על תכנון תבוני!

5GIPI5

New member
סימו אח שלו ,למה טעות הרי יחד אתך התחרו אלפי

זרעים ,מישהו בחר אותך אתה נבחרת להקלט בביצית הנקבית, השאלה היא אם הבחירה נעשתה באופן טבעי או שהיה צורך בהתערבות מדעית ,זה לוקח זמן לבחון את התוצאה של הזרעה מלאכותית ,נערי שאולין כבר התבגרו שים לב שההחלטה להקלט לא הייתה החלטה שלך, לא מזמן הייתה ידיעה מרעישה שהצליחו ליילר עובר ללא צורך בגבר,זאת הטעות ,למעשה מזה זמן רב שאנחנו חיים במציאות שאין בה אף גבר.

davidmaur

New member
האמונה אינה נובעת מקטגוריות השכליות

מכוון שאין הסבר לוגי לאמונה, אחרת זו לא היתה אמונה אלא ידיעה. אל מעבר לחומות התבונה, שם שוכן המימד הרוחני של האדם ומשם נובעת האמונה כולל האמונה שלך בעליונות השכל על פני כל אמונה אחרת.

5GIPI5

New member
סליחה מאיפה הידיעה שהשכל לא מרמה את עצמו?

השאיפה היא לדעת אבל הידיעה מוטלת בספק,, יוצא שכל מה שיש לך זו אמונה שאתה אולי יודע, הבדיחה היא שללא עזרה רוחנית לעולם לא תדע. עליונות השכל מסתדרת טוב מאוד עם מספרים וכסף ,יש כאלה שזה כל מה שמעניין אותם יחי אלו-הי הכסף והזהב,וכל המרבה ממנו הרי זה העיקר.

davidmaur

New member
השכל אינו מרמה אלא הוא מוגבל להכרה המדעית

של המציאות. אני לא מאמין דרך השכל אלא דרך המימד הרוחני שטבוע בי. אין קשר בין תאווה לכסף לרציונליזם והייתי נמנע מלהסיק מסקנה נמהרת זו.

5GIPI5

New member
סליחה ,אמונה מציעה דרך לצניעות

בניגוד לחזירות ,חזיר כידוע לא מקושר למימד הרוחני חזיר אנושי לא מחשבן למימד הרוחני שטבוע בו, מה דעתך על המשפט הבא: "אני רציונלי משמע אני מתאמץ כמה שפחות ומרויח כמה שיותר" זו לא מסקנה נמהרת זו מסקנה רציונלית.

davidmaur

New member
סליחה אני מכיר אדוקים המדקדקים בקלה

כבחמורה שהם חזירים לא קטנים. וישנם רציונליסטים שהם מוסריים לא פחות והכסף אינו בראש מעיינם

SimSim314

New member
דיברת על קטגוריות שיכליות

זה שאמונה היא למעלה מהשכל, וכל הפילפול הארוך שלך, הוא קטוגריה שיכלית. אגב אני לא מאמין בעליונות השכל, אני מאמין ברצון של האדם, ובבחירת האדם - בחירה שהיא לעניות דעתי דטרמיניסטית. אך לפני הבחירה לא ניתן לקבוע דבר.

davidmaur

New member
בחירה דטרמיניסטית . השכל הישר אינו מסוגל לקבל

סתירה זו הזועקת לשמיים. זה כאילו אתה אמרת שניתן לדמיין עיגול בצורת מרובע. אבל זכותך להאמין בזה

SimSim314

New member
אין שום סתירה

אני בוחר. זה שמישהו היה יכול לנבא שאני אבחר, זה לא משפיע לי על הבחירה, זה רק קובע שהיא לא חופשית. אין בחירה חופשית, אבל יש בחירה שאני בוחר מרצוני. כמובן שזה לא חופשי, אלא מותנה בנסיבות, בתרבות בחינוך. זה לא אומר שאני לא בוחר, אלא מישהו בוחר בשבילי. הבחירה היא שלי, ורק שלי, ואם מישהו יודע ממנה זה לא משנה דבר.

