על מה הם כועסים?

מה שנכון נכון

לפני כשנה הייתי בכנס של פעילי שלום עכשיו. גדעון לוי שנכח ודיבר בכנס טען כי בעיניו אין הבדל בין שלום עכשיו ואריק שרון למשל וכי העובדה ששלום עכישו לא תומך חד משעית בסרוב לשרת הצה"ל, הופך אותו בעיניו לתנועה ימנית. שלא תבינו לא נכון - העמדה הרשמית של "שלום עכשיו" היא שאין לו עמדה בנושא. הוא לא חלילה תומך בשרות בצה"ל... בעיני השמאל הרדיקלי - פרץ הוא פושע מלחמה ועמו כל צה"ל

אלי ו.

New member
הם צודקים

אין הבדל גדול בינך לבין עוזי לנדאו. ההבדלים ביניכם הם כמותיים (כמה לוותר? האם יש אפשרות לשלום בעתיד הקרוב?) ולא עקרוניים. במידה מסויימת אני מוצא קרבה בגישות בין השמאל הרדיקלי לימין הקיצוני (באמת, לא זה מהתקשורת) אבל זה לפעם אחרת.

mucool2

New member
מה היתה התגובה לדברי ג"ל?

מה לדעתך יחסי הכוחות בתוך התנועה בעד/נגד סרבנות? זה משפיע על אחדותה?

מכיוון שהנושא כל כך טעון

ומכיוון שהחלטה, לתמוך בסרבנות או להתנגד לה, היתה גורמת לפילוג, הוחלט שלא להחליט. אני מניח שרוב הפעילים לא תומכים בסרבנות, בשביל זה יש את "יש גבול" ותנועות רדיקליות אחרות.

mucool2

New member
אולי אין מנוס מפילוג

אני לא רואה איך השמאל הציוני והשמאל האנטי-ציוני יכולים להמשיך לפעול ביחד בטווח הארוך. לדעתי רב המפריד מהמאחד.

לפי מה שזכור לי

לא גיניתי אף פעם את נסראללה. אומנם כתבתי פה ושם שאשמח אם יתפגר, אבל איני זוכר שגיניתי אי פעם פעולה ספציפית שלו. יתרה מזו, הפעולות של צבאנו המפואר, הצודק תמיד והמקפיד תמיד לשמור על טוהר הנשק בבירות מתחילות לגרום לי אי נוחות. נראה לי שממשלתנו סומכת יתר מדי על התמיכה של ג'ורג' הקדוש ועל זה שכשהחיזבאללה מרקט מי ששואל שאלות מיותרות על הרג ילדים עלול לגרום לזה שיחשדו בו באהדת אויבינו ימ"ש. אז כדי שלא יחשדו בי חס וחלילה שאני מאלה שלא צריך להזהיר לפני שרקטה מגיעה לכיוונם- אני מגנה בכל תוקף את חיזבאללה!

יש בה אוכלוסיה מוסלמית אבל סונית

הסונים והשיעים אויבים- היריבות יניהם מגיעה לרמה כזו שבזמן הממלכה הצלבנית כל אחד מהם ניסה לכרות בריתות עם הצלבנים נגד השני.

mucool2

New member
ועדיין, במלחמה בישראל

ובמערב בכלל, יש ברית חזקה ביניהם.

בדרך כלל דווקא לא.

בעיראק, למשל, הסונים והשיעים עסוקים יותר בלהרוג האחד את השני מבלהרוג אמריקאים. עד מלחמת לבנון השיעים שם לא שיתפו פעולה עם הפלשתינאים- ייתכן שאם אנחנו לא היינו בוחרים בתור בני ברית את המיליציות של סוחרי הסמים הנוצרים ("הפלאנגות", למי שזוכר את התקופה) השיעים לא היו פונים נגדנו כלל.

mucool2

New member
תמשיך לחלום...

