירות אני מרשה לעצמי להבין שמערכת הבריאות הציבורית הגיעה להבנה שאם תגיד לחסן ילדים בחיסונים מסוכנים זה יהיה לה משתלם כיוון שאף הורה לא יקח סיכון. כמו שלהרבה ילדים בית ספר יכול לגרום לנזק יותר מתועלת אך אף הורה לא יקח סיכון. אנחנו חברה שפסיכולוגית מעדיפה ללכת כמו כולם, ובלבד שלא יאשימו אותנו שמשהוא קרה בגללנו - אפילו אם ללכת כמו כולם יכול להסב נזק באותה מידה. לא צריך לבטל, כהורים, כל חיסון. ואם ניתן לדחות - מבחינתי עדיף. שהילד יגדל ויתחזק.

freearth10

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

כל מילה! ומה שהכי ריגש אותי: סבלתי לידה ללא אפידורל עם כאבים! וואו, תבורכי!
מאיה

תיקון קטן+ הערה

מדובר לרוב על ילדים עם אוטיזם ולא תסמונת דאון שהיא תלוית כרומוזומים. המחקרים אינם מובהקים וכל הורה יכול לספר על הילד שלו והחויה האישית, אך מאד קשה לנטרל גם גורמים אחרים: הרבה ילדים היום נולדים ושורדים בזכות טכניקות מתקדמות( IVF, תרופות, ניתוחים וכד') ומלכתחילה- רגישים יותר. . גם אורח החיים של ההורים( תזונה, פעילות, מצב נפשי) משפיע על בריאות הילד, כיום יש מחקרים שאפילו החשיפה לUS בזמן ההריון עשויה לגרום לשיבוש בהתפתחות המוח. כך שאין סוף לסיבות האפשריות. ולכן חשוב ביותר לבדוק ולחשוב על כל פרט בחיים כולל הבמבה ולא רק על החיסונים כגורם העיקרי.

0 אור 0

New member
יש חיסונים מיותרים ויש חיסונים חשובים

אני מסכימה מאד עם דבריה של אסתר לגבי הקיצוניים בינינו אשר מסרבים לכל דבר - גם למה שטוב, אני גם מסכימה מאד עם הדברים שעליהם את כותבת - אכן, לעתים המערכת הרפואית מגזימה שמתן חיסונים ותרופות שאינם נחוצים (יש גם טיפות שמטפטפים לעיני כל ילוד בגלל שאם לאמא יש עגבת אז הוא ינזק - נו באמת ..), לכן , התפקיד החשוב שלנו לגבי עצמנו ולגבי ילדינו, הוא לדעת לקחת מתוך הרפואה המודרנית את מה שעוזר ומציל חיים ואיכות חיים (להיות נכה - לא בדיוק נעים) ולהמנע מאותם דברים שלא רלבנטיים לגבינו ועלולים להזיק. יש רופאים רבים אשר מסכימים היום עם העמדה של האיזון , הרי אנשים לא בוחרים ללמוד רפואה על מנת להיות נציגים של תעשיית תרופות כלשהי, אלא מתוך רצון לעזור לאדם. גם האינטרנט מספק מידע חשוב - ולכן אפשר לקבל את כל המידע ולקבל החלטה מושכלת לגבי כל מקרה לגופו. אישית, כאשר מדובר במחלה שהשלכותיה קשות מאד, אני מעדיפה להיות בצד הזהיר. אבל למשל חיסון נגד שפעת (או אפילו שפעת חזירים כשנסעתי לארגנטינה לפני שנה) אפילו לא חשבתי לקחת

אסתר884

New member
לפיכך הפתרון הסביר

הוא להפעיל שיקול דעת.. איזה חיסון כן ואיזה לא. מאידך החלטה גורפת כי כל החיסונים הם מיותרים זה עשוי לעלות בחיי הילד או בריאותו.. שבוע טוב אסתר

