על חטא שחטאנו

חה חה ! הרגת אותי מצחוק!../images/Emo6.gif

מזכיר לי, את המערכון של ה"גששים" על ה"מצילים של ש"ס"... בו ה"מציל" משתמש בתקיעת שופר (במקום במשרוקית
) על מנת להזהיר מפני אשה "עבריינית" ששוחה בים. וחברו אומר לו: "תן קודם לראות אם העבירה מצדיקה תקיעה"

tzion10

New member
../images/Emo70.gifהאם רעיון בקשת הסליחה הוא נכון !

תקופה ארוכה אני מתלבט למה בארצינו הקטנטונת איננו סבלניים מספיק כמו באירופה ראה ההתנהגות בכביש , בהמתנה בתור ועוד... למה אנחנו פוגעים אחד בשני בקלות יתר ואולי המסקנה היא מיכיוון שמראש אנו יודעים שכל פגיעה בין אדם לחברו ע"י בקשת סליחה כללית אתה יוצא ידי חובתך ומכפרים לך על זה גם אם זה שפגעת בו לא סולח לך !!! ולא יודע שביקשת סליחה אנחנו מראש פוגעים במשך השנה ביתר קלות באנשים מסביבנו ואומרים ביום כיפור כבר נבקש סליחה אגב אימרה נכונה של סבתי שהייתה אומרת מאז שניתנה האפשרות של בקשת הסליחה מספר החמורים גדל !!! לכן קשה עלי בקשת הסליחה כשאני גם לא פוגע מלכתחילה גמר חתימה טובה

../images/Emo204.gif ובפרפרזה על דברי סבתך...

אמא שלי הייתה אומרת.... "עדיף לא לחטוא כל השנה.... כדי שלא צורך לכפר ביום הכיפורים"

הבהרה לאלה שלא יודעים את חוקי התורה

ים הכיפורים לא מכפר על עוונות ומעשים רעים בין אדם לחברו, אלא רק בין האדם לאלוהים, לכן כל אדם צריך לרצות את חברו ולבקש סליחה ממנו רק בעשרת ימי תשובה. כמו כן ,אלוהים לא סולח לאנשים כמו אליק ואחרים שמנסים לכפר על עוונותיהם ואומרים לעצמם אשוב ואחטא.

וכאלו שחושבים שהם מעל מישהו מסויים

ומתנשאים מעליו,בחושבם שזה מאדיר את דמותם. אז זהו שלא, זה רק מקטין את דמותם. צודק עזרא, צודק מאוד!

אני חושב שרק-דן ,דבלה ואליק סובלים

ממחלה קשה מאד , מחלה שקשה מאד לרפא אותה, למחלה הזאת קוראים שיגעון גדלות, אני מאחל להם שהשנה בכל זאת יבריאו

צליל ב

New member
עזרא מי שצריך להתנצל זה אתה

שאתה מעליב את הרוקדות של פתח תקווה ולפי איך שראיתי אותך ביום שני אתה משוטט ברחבה, אין לך מושג בריקודים. אתה אפילו לא "לייד" אתה "אאוט" לגמרי. ואתה גם צריך להתנצל שאתה נותן עיצות רפואיות למרות שאינך רופא ואתה מבין ברפואה כמו "חמור במרק פירות". וקודם תבקש אתה סליחה מכל החברות שלי מפתח תקווה.

צליל.תסכימי איתי שחברי הספורטן ,הם

חבורה מלוכדת ואוהבת שסגורה בתוך עצמה. קשה מאד להתחבר לחבורה הזו שמרעיפה חיבה גדולה אחד לשני, אם זה בחיבוקים ונשיקות בכל מפגש וגם במפגשים בהרקדה החינמית. אני מקבל את ההתנהגות הזו ברוח טובה, אבל בינתיים החבורה הזו לא מתאימה לי ואני מאמין שגם לא תתאים לי בעתיד הקרוב. בנוגע לעצות הרפואיות, לידיעתך, זה לא במקום חוות דעת רפואית מרופא מוסמך, את וכל אחד אחר ,לא חייבים לקבל אותה, ואפילו לא מילה אחת ממנה, רק שלא יפה מצדך ללעוג לי ולהקניט אותי כל הזמן. אם היתה בספורטן רוקדת מתאימה שהיתה מוכנה לרקוד איתי , הייתי רוקד איתה בשמחה.

אליק היקר.ומצא מין את מינו.כיוון

שאתה אוהב את סגנון הדיבור של צליל, אז שיהיה לך לבריאות, כי בעצם לא השתנית ואולי לעולם לא תשתנה, אבל אני תמיד אקבל אותך בכבוד ולעולם לא אפגע בך ולא אעליב אותך. מבחינתי תמיד תהיה סימפטיה ביני ובינך ותמיד אקבל אותך כמו שאתה מבחינתי האישית אתה לא צריך להשתנות ויכול להמשיך בדרך שאתה רגיל ומורגל לה ואפילו בדרך זו שאתה מאד אוהב אותה.

אליק 31

New member
עזרא, איני יכול להשאיר את צליל לבדה

נגדך במערכה, מישהו חייב לבוא לעזרתה, ואני עושה זאת ברצון, אם שמת לב, לא התנצלתי בפניך ביום כיפור, כי יש לי עוד כמה משאיות הובלה עם חומרי-ביקורת רעילים, להוביל את מטעני הביקורת נגדך, אולי עד שתגמור להיות רופא, ייגמרו המטענים, האמת, גם אני מחבב אותך, מה לעשות, זה לא בידי, כמה שהשתדלתי לא לחבב אותך, לא הצלחתי. בינינו כנראה שאתה אוהב את הביקורת שלי, אז תודיע בבקשה לרויטל ולירון מישר שלא ימחקו הודעות שלי נגדך, כדי שכל העם יקרא וישמח, הרי אני עושה זאת מאהבה.

אליק 31

New member
ציון, על כך אמרו חכמינו: הואיל

ויהודי נדרש למלא מצוות שבין אדם למקום, הוא מוצא עצמו פטור מלמלא מצוות שבין אדם לחברו.

במקון זה היתה

הודעה שטענה על מעשה "חזירות". הודעה זו הוסרה על ידי, לא על ידי רויטל!

מה רע במילה "חזירות" ?

המילה "חזירות" אינה מילה גסה ולא היית צריך להורידה. "חזירות" כמו "צביעות" וכמו "טיפשות" הם שימושים לגיטימים לתאור מצב. לעומת זאת הכינוי "צבוע" "חזיר" ו"טיפש" המיוחסים לאדם הם בגדר הכפשה. עליך לעבור ירון קורס מזורז בניהול פורומים. יותר גרוע לדעתי ההבחנה הבלתי מקצועית והטיפשית של עזרא כמה שורות למעלה שאת זה כמובן לא הורדת: ******************************************* אני חושב שרק-דן ,דבלה ואליק סובלים ממחלה קשה מאד , מחלה שקשה מאד לרפא אותה, למחלה הזאת קוראים שיגעון גדלות, אני מאחל להם שהשנה בכל זאת יבריאו *********************************************

תסלח לי כבוד הרב אורבך.אני לא חוזר

על שלושת המילים האלה. אם אתה איטליגנט במנת משכל בינונית לפחות, אז אתה אמור לדעת , שהמילים האלה כולם הוא מילים תוקפניות ומצביעות על האדם בהתייחסות שלילית ומבזה.

למעלה