החיזבאללה היה מאז ומעולם זרוע איראנית ופגיעה בישראל היא עבורה אסטרטגיה ולא טקטיקה. מישהו עוד זוכר שבהתחלה האויב השיעי הגדול היה "אמל"?

החיזבאללה קם בלבנון בעקבות

מלחמת לבנון, על ידי פורשי אמל הפרו סורי. התמיכה השיעית הנרחבת בארגונים אלה היא תוצאה של מלחמת לבנון ושיתוף הפעולה בין ישראל והנוצרים בלבנון- שדרך אגב, היום גם הם שונאים אותנו, לאחר שהם היו גדולי ידידינו בזמנו (מישהו זוכר כמה העריצו כאן את המייג'ור חדד?). אל תשלה את עצמך- רוב אויבינו הנוכחייים בלבנון נוצרו על ידינו.

mucool2

New member
כן, גם חומייני עלה בגללנו

אני לא מנסה לטעון שישראל לא עשתה טעויות. אבל קצת צניעות, לא כל אויב בנינו במו ידינו. יש מספיק גורמים שבוחשים בלבנון כדי לחלק את האשמה. בכלל, בגישה הטוענת שהכול תלוי רק בנו יש לא מעט גזענות סמויה.

למעשה ייתכן בהחלט שהאובססיה של

חומייני בנושא השמדת ישראל- שבתור שיעי אין לו סיבה לראות בה ארץ קדושה- נבעה בין השאר משיתוף הפעולה ההדוק שלנו עם השאה עלי ריזה פהלאווי. אם יש בזה גזענות סמויה, תוכל למצוא גזענות סמויה גם בחוק השני של ניוטון.

mucool2

New member
סיכוי קלוש

וקשה להאשים את ישראל (או כל מדינה) בקשרים עם משטר ידידותי, כך שגם אם זו הסיבה (סיכוי קטן מאוד שכך), אין להאשים בכך את ישראל. ההערה שלי בעניין הגזענות הייתה כללית. הכוונה היא שיש כאלה שתמיד מוצאים את אשמת "המערב" בכל בעיה בעולם. בהסירם כל אחריות מ"הילידים" הם בעצם אומרים של"ילידים" אין כנראה מספיק שכל לדעת מה טוב ומה רע להם. גם אם אין כאן גזענות ממש זה פטרוניזם מהסוג הרע ביותר.

הסבר בעברית קלה

השאלה מ"ממי היה להם לפחד" אינה רלוונטית לחלוטין. המדינה גובה מיסים מכל האזרחים ואמורה לספק שירותים לכולם: לאלה שפוחדים מחיזבאללה ולאלה שפוחדים מג'וקים. הטענה שאזרחים ערבים לא גינו פיגועים אינה טעות. זהו שקר מכוון שמופץ בכוונת מכוון להתיר דם ולעודד מעשי רצח. את פיגועי ההתאבדות גינו כל חברי הכנסת הערבים אפילו מיכאל איתן שתבע לפסול את מועמדות אחמד טיבי לכנסת נאלץ להודות בכתב השיטנה שלו "ח"כ אחמד טיבי גינה פיגועים נגד ישראלים שבוצעו בתחומי הקו הירוק .." הח"כים הערבים לא גינו פגיעה בישראלים בשטחים הכבושים ואף אני אינני מגנה. אני חושב שפגיעה בבלתי לוחמים אינה מוצדקת ואינה מוסרית אבל כשם שהטיפול בשב"חים הפלסטינים בתוך הקו הירוק הוא עניין פנימי ישראלי שפלסטינים אינם אמורים "לגנות" כך גם הטיפול בשב"חים הישראלים בפלסטין (הקרויים "מתנחלים") הוא עניין פלסטיני פנימי. אם הבנתי אותך נכון אין המגינה מחויבת להגן מפני הפצצות מי שאינו עומד במכסת גינויים שקובעת מערכת הבטחון ואין להגן מפני אונס את מי שאינו עומד במכסת גינויים שתקבע ע"י נעמ"ת. "האם שמעתם חבר כנסת ערבי אחד שגינה מישהו חוץ מאשר את ממשלת ישראל? " יש לך אי הבנה בסיסית של פרלמנטריזם: תפקידו של חבר פרלמנט לבקר ולגנות את הרשות המבצעת שלו על זה הוא מקבל משכורת ולשם כך נבחר. אם בשעות העבודה שלו חבר כנסת בוחר לשחק סוליטר או לגנות חתולי רחוב, מחבלים או לשבח ג'ינג'ים ועציצים במקום לפקח ולגנות את הרשות המבצעת (והגופים הכפופים לה כגון "מערכת הבטחון") הרי שהוא פשוט רשלן.

