על מזל של נחשים

על מזל של נחשים

הנה ידוע לכל כי תאי העצב בבעלי החיים מעבירים מסרים לשרירים באמצעות זרמים חשמליים. ואף פעולת תאי השרירים בהתכווצותם כרוכה במנגנונים מפלאים הקשורים במעבר זרמים. וזאת יש לדעת שאין הזרם החשמלי עובר בתאי העצב או השריר כבחוט נחושת או מוליך אחר. באופן כללי ושטחי המנגנון מבוסס על העיקרון הבא – פנים תא העצב הוא בדרך כלל בעל פוטנציאל חשמלי שלילי יותר מהפוטנציאל מחוץ לתא. וזאת משום שממברנות תאי העצב צוידו ע"י אי אלו צרופי מקרים במשך אי אלו מליוני שנים ב"משאבות" מיוחדות הדואגות להזרים יונים בניגוד למפל ריכוזיהם ובכך ליצור את הפרש המתחים. כאשר נוצר עירור חשמלי בקצה העצב, כתוצאה מהעירור נפתחות תעלות יונים מסוימות בממברנת התא ונסגרות אחרות כך שהפוצנציאל מתחלף ונעשה חיובי יותר בתוך התא במקום העירור. שינוי זה בפוטנציאל גורר אחריו שינויים נוספים בתעלות היונים במקום הסמוך למקום העירור ואז גם שם נעשה חילוף פוטניציאלים וחוזר חלילה וכך מתפשט הסיגנאל החשמלי. ובמקום החיבור בין תא העצב לשריר, דאגה האבולוציה הרחמנית למנגנון המופלא הבא – תוך תא השריר אף הוא בעל פוטנציאל השונה מסביבתו החיצונה. פוטנציאל זה נשמר כל עוד תעלות מסויימות בממברנת התא נשארות סגורות. כאשר הן נפתחות זורמים יונים מחוץ התא אל תוכו והפוטנציאל משתנה וכתוצאה מכך מתחילה פעולת השריר. תעלות מיקרו מיקרוסקופיות אלו מרכבות למעשה מחלבון מיוחד שהינו מולקולת ענק בעלת 5 שרשרות פוליפפטידיות המשובצות בתוך הממברנה ומהוות תעלה למעבר יונים. שתיים משרשרות אלו מצוידות בקצה הפונה אל מחוץ לתא בקולטנים מיוחדים למולקולה מופלאה בשם אצטילכולין. כאשר נקשר אצטילכולין לקולטנים אלו – התעלה פתוחה ואם לא – סגורה. והנה קצה תא העצב המגיע עד סמוך מאד לתא השריר (סדר גודל של מליונית מילימטר) מצויד במנגנונים מפלאים המיצרים – אצטילכולין. (כפיים לאבולוציה על התרגיל המוצלח – מוטציות מקריות המקודדות קולטני אצטילכולין ומוטציות מקריות המקודדות יצירת אצטילכולין. אלה בשריר ואלה בתא העצב. בינגו) כאשר מגיע הסיגנאל החשמלי לקצה תא העצב הוא גורם לפתיחת תעלות מיוחדות בתא העצב ולהפרשת אצטילכולין אשר נקשר לקולטנים שבחלבוני תעלות תא השריר וגורם לפתיחתן ובעקבות זאת לפעולת השריר. (כאן יש להעיר למי שעקב והסתפק לו כיצד מפסיק השריר לפעול, כי למרבה מזלינו דאגה האבולוציה גם לגנים המקודדים חלבון מיוחד המסתובב לו מחוץ לתא השריר וכהרף עין מפרק את מולקולות האצטילכולין וכך נסגרות תעלות תא השריר בחזרה). המנגנון המתאר לעיל משותף לענפים רבים של העץ האבולוציוני – לפחות לכל אלו הסובלים מהכשות נחשים. רצתה יד המקרה ובמשך אי אלו מליוני שנים כתוצאה של מוטציות מקריות לחלוטין פתחו להם הנחשים ממשפחת הפתנים מין ארס כזה אשר דומה במבנהו למולקולות האצטילכולין בכך שהינו מסוגל להתקשר לקולטני האצטילכולין בחלבוני תעלות השריר ובכך לחסום את האצטילכולין וממילא גם את פעולת השריר ובכך להביא למות המוכש מחנק באבדו את יכולת הנשימה. אלא, שנשאלת השאלה, ומה עם הנחשים עצמם? איך הם לא נחנקים מהארס של עצמם? התשובה היא – מזל ויד המקרה גרמו לכך שדווקא באותם נחשים אשר מנגנון הארס שלהם הוא כמתואר לעיל, דוקא בהם, בפוקס חלו מוטציות מאד מענינות אשר גרמו לשינוי במספר חומצות אמיניות בחלבוני תעלות השריר אשר כתוצאה משינוי מבנה זה – אין מולקולות הארס נקשרות לקולטני האצטילכולין וכך התמסורת מהעצב לשריר אינה מופרעת. ולמה אני מספר כל זאת? כי לדעתי נתגלה כאן מנגנון מופלא של האבולוציה אשר טרם עמדנו על קנקנו. ראו, יש עוד מס' בעלי חיים כגון הנמיות למשל אשר גם בהם יש אותו שינוי מבנה בחלבון תעלות השריר אשר הופכם לעמידות בפני ארס הנחש. אולם דבר זה ניתן להבנה ע"י מנגנון הברירה הטבעית. לאמר - לאחר שכבר היו נחשים עם ארס המתאר לעיל, התפתחו במקרה מוטציות בנמיות שהפכו אותן לחסינות מהארס ומכיוון שהן חסינות יותר מוטציות אלו שרדו. אלא שבנחשים עצמם הדבר אינו מובן. כי אם התפתחו אותן מוטציות בנחשים לפני היות להם ארס - הרי לא היה בהן שום תועלת ולמה שרדו? ואם מוטציות הארס קדמו בנחשים למוטציות המגינות מהארס - אז לא היו היום נחשים. טוב, נצטרך לחיות עם קושיה זו אבל אין בכך קושי כי בינינו קושיה זו אינה כלום לאומת מכשולים רבים אחרים שהתגברה עליהם האבולוציה ויש עלינו לזכור שעד כמה שלא נביא קושיות והפרכות על תאוריה זו אין לנו מוצא אחר מלקבלה באשר החיים על כל פלאיהם הם עובדה קיימת וכן הנחשים.