davidmaur

New member
אתה בוחר כמו שרובוט בוחר

ולכן הבחירה שלך אינה בחירה אלא תהליך מכאני של סיבה ומסובב. אתה במילותך סתרת את עצמך כאשר כתבת "זה לא אומר שאני לא בוחר, אלא מישהו בוחר בשבילי" . עוד סתירה מובנית בשיטתך. מענין שאני ,כמאמין, חושב שאין מישהו שבוחר בשבילו בעוד שאתה כן חושב שמישהו בוחר בשבילך.

5GIPI5

New member
דיויד ,מישהו בחר בשבילך להוולד ,מרגע שנולדת

ועמדת על דעתך ,אתה יכול להשתתף במשחק החיים , אתה נבחרת להוולד במקום הזה ,במשפחה הזו, בזמן הזה ,קיבלת גם יכולת להיות שמח בחלקך או לבכות ,אכלו לי שתו לי, מצד שני אם אתה מאמין אז יש לך משפט מפתח, "אתה בחרתנו" ,

davidmaur

New member
אני מרגע היוולדי נשלכתי בעל כורחי

אל קרקע קיומי הקובע את טווח האפשרויות הבחירה שלי. ויש לי בחירה חופשית בתוך הטווח הזה. האפשרות להיות טייס היא מחוץ לטווח האפשרויות קרקע קיומי אבל האפשרות להיות נהג אגד נמצאת בתוך הטווח ואני חופשי לקבל או לדחות אפשרות זו. סוד אושרי היא הכרה וקבלה של הטווח של קרקע קיומי.

SimSim314

New member
להפך אני משייך את הבחירה לעצמי

למרות היותה דטרמיניסטית. אין מי שיכפה מבחוץ את הבחירה שלי. אין שום אדם שיקבע מה עלי לבחור. אבל הבחירה שלי היא בעלת מגנון. נכון אני בוחר כמו שרובוט בוחר. ואם היה רובוט שיש לו זכות בחירה, בתוך מבנה חברתי-תרבותי, הייתי אומר שהוא זה שקובע את הבחירות שלו. רעיון הבחירה, הוא רעיון חברתי - שזה אומר, שאין אדם שיכול לכפות עלי בחירה. במובן הזה הבחירה שייכת לי. אבל זה לא שאני עושה משהו שרירותי, אני פועל לפי מנגנון.

5GIPI5

New member
סים סים תתעור כבר אחרי 12

מה זה "אני בוחר"מי בוחר?, מי זה אני? אנחנו לא מדברים על החלטה להחליף גרביים, המילה היא לא סתירה המילה היא פרדוקס, שאתה אפילו לא התחלת להתמודד איתן, ההחלטות הפרדוקסליות הם אלה שיקבעו את הגורל שלך אתה רק יכול ללכת בין הטיפות. בעצם בתוכך אתה סם פס על כולם ,אבל כלפי חוץ אתה נאלץ לשחק ,את האפשרות שמישהו שופט אותך על מעשיך אתה מדחיק.

לא

המוח האנושי רק יודע על דברים, אבל הם קימים מחוץ לידיעה. כך המוח האנושי משער את קיום התכנון התבוני, אבל אם הוא אכן קים, הוא קים באופן מוחלט.

davidmaur

New member
הידיעה הינה שיקוף של המציאות

דרך הפריזמה של החושים שלנו והקטגוריות ההכליות.התכנון התבוני איננו ממשות אלא תאוריה שנבניתה באמצעות הקטגוריות השכליות שלנו כנסיון לתפוס את המציאות. ולכן לתכנון התבוני אינו קיים באופן בלתי תלוי מהניסיון האנושי

הידיעה תלויה במציאות

אם לא היתה מציאות, לא היתה ידיעה. הידיעה היא שמוש במציאות החיצונית להכרתה בחושים שלנו. אם יש ידיעה, יש מציאות חיצונית.

למעלה