תרבות עברית ערבית

הערב בחדשות ישראל בטלוויזיה אמר סגן ראש עיריית נצרת, ערבי למהדרין: יש מיקלטים בעיר. יש חדרי ביטחון. אבל האנשים לא נכנסים אליהם. ממשיכים להסתובב ברחובות כאילו אין שום מלחמה. בתוכי שמעתי אותו אומר: הם נוהגים כאילו לא עליהם יורים האחים. הם אינם צריכים להתגונן מפני טילי חיזבאללה. ממש כשם שאני לא מתגונן מצי המסוקים שעובר מעלי. ואז בא האבא. אביהם של שני הילדים הנצרתים המתים. לא אני לא כועס על חיזבאללה, אמר. אבל חיזבאללה הרגו את הבנים שלך, אמר המראיין. חיזבאללה? אמר משתומם האבא, אולמרט הרג אותם. העברית שלך קלה, מניקור. קלה מדי. פשוטה מדי. פשטנית.

Raffael

New member
"המדינה הורגת אותנו" אמרה אישה אחת

היום ברדיו. תושבת נצרת. טוב, היא לא אמרה, היא צרחה-יבבה בקול היסטרי. אין ספק שיש מידה לא מעטה של הזדהות ואהדה שם לחיזבאללה כאויב ישראל. המדינה חייבת לדאוג שיהיו שם מיקלטים וחדרי ביטחון, גם אם אין מזזות בפתחיהם. אם אכן יש שם מחסור בכאלה, יחסית לישובים יהודיים, זה מחדל וביזיון, אבל באותה מידה המדינה חייבת לאכוף שם את החוק כמו בישובים יהודיים, לרבות הסתה ותמיכה באויבי המדינה (גם בפועל וגם בזמן מלחמה). הח"כים הערביים זה בכלל ענין מסובך. את חלקם אני כלל לא מבין. לא יודע למה הם יושבים בפרלמנט של מדינה ישראלית, מדינה שהם לא ממש רוצים לראות כאן, עפ"י הצהרותיהם, מדינה שנלחמת במי שהם תופסים כבני בריתם. גם את המדינה אני לא מבין בהקשר הזה. אני מאמין במדינות אחרות, על הרבה פחות מזה, הם היו נחקרים ונאשמים. ח"כ לא נשבע אמונים למדינה? "אמונים למדינה" אינו כולל תמיכה בה בזמן מלחמה (ולא באויב)? זו לא "ביקורת על הרשות המבצעת". זו היא הכרה בה וחתירה תחת המהות שלה ורק כך אני יכול להבין את תפקידו ותיפקודו של נבחר ציבור כמו בשארה למשל.

לא לחקור ולא להאשים

אי הצדקת מלחמה אינה עברה פלילית. הסתה היא קריאה לביצוע עברה. בזמן מלחמת לבנון ב82 סברתי שמלחמה זו היא איוולת הגובלת בפשע ואמרתי זאת לכל מי שרצה לשמוע אותי. הייתי אז קצין בצה"ל ולדעתי אז היו שותפים רבים מאד.

למעלה