על מה הם כועסים?

על מה הם כועסים?

תושבי נצרת כועסים על מדינת ישראל שלא סיפקה להם מקלטים או חדרי בטחון ואפילו לא צופרים בעיר. ואני שואל, ממי היה להם לפחד? מי אמור לתקוף את המוסלמים הערבים בנצרת. אזעקה נגד מה? מיקלט מפני מי, חדרי בטחון על מה? יש להם משהו הרבה יותר טוב ממקלטים - שולחים אימיילים עם הנ.צ.ים שנפגעו ומבקשים לכוון בפעם הבאה יותר טוב. האם שמעתם, אפילו מאזרח ערבי אחד, מילת גינוי אחת נגד חיזבאללה? נגד סוריה? נגד חמאס? האם שמעתם חבר כנסת ערבי אחד שגינה מישהו חוץ מאשר את ממשלת ישראל? תנחומים להרוגים ולפצועים. אני מניח שהחיזבאללה יתנצל על הפגיעה בהם.

מוגג

New member
נניח שיש אזרח במדינה

ששונא שוטרים ומשתלח בהם בכל הזדמנות. האם זה אומר שהמשטרה פטורה מלהגן עליו כאשר הוא מותקף או ביתו נפרץ? המדינה מחוייבת לדאוג לכל תושביה. גם אלה ששונאים אותה. (זה לא אומר שצריך לעשות זאת במלוא המרץ וגם אין חובה לחייך אבל אין פטור מבנית מקלטים.)

דימוי לא מתאים

המדינה מחויבת לדאוג לכל תושביה, לתת להם תקציבי חינוך נאותים, לא להפלותם לרעה בקבלת עבודה, בבניה ציבורית, בתמיכה ברשויות המקומיות, שלא לדבר על זכויות פוליטיות, אבל מקלטים? הרי ברור שהם הותקפו בטעות.

ומה חושבים הערבים בישראל?

תקראו כאן למשל מה אומר נוואף עתאמנה שקורא למלחמת החיזבאללה - מלחמת חירות ועצמאות: "חזב אללה יודע כי אין בכוחו להביס את הצבא הישראלי. אבל הוא יודע שישראל לא תוכל להביס את לבנון. בדיוק כפי שהפלסטינים יודעים שבכל רגע נתון הם נתונים לרחמיו של המפציץ הישראלי התורן, אך הם סמוכים ובטוחים שישראל לא תוכל להביס את שאיפתם לחרות. חזב אללה, המודע לנוסחה הזו, דואג להתקדם צעד אחד בלבד בעקבות כל עשרה צעדי הסלמה של ישראל. המלחמה הזו לא תוכרע צבאית, וממשלת אולמרט יודעת זאת ומשקרת. המלחמה הנוכחית (בלבנון כמו בעזה) היא מלחמה על "סומוד", מילה שאינה מתרגמת לעברית וסביר להניח שאינה קיימת במנטאליות של הציבור בישראל. מלחמה של הקרבה. מלחמה שתכריע למי מהעמים ומהאזרחים יש יותר כוח סיבולת. האזרחים בלבנון וברצועת עזה מנהלים את המאבק שלהם מתוך תחושת שליחות. העם בישראל, לעומתם, מזמן כבר לא חש שיש לו איזו שליחות. בלבנון ובעזה נלחמים על חרות ועצמאות, ועל מה נלחם העם בישראל?" ועזמי בשארה? גם הוא תומך ללא סייג בחיזבאללה: - כוחות ההתנגדות לכיבוש, כך הוא קורא להם "כוחות ההתנגדות אינם משחקים את תפקיד הקורבן ולא מבקשים אהדה בינלאומית. הם דורשים סולידריות מאנשים חופשיים. אלה כללי משחק אחרים שהמשטרים הערבים שכחו, ואני לא יודע אם אותם משטרים, שלא צמחו מהשפה הזו, שמעו בכלל על כללים אלה. זו היא שפת תנועות השחרור וההתנגדות, התובעת לגבות את מחיר הכיבוש מהכובשים. כוחות ההתנגדות מהמרים על כך שהאויב ישלם מחיר שהציבור שלו אינו יכול ואינו רוצה לשלמו. כוחות ההתנגדות מנסים להגביל את האויב שלא ישתמש בכל הכוח והעוצמה שלו, ועל-ידי כך לנטרל את העליונות הצבאית שלו. וגם ג'וליאנו מר מאושר ותומך ללא סייג בחמאס ובחיזבאללה: "הפלסטינים מסרבים להיכנע, לרדת על הברכיים ולבקש את רחמיה של ישראל בדמות חומת ההפרדה וגדרות התיל. ולא רק שהם מסרבים לקבל את גורלם הישראלי, הם גם מעיזים לתקוף מוצב של הצבא ולקחת בשבי אחד ששמו שליט. וכך מציבים לוחמי הגרילה הפלסטינים משוואה חדשה. משוואה שחושפת את ערוותה של ישראל. החייל הישראלי עם הבלורית המיתולוגית ותחושת השליחות, שמוכן להקריב את חייו למען עמו, מתגלה במוצב ליד עזה ובמוצב על גבול הלבנון כחייל רגיל, מבוהל, צעיר, מפוחד, לא כל-כך אמיץ, אפילו אפשר לומר די מבולבל וקצוץ בלורית. לעומתו מתייצבים לוחמי גרילה אמיצים בעלי יוזמה ותכנון, שהפחד המיתולוגי מהחייל הישראלי פג מהם ובכך חשף את יחסי הכוחות האמיתיים. לוחמי החופש הפלסטינים מנצחים את החוצפה, היוהרה והאכזריות חסרת הגבולות של "צבא ההגנה לישראל". והם מנצחים למרות שאין להם אפודי מגן, קסדות, מטוסי קרב, משוריינים, טנקים ואת אמריקה מאחוריהם. "