שאלה לגוברנור - איש המספרים

ראיתי בכל מיני מקורות לא מוסמכים את המספרים הבאים: כדור הארץ נוצר לפני 4.5 מליארד שנים. 800 מליון שנה לקח לו להתקרר ממצב של כדור רותח. נמצאו מאובני חד תאיים מלפני 3.8 מליארד שנה. וזה בכלל לא מסתבר כי לפי זה לקח לאבולוציה מינוס 100 מליון שנה להגיע מכלום לחד תאיים. אודה לך אם תזכנו במספרים מוסמכים כדי שנדע כמה מהר פעלה האבולוציה.

dean4

New member
אין ספק שזה יותר איטי מ-6 ימים

+ יום 7 שלקח לאלוהיך לנשום בין לבין..
וזה עוד בלי להתייחס לנכונות המספרים שנתת..

אולי תפסיק לעשות צחוק מכל דבר

אם אין לך משהו חשוב להגיד אל תגיד תן לגובנור לענות על זה ואל תנסה לשנות נושא

זאת לא היתחמקות

מה שדין ניסה לעשות היה היתחמקות השאלה אפילו לא הופנתה אליו והוא שינה נושא עכשיו אתה מוזמן להגיב להודעה הזאת ואני לא אגיב לך יותר כי השאלה הופנתה לגובנור אז אני מחכה למומחה האבולוציה הזה שיגיב

neko

New member
אפשרות אחת שפיספסת, שיצורים חד

תאיים הגיעו על מטאוריט מכוכבים אחרים.

אילו כך היה

הם היו מתאדים מיד- החום לא מאפשר את קיומם (זו בדיוק הסיבה שהחיים לא יכלו להתפתח על כדור הארץ באותו זמן). חוץ מזה- מהיכן הם באו?

neko

New member
למה החום לא מאפשר את קיומם?