אסתר884

New member
קיומה של המחלה

או ליתר דיוק נפיצות המגיפה קשורה בקשר ישיר בכלל האוכלוסיה.. כלומר אםרוב האוכלוסיה מחוסנת למחלה X יש סכויים רבים שאתה לא תחלה בה למרות שאתה לא מחוסן.. זה אופיה הבסיסי של המגיפה. לכן כאלה שלא מתחסנים ונדמה להם שהם יותר חסינים משאר האנשים שהתחסנו זה סוג של פיקציה. מקווה שהובנתי.. שבוע טוב

freearth10

New member
"על חשבון אחרים"

כשהחיידק מופיע הוא מחפש לו קורבנות ומי שחזק (=לדעתך:מחוסן) לא ידבק, מי שחלש - יידבק, מי שלא נדבק זה לא בזכות האחרים, אלא בזכות עצמו! את התשובה כבר קיבלת מאחרים. כשהבריאו את הסביבה בה הם חיים, לא היה לחיידק עוד מה לחפש שם. הם לא יכלו עוד לתקוף. אני לא מרפאת המונים, ואפילו לא יחידים. המרפא היחיד הוא האדם בעצמו, האנשים בעצמם. מאיה

אסתר884

New member
שבוע טוב

לא קבלתי שום תשובה.. נראה לי שגם את לא יכולה ואף אחד לא יכול כולל לא הרופאים... מגיפה מעצם טבעה קשורה בהמונים.. היא מתפשטת באמצעות ההמונים ונכחדת באמצעות ההמונים. היום יותר מתמיד אנחנו מודעים לגלובליזציה לא רק בכלכלה אלה בכל נדבכי החיים... אנחנו קשורים אחד לשני ותלויים אחד בשני. לכן כשיש סכנה של מגיפה הטיפול חייב להיות המוני חד וחלק. כל אדם רשאי לעשות בגופו ככל העולה על רוחו.. אני נתתי דוגמא שאני לא לוקחת חיסון נגד שפעת למרות שאני נחשפת לאוכלוסיה חולה. למה? כי אני לא מרגישה שאני צריכה ... אך הדעה הגורפת כי לא צריך אף חיסון או צריך את כל החסונים היא למעשה אותו הדבר רק בקצה השני יום טוב אסתר

freearth10

New member
מגיפות

מגיפות לא פורצות כך סתם. הן פורצות בתקופה שבה העולם/הארץ חולה, הרבה פעמים הן ממשיכות מה שהמלחמה שזה עתה הסתיימה - לא עשתה. הם עוד נקודת מבט שרוצה לאמר לנו: משהו כאן עוד מבקש ריפוי! ואני לא בטוחה שהתשובה היא בדיוק החיסון. שיתוק ילדים בארץ 1949-53. מייד לאחר מלחמת העצמאות, בשנות חייה הראשונות של המדינה, חוסר יציביות, רעב,דחק,שיתוק תרתי משמע ובמי זה פגע? בילדים שזה עתה נולדו בדיוק כמו המדינה. שפעת ספרדית 1918-1919 שוב מייד לאחר מלחמת העולם הראשונה שחפת במאה התשע עשרה ובתחילת המאה העשרים שנים של תיעוש, של שינוי ומי נפגע?בעיקר אנשים עניים באזורים עירוניים. הבעיה שלי עם רוב החיסונים - הם מחסנים נגד מחלות שלא קיימות כבר בעולם . זה בדיוק מה שקורה לנו כבני אדם. חווינו משהו קשה - לגופנפש יש את הדרך שלו להגן על עצמו, אבל הוא ממשיך בזה גם הרבה אחרי שהסכנה כבר חלפה עברה לה. ומהרגע הזה הוא מונע מעצמו עולם ומלואו. הבעיה השניה שלי עם החיסונים היא שהיא ניתנת לפעוטות, שלוקח להם חודשים לנקות את גופם ומי בודק זאת? מי עושה את החיבור בין מחלות חוזרות ונישנות של ילדים חודשים לאחר לקיחת החיסון לבין החיסון? וכן, יש ילדים עם מערכת חיסונית חזקה, שאפילו החיסון לא פוגע בהם, יש כאלה שנפגעים ממנו ואנחנו אפילו לא יודעים... מאיה