אטיוד5

Active member
לגבי השלישי, ג'וליאנו מר

טוב לדעת שגם הלבנונים הם פלסטינים. אם כך אז לבנון היא גם ארץ ישראל?

ג'וליאנו מר בכלל יהודי

עם בעיית זהות קשה. שם אביו חמיס אבל הוא מעדיף את שם סבו היהודי, פרופ' מר מראש פינה. בצעירותו התנדב לצנחנים אבל עם השנים החל להזדהות עם הצד הפלסטיני שלו. לא הייתי שמה אותו באותה קטגוריה עם ערבים ישראלים.

mucool2

New member
תיאוריית קורי העכביש עדיין רווחת

צריך להודיע להם שגם אנחנו נלחמים מלחמת "סומוד" על הבית שלנו לא פחות וכנראה יותר מחיזבאללה ש"מייצג" את העם הלבנוני בערך כמו שכוחות ארה"ב מייצגים את העם העיראקי.

../images/Emo45.gifאני מסכים מאוד

עם דבריו של נאוואף. לדעתי חלקים נרחבים מן החברה הישראלית של היום לא מכירים מושגים מהזן של "סומוד". העם מת לשקט ולחיים שלווים ונוחים, והצבא מתפקד כצבא - בצבאות רבים ניתן לפגוש גילויי גבורה, הקרבה, ופטריוטיות. בגדול הוא צודק. זה נכון שהעם בישראל, כאשר הוא מרגיש כי הוא נתון במלחמת "אין ברירה" הוא לרוב מנצח. וכי למה ניצחנו? ולמה ננצח? כי אנחנו מערביים? כי אנחנו יהודים? כי אנחנו אינטיליגנטים? כי ארצות-הברית אוהבת אותנו? לא כי, אלא ניצחנו כי לנו לא הייתה ברירה אלא לנצח. ואילו במאבק התשה שמתמשך שנים רבות, אנחנו לא מנצחים כי אם מובסים ומוותרים, לרוב משלמים מחיר, קונים בכסף, בדם או בשטח, את שלוות חיינו. אם הסיפור של עכשיו יתדרדר למלחמה כוללת באיזור, יחד עם אירן וסוריה, אנחנו נצא מזה בשן ועין, זה יהיה נורא ואיום, אבל נראה לי שנצא מזה איכשהו. אולם אם זו רק תהיה עוד אפיזודה קטנה, מאלו שנגמרות בעמידתה (באופנים שונים) של ישראל למשפט העמים הנוקב, יהיה זה רק עוד שלב בצניחת המוראל של החברה בישראל, רק עוד ערעור של העצבים, רק עוד שחיקה של מה שכבר שחוק ממילא. ולאורך זמן אנחנו בהחלט מפסידים. אדם חכם הנוואף הזה. ולכן אני אומר שאם הם גוזרים עלינו מתישהו מלחמת השמד, עדיף שיעשו את זה כעת מאשר בעוד עשר שנים, כי אז באמת יהיה רע. ואני לא מדבר רק על כך שאז כבר ודאי נחיה במדינה מצומקת-גבולות שקשה להגן עליה. אני מדבר על הנפש המצומקת, ועל המוראל המצומק. היום עוד אפשר לעשות איתנו משהו, אז אם צריך, שיתחילו היום! ואני עוד צעיר, אני אצא בשמחה להסתער עם עוד חברים במלחמה הזו... מוטב עכשיו מבעוד עשור.

shellyland

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo216.gif../images/Emo216.gif

אני לא מאמינה למה שעיניי קוראות.

אטיוד5

Active member
../images/Emo31.gif וגם ../images/Emo45.gif

לגבי המקלטים. עובדה שהם מטוּוחים, אולי בטעות, אבל מטוּוחים. כבר ביום הראשון או השני לירי הקטיושות נחתו כמה במג'דל כרום. וגם בהמשך נפלו טילים בכפרים ערביים. אתמול נהרגו שני ילדים ערביים בנצרת.
לגבי חברי הכנסת. כבר הציעו מספר פעמים להעמיד אותם לדין על בגידה ועל הסתה. בצדק, לדעתי.