האם אתה יודע בדיוק את טווח הטמפ' שבו שורדים כל היצורים שקיימים היום בכדוה"א? ואפילו אם כן, האם אתה יודע בדיוק מה הייתה הטמפ' בכדוה"א אז? מהיכן באו - שאלה טובה. אולי חייזרים שילחו אותם. אולי ע"י אסטרואיד. לך תדע.

לא בדיוק, בערך.

כיום עד כמה שידוע לי, חיידקים מסויימים שורדים טווח של 100 מעלות בערך ולא הרבה יותר. ברור שבתנאים של אז- כאשר הסלע היה מותך(!) אין סיכוי לחיים, כפי שהתפתחו על כדור הארץ לשרוד- הם יותכו. הידע שלי לגבי החום באותה תקופה נובע ממקורות מדעיים וידע מדעי זה, טוב לפחות כמו הידע לגבי האבולוציה.

neko

New member
נקודה טובה, אך יתכן שאלו היו חיים ש

כן יכלו להתקיים בתנאים הללו אך הסתגלו לטמפ' הקרות יחסית שקיימות היום. בנוסף, יתכן וזה קרה לאחר שכדוה"א התקרר, או שההתחלה הייתה בקטבים (או בנק' קרה במיוחד אחרת). אני לא מומחה, אבל זה תרחיש אפשרי לא פחות.

כן, וייתכן גם ש...

היו בעבר חוקי טבע שונים. ייתכן שהעולם נברא כצורתו לפני 5763 שנים. ייתכן... שים לב שהתירוצים שלך אפשריים גם לגבי חיים שנוצרו על כדור הארץ, ואין צורך באותם מטאוריטים שהמצאת את קיומם קודם. אבל, זה כלל לא משנה. החיים החלו להווצר אחרי שכדור הארץ התקרר. באמת, ה'ייתכן'ים שלך מתחילים להזכיר לי את כל ה'ייתכן'ים של החרדים שמסבירים למה האבולוציה, גיל העולם או הגלקסיות הרחוקות זה שטויות.

|חרד נבוך|

איך באמת אתה מסתדר ללא ה'ייתכנים' החרדיים ? - אגב, אם אתה תלמיד האוניה"ע, למיטב ידיעתי יש באולם הקטלוגים של הספריה הלאומית אינטרנט חופשי, אז אם יוצא לך להמצא בגבעת רם - תוכל לכתוב ביתר תדירות.

Governor

New member
`אפשרות אחת שפיספסת, שיצורים חד

תאיים הגיעו על מטאוריט מכוכבים אחרים` אפשרי בהחלט. תולעי מחקר שהיו על ספון קולמביה שהתרסקה, שרדו את הכניסה הבלתי מוגנת לאטמוספירה. תולעים הם יצורים מורכבים לאין ערוך מחד-תאיים. זה רק אומר שאפשרי שחד-תאיים פרימיטיביים הטמונים בסלעים ישרדו אף הם כניסה אלימה לאטמוספירה ויגיעו בשלום אל פני האדמה. 21088691 21108848 1284392570DD

dean4

New member
מי אמר שהתחמקתי?

נתתי הסבר אחד לשאלה ששאלת את גוברנור (כנראה כדי לשלול מיתר המשתתפים את הזכות להגיב), בכול מקרה הוספתי בסוף ההודעה שאני כלל וכלל לא התייחסת לאימתות המספרים שהצגת, וביננו, מה כבר אפשר לצפות ממי שמככב בחתימה שלי כול פעם, עם יציאה מחדש, שקרים לרוב ורמאויות כמו "זה יגדל מחדש" לשמוק של הילד..

dean4

New member
מעיים= מאיים?

בכול מקרה הבדיחה היא עליך, אתה יכול לומר שלא, אבל גם אם תאמר זאת עד מחר זה עדין לא ישלול את העובדה שחלק מהמשתתפים כאן מעלים חיוך כול פעם מחדש שהם נזכרים בפרטי האירוע שאתה טורח לעוות..
אגב, זה שתפנה אותי ללינק שחוזר על דבריך באנגלית עדין לא יהפוך את דבריך לנכונים..

למעלה