אסתר884

New member
יש קצת בעייתיות עם הקביעה כי ישנן מחלות שאינן

קיימות כבר בעולם... זה שאת לא רואה אותם זה כי מנעו את התפוצה שלהם... זה לא אומר שהמחוללים קרי החיידקים כבר לא קיימים.. אין חומר שנעלם... אפילו אנו שאנו מתים הגוף הופך למזון של תולעים ועדיין החומר ישאר אפשהו ביקום ... ברור שקרע חברתי כלכלי בטחוני משפיע על החוסן.. אך שאלה לי אלייך.. האם את חושבת ששחפת היא המצאת המאה ה19 וה 20 ? לגבי מחלות ילדים שחוזרות ונשנות הן חלק מאוד חשוב כי הן מהוות חיסון טבעי יחד עם זאת אם תינוק יחטוף את חיידק דלקת קרום המח יש סבירות מאוד גבוה לתמותה או נכות קשה... יום טוב

freearth10

New member
המחוללים יכולים להמשיך לחולל

ואם ברור ש"קרע חברתי בטחוני משפיע על החוסן", למה את מתעקשת לטפל בסימפטום שעוד לא נוצר ולא בשורש הבעיה? ובאותו הרגע את כבר מחלישה את הגופנפש שללא הפעילות הזאת הוא הרבה יותר חסין. כשהמגיפה פרצה והיה את החיסון, בואי נאמר שאני אפילו מסכימה איתך שבאותו שלב הוא הציל חיים. זהו, המגיפה עברה למה אני היום צריכה להרעיל את הגופנפש שלי או של הנכדים שלי בגלל משהו שלא קיים עוד??? אני זוכרת תקופה בה כולם מסביבי חלו ורק אני הסתובבתי לי בריאה כמו תמול שלשום. למה? החיידק היה שם! למה הוא לא תקף גם אותי?אולי הוא ניסה, אבל לא הצליח כי אני כבר לא קרועה מבפנים. אני מאוד שלווה ושלמה והוא כבר יודע שאת המחול שלו הוא צריך לחולל במקום אחר. חוסן אמיתי לא ניתן בזריקה. הוא נזרע בהמון
ותמיכה ועשייה שיש בה חיבור והתמזגות הרמונית עם הסביבה. מאיה

אסתר884

New member
אני לא מתעקשת

על שום דבר.. מה שאני אומרת שצריכה להיות לטעמי גישה ממיינת הכוונה לא לרוץ על כל חיסון ועל כל תרופה מאידך לא לקבוע חד משמעית כי כך נכון ולא אחרת... אני נתתי את הדוגמא שלי שאני לא לוקחת חיסון נגד שפעת למרות שאני עובדת גם עם אוכלוסיה חולה.. ודי באנטנסיביות. למה? כי מקסימום אני אחטוף שפעת. מאידך עם על כף המאזניים מונחת מחלה חמורה וקטלנית כמו דלקת קרום המח אני אחשוב יותר בזהירות מה מונח לפתחי.

אסתר884

New member
וזה לא אומר ששפעת לא יכולה להיות מסוכנת

אבל כל דבר עשוי להוות סיכון.. גם לנסוע זה מסוכן... חשוב לי להבהיר שמה שהיה בעייתי בעניי בדיון הזה הוא הפסילה החד משמעית שראתה את היום וחשבה שהאתמול כבר מאחורנו בגלל המקום שבו היא נמצאת בהווה.. וזה סוג של פיקציה בעניי...

למעלה