טעות בידך

לשמחתנו הרבה, הרקטת הללו הן נשק בלתי מדויק ביותר. רדיוס הטעות שלהן הוא מאות מטרים ואף יותר. אין להם מערכת היגוי וניווט מתוחכמות. אינני רואה כל סיבה שהחיזבאללה יפציץ את בני בריתו בישראל...

אטיוד5

Active member
אז לא הבנתי

אם מדובר בכמה מאות מטרים ולא בקילומטרים שלמים פלוס, אז הירי על נצרת היה מכוון. אם כך, אם אין לחיזבללה סיבה להפציץ את בני בריתו, מדוע הוא מפציץ אותם? הפתרון היחיד המסתמן הוא שהחיזבללה חושב שערביי א"י אינם בני בריתו. אבל זה כבר סותר את דברי מנהיגיו שהבאת בהתחלת ההודעה שלך. אז היכן הטעות?

אלי ו.

New member
החיזבאללה לא תמיד חושב

ולפעמים הם פשוט לא מכוונים טוב. ברור שמדובר בטעות של החיזבאללה. עדיין אין שום סיבה שמדינת ישראל לא תגן על אזרחיה הערבים בהתאם לרמת הסיכון שהם נמצאים בה.

בגידה היא שיתוף פעולה עם האויב

והסתה היא קריאה לביצוע פשע. פעולתם אינה פלילית אלא הבעת דעה, על גבול הלגיטימיות. הסעיף העיקרי שבו ניתן להאשימם הואאולי "המרדה" שהיא מי שעושה "לעורר אי רצון או מורת רוח בקרב יושבי הארץ", אולם זהו סעיף בחוק שאינו מופעל כלל המנחלים בעת ההתנתקות עברו עברות פליליות מובהקות, של הסתה לאי ציות לפקדות, ולא הועמדו לדין

אטיוד5

Active member
נכון, וחבל שלא ...

עצרו/עוצרים את פורעי החוק מקרב המתנחלים והעמידו/מעמידים אותם לדין.

תושבי נצרת כולם, ללא יוצא מן הכלל

וגם שני הילדים המסכנים, ובכלל כל ערבי ישראלי (שאלת את כולם, כולם סוכנים של נסאראללה שרק מחכים להזדמנות להרוג אותנו, נכון? החלוקה של העולם ל"אנחנו" ו"הם" והכללות גסות ופשטניות משותפות כנראה לכל המין האנושי, בלי הבדלי דת, גזע, מין, לאום, השכלה או השקפה פוליטית.

חס ושלום, ואני האחרון

שאפשר להאשים אותו בגזענות או בהשקפות ימניות. בתור חבר שלום עכשיו, המועצה לשלום וביטחון, הנהלת המפקד הלאומי , בתור מי שפעל שנים רבות, במפגשים עם פלשתינים ואחרים, בהפגנות, בכתיבת מאמרים, בסיורים בהתנחלויות, בתור מי שהתנגד למלחמת לבנון, מי שראה את האיוולת והעקשנות שהובילה למלחמת יום כיפור, ובתור מי שתומך בנסיגה לגבולות 67 תמורת שלום, אינני "ימני". יחד עם זאת, אסור מלהתחמק מלהביט למציאות בעיניים. אין ערבים ישראלים - זוהי פיקציה ממסדית. כמעט כל ערביי ישראל רואים עצמם פלשתינים. כמעט כל הפלשתינים תומכים תמיכה ללא סייג באויבינו בעת הזו, ומייחלים, לא בסתר כי אם בגלוי, לכך שישראל תובס או תושפל במערכה. הרעיון לפיו אם יהיה שלום או משא ומתן, יפחת הטרור והרעיון לפיו ערבים מתונים יעשו את מלחמתה של ישראל וילחמו בקיצונים, מרצונם. נבע לצערי ממשאלת לב ומהשלכת הערכים הישראליים על ערכי הערבים. זה לא קרה וזה לא יקרה. ישראל נסוגה מעזה עד המילימטר האחרון. אף לרגע אחד לא היה מי שניסה להשתמש באזורים שפונו למשהו אחר מלבד בסיסי יציאה לטרור. הילדים שנהרגו הם אכן מסכנים ואינם אשמים במאום. גם ערביי נצרת וערביי ישראל אינם אשמים במלחמה הזו, והצעתו של אטיוד "להעמידם לדין" פסולה בעיני. יחד עם זאת חייבים להתבונן במציאות . אזרחי ישראל הפלשתינים תומכים , רובם ככולם, באויב.

mucool2

New member
כבר אמרתי לך פעם

איזה מין שמאלן-עוכר-ישראל אתה? הרי שמאלן-עוכר-ישראל אמיתי לא יכול להיות בעד ישראל בהגדרה. בעיני השמאל ה"אמיתי" אתה לא פחות מנתניהו בתחפושת.

